Hvordan å opprettholde og høste kål

 Selv om du reist en god avling av kål, men ikke ordentlig samlet eller ikke oppfylte de nødvendige betingelsene fo lagring, vil alle dine anstrengelser være forgjeves.

 Når og hvordan å høste kål


 Den beste tilgjengelige samling Kål ment for langtidslagring, vurdere (for det sentrale Russland) periode, når temperaturen om natten synker til O ° C, og dagen er på nivå med 3-8 C. Cut gaffel umiddelbart fraktet til lagringsstedet, fjerne dem fra rosett blader. Bladene er glatt før du legger hodene for lagring, forlater 3-5 blader kryyut og ekstern kocheryhu lengde på 2-3 cm All Syke eller mekanisk skadet plugger vidbrakovuyut.
 Skjærehoder tidlig kål begynne i midten av juni og avsluttes i slutten av juni - begynnelsen av juli. Begrepet samling avhenger ikke bare av såing, men også av værforholdene og varianter. Ved forsinkelse rengjøring gaffel og begynne å sprekke yzrastat fordi høsting tidlige varianter utført selektivt, som pidrostannya ører.
 Plugger midtre og sene sorter kutte så snart de blir tett og slutte å vokse i en jevn kjøling, før eller etter den første frosten moll. Når podmorazhyvanyy øvre bladene av hode kål under lagring råtner raskt. Plugger er samlet i tørt vær. For tidlig høsting fører til overdreven falming og forsinket - forårsaker cracking hoder.

 Lagring kål


 Ved legging av kål for keep valgt tett, justert, mellomstore gaffel. Små plugger raskt svekkes, stor sprekk i lagring. Vidbrakovuyut cobs med sterk mekanisk skade påvirket av skadedyr og sykdommer.
 Hvis rengjøring er i vått vær, før du legger på lagrings gaffel tørket. Temperaturen under lagring støtte 0-1 ° C, relativ fuktighet 90 til 95%.
 Butikk kål i kasser (du kan pakke inn hver brød papir) eller plasseres i en liten haug kocherыhamy inne, i kjellere eller kjellere. Gaffel Oppbevares i et mørkt rom, som lyset spirende kål. Pasienter og spiret plugger periodisk fjernet.  
Hvordan å vokse frøplanter av agurk

 Alt om voksende planter av agurk


 Du - en stor fan av hagearbeid? Vinter - ikke den tiden av året og forberedelse til den nye sesongen av arbeidskraft når det er evaluering av resultatene av den siste innhøstingen, blant annet i smak parametre, analyse av feil og læring innovasjoner innen hage teknologier som tilbys frø mv. d? Du se frem til når solen vil skinne varmere og driver vil mørkne og krympe i størrelse? Å fremskynde den etterlengtede ankomsten av våren, selvfølgelig, bør tas opp i voksende seedlings. Agurk frøplanter kan begynne å vokse på en vinduskarm i begynnelsen av april (hvis du har et drivhus på stedet) hvis agurkene vil vokse i det åpne feltet, på slutten. Men det er ett "men" - i svært dårlig lys frøplanter utvunnet. Dette er ikke "estetisk" problem, som utvidet på jakt etter lette plantlets avslappet, pryzhyvatysya for permanent vond vilje og sykdom kan ikke motstå. Derfor Tillat for frøplanter er opplyst sted, men ikke i direkte sollys. I det sentrale anbefalt dosvichennya hjelp fytolamp. 
 For voksende seedlings trenger gryter og næringsrik jord blanding.

 Potter for voksende planter av agurk


 Hvis noen skulle tro at kapasiteten for frøplanter ca 10x10 inches for stor for en liten agurk frø, ikke bekymre deg - akkurat. Faktisk, i de tidlige stadiene av rotsystemet er godt foran antennen deler. Og ikke glem at røttene av agurk kan lett skadet svært dårlig restaurert. Så for voksende planter eller ta spesielle potter med uttrekkbar bunn, eller torv potter eller hjemmelaget (fra ulike pakker som deretter kan rett og slett kutte).

