Hvordan pasynkuvaty tomater: Tips gartnere
 Folk som ikke er møtt med hagebruk virksomhet, kan ikke vite hvorfor tomater bør pasynkuvaty. Og de har en åpenbaring som på denne måten den eneste Trunk renere. Denne prosedyren er gjort for å få bedre og bedre tidlig høst. Næringsstoffene er ikke forbrukes i overdreven løvverk og distribueres blant frukter.

 Stesønner fjernet når de er fortsatt små, ikke mer enn tre, maksimalt fem centimeter. Hvis det er flere, ikke lenger er det fornuftig, fordi busken er "vytratyvsya" på dem. I tillegg, på stammen sår forblir ubrukelig.

 Pasynkuvaty tomater hvis de er dyrket i åpent terreng bedre i begynnelsen av august. På denne tiden buskene har tid til å modnes disse tomater som begynte en så langt, mens alle knopper og skudd som dukket opp senere, men forgjeves trukket nyttige vitaminer i frukt som kan modnes raskere og blir større og mer smakfull. For å unngå at dette skjer, gjennomføre prosedyren pasynkovanie gang i hele syklusen av voksende tomater.
Hvordan pasynkuvaty tomater: Tips gartnere
 I begynnelsen av august eller slutten av juli av hver plante skal fjerne alle stebarn slik at bare to eller tre ark allerede zavyazavshymysya frukt. Selvfølgelig alltid beklager å nappe nye knopper som nylig dukket opp, men dette bør gjøres, slik at bare store stengler.

 Det er en annen metode - å bli kvitt uønskede e-postmeldinger med intervaller på ti dager. Hvis anlegget er å danne en enkelt stamme, må du lagre den viktigste skyte, hvis to, så er det viktig å legge til stesønn i løpet av første blomsterstanden, og hvis tre, den som kommer etterpå.
 Gartner må bestemme hvor mye du må spare det stammer per plante: en, to, eller tre. Å forlate tidlige tomater første tre knopper. I dette tilfelle var utbyttet av tomater er litt mer, men det er en risiko for at noen av dem bare vil bestå av umoden frukt. Alle knopper er modne nesten samtidig, men frukten vil utvikle dem lenger enn hvis de hadde bare én stilk.

Hvordan pasynkuvaty tomater: Tips gartnere
 Til nøyaktig riktig pasynkuvaty tomater trenger å vite noen ting, for eksempel tomat variasjon. Vanligvis når plante tomater, folk fortsatt husker hva de skriver, men etter en stund det er glemt. Derfor er det nødvendig å tilsette de som deretter spy.

 Bestemt type tomater - disse tomater som vokser uavhengig stoppet, de fleste av dem underdimensjonerte og dårlig forgrenede. De har en tendens til å vokse med en stor stammen. De kan ikke fjernes når alle stebarn, fordi fosteret kan slutte å vokse sammen, som fører til det faktum at innhøstingen vil være mer enn beskjeden. Derfor er det ønskelig å gjøre annerledes - la det være minst én flukt, som ligger på toppen av blomsterstanden.
 Det er en annen form for denne type determinantseter tomater kalles shtambovye og de trenger ikke å søke pasynkovanie.

 Men Ubestemmelig varianter og hybrider vil vokse og modnes så lenge det er alle forhold. De stebarn danne en gang alle bokstavene skal da ren gjennom hele sommeren.

