Hvordan grave poteter?
Nok tidkrevende prosess er rengjøring poteter. Mange nåværende beboerne nå ikke vet hvordan du skal grave. Du kan heller ikke hørt noe om det, så før du setter i gang, lese nyttige tips og råd om nettsider. Deretter forberede spader, vesker, bøtter og mer.

Når å rengjøre poteter i lagringsplass?
Begrepet høsting grønnsaker i lagring avhenger av mange faktorer. Den første er at når det ble plantet potet varianter og blir kastet i bakken. For å nevne noen bestemt dato er rett og slett umulig.
Noen mennesker begynner å rydde innhøsting i midten av sommeren. Andre venter på å begynne høstdager. Ung, søt og smuldrete kokte poteter som både voksne og barn. For lagring i vinter, vil det ikke gjøre. Fordi grønnsaker med tynn hud og svært raskt forringes, noe som fører til forfall og skade produksjonen.
Hvordan grave poteter?

Modnet på vintreet tomater og agurker kan sees umiddelbart, er poteter gjemmer seg i bakken, så ikke så lett å se, modnet eller ikke. Nybegynner amatør gartnere noen ganger vet ikke om det er bedre å fjerne. Eksperter anbefaler grave poteter når helt tørr løvverk. Men er det virkelig, kan nesten ingen svare på.
På hvilket grunnlag kan forstå at du kan grave opp poteter?
I løpet av våren, plante poteter, sørg for å skille karakterene hennes. Dette er for å sikre at et fall løvverk var fortsatt grønne, blomstrende, og annen tørket. Vanligvis høstes grønnsaker i lagring i kjeller eller kjeller etter ca 65 eller flere dager etter planting.
Falmede topper kan ikke alltid være et tegn på modning poteter. Noen ganger skjer det når overflødig nitrogen eller fuktighet. Root da ikke helt moden.
De beste begrepet høsting grønnsaker - en sen sommer til midten oseny.Prezhde enn grave alle potetene må grave noen busker og se han har modnet. I tilfelle at huden er stram, kan du grave trygt.
Hvordan grave poteter?


