Hvordan å beskjære trær


 Tips for nybegynnere
 To viktigste årsakene til beskjæring trær - et helse- og riktig vekst. Selv om de fleste nykommere er redd for denne prosessen mer enn noe annet, trim det er ikke så mye av et problem for den gjennomsnittlige gartner.
 Plantehelse er forbedret ved å fjerne gamle og ødelagte grener, og dette i sin tur gir en ny mer sunn avling.
 Det er en måte, hvis mulig, hvis den ikke unngås, da minimert skjæringen. Du trenger å plante busker størrelse ikke overskrider de fastsatte grenseverdiene, så trim å begrense størrelsen av anlegget er nødvendig.
 Hvis busken ikke er veldig mye tatt vare på, er det best å kutte en tredjedel av anlegget rett ved bakken tidlig på våren før veksten begynner aktiv.
 Om noen år vil det oppmuntre en fullstendig oppgradering av anlegget, og deretter kan du endre sin form til anlegget bli mer sunn og produktiv.
 Beskjæring å fjerne greiner pasienter
 Når beskjæring start til regelen om tre, nemlig bare fjerne døde, skadde og syke greiner. Det sparer en busk sunt og legge til rette for ytterligere trimming prosess. Husk at aktiv beskjæring og fremmer raskere og mer aktiv vekst.
 Noen busker nytte av beskjæring og som et resultat, gi flere farger. Selvfølgelig, den sikreste tiden for trimming i dette tilfellet - så snart vidtsvite busk.
 Hver bush er din beste tiden å trimme og bedre å lære den kjøre før plukke opp verktøy.
 Beskjæringssakser, suchkoreznoy maskin eller kutter å trimme grener
 Et stort antall av grener kan føre til døden av noen av dem på grunn av sopp, som stammen får tilstrekkelig mengde luft. Derfor er balansert vekst oppnådd ved trimming og dette fører til den riktige vekst av grener, for å begrense deres størrelse og form, og generelt forbedrer utseendet av anlegget.
 Prøv å kutte bare de ytre modne knopper, som det er her, og begynner å vokse, vil det gi et mer naturlig utseende etter beskjæring anlegget.
 En endelig notat, hvis dårlig verktøy kutter grener eller zatochit blad, eller gå til en større verktøy. For eksempel endre pruner på en spesiell maskin eller kutter for trimming. Hvis grenen etter beskjæring er ujevn, kan sykdommen eller skadedyr lett trenge inn i anlegget.  
Hvorfor ikke blomstringen pære?Jeg lurer på hvorfor ingen pære blomstrer i hagen? Og hvis du lære om treet litt mer, så dette spørsmålet er lite sannsynlig. Erfarne gartnere raskt finne årsaken til problemet, eliminerer det som sine styrker. Kanskje det er på tide å gjøre sine tall etterfylles en annen ekspert pære ...
Hvorfor ikke blomstringen pære
Frukttrær i sitt formål skal bære frukter. Men hvis det var blomstring, er avlingen ikke verdt å vente. At gartnere og erfaring for barnet sitt fra det øyeblikk landing: "Vil slå rot? Vil glede i løpet av våren lyse farger? Når prøve første frukt? ". Det er én ting når de ikke blomstrer påskeliljer - de kan transplanteres til et nytt sted, men treet er mer komplisert.
Men det er flere grunner som nekter pære blomstre:
Mangel på næringsstoffer. Blomsterknopper er vanligvis lagt på sensommeren og tidlig høst neste år. Så like før aktiv fruiting utarmer jorda sterkt redusere rentene ikke bare neste år, men det faktum av blomstring. Hvis jorda i utgangspunktet mangel på gjødsel, kan pære være veldig langt møte med den første utgaven stilkene.
Feature klasse. Pære Ussuriysk i Østen på samme måte som noen andre varianter kan blomstre i 15-20 år etter planting. Ville ungtrær ved første øyekast kan virke som en høy kvalitet, men faktisk veldig forskjellig, ikke bare som en frukt, men også i utformingen av bagasjerommet. I alle fall innpode tidlige varianter av pæretre, det raskt blomstre.
Tilstedeværelsen av skadedyr. De fleste av de kjente sykdommer kan herdes pærer som tradisjonelle metoder og moderne utvikling av den kjemiske industri. Det samme gjelder for skadedyr (biller, larver, larver, etc.)