Bladlus på potteplanterMange av oss er kjent bladlus som så henne i sine områder, noen av trærne i parken området. Men ikke mange vet at bladlus kan bosette og innendørs prydplanter. Årsaker til bladlus kan være annerledes. Bladlus skjer flere typer, men disse typene er omtrent det samme i struktur, livssyklus og metode for mat. For å kunne tåle kampen med skadedyr trenger å vite din fiende "i ansiktet", og en annen bare et triks.
Hva aphid
Bladlus - Dette insektet er svært liten, et gjennomsnitt på 0, 4 - 0, 7 mm i lengde. Kitin solid lag er fraværende, kroppen myk, forsvarsløs. Diverse bilens farge fra lys gul til svart kull. Men vanligvis mest vanlig sort eller mørk grønn farge - denne fargen gjør at insektet til å sitte rolig på bladene, så lenge de ikke begynner å krølle. Andre farger dekker preget av planteartene på der de bor. Gule prøven på grunn av medfødt instinkt er ikke for å sitte på de røde kronblad, og komme ut på innsiden av arket, hvor det ikke er synlig.
Noen har små vinger. Livssyklusen er at etter bare ett inseminasjon hunnen føder 150-180 larver per år. Innen en til to uker larvene blir kjønnsmoden og klar for parring.
Bladlus lever i kolonier og kan forårsake stor skade fra februar til september. Spesielt de liker friske unge skudd og blader. Knopper og blader også ofte neglisjert. Insekter lever på planter, piercing epidermis tynne snabel og drikker all saften fra planten. Blader og skudd begynner å krølle og visner, mister naturlig grønt pigment.
I søte avføring insekter liker å bosette bakterier og sopp som kan forårsake sykdom og død av alle planter. Nesten alle planter lider av angrep av bladlus hvis det blir liksom på vinduskarmen. Palm insekt rømming, sannsynligvis fordi det ikke kan bite hardt epidermis planter.
I tillegg kan disse insektene være bærere av ulike plantesykdommer, noe som er grunnen til at de sier at de bare indirekte påvirke mulig død av anlegget.

Moduser av overføringspotteplanter

Bladlus infiserer potteplanter på ulike måter. Dette er i hovedsak voksne bevingede insekter (en kvinnelig - rasselytelnytsы) som flyr inn i huset gjennom vinduer og balkonger. En god blomsterhandler alltid inspisere sine kjæledyr under vanning og sprøyting. Det er mye lettere å oppdage inntrengere og eliminere den mekanisk enn nevne innbyggerne terskel i noen dager når skadedyr er allerede vanskelig "for å feire det nye hjemmet." Hvis insekter vike for mye - må bruke kjemiske midler for å fjerne dem.
Typiske tegn på bladlus
Foruten det faktum at de fleste insekter er godt synlig i deler av blomsten på tilstedeværelsen av skadelige insekter kan snakke og vridde blader av berørte skudd, faller dugg søtlig i alle deler av anlegget (maursyre glede). Disse små klissete dråper avgjort sazhistyy sopp, noe som også påvirker helsen potteplante.
Noen ganger ved siden av en pott maur kan bli funnet, det dreier seg om de som bor i første etasje i huset eller bare elsker sommeren for å holde anlegget utendørs i det fri. Maur - nyttig skapninger trenger ikke å ødelegge, bare skrive ut bladlus og maur selv gå. Det faktum at maur lever i symbiose med bladlus, får søte nektar i stedet for sine tjenester fra andre rov insekter.
Tilbaketrekking av bladlus per plante
Som en forholdsregel du kan ofte luftet karmen, legger blomster på godt opplyst plass - alt dette vil stimulere veksten av nye sterke skudd og blader. Heller ikke bør undernourish eller feed kjæledyret ditt og husk å tørke og rydde opp vissent løv fra vinduet. Blomsten, som er godt ivaretatt - en tvilsom fornøyelse for mange insekter som foretrekker å leve der de ikke bry.
Inspisere avskårne blomster som kommer i ditt hus, som de kan ofte være et redskap for bladlus, spesielt roser og krysantemum.
Hvis lesjonen er ikke veldig sterk, kan du samle insekter for hånd med en børste eller svamp. For å forhindre at enkelte blomsterbutikker gjengere rådes til å vaske etter å samle alle deler av planten såpe, og pass på at jorda i blomster seg selv og hadde ingen gjenværende såpe. Behandlet så plantene ikke vil snart vil sette pris på minst noen insekter.
Det er også anbefalt å behandle planter spesielle forberedelser som du kan kjøpe i en hvilken som helst blomsterbutikk. Før bruk er det anbefalt å vaske anlegget med såpevann for å fjerne overflødige deler av insekter. Reprosessering utføres minst en gang i uken, som en ny generasjon av insekter er mer motstandsdyktig mot stoffet som brukes.
Det er tradisjonelle metoder for bekjempelse av skadeinsekter. For eksempel, kjøttkraft skrelle løk, alle deler av hvitløk, tomat topper liker ikke insekter. Filmen dannet på innendørs planter etter sprøyting av kjøttkraft, ikke som de fleste skadedyr definitivt et stort pluss.
Insekter i dine farger er ikke en grunn til panikk. Med riktig tilnærming, denne "angripe" la din vinduskarmen i løpet av 10-15 dager!  
Hvordan ta vare på bambus i hjemmet?
 Bambus med sin sørlige fetter har bare én ting til felles - tittel, bambus rom - er upretensiøs, vann kjære planter. Det kan føle deg avslappet i skyggen, kan vokse i sand jord og sand, enda viktigere, å ta vare på denne eksotiske oversjøiske gjest var konstant. Bambus vokser svært raskt, en gang i livet det blomstrer, slippe hvit kål, ligner på korn. Å surnet alle dekorative egenskaper, anlegget som regel ikke holde lenge i vannet, og hvis det skjer, er det bare med tillegg av flytende mineraler - eller bambus i vår hardt vann vil dø i to uker. Stell av potteplante anses ukomplisert, viktigst av alt, vet noen krav for dyrking og formering av bambus.
 Omsorg for bambus i vann
 Små bambus badebukser kan dekorere kutt bukett. Ikke kast den etter andre blomster har falmet. Dekorative bambus røtter i vann, så han trenger mineral dressing, som kan kjøpes på en blomsterbutikk allerede utvannet. Prøv å forsvare vann eller fryse det for vann ble mindre jern og klor. En gang i måneden rom bambus kutt fra bunnen, så det var trolig øke.
 Omsorg for bambus i jorda
Hvordan ta vare på bambus i hjemmet?
 Bakken for Southern Gjester må velges med stor omsorg, selv om anlegget ikke er ansett som krevende bedre hvis jord vil bli merket med "For Dracaena." Nedenfor - drenering (ekspandert leire, stein, glassperler) på tilgangen av oksygen til røttene var konstant. Mate plantene bør ikke være mer enn en gang hver tredje måned (GLUT mineraler ødelegger rotsystemet). Vanning utføres i den grad av tørking av det øverste laget av jorden i potten, men skal sprayes daglig.
 Til spørsmålet om hvordan ta vare på bambus i hjemmet, ikke overrasket over at du vurdere noen universelle regler.
 1.  Du må holde bambus fra direkte sollys, så ikke prøv å dyrke den i vinduskarmen. Det beste stedet - på gulvet i en dyp gryte unna batteriene sentralvarme.