 Jorda for å plante agurker


 Jord blandingen bør være svært næringsrik fordi planter har til å bosette seg i noen tid sin svært lite volum. Klar jordblandinger som selges i blomsterbutikker og hagesentre faktisk består av bearbeidet torv med tillegg av gjødsel. Det er ikke godt alternativ for voksende seedlings minst fordi torv er veldig vlahoemkyy materiale, men når den er tørr (med mindre vstezhyly litt glemt i tide til vann) danner et tett com, igjen fullt fukte det bare ved nedsenkning. Ellers vil all vanning vann være "i transitt", ikke nå røtter.
? Bedre forberede deg blanding. For eksempel, med torv, humus, fin sagflis (2: 2: 1), tre aske og nitrofosfat (bland i en bøtte
 3. l. rom og 1 ss. l. nitrophosphate). Eller av like deler av blad og torv bakken med tilsetning av kompost (1: 1: 1).
 I det ekstreme tilfellet egnet felles med den tidligere befruktet patch fra hvitløk, løk, belgfrukter eller Solanaceae (i dette tilfellet er det bedre å legge noen gjødselanlegg).
 Jorda blandingen fylle potten opp til toppen. Frø som finnes i en spesiallaget hull dybde på ca 2 cm, og anbefales for den på siden, ikke pinnen vertikalt. Da er det prysypayetsya skitt blandingen på toppen og litt komprimert.
 Alternativt kan du bruke deler av torv som måler ca 10x10 cm De kuttet et sted i solen, satt i en boks, dekket med folie, øverste laget ned. I hver slik firkant inngått en teskje tre aske (dypere) og plantet frø proklyunuvsheesya. Når den første virkelige bladet vises, gjødsle landing (kan være organisk, kan være en kompleks mineralgjødsel - forbruk bør spesifiseres av brukeren).
 Frøplanter vannes sparsomt, som tørking av jord koma, bare godt forsvart med varmt vann.
 De tre - eller fire-plantet frøplanter til en fast plass på klump av land (du oppfunnet eller pålagt bunn gir muligheten til å kutte cup) eller torv torget. Bør ikke vente lenger, som flere voksne planter slå rot verre for permanent. Dyrket plantene er plassert som planlagt (sentral eller forskjøvet) i hagen (i gjennomsnitt 4-6 per 1 kvadratkilometer. M). Følg avstanden mellom radene 50 cm mellom plantene på rad 30-40 cm hvis en rad, ca 20 cm.
 Frøplanter kan dyrkes direkte i hagen, men dette problemet bør løses med ly. Agurker, som nevnt tidligere, en varmekrevende. For normal vekst og utvikling av de trenger gjennomsnittlig temperatur på omtrent 15 ° C og natten skal ikke falle under 8 ° C. Hvis temperaturen er under disse figurer, kan frøene råtne lett.
 Kapital oppvarmede drivhus perfekt løser problemet, men det er ikke tilgjengelig for alle. Klarer med denne oppgaven seng med "innvendig oppvarmet" (som beskrevet tidligere), og to-lags ly (Du kan båndet kan være av annet materiale, så som dekker spunbond). I dette tilfellet gjør planting i begynnelsen av mai. For å forberede frøplanter lite område (perekopuyetsya, desinfisert), og den godt etablerte de samme potter. Dette alternativet vil kreve utarbeidelse av frøplanter din daglige tilstedeværelse, fordi, du kan trenge ekstra ly for natten (når temperaturen faller under 12 ° C), og på ettermiddagen, tvert imot, pryotkrыvanye teplychky (over 18 ° C). Åpne med frøplanter kan ikke - eller åpne vinduet i et drivhus eller heis fra slutten av filmen dekket senger.
 Matlaging frøplanter direkte i hagen vanskelig, siden transplantasjon ville være vanskelig å ikke skade rotsystemet.
 Når en annen ekte blad, er det på tide å tilbringe fôring. Kan brukes som organisk gjødsel og mineral kompleks - som er mer praktisk.
 Overføring til en fast plass kan holdes i begynnelsen av juni, da trusselen forsvant nattefrost.

 En bit av botanikk


 Blader - hoveddelen av anlegget, hvor prosessen med fotosyntese, dvs. dannelsen av organiske forbindelser med mineral av solenergi. Brev av agurk stykke, blad, femkantprofil. Overflaten kan være glatt eller svakt rynket. Farge - fra lys grønn til mørk grønn. Vanligvis er det hår på begge sider, men det finnes varianter med glatte blader. Totalt areal later mye fordi det er intens fordampning. Plassering vanlig, chereshkovoe. I axils av bladene er dannelsen av laterale skudd, tentakler, blomster og adventivskudd røtter. Tidligere sanne blader av agurk dannet to små runde cotyledon blader, men alle stadier av utvikling og omsorg med fokus på virkelige blader.

