Hvordan å vanne grønnsaker, planter i landet

 Vanning planter og grønnsaker i hagen
 Mostly plantene får næring fra vannet. Vann gir metabolisme turgor i planteceller og er involvert i regulering av temperatur planter.
 Alle planter har ulike behov for jordfuktighet, avhengig av tilstanden av rotsystemet. De fleste har svak sosuschey kraft. Den mest aktive del av rotsystemet er plassert i et lite volum av jord. Røttene av noen planter vokser i det øverste laget av jord fra hvilken fuktighet fordamper raskt. Disse plantene trenger rikelig vanning.
 Hageplanter kan vannes på flere måter, inkludert: Hånd vanning ved hjelp av en vannkanne og sprinkleranlegg, slange vanning og overflaten vanning fure. For vanning er best å bruke en elv, tjern eller regnvann. Forresten, kan regnvann samles ved å sette på kanten av taket av kloakk og erstatte det i tønnen.
 Ingen hvilken type vanning brukes i området saken, bør plantene få fuktighet i en tid da de trenger det. Derfor er det viktig å ikke gå glipp av tidspunktet for vanning. Planter trenger vanning bestemt av deres utseende.
 Kål bladene er dekket med en mangel på fuktighet blålig blomst, kantene litt krøllet. Tomat bladene blir mørk grønn. Hårene følgebrev, stiger nesten vertikalt. Later gulrøtter og agurker få en mørk farge og begynner å krølle, og bord bete blader malt i burgunder farge og grunne. Men ikke alltid visner planter indikerer en mangel på fuktighet. Noen ganger er bladene av planten begynner å svinne under overgangen fra dårlig vær av varmen, men denne gangen jorden er tilstrekkelig fuktig.
 Om tidsfrister vanning kan bedømme tilstanden til jord. Behovet for jord vanning kan bestemme touch. For å gjøre dette, ta en håndfull jord fra en dybde på ca 25 cm og klem den i hånden. Vanligvis sandet skal formes i en ball, hvis ikke, så vanne det er nødvendig. I lys loamy jord som krever vanning, dannet skjør ball. Det faller lett fra hverandre uten noe press. Hvis en klump dannet i hånden tung og middels loamy jord smuldrer lett under lett press, begynne å vanne.
 I større grad behov vanning Tidlig vegetabilske avlinger. Fuktighet på vekst og utvikling av grønnsaker har en negativ innvirkning. Hvis jorda er sterkt hydrert, lider rotsystem fra en mangel på oksygen, er det dårlig utviklet og til slutt dør.
 Noen avlinger trenger høy luftfuktighet, blant dem er kål, neper, agurk. De er den beste måten å vann vanning, regissere en stråle av vann fra en slange opp - fallende dråper zihriyutsya litt i varm luft.
 Samtidig andre avlinger, inkludert tomater, trenger lav luftfuktighet. Mens tomater er frukt begynte masse form, de vannes sparsomt. Dreven fuktighet fører til rot råtne sykdom og frukt. Det er nok til å tilbringe vanning en gang hver 5-7 dager, utgifter til hver plante 2-3 liter vann. Aubergine pryzhyvayuschyesya veldig sakte, krever jevnlig vanning i frukt formasjon. I tillegg bakken under dem alltid vannes før gjødsling. Etter fôring fortsatt trenger å vanne plantene å beskytte dem mot brannskader.
? Når man skal plante salat, reddik og løk penn på sensommeren, når lengden på dagslyset minker, disse plantene ikke blomstrer og gir en god avling.
 Selvvannings på paprika. Mangel på jordfuktighet ved høy temperatur fører til woodiness stengler, knopper og blader fallende anlegget. Peppers vannet i jorden når transplantasjonen, 5-6 th dag innehar andre vanning etter planting. Hver påfølgende vanning utføres etter 7-10 dager med litt varