Hvordan å plante poteter

 Planting poteter


 Hvordan å forberede planting materiale


 Knollene er valgt for planting medium, veier 50-70 g, er intakte sykdommer.
 Å fremskynde spiring og påfølgende vekst av planter, bør frø knollene bli næret. Spiring er spesielt viktig når det vokser tidlig poteter. Under spiring under påvirkning av høy temperatur er hurtig oppvåkning av bobler, akkumulering av næringsstoffer og vekststoffer som stimulerer sprouting knopper.
 Etter planting spiret knoller i 10-12 dager før de skyter vises begynner blomstring og knolldannelse, er høsting mulig i 15-20 dager tidligere enn når du bruker neproraschennoho for planting materiale. Våren kuldeperiode også mindre påvirkning på forvaring av trapper fra spirer knoller.
 Spirende knoller avslører de skjulte interne sykdommer før planting, samt under spirende knoller pasienter vanligvis begynner å råtne.
 Det er flere måter spirende knoller: lyset i et varmt rom, i åpne solrike områder og groper, i våte omgivelser og kombinert spiring i lys og i våte omgivelser.
 Spirende i lyset i varme områder er som følger. Etter 30 - 35 dager før planting knollene er plassert i to eller tre lag på gulvet, vinduskarmer, skrivebord og hyller. Romtemperaturen bør være + 12-20 ° C, relativ luftfuktighet på 80-85%. Under spirende knoller må med jevne mellomrom snu og endre steder gjort for jevn belysning knoller.
 Hvis spiring skjer på solen boksen, og velg deretter en lik sted, beskyttet mot kalde vinder, lav grunt vann. På bakken, som er planlagt å søle knollene legge halm eller torv lag 10 cm. I kalde perioder knoller dekket med plastfolie eller lutrasilom. Spirende utendørs tar to til tre uker, med dannelse av skudd (korte, tykke og sterke, slik at han ikke bryter av under landing.
 For spiring kan bruke oppvarmede groper. For dette i grave gropen til en dybde på 40 cm ved bunnen av den oppvarmede stabel gjødsel eller kompost, toppjordlaget 10 cm. I dette kullet knollene sette 2-3 lag. Graving, som vil være sofaen poteter uten oppvarming, grave til en dybde på 20 cm. På bunnen av stabelen torv, sagflis eller halm lag på 10 cm, og poteter i de to eller tre øverste sjikt. Best grøft bredde på 15 m. Grøften poteter spiret 20-30 dager. Hver sju til ti dager knoller skifte fra nedre reservoar på toppen. Fjern forfalt.
 Spirende i et fuktig miljø er på + 12-15 ° C, ved hjelp av torv, råtnet eller fersk gjødsel, sagflis, etc. nødvendig for spiring varm, frisk luft og luftfuktighet 70-85%.
 Med denne metoden, spirende knoller stable lag, sprinkling torv, sagflis eller annet løst materiale, støtter hele tiden av spiring fuktig, men ikke våt onsdag. Begrepet spirende knoller i et fuktig miljø 15 - 20 dager.
 For å akselerere avl knappe varianter av poteter, og redusere kostnadene ved frø på planting hjelp kutte i aksjer. For å kutte store knollene er langstrakt. Skjær potetene i to beste delene på tvers inn i fire deler - inne og ute. Det er bedre å tåle tøffe tidlig og midt-karakterer.
 Før du skjærer knollene må levere luft termisk oppvarming og prosessstimulerende midler.
 Kniv for å skjære desinfisere, slippe til 3-5% løsning av blekemiddel. Knollene kan kuttes 2-3 dager før planting, og legger et knudrete overflate opp til pidv'yalyuvannya. God effekt for å beskytte andelen putrefactive og patogene mikroorganismer gir opudryvanye aske.
 Å stimulere spiring maksimalt antall nyre ved hjelp av en cross-cut frø knoller. For dette tuber hakk nedover, slik at ikke bare en del kuttet tykkelse på ca. 10-20 mm. Radert knollene før planting plantet helt. Hakk knollene før øynene vil flytte inn i vekst. Denne metoden gir et positivt resultat bare når plante poteter i godt dyrket jord med innføring av en tilstrekkelig mengde av gjødsel.
 Økende potet avling har også bidratt til frø tuber behandling med kunstgjødsel. For å fremstille løsningen i 10 liter vann i 04 kg ammoniumnitrat, og superfosfat. Knoller dyppet i en oppløsning av 1 time, deretter tørket og plantes. Du kan bare spray denne løsningen knoller.
 Det anbefales å håndtere knollene før planting 001-005% løsning av sporstoffer og deres opudryvat tre aske.
 Det er viktig å bestemme den optimale planting datoer tidlig poteter. Spirer knollene er plantet i bakken når temperaturen jord i en dybde på 10 cm er 5-6 ° C og neproroschennыe når jorda varmes opp til + 7-8 ° C.