 Transplantere til hagen


 Jeg håper alt det forberedende arbeidet ble startet i høst (rengjøring, desinfeksjon og gjødsel) og fortsatte i april (Layer byoobohreva, graving, noe som gjør ekstra fôring), som beskrevet tidligere. Bare en uke før den påståtte "flytte" en seng av agurker i et drivhus eller jord skylles med varmt (40 ° C) ernæringsmessig desinfeksjonsmiddel (10 liter vann, 05 liter flytende mullein eller fugleskitt 200 ml og 1 teskje av kobber sulfat - en volum på ca. 2 kv. m) og lukker filmen for å holde varme og fuktighet.
 På dagen for transplantasjon forberedt hull: endret for å passe størrelsen på potten eller andre beholdere som dyrkes frøplanter. De kaster rikelig kaliumpermanganat (frekvensen av 1 g per 10 liter varmt vann). Planter i potter også rikelig vannet med varmt vann (25 ° C) og trekk forsiktig alle skrøpelige container og strengt vertikalt plassert i den utarbeidede hullet. Dryss bakken bør være bare jorden com. Hvis stammen av frøplantene er meget strukket, kan det være et lite deksel ren sagflis eller torv. Humus eller jord fra hagen er bedre å ikke bruke, da det kan føre til rot råtne.  
Bezrassadnыy metoden for voksende agurker

 Dette alternativet vokser agurker for travle mennesker eller de som ikke har råd til hver dag for å beskytte unge frøplanter fra tilfeldighetene naturen.
 Men spise ferske agurker du kan bare i midten av sommeren.
 I fremstilt som beskrevet i denne artikkelen, Hagen alltid antatt film eller annen ly. For å gjøre det langs hele lengden av sengene satt trådbuen høyde på ca. 80 cm i en avstand på omtrent 1 m fra hverandre. De plassert film eller tykk-vevet dekkmateriale. Jord kan dekke vevde svart. Også holde varmen er et "slør" vil møte og bioklipp funksjon - vil ikke vokse ugress. I dekker materiale laget av tverrsnitt gjennom hvilke pre-forberedt og proklyunulysya frø plassert i bakken.
 Plassere på ryggen agurker kan være annerledes - som du vil. Du kan lage en tverrgående riller og spre frøene i en avstand på ca 20 cm fra hverandre. Du kan lage en fure i midten. . Såing dybde 2-25 cm Bedre satt sammen bare to frø - når spire, kan en svak plante prischipnut (i alle fall ikke trekke, fordi røttene er tett sammenvevd, og kan skade anlegget, som fortsatt er). Planter som sendes på tvers av sengen er i den ene eller den andre siden.
 Ovenfor direkte på jordoverflaten, sørg for å dekke avlinger enkle fiberduk. Når unge rostochkov og uventet kaldt vær kan du også dekke hver plante krukker eller plastflasker kuttet. Den nederste laget av dekselet så langt som veksten av agurker høstes og øvre kurver kastet i, la i sommer og bare åpen i løpet av dagen, og, avhengig av værforhold, kan stå lukket nord og vestsiden av sengen. Ikke glem at ved temperaturer under 15 ° C agurker begynne å såre og hovne opp frukt hell bare på nattetemperaturer på 18 22 ° C. Men svært høye temperaturer ugunstige - ved +35 ° C og over oplodotvoryayuschye pollen mister sine egenskaper.
 Men i Moskva agurker uvanlig varm sommer 2010 vokste godt uten ly. Men gartnere håper at slike innfall av natur ikke vil bli gjentatt ofte som tørke i mange regioner ødela høste andre avlinger.
 Så, her er et utvalg av to metoder for planting, begge ganske vellykket. Men hvis mulighetene tillater bedre bruke begge deler - en blomst seng å plante frø og planter til å plante i teplychku. Så det vil være et tidlig høst, og beredskaps problemer du forsikre kornåker, strødd bezrozsadnym måte.  
Яндекс.Метрика