Hvordan forberede frø for såing

 Utarbeidelse av frø for såing


 Spirende frøene uten kjemikalier


 I vanskelige forhold klimaet i det sentrale Russland, har de fleste vegetabilske avlinger vokst fra frøplanter. For voksende planter av god kvalitet og høy avkastning bør bruke frø som har sterke seeding egenskaper. Derfor er det nødvendig å forberede dem før såing. Vanligvis frø av mange grønnsaker beholder sin kvalitet for opp såing 2-9 år, men ofte gi høy avkastning frø første leveår. I denne serien av frittliggende agurk frø, de er selv på 5-6 års lagring kan bringe en god avling.
 Preplant trening nyttig ved at den gir vegetabilske frø stabilitet i komplekse miljøer som forbedrer deres avling kvalitet, øker spiring og øker utbyttet.
 Preplant forberedelse inkluderer følgende trinn: sortering av egenvekt, besluttsomhet såing kvaliteter frø dressing, hardere behandling mikronæringsstoffer. Etter denne opplæringen kan du gå direkte til proraschyvanyyu frø.

 Hvordan å bestemme kvaliteten på frø


 Hjemme, for å bestemme egenskapene til frøene sådd, følger du disse trinnene. Første sortering frø i forholdet ved hjelp av vanlig bordsalt. Forskjellige typer av grønnsaker stilles oppløsninger i en godt definert konsentrasjon. Agurk frø dyppet i en løsning anbefales å ta ham til 30 gram salt pr 1 liter vann for sortering frø aubergine, kål, paprika, tomater og andre avlinger løsning forberedt fra 50 g salt per 1 liter vann.
 Frøene dyppes i en oppløsning av ønsket konsentrasjon og blanding. Lette frø flyte i en kort tid, bør de fjernes - de er ikke egnet. Deretter fjerne fra løsnings druknet frø og skyll grundig i rent vann, endrer vannet flere ganger. Disse frøene har høy styrke og god spiring.
 Så frøene bør sjekkes for likhet, konkluderte dem i en liten beholder på en våt basis. Underlaget kan bli dynket i litt vann eller et stykke flanell består av 3-4 lag med cheesecloth eller filterpapiret. På underlaget må sette 1050 eller 100 frø (frø rekordmange, deretter angi antall trapper). Toppdeksel med gasbind dynket i vann, periodevis våt gasbind vыsыhayuschuyu. Kapasitet cover glass og satt i et varmt sted.
 Den beste temperaturen for spiring av frø av grønnsaker anses mest 20-30 ° C.
 Frø bønner, bønner, løk, sorrel og pop bedre kår ved 20 ° C, og spinat frø, ved 10 ° C.
 I visse sikt frø bør utvikle normale røtter, størrelse lik halvparten av lengden av de store frø eller hele lengden av små frø. Frø reddiker, neper, reddiker, neper, erter og bønner vanligvis spire i 3 dager. Begrepet frø spiring av aubergine og bønner er 4 dager, og frøene av løk, rabarbra, rødbeter, spinat, sorrel spire i fem dager. For gulrøtter og fennikel frø trenger seks dager; pastinakk, persille, selleri, tomat spire i 7 dager og pepper - 8 og asparges - etter 10 dager. Hvis det angitte periode på mindre enn 80% spiret frø, bør du øke frekvensen av såing frøplanter som skyter ut ikke sjelden.

 Seed behandling


 Utvalgte frø bør utsettes for behandling mot ulike sopp, bakterie- og virussykdommer.
 Hvis du ønsker å helt forlate kjemisk frø behandling mot virus og bakterie patogener, molekyler, men å ty til sin termisk prosessering, så frø ikke trenger å håndtere kjemikalier.
 Tomat frø må tåle minst to dager ved en temperatur på 50-52 ° C, og deretter heve temperaturen til 78-80 ° C og holder en annen dag. I løpet av oppvarmingstemperaturen kan øke frø bare ved 1-15 ° C i 5 min. Frø av agurk og gresskarvekster fortrinnsvis varm 3 timer ved 50 ° C, deretter reduseres temperaturen til 40-42 ° C med og holder i 10 timer.
 Å desinfisere frø av kål, rødbeter, gulrøtter og løk trenger i 20 minutter midt i vanntemperatur på 48-50 ° C. Oppvarming frø må tidvis helle varmt vann temperatur på 50 ° C for å opprettholde den ønskede temperatur. Seed behandling bør røre hver 4-5 minutter.