 Når man skal plante poteter


 Planting bør utføres på en slik måte at det var ingen trapper poshkodzhuvalysya sene våren frost. For tidlig planting av poteter (når jordtemperaturer ikke er nevnt nedenfor) i åpent terreng forsinkelser (30 dager eller mer) spiring, knoller berørt sykdommer, råte, bakterier blir drept, trapper kondensere. Mangler fra planting til optimal timing for 10 dager reduserer utbyttet med om lag 30%. De fleste lider av sen planting sene sorter (har ikke tid til å akkumulere produktutbytte) og tidlige varianter (sent Blight lesjoner gjennom).
 Det er viktig ved tidlig planteknoll lå på en dybde fordi overflatelaget av jordsmonnet varmes opp før potetene ikke mangler varme. I dagene av våren jordtemperatur øker raskt og overgangen til den optimale modus er vanligvis 3-6 dager. Tidlig poteter plantet senest i begynnelsen av mai. Dette begrepet sammenfaller som regel med begynnelsen av knoppsprett på kysten og utseendet på bladene.
 Avhengig av jordsmonn og klimatiske forhold gjelder hrebnevuyu, glatt, hryadkovuyu, tape og ryadkovuyu landing.
 Med en jevn landing overflatejord etter utgangen av bobler er justert. Med denne fuktigheten planting jord fordamper mindre. Mangelen på en glatt landing er vanskelige Care beplantning. I dette tilfelle må prioritets ridge måten rader med plantet knoller opprettet rygger og dype spor mellom dem. Våren toppene lage 3-5 dager ved å flytte fra midtgangen jord bredde på 50 - 70 cm i raden nasypayuchy høyde på 22-25 cm. I tilfelle av alvorlig plate jord fylle høyere ryggene og øke bredden av radene. Poteter skal plantes i en kam i en avstand på 15 til 20 cm mellom knoller. Vintage bobler dannes rygger. Med denne planting jorda varmes opp raskere og ventilert, skape bedre vann-luft regime for utvikling av poteten.
 En annen form på overflaten av våtmarksområdet kan møne. Deres form i 5-6 dager før planting høyde på 15-20 cm og 120-160 cm, med forventning om at en ridge plassert to rader av knoller. Mellom ryggene innstilt avstand 70-90 cm for bedre varme- og spiring av potetknoller er plassert i riller med en dybde på 2-3 cm med en flat overflate. Det var trapper helt dekket med jord. Denne operasjon ble gjentatt en uke senere. Som et resultat av den pro- ^ sыpannoy av stammer produsert flere utløpere, som øker utbyttet. I tillegg, ved bruk av denne metoden for trapper dekket med ugress.
 I arsenal av teknikker landing kartoplyariv amatør kan inkluderes planting knollene på den såkalte pahorbkah. Tre uker før normal sikt planting hull gravd for ordningen med dannelse av tubercles. Knoller inngått på åsene, strø et lag av jord 1-2 cm tykk. I hullet dannet i perioden når knollene spire, lage gjødsel. Etter dannelsen av vegetative knoller med en klump av land spade spader flyttet i hullet og dekket med et lag av jord tykkelse på 15-18 cm. Planting dybde avhenger av størrelsen på potet knoller og jordas fruktbarhet. Jo mindre frø, desto tykkere bør være landing.
 I gjennomsnitt gjødslet jord med en gjennomsnittlig vekt på 50-60 g plantemateriale bedre tetthet planteordninger for 60 x 25 cm, 60 x 30 cm, 60 cm x 35 cm, 70 x 30 cm med økende masse av rotknoller plantes i det minste - 60 cm x 35 cm, 70 x 30 cm, 70 x 35 cm. I et godt dyrket fruktbar jord planting kan være litt tykkere enn dårlig dyrket.  
Hvordan man skal håndtere sykdommer og skadedyr av poteter