Mangelen på god belysning. Når den valgte plasseringen for planting, prøv å velge den mest opplyste land. Men så vokser nærliggende bygninger, plantet i nærheten av andre trær og pære begynner å føle mangelen på direkte sollys.
Fryse om vinteren. Pære anses frost, men i løpet av de årene det begynner å svekke sin eiendom. Så ikke bli overrasket over at gamle treet gradvis begynner å dø og slutte å blomstre som før.
Pærehaven: Planting og omsorg under tilpasning
Effektive voksende pærer, må du riktig sete:
Valget av sted. Vel mest varm og opplyst sted, beskyttet mot sterk vind. I skyggene blomstre rype og pære frukt vil være mindre.
Forberede jorda. Veldig bra, hvis området loamy jord, rik på humus og surhet holder innen 6, 5-7, 2. Ellers må berede grunnen i andre halvdel av oktober. For dette til en dybde perehnoynoho horisont (ca 20-30 cm) rundt omkretsen av husdyrgjødsel eller kompost (6-8 kg / kvm) Blandet med kalium salt (20-30 g / m.) Og superfosfat (40 -60 g / kvm). Hvis zakyslennosty jord i tillegg legge kalk.
Ordningen med planting. I kraftige grunnstammer er plantet i en avstand på 6x4 m, slaboroslyh -. 5H3 m Bredden av landings gropen er i området fra 80 til 100 cm, dybde - 60 til 70 cm.
Vilkår planting. Plantet frøplanter pære vår til vinter, måtte de få styrke. Like før planting unge trær røtter nedsenket i vann i 1-2 dager. Deretter trunk ligger på en høyde i sentrum av gropen, nøye rette røttene ned og dekket med jord perehnoynoho horisonten. Etter jordpakking roten krage bør være 3-5 inches over overflaten. Rikelig vanning er fullført mulching med humus, gjødsel torfokroshkoy eller polupereprevshym (lag 5 cm).
I den tidlige vinteren oppfordres til å samle en haug med lange greiner og slips med hyssing, som dekker badebukser og baser av skjelettet grener av granbar (slakter utvide ned). Innen 2-3 år etter planting bredde badebukser for å holde innen 1 m, og strekker seg så langt som treet vokser opp til 2-3 meter (10-12 år).
Produktive voksende pærer
Det er viktig ikke bare for å øke frukttrær, men også for å oppnå en konstant virkning på den. Derfor bryr pærer foreslår å følge de enkle reglene:
Jord. Wood liker løs og ren for ugress jorden under hans krone. Selv ikke anbefalt som sodding jord (under plen plante pære), tillot det mulching med organisk materiale.
Vanning. Til tross for sin tørke motstand, pære krever ekstra fuktighet i svært varme sommeren. Treet vannes om natten for å hindre uttørking av jorda. Etter vanning matjord må løsne gjenopprette lag av organisk mulch etter behov.
Gjødsling. Hvert år i våren pære matet mineral og organisk gjødsel som inneholder nitrogen (etter anvisningen på pakken). Hver 2-3, i andre halvdel 1. oktober kvm lage 4 til 6 kg av husdyrgjødsel eller kompost, 50-60 g superfosfat og 30-40 g av kalium salt. Dette er gjort i forbindelse med å grave i jorden, prøver å bevare integriteten av rotsystemet av treet.
Nabolag. For øves inflorescences bør vokse to varianter av pærer rundt. Ellers vil treet bærer frukt. Hvis størrelsen på området og annen vegetasjon ikke involverer landing en annen pære, kostnaden pode grener av et annet slag.
Årlig beskjæring pære
Beskjæring utføres i løpet av våren, før utseendet av knopper. Forkorting den sentrale leder med en fjerdedel i de første år etter planting vil resultere i dannelsen av korrekte forgrenet kronen. Sideskudd bør kutte over nyrene, snu pruner blad for å begrense srezaemoy av grener. De nederste greinene bør være lengre enn den øvre.
Der skadedyr og sykdommer av pære
Blant de mest populære problemene gartnere i voksende pærer, oppført som følger:
Brune blad spot.
Pære blomstre snutebillen.
Viklere.
Vinter pyadennytsa.