 Prosesserings frø mikronæringsstoffer


 Ved såing forberedelse prosess helst frø vandig løsning av sporstoffer. Den kan fremstilles i form av ekstrakt av tre aske, fordi det er en universell gjødsel.
 Ash hell erstatte tilsetning av kaliumsulfat til jord. Bare ikke bruk asken av brente trær som vokste på siden av motorveier. Denne asken inneholder mange forurensninger. Tre aske kan brukes i alle kulturer, men mest i behov av aubergine, squash, poteter, agurk, paprika, tomater og squash. For å fremstille ekstraktet bør være 150-200 g tre aske fortynnet i 10 liter vann og la over natten.
 Grønnsaksfrø bør være gjennomvåt i løsningen før planting aske i 4-6 timer ved en temperatur på 17-20 ° C. Deretter tørker dem i luft for å eksponere frøet herdende eller plantet i bakken til rett tid.

 Soaking og spirende frø


 Hvis du tilbringer soaking før såing, spiring og frø herding, dette tiltaket betydelig raskere spiring, redusere sjansene for død av frøplantene når sådd i kald jord, økt plante motstand mot ugunstige miljøforhold.
 For frø spiring av de fleste vegetabilske planter trenger fuktighet, varme og diffust, indirekte lys. Mens noen frø kan pleies i mørket.
 De fleste gartnere brukes til å suge frøene før de hovne opp, den akselererveksten. Sådd frø gjennomvåt, trapper kan få 2-3 dager tidligere enn når sådd frø tørke. Dette er den enkleste måten å pre-forberede frø for planting. Heller gå og gi de beste beskjære frø dynket i vann snø. I fravær av et slikt vann kan tas smeltevann fra fryse kjøleskap for husholdningsbruk. Noen gartnere gjøre bruk av magnetisert vann.
 Først suge frøene trenger et par timer ved romtemperatur. Deretter plassere dem i en beholder, kan du bruke en glasskrukke med hull i lokket. Frø bør regelmessig skylles med vann minst to ganger om dagen. Dette må tappe alt vannet uten et spor. Disse aktivitetene gi støtte i beholderen med frøet fuktighetsnivå som kreves for spiring. I varmt klima bedre frø vaske 3-5 ganger om dagen for å unngå uttørking.
 For å fukte frø av noen planter heller fylle dem med et tynt lag på bunnen av enhver kapasitet og dekk med vann, sin beløpet avhenger av kultur. Vann skal helles i to terminer, så det er bedre absorbert, topp seedet dekslet med en fuktig klut. Med denne metoden bedre vannskifte hver 4. time, ikke glemme forsiktig blande frøene. Du kan ikke spre frøene på en tallerken, og legg dem i en gasbind pose og slippe ut i vannet. Vanntemperaturen for varmekjære avlinger er 20-25 ° C, for andre-15-20 ° C.
 Under soaking frø bør bare svelle når 1-15% av frø naklyunutsya må stoppe soaking. Deretter plante frøene i moderat hoven fuktet jord. I tørre jord spirer raskt dannet fra gjennomvåt frø tørke opp, og i et svært fuktig jord vil dø av mangel på oksygen.
 Lengdeavslapnings frø varierer for ulike planter - fra en til flere dager. Frø squash, kål, agurk, reddiker, reddik og gresskar spire raskt, den beste tiden til å suge dem er 12 timer. Enda mindre tid er nødvendig for erter og bønner -.. 4-5 timer Varigheten av soaking frø av tomater, salat og rødbeter minst 24-36 h Frøene av Nigella løk, Chard, gulrøtter, persille, pastinakk, selleri, asparges og sorrel vil suge om to dager.
 Mange grønnsaker frø etter soaking spirer også bidra til å effektivisere spiring i 5-7 dager. For spiring, frø trenger å spre et tynt lag på en tallerken, pidstelyvshy fuktighet basis, og satt i et rom med en temperatur på 15 - 25 ° C.
 Tids spiring av frø er avhengig av kulturen, så vel som den ønskede grad av spiring (sprouting lang tid - større spirer). Spirende frø av agurk og kål tar 1-3 dager, tomater og rødbeter - 3-4 dager, og gulrøtter - 5-6 dager. For å hindre fordamping av vann og for å opprettholde et optimalt nivå av fuktighet må dekke glass tallerken og legg i en plastpose. Frø trenger regelmessig, men nøye snu for å gi oksygen er nødvendig for spiring.
 Under spiring av frø uønskede proklovuvannya glipp av et øyeblikk, fordi det skjer samtidig med den raske utviklingen av rotvekster. Veldig myk og delikat rot lett skadet, sådd frø er svært vanskelig. Spirende bør stoppe når de fleste frøene vil spire hvit. Hvis det meste av kornet spirer vises, de er plantet i fuktig, godt utformet og veldig varm jord. Hvis du blir tvunget til å utsette sådd frø naklyunuvshyesya bør plasseres i bunnen av kjøleskapet og holde den ved 3-4 ° C. Tilleggs herding bare styrke fremtidige planter.