 Sykdommer og skadedyr av poteter


 Beskrivelse sykdommer og skadedyr av poteter og tiltak for å bekjempe dem

 Sykdom på planter eller brun råte av frukt


 Late Blight av potet - en av de mest vanlige og skadelige sykdommer solanaceae avlinger. Spesielt lider sent varianter av planter eller sent tidspunkt for planting, samt gunstige vilkår for utvikling av sykdommen oppstår på sensommeren og høsten, når temperaturen er høy nok, nettene er kalde.
 Sykdommen påvirker blader, stengler og frukt. Bladene ser brune store oppdateringer som ligger hovedsakelig på kanten av bladet bladet. På den ned siden den hvite plakk pautynystyy sporification patogen. Sykefravær raskt visner.
 I petioles av blader og stengler synes brune flekker, avlange i lengde, uten å fly. I frukt sykdom manifesterer seg som råte, hvis utviklingen kan oppstå i løpet av vekstsesongen, og lagring av frukt. På overflaten av vev inne i frukten blir brun, gjenværende fast stoff. Varighet sporification på frukt dannet først etter langvarig fukting (sprute regn, tåke, otpotevanye frukt). Smittekilden av tomat og andre solanaceous sent sykdom på planter er hovedsakelig påvirket av denne soppen plante poteter. Ytterligere spredning av sykdommen er de patogene sporer dannet på bladene.
Hvordan man skal håndtere sykdommer og skadedyr av poteter

 Kontrolltiltak romlig isolering av plante poteter andre solanaceous avlinger; anvendelsen av høye doser av kaliumgjødsel øker anleggs motstand mot slutten blight; sprøyting siden de første tegn til sykdom på planter og igjen 2-4 ganger med intervaller på 7-10 dager kuproksatom, kobber oxychloride, kan også brukes Abyha Peak.

 Bladlus


 Bladlus forårsake betydelig skade på planter og modne planter av familien Solanaceae. Det holder til skudd, blader, blomster, suge saft fra planter, forårsaker blad curling, tørking blomster, frukt underutvikling og stygghet. Med oppdrett praksis for å bekjempe bladlus kan anbefale hyppigere ventilasjon av drivhusene, som optimale forhold for utvikling av denne pest er laget med en kombinasjon av høy temperatur og høy luftfuktighet.
 Kontrolltiltak. Sprøyting decoctions og infusjoner av malurt, ryllik og andre planter. For tidlig på våren renseanlegg mot bladlus bruker høstet i fjor sommer stilkene tørket salvie og moskus; for sommeren frisk snitt foredlingsanlegg podvyalivayut og deretter knust og forberedt kjøttkraft. 1 kg masse prov'yalenoyi salvie og reinfann (1: 1) koke i 10-15 minutter i litt vann.
 Deretter kokes kule, filter og fortynnet med vann til 10 liter. Til en løsning av lang forsinket på bladene, blir det lagt til 40 gram såpe per 10 liter kjøttkraft. Blandet grundig og filtreres oppløsningen sprøytet på bladene av plantene.
 Gode ​​resultater oppnås sprøyting i vekstsesongen forberedelse Fosbetsyd.