   Av fuktighet bambus er ikke krevende, ikke liker ekstreme temperaturer og utkast. Hvis noe, vil anlegget ikke holder, vil du forstå på en gang, som stammen og bladene begynner å gulne i kantene.

   På våren og sommeren bambus kan gjøre ut, når det ikke er nattefrost. Han elsker frisk morgendugg og på papirlapper.

   Til blomstene var mange spiraler, spinning rundt stammen trenger noen støtte, og veksten av sin ren.

   Stilig bambus anlegget er vurdert, hvis bladene er bare på toppen, fordi som de øker, brekke av bladene på sidene - bambus det ikke reagerer.

   Å vokse en blomst i høyde på ca en meter, trenger du en dyp gryte minst 50 cm til røttene kan vokse, og tiden (om et år og et halvt).

   Med riktig stell, bambus kan du med sin dim, men svært duftende blomster. De sier at ikke alle kan se denne sjeldne fordi bambus blomstrer en gang i 33 år.

   Prøv ikke å flytte bambus fra ett sted til et annet, eller trunk curl er galt, og plantene vil danne kurven.
   De mest populære typer bambus
   I form av bygningen kan dyrkes bare dverg arter, som inkluderer: grå bambus høyde ikke overstiger 50 cm, fargerik - den mest populære (opp til 1 meter i lengde) og Muriel bambus, kan det ha råd til avl eiere av store private eiendommer, For denne typen potteplante når to meter i høyde.
   Sør Flower transplantert tidlig på våren. Hvis du har noen store arter av bambus vokser, hans transplantasjon utføres hvert annet år. Blomst nesten syk: Fylling røtter, vises trunk sopp vekster som rustflekker. For å bringe anlegget tilbake til det normale, blir den fjernet fra potten, tørr og kuttet råtne røtter og re-plantet i en potte, behandling fungicide midler.
   I Østen, er det antatt at alle hjem bør vokse bambus, som det er - et symbol på lykke, lykke og kjærlighet.  
Яндекс.Метрика