Eksakte form av renhold
Agronomer anbefaler ca to uker for å samle inn depositum klippe gress med løvverk, slik at bare noen få inches over bakken. Så all den verdifulle stoffet kommer inn i tuber. Skallet er ganske moden. Husk at den riktige måten å plukke grønnsaker og forberede dem for lagring avhenger av mange ting.
Før du legger potetene for lagring er det nødvendig å ta flere ganger, med en spade fjerning av skadet og kuttet knoller. Hold poteter bedre ved temperaturer fra 5 til 20 grader.  
Hvordan å dyrke poteter fra frø?
 Tradisjonell potetproduksjonen ved hjelp planting knollene, for all sin enkelhet, har noen ulemper. Over tid, begynner potet å utarte, "gi hvert år færre avlinger eller små knoller. Dette er årsaken til behov for renovering planting materiale om en hvert 5. år. Noen tar det fra venner gartnere, noen av dem foretrekker å kjøpe luksus varianter i markeder og spesialforretninger.
Slike tiltak true mulige "bivirkninger", hentet fra en venn gartner materiale kan godt bli påvirket Phytophthora skadelig og selges under dekke av elite versjon - ikke de vanlige poteter bedre. Dette er hva som motiverer gartnere prøver å dyrke poteter fra frø, slik at senere få en anstendig avkastning og helse garanterer unge knoller.
 Fordeler frø planting poteter
pris godt under prisen av frø knoller;
frø er lett å transportere og lagring som tar liten plass og krever ikke spesielle kjellere eller kjellere;
utbytte hentet frø planting metoden skiller utmerket immunitet mot sykdom og evne til å tilpasse seg ulike klimaer og motstand mot uønskede miljøfaktorer innflytelse;
potet avkastning når plante frø betydelig høyere enn klubnevom planting.
 Ulemper av frø potet avling
plantet frø i svært sakte dannet rotsystem som krever konstant løsne jord, så det er best å plante det første materialet for å blande med sagflis land, og bare etter trappen slå rot, transplantere dem inn i bakken;
unge skuddene er svært krevende for sollys, mangel på noe som kan føre til svakhet og svak vekst;
for å legge en sterk immunitet i planter til ulike sykdommer, må tidlig vekst nøye håndtere sine spesielle biologiske produkter;
de transplantasjon anbuds frøplante poteter er svært følsomme for værforhold og mekanisk stress, noe som gjør denne prosessen er svært komplisert og tidkrevende.
 Prosedyren for å dyrke poteter fra frø
 1.  I begynnelsen av april parnychok forberede for første planting planting materiale.
  Bløtlegg frøene for et par dager i vannet. I løpet av denne tiden, to ganger om dagen temperaturforhold endring, flytting skuffer av frø i kjøleskapet, og 12 timer senere - tilbake i det varme rommet. Slik at du tilbringe frø prosedyre "hardere".
  Fyll beholderne for å plante en våt blanding av jord og torv i et forhold på 1: 4 ved tilsetning av gjødsel.
  Lag et hull i jorden sliss 15-2 cm dybde, avstanden mellom sporene på 10 cm. Forsiktig Sett dem spiret frø, etter perioden mellom 5 cm.
  Strø frøene med en tynn (ca. 05 ms) lag av sand, litt uplotnyv det å unngå å vaske vekk frøene når vanning.
  Dekke glassbeholdere eller pustende film og sted i parnychok, noe som gir en varm temperatur og mangel på utkast.
  Etter omtrent en halv måned å vises første stigen. Vent til frøplantene vil frigjøre andre blader og nøye transplantere dem i torvpotter eller plastkopper med drenering.
  Følg fuktig jord. Gjøre henne fukting som nødvendig.
  I den andre uken etter transplantasjon pidhoduyte ammoniumnitratanlegg.
  I andre halvdel av mai i stand et sted for planting frøplanter i åpent terreng. For å gjøre dette, grave hullet i en avstand på 40-50 cm fra hverandre, dybde på ca 10 cm. Sett litt innrykk på bunnen av torv og helle et glass vann.
  Plantet frøplanter slik at overflaten forble 3-4 øvre bladene på stammen.
  For første gang, dekke plantene om natten film.
  To ganger i uken utføre vanning og luking plantene. Løsne regelmessig bakken under trappa to ganger i første halvdel av sommeren gjør Hilling.
  Poteter fra første innhøstingen forlate for å plante det påfølgende året. Så du får et utmerket materiale for high-end ekte poteter, noe som fører til hvite misunnelse sine naboer og gartnere vil sette pris på den gode smak gourmet sterkest.  
Hvordan å plante poteter ordentligSeat poteter bør være riktig - så resultatet vil være
Poteter - korneplodnyy deilig grønnsak som er dyrket i hager. Men før du får en stor avling, må du plante poteter. Det handler om hvordan å plante poteter, kan du lese nedenfor.
Det virker, da, hvordan å plante poteter, kjent for alle gartnere og blomsterdekoratører. Så mye materiale å passe dette nyttig grønnsak er Internett, mange bøker og magasiner viet til dette temaet mange av deres trykte sider, derimot, begynner å plante poteter, hver gang å oppdage noe nytt og uventet. Erfaring i å plante poteter skrevet inn etter hvert vellykkede gartnere høstet (eller vice versa, er ikke helt vellykket) avling.
Gode ​​settepoteter - nøkkelen til fremtidige avlinger.

Selvfølgelig, den viktigste faktoren annet enn potet avling i høst, er frøet. Frø bør begynne innhøstingen i en tid da det er en høst-. Høsten er den mest suksessrike perioden for valg av planting materiale. Planting materiale hentet fra disse buskene som ga det største utbyttet. For planting materiale valgt tuber størrelse 4-5 inches, men poteter for planting og kan ta større observert at hvis planten poteter med større bobler, modnes det tidligere og økt avkastning fra busken. Det vokser en busk poteter raskere og gir større avkastning. Mange gartnere plante poteter, kuttet eller spirer frø øyne. Faktisk, skiver poteter etter en kort tørking i solen og kutte opudryuvannya aske kan gi en god avling. Men det bør være perfekt varm og fuktig vær. Hvis etter planting installere kaldt eller regnvær, er det en god sjanse for at skiver poteter råtner lett, uten å gi noen trapper eller å gi en svak skudd.
Forberedelse til å plante poteter.
Hvordan å plante poteter ordentlig