 Spider midd


 Flått lever og beiter på undersiden av bladene, dra sin tynne spindelvev. I skadede blader vises først lyse punkter. Deretter et brev er ustabil (marmor), gul og tørr. Flått og larver lever på plantecelle saft, forårsaker abscission av blomster, eggstokker, frukt og blader, med alvorlige skader mulig tap av hele anlegget. Vintrene er ofte den voksne insekt etter falne blader, klumper av jord, i sprekkene av bygninger, veksthus eller i overflatelaget av jord i en dybde på 3-6 cm. Kryss utvikler kontinuerlig gjennom hele den varme årstiden. Utviklingen av en generasjon trenger 10-28 dager.
 Kontrolltiltak. Grundig rengjøring planterester før kultur; desinfeksjon design drivhus og veksthus klor (200 g per 10 liter vann); sprøyting decoctions eller infusjoner av planter anbefalte mot bladlus.
 Brukes til å drepe skadedyr sprøyting i vekstsesongen forberedelse Fitoverm.

 Oranzhereina mellus


 Dette er en av de farligste skadedyr av grønnsaker drivhus. Meget imponerende tomater og masse reproduksjon av fordommer og planter av familien Solanaceae. Dette lille insektet størrelse 1-15 mm, med 2 par nesten like store pulveraktig hvite vinger. Skade på larver av ulike aldre, suger saft fra bladene som krøller og tørker opp senere.
 Kontrolltiltak. Bruk fosbetsyd narkotika (40 ml per 10 liter vann), sprøyting plantene i vekstsesongen, tilbringer 1-2 liter per 10 m2.

 Colorado potet bille. Hvordan man skal håndtere


 Skader bladene av potet, aubergine og andre solanaceae. Biller overvintrer i jorda. Med utbruddet av varmt vær (temperaturer over 12-15 ° C) biller bryte bakken snart og hunnene legger egg på undersiden av bladene i grupper på 30-40 stykker. Larvene utvikler ca 3 uker. Det var egg larver og biller seg veldig sulten. Obъedanye starte fra de øvre bladene. De kan ødelegge de kortsiktige mål av potet plantasjen. Biller vinter-hardføre og i løpet av vinteren dø i små mengder.
Hvordan man skal håndtere sykdommer og skadedyr av poteter

 Kontrolltiltak. Regelmessige nærmere inspeksjon områder, hånd samle biller og larver yaytsekladok; ødelegge skadedyr som samles i buljong tobakkstøv eller konsentrert oppløsning av natriumklorid. Gode ​​resultater kan oppnås ved å sprøyte plantene bytoksybatsyllynom. Behandlingen utføres 3-4 ganger utseende av larver 1-2 århundre.

 Drotyanka. Hvordan man skal håndtere


 Såkalte larver av biller biller. De skade poteter, mange grønnsaker, inkludert paprika og aubergine røtter. Larvene lever i jorda for 2 til 5 år på en dybde på 10-12 cm under våte forhold, uttørking av de øvre jordlag er i dypere. Skadde planter er forkrøplet.
Hvordan man skal håndtere sykdommer og skadedyr av poteter

 Kontrolltiltak. Ikke plasser potetene på gress, der det er mye av wireworms. Når grave i jorden og ødelegge larver av valget. For mezhduryadyam prymanochnыe lå hauger med en diameter på 30-35 cm av gress strå å tiltrekke seg biller Shelkunov; samlet en haug av biller ødelegge. På gravd nøye behandlet rake jord to uker før planting for å begynne å fange wireworm bruker agn tilberedt med nepe rot avlinger, rødbeter, gulrøtter eller poteter. For å gjøre dette, skåret i skiver, stokk de trepinner og hver 50-100 cm nedsenket i jorden til en dybde på 5-7 cm intervaller på 2-3 dager agnet er fjernet fra jordsmonnet og ødelegge.  
Яндекс.Метрика