Hvordan fuktighet om helsepotteplanter

 Hva er luftfuktighet?
 I tillegg til gass og støv, er en viktig komponent av luft vann. For alle terrestriske organismer fuktighet - en viktig indikator på miljøet. Nesten alle av dem pålegge sine krav til henne, og avvik fra disse kravene medføre alvorlige konsekvenser.
 For mennesker og dyr for høy luftfuktighet fører ofte luftveissykdommer. Mangel på fuktighet i luften forårsaker irritasjon av slimhinner, svekker visjon og kan være årsaken til tretthet.
 I livspotteplanter luftfuktighet spiller en spesiell rolle. Hvis du betaler oppmerksomhet til forholdene der de vokser hjemme, blir det klart at tropiske arter mest behov for varme og relativt høy luftfuktighet.
 Det er absolutt og relativ luftfuktighet. Når absolutte fuktighet forstå mengden av vanndamp som inneholdes i en kubikkmeter luft. På grunn av den lille størrelse, er dette tallet vanligvis målt i g / m3. Imidlertid avhenger av fuktigheten av temperaturen.
 Ved en viss temperatur kan inneholde en viss mengde fuktighet. Ettersom temperaturen øker antall øker og avtar med avtagende. I denne forbindelse, fysikk innført begrepet relativ fuktighet.
 Relativ luftfuktighet - forholdet mellom den faktiske mengden av vanndamp i luften til det maksimalt mulige (målt i prosent). På våre breddegrader, kan avhengig av tid på året luftfuktighet varierer fra 60% (i vinter) til 85% (i sommer). Med utbruddet av kalde temperaturen utenfor dråper, og med det reduserer og mengden av fuktighet i luften. En gang i leiligheten varm under ventilasjon, er luften varmes opp, men det blir enda tørrere - relativ fuktighet faller.
 Dermed, selv om det kalde været utenfor luftfuktighet er 60-70%, etter å ha falt inn i en leilighet vil ha 30-40% - et normalt nivå av fuktighet i oppvarmede rom.
 Hva som er nødvendig fuktighet innendørs planter?
 De aller fleste av våre breddegrader plantene overvintre i ro. I dyp snø de ikke bryr seg om at luftfuktigheten utenfor. Planter "se" på det annerledes.
 For eksempel, asalea blomstrer om vinteren eller tidlig på våren. Hvis det i løpet av denne perioden ikke gi dem den nødvendige fuktighet (minst 70-80%), vil de blomstrer være kort og ikke rikelig eller planten ikke blomstrer ikke. Det har blitt sagt at plantene utvikler seg best i et miljø som minner om sitt hjemland.
 Planter regnskog i hele sin historie og blev ved høy luftfuktighet. Gradvis har dette ført til at de har mistet evnen til å effektivt holde på fuktigheten i vev og bli avhengig av luftfuktighet.
 Ved lav luftfuktighet mindre enn 80%, de først mate signaler om hjelp. Kaktus og sukkulenter i naturen vanlig i ørkener og semi-ørken; under forhold med lav luftfuktighet, gjorde de ikke lider. Det er klart at slike anlegg ikke krever høy fuktighet eller i rikelig skylling. I stedet må de tørr luft med en relativ luftfuktighet på 20-30%. De fleste planter minste utviklet og luftfuktighet på 30-40%.
 Imidlertid er det beste for dem fuktighet 40-50%, spesielt viktig i fyringssesongen. Nok en gang er det verdt å minne om - det er ingen universelle anbefalinger om innholdet i noen potteplanter. Hver krever en individuell tilnærming og kunnskap om dens biologi.
 Hvordan du finner ut fuktigheten?
Hvordan fuktighet om helsepotteplanter