Når blir sort blader pærer
Bakteriell infeksjon i brannsår. En av de mest farlige sykdommer, men ikke veldig vanlig i hagearbeid. Det er vanskelig å bli kurert, som fører til fullstendig tap av treet.
Nederlag skorpe. Sopp sykdom hovedsakelig avgjort på frukt og blader.
For å forebygge sykdommer anbefalte vissent løv i høst for å samle inn og brenne, og trærne etter blomstring prosess Bordeaux blanding, svovel kolloid gå kobbersulfat for instruksjoner.  
Springfrø omsorgSpringfrø er en av de mest populære og upretensiøs potteplanter. Den er ideell for planting senger og balkonger. Omsorg for denne blomsten hjemme er svært enkel og krever ikke spesielle ferdigheter for å vokse anlegget kan selv nybegynnere gartnere amatør. Og begynner å vokse balsam hjem verdt rett og slett fordi han er i stand til å variere atmosfæren i huset til hans hyggelige grønne og vakre blomster. Dermed kan du nyte vakre blomster fra tidlig vår til sen høst. Ifølge sine lyse farge blomster, er dette anlegget populært kjent som "light" og "touchy" for hans ekstraordinære funksjonen sprukket fosteret ved berøring.

Generelle regler for omsorg balsam

Hvis du ønsker å tenne deg å ta sine lyse blomster, sommer og høst det skal være i et godt opplyst rom, men i alle fall ikke i direkte sollys. Det ideelle stedet for en pott av blomsten er terskel på vest eller øst vinduet i hjemmet ditt. Den optimale temperaturen for balsam er 18 - + 25 ° C. Potten bør ikke være over, men den vanlige rom ventilasjon blomst avgjørende.
I sommer blomst skal vannes regelmessig som tørking skrøpelige koma, litt mindre om vinteren. Springfrø ikke liker sprøyting, fordi det vanligvis fører til nedbrytning av knopper og blomster. Pass på at etter vanning i pannen vannet ikke stagnere, ellers kan dø denne blomsten. Også ved vanning bør se til at vannet ikke lekker å blomstre knopper. I vinter, til den tørre luften og overdreven plate skadelig balsam. For å øke luftfuktigheten kan være en pott av dette anlegget satt på skuffen med fuktig mose eller torv. Om våren og sommeren balzamynu anbefales å arrangere en dusj for å skylle bladene av støv. Etter inngrepet bør sette anlegget på et lunt sted og la den tørke av.
Under aktiv vekst fra april til slutten av september hver uke skal mate plantegjødningsstoffer, som skal inneholde en liten mengde nitrogen som kreves for bladene. Balsam vinterfôring ikke trenger.
Transplanterer og reproduksjon balsam
Transplantere planter bør utføres i løpet av våren. Velge pott for blomster, bør du vite at frodig og vakker balsam vil blomstre bare i nært potten. Jordsmonnet for planting bør være lys og fuktighet absorbent. Hvis du plante en plante i en tett jord, vil røttene balsam svette og råtne. Fordi jord blandingen bør være forberedt fra to deler torv, en del torv land, en del sand, kan du også legge til et ark av humus. Bunnen av potten bør fylle 5-10 cm. dreneringslag. For balsam anbefales voksende gruppe som er i en pott plante flere grener i en avstand på 5 cm. Bortsett. Denne metoden er bra at etter et par måneder vil du vokse på en vinduskarm hele "cap" vakre blomster.
Grooming balsam hjemme, husk at anlegget bør regelmessig kuttet. Avkuttede borekaks kan umiddelbart vkorinyuvaty jord og dermed gjøre reproduksjon.
Problemer i økende balsam
- Opadanie blader. Blader av planter kan begynne å falle av på grunn av plutselige endringer i temperatur. Også, kan årsaken være forsinket eller vannes nederlag insekter.
- Forlengelse av stammen. De fleste stilk plantene begynner å strekke ut i dårlig lys og veldig varmt i rommet.

- Bekjemp skadedyr.
Det bør beskytte blomsten fra ulike parasitter, vaske bladene og unngå kontakt med syke planter, som midd og bladlus er i stand til å ødelegge balsam. Kur anlegget fra disse parasittene er praktisk talt umulig.
Hvis hjemmesykepleien balsam gjort riktig og i tide, anlegget bare et par måneder etter planting vil begynne å blomstre og behagelig for øyet sin spektakulære utsikt.  
Яндекс.Метрика