For å plante potet knoller trenger å komme ut av depotet i midten av mars og legge sin spiring. For å lære hvordan du skal rengjøre og vedlikeholde rasmatryvalos poteter fortsatt vil ikke bli gjentatt her. Før spiring knollene må vaskes i en rosa oppløsning av kaliumpermanganat. For spiring plantemateriale spaltes i skuffer i et enkelt lag. Esker bør holdes ved en temperatur på 20 til 22 grader, unngå kontakt med knoller direkte sollys. Etter 2-3 uker, kan esker med poteter bli flyttet til et kjølig sted spiring temperaturen synker til 10-14 grader, du kan gjøre boksene på balkongen. Potet knollene under spiring bør fukte, snu dem av og til sprøyting. Spray poteter trenger en dag for å sprøyte tar vanlig vann, oppløsning av mineralgjødsel og askeoppløsning. Sprøyting disse løsningene må være på vakt.

Denne vekslingen spray reduserer risikoen for poteter og stimulerer vekst. Det er viktig å tilberede oppløsningen umiddelbart før sprøyting.
Hva hvis potetene er klar for planting, og jorden har ikke varmet opp?
Ofte denne situasjonen oppstår, planting materiale er klar og sen vår gjør det umulig å forberede jorda for planting. Det er en måte å holde god planting materiale. I landet kan bli satt i poteter forberedt groove og fyll den med et lag med sagflis, humus eller lett terreng. Ovenfor kan du groove til forsikringsdekning med folie. I dette sporet knoller kan trygt ligge en til to uker, etter som de kan plantes i en fast plass, forresten, etter at slik lagring groove i 7-8 dager vises vennlige skudd poteter.
Når og hvordan å plante poteter.
Planting poteter motorblokk ble viet til et annet emne, så her vurdere de generelle prinsippene.
Ta hensyn til hagen der å dyrke poteter. Hyppige vanlig feil gartnere - er å plante poteter på samme sted i mange år. Periodisk plasser å endre. Earth rød flyten trenger spesiell gjødsel, da avlingen vil bli mye bedre. Dersom jordsmonnet inneholder en liten mengde av sand, vil potetene ikke vokse. Jorden må løsne sand til oksygen kontinuerlig tilført til knollene.
Den beste tiden å plante poteter i jorda oppvarmingen opp til 9 grader på en dybde på 10 cm tilsvarer Denne omtrent til en tid løvsprett på stranden. Forresten, det er et tradisjonelt tegn på at råder starte ombordstigning poteter når bjørkeblader blomstre på størrelse med en krone.
Dybde av plante poteter 8-10 cm, sengene er fra nord til sør, ordningen med planting 80 x 35. Du kan plante poteter og krets 60 x 60, samtidig som du sparer plass på tomten, men denne landing stilkene vokser for tykk, hindrer vekst av ett andre. I et slikt økonomisk ordningen plantene ikke blåst gjennom sannsynligheten for sent blight er meget stor, slik at det er umulig å gjøre kvaliteten utfor, et stort antall bobler bli grønne, og dette potet er ikke egnet for spising.
Det beste alternativet landing er en som forlater linjeavstand på 90 cm er lettere jording og løvverk fungerer bedre for innhøsting. Det er viktig å huske på at mer planting materiale, bør avsatsen være mindre. Imidlertid, i noen ordning for planting potetknoller skal plantes på samme dybde, landingsplass like linjer henhold knoller la et lag av løs jord, skaper all den optimale modus for plantevekst.
Hvis du har en reserve tilstrekkelig tid for planting, kan under hver tuber trekke opp et eget hull du fylle aske gjødsel og humus, og da vi la ned plantemateriale. Etter avslutningen av knollene sovner hull og nivå bakken med en rake. Tid er mye, men dette landing er berettiget fordi tuber er plantet i jorda løsner, ikke zatoptuvaly under landing.
For å bli en morder enn ikke