 For uavhengig måling av fuktighet kan kjøpe en spesiell enhet - hygrometer. Det finnes flere typer hygrometre, vekt, township, film. Deres virkning er basert på forskjellige prinsipper. De fleste gartnere er det ikke nødvendig å måle fuktigheten.
 Hygrometer kan være nyttig bare for dem som eier spesielt fukt-elskende planter. Innenriks hygrometer kan kjøpes i spesialforretninger.
 Hva er tegn på mangel på fuktighet?
 En vanlig manifestasjoner av mangel på fuktighet tørker tuppen av bladene. Hvis du merker disse symptomene, ikke bare kaste vann plante eller spray.
 Først må du forstå hvordan dette fenomenet er typisk for ditt kjæledyr. I naturen er det ingen ideell grønne planter. De har alltid bor gratis skudd, tørkede blader. For eksempel, typiske busker otsыhanye nederste bladene og til og med grener. En ung bladene danner en krone og gradvis lukke de lavere grener av lys. Over tid, den nederste bladene otsыhayut unødvendig.
 Ved tørking av bladene kan føre til andre faktorer. Årsaken kan være solbrenthet, hypotermi, infeksjon eller parasitter. For å forstå hva som foregikk, nøye inspisere anlegget. Prøv å forstå hva skadet blader, som de tørker opp
 Fra lav luftfuktighet i første omgang vil lide unge blader av planter: den øvre delen av kronen og de grenene som henger ned fra potten. Blader vanligvis tørke opp fra spissen. Hvis den ikke er det, er dette ikke den lave luftfuktighet. Hvis skade påvirket bare bladene, for eksempel bare én flukt sannsynlige årsaken var infeksjon eller parasitter.
 Hvis skaden er omfattende, men fokusert kun på den ene side av anlegget, kontrollere temperaturen i. Dette kan være solbrenthet eller hypotermi kontakt med vindusglass. Igjen det bør understrekes: lav luftfuktighet kan være bare én grunn til tørking.
 Før du gjør noe, tenk om forholdene der planten lever i naturen, som han ikke kan gå glipp av, og bare da begynne å handle. Når du bestemmer deg diagnostisert watch for hvordan planter reagerer på skiftende forhold. Det blir verre - betyr det at du har gjort en feil og må snarest endre terapi.
 Hvordan å øke luftfuktigheten i rommet?
 Den mest tradisjonelle og enkleste måten er å spraye. For å gjøre dette, ta en spray med varmt mykt vann og forsiktig sprayet grønne delene av planten. Blomster og knopper med spray ikke!
 Fremgangsmåten blir fortrinnsvis utført i tidlig på morgenen når det ikke er noen direkte sollys. Dråper av vann kan fungere som et forstørrelsesglass og brenne ømme blader av planten. Til ikke dannes på bladene av kalk, er det ønskelig å anvende bløtt vann.
 Sprøyting - metoden er god, men ikke universell. Det er absolutt ikke egnet for planter med hårete blader: uzambarskyh fioler, smitianty, gloxinia, og faktisk alle hesneriyevyh. På grunn av utformingen av arket disse plantene forblir vått etter en lang tid, og som et resultat blir lett påvirket av sopp. Av samme grunner ikke godt til sprøyting inkluderer begonier og kaltseolyaryy.
 En annen, svært effektive og minst populære metoden - våt stativ for planter. For denne potten med en plante på et brett forstyrre fylt med fuktig torv. Torv vil gradvis fordampe fuktighet og dermed lokalt øke luftfuktigheten. De som ikke ønsker å holde på rommet mitt myr (våt torv gir en karakteristisk lukt) kan være lurt å erstatte torv ekspandert leire eller grus. Ordningen er den samme: en pall fylt med ekspandert leire og dolyvayetsya vann slik at steiner eller perler ble nedsenket i det bare halvparten. Våt KERAMZIT vil øke overflaten fordampning. Holde potten ikke er i kontakt med vann. Den våte bakken kan føre til råtnende av planterøtter.
 En annen metode økt fuktighet - brede vannbeholdere radiator paneler. Oppvarmet fra under vannet vil fordampe effektivt, skape høy luftfuktighet i rommet. En vesentlig ulempe ved fremgangsmåten er at fuktigheten vil øke ikke bare for planter som trenger det, men for alle de andre planter i rommet. For noen kan dette være skadelig. I tillegg kan overdreven fuktighet i rommet påvirker tapeter og møbler.
 Den mest "lat", men ikke en dårlig løsning kan være den rette gruppen av planter. For dette anlegget, som trenger høy luftfuktighet, utgjøre en mulig klynger. Fuktig jord i potter gradvis vil fordampe vannet fordampet, og plantene selv. Dermed gruppen skapt en komfortabel mikroklima.
 De fleste sensitive og fukt-elskende planter kan plasseres i et terrarium - stor glassbeholder. Hennes bunndekselet våt ekspandert leire og dekket med glass. Terrarium være nyttig for nøds gjennoppliving tørkede planter. For å gjøre dette, er det nødvendig å sprøyte. Vanning moderat bedre: i slike tilfeller normal vanning bør ikke snart
 Hvordan luftfuktere?
 Det er flere typer automatiske luftfuktere. Disse enhetene ikke krever spesiell omsorg og støtte deg fuktighet på riktig nivå. Dampbefukteren opererer på prinsippet om en kokende kjele. Ved full kokende vann enheten er slått av. Det eneste negative - en ganske høy temperatur damp, slik at det ikke kan plasseres nær plantene.
 Et annet alternativ - ultralyd luftfukter. Den har en betydelig fordel i forhold til sine medmennesker - ikke varme vannet og gjør det bryte sammen i molekyler med ultralyd. En slik enhet kan plasseres mot en gruppe av planter og med lage unike mikroklima for hver av dem. En stor ulempe med denne luftfukteren er forholdsvis høy pris.
 Hva er tegn på fuktighet
 Utilstrekkelig fuktighet til planter kan være farlig. Det kan konkluderes med at alle planter leve bedre i drivhuset. Imidlertid er det ikke. Det finnes mange typer, som ikke trenger høy luftfuktighet og ikke hjelpsomme.
Hvordan fuktighet om helsepotteplanter

 Dette gjelder primært planter som naturlig lever under forhold med lav luftfuktighet, kaktus og sukkulenter mange mennesker.
 For eksempel, "levende steiner" Lithops (, Lithops) og andre. forekommer kun i tørre områder i Sør-Afrika, hvor årlig nedbør er mindre enn 200 mm. Slike planter høy luftfuktighet fører til hemming av vekst og utvikling av de ikke er kjente sykdommer.
 Ikke bare sukkulenter kan lide av for mye fuktighet. Det faktum at det overskytende fuktighet på bladene og stilkene av planter gir et godt miljø for jord og jord sopp - historiske "eksperter" ødeleggelse og spise planter. For eksempel fører begonier, hloksyniy, Cyclamen og mange sukkulenter fuktighet grå mugg og rzhavchynnыe nederlag.
 I kaktuser, palmer, dyffenbahyy og mange andre planter i slike omstendigheter, noen typer sopp som forårsaker råte røttene.  
Яндекс.Метрика