 Herding frø


 Tempe frø kan gjøres på to måter utbredt. Først vekselvis positiv og negativ påvirkning av temperatur på spiret frø.
 Med denne metoden for tempe frø må først spire. For å gjøre dette, bør de være gjennomvåt i 2 timer i varmt vann i 10-12 dager før planting, holde sitt skrivebord i et varmt rom (20-25 ° C). Tåle slike forhold til fremveksten av 3-5% proklyunuvshyhsya frø. Deretter å holde plante frø om natten ved temperaturer fra 0 ° C til -3 ° C i løpet av dagen ved 18-20 ° C. Noen ganger leskende å gi de nødvendige betingelser for å gjengjelde frø balkong.
 I den andre metoden kan allerede få proklyunulysya frø når kald (ved -3 til 0 ° C).
 I dette tilfelle, ved en temperatur på 20-25 ° C kår frø lenge til proklyunutsya 5-10% av det totale antall. Deretter sette dem i snø eller is eller avkjøl i fryseren. Det bør tåle frø nedkjølt i ca 3-5 dager. Før sådde frøene bør tørkes i skyggen for å miste tilstand og kaste i fuktig jord.
 Dette er de generelle reglene for behandling av grønnsaksfrø før spiring, men hver grønnsak avling krever en spesiell tilnærming, inkludert disse funksjonene forbedrer produktiviteten.
? Når kombinert med plassering av visse avlinger alltid tas hensyn til klimatiske soner av landet som et sett av ordninger for avlinger og avlinger. Midland signifikant forskjellig fra dem også i sørlige områder og i nord.

 Komme trapper store vegetabilske avlinger


 Dermed blir frøplantene tomater kan være forberedt på å starte fra midten av mars eller fra 1 til 25 mars, avhengig av værforholdene spesifikke områder. For frøplanter bør ta bare sunt nivå frø med et solid skall. Tørket utvalgte frø, sette dem i gasbind poser og desinfeksjon lavere i 20 minutter i en løsning av kaliumpermanganat. Behandlet frø lett skyll og tørk. Når du vasker nødvendigvis dukke opp tomme frø, de trenger å samle inn og kast. Det er best å bruke for å vaske frøene bunnaske filtrert løsning eller en løsning av varmt vann med aloe juice.
 Tempe gir varme motstand tomat frø og frøplanter innhentet fra dem kommer raskere. Du må sette 20 timer tomat frø i kjøleskapet, deretter tørke batteriet.
 Seed Agurk før landing må først bli utsatt for varmebehandling ved å plassere en pose av frø i en varm pakke. Hvis batteritemperaturen er høy nok, bør frøene være beskyttet mot alvorlig overoppheting, plassere dem i papp. Du kan bruke desinfeksjon (30 min) frø i en løsning av kaliumpermanganat, fortynnet til lilla. En halv time senere frøene med lunkent vann og tørk. Du kan også behandle frøene vandig tre aske for å øke avlingene. Beste sofaen agurk frø i fuktig sagflis, mose, sand eller en fuktig klut, topp dekket med filt, ved en temperatur på 20-30 ° C. Prosessen med spirende frø bør fortsette så lenge som det ikke dannes små tilbake opp til halve lengden av frøet.
 Frøene av gulrøtter vokser så langsomt at de kan bli sådd direkte inn i grunnen under gunstige værforhold. Vilkår avlinger har en betydelig innvirkning på kvaliteten av røtter - i tidlig sådd gulrøtter akkumulere mer karoten og sukker. Til gulrot frø kan legge litt salat frø, ca 5% av de totale frø gulrøtter. Frø av salat vil gå for 4-5 dag, vil de markere såing linje som vil i stor grad forenkle videreføring av arbeidet.
 Under vanskelige forhold trenger kalde våren såmaskiner gulrot frø spirer sikkert en litt fuktig jord.  
Яндекс.Метрика