Etter en mager år, har mange gartnere kutte potetene før planting for å redusere forbruket av frø.
- Fremgangsmåten er uønsket og farlig. Kutte én pasient tuber du bruker samme kniv Nå tjue poteter. Then'll lurer på hvorfor ingen avling. Hvis settepoteter har fortsatt å kutte, ikke glem å periodisk desinfiseres enn å slippe det i en sterk løsning av mangan eller en 5% løsning av kobbersulfat. En annen finesse: Skjær potetene på langs og ikke på tvers. Det er vanskelig, men verdt det. Det faktum at bedre spirer vises på toppen av de såkalte knoller. Ved å kutte en potet sammen, gjør dere begge omganger lik. Ellers vil en god halv spire, og den andre, der ingen toppunktet "øye" kan vokse mye senere.
- Hvilke krav bør settepoteter?
- Bedre bare for å blåse bobler på størrelse med et hønseegg. Hvis planting materiale mindre, vil det vokse svakt med busk som vil gi mindre. Du kan sikkert plante et stort knollvekster (de inneholder større tilførsel av næringsstoffer), men at dette ikke fører til en betydelig økning i yield, men forbruket av plantemateriale øke betraktelig. Så stoppe for en gylden medium.
Velg på plantemateriale som kreves i høst - og de mest avanserte planter tidligere merket knagger. Hvis du går om å velge det beste ikke bare knoller og knollplanter beste, kan du ikke kjøpe mange år frø og høste dermed vil holde seg stabilt. Men hvis rentene begynte å falle, er det på tide å kjøpe fersk plantemateriale. Hvert femte år, anbefales det å starte friskt blod "- i alle fall delvis settepoteter oppdatering.
Ikke gå ned under eliten
- Hvordan velge en høy kvalitet på settepoteter i utsalgssteder?
- Du må være klart at kjøpet. Graduation frø er: suppe-sunerэlyta, super, elite reproduksjon første, andre tredje ... Poteter reproduksjon er bare egnet til menneskelig konsum. Som frøet er bedre å bruke elite.
Sørg for å spørre selgeren en varietal og karantene sertifikater. Hvis et slikt dokument ikke bevise, gjør i alle fall ikke kjøpe produktet. Ellers den nye planting materiale risikerer du forhåndsinnstilt til nettstedet ditt farlige infeksjoner og alvorlige skadedyr, nematoder, for eksempel. Om å flytte til Perm regionen et karanteneanlegg som potet møll. Dette er ikke drotyanka, noe som reduserer utbyttet er ikke så mye. Potet tuber møll spiser bort hele, det er et fullstendig tap av avling. Så vær på vakt.
Giften inne og ute
- Hvordan skal jeg forberede settepoteter for planting?
- Først av alt bør det protravyty (beskytter mot aggressiv jord miljø). Nesten ingen av det gjør gartnere, og alt sammen forskjellige smittsomme klage trøbbel. De nødvendige spesialbehandling protravlyvayuschymy narkotika som danner frø varig beskyttende film. Redd for "kjemikalier" er ikke: de er ikke absorbert inn i anlegget.
Settepoteter er nødvendige for å plante trær og hager på lyset til inni knollene utviklet Solonin - gift, slik lenge bevarte potet knoller.
Spirende poteter bør begynne 20-30 dager før planting. Sette potetene i et enkelt lag (maksimalt to) for lys. Hvis du begynner å sofaen poteter i mørket (som vanligvis er tilfelle), spirer synes lang, svak - de kan briste under landing. Ideelt spirer skal være sterk, grønn, ikke lenger enn en og en halv inches.

Sofa poteter kan være ved romtemperatur. Et godt sted for spiring - drivhus. Legg potetene i halm bedding, topp tett plastfolie. Det vil være varme, lys og fuktighet - ideelle forhold for fremveksten av frøplanter. Spirer knoller gi inntrykk av trapper tidligere, før bladene utvikle, og åpenbaringen av Colorado potet bille, ville det ikke være så ille en sterkere planter.  
Яндекс.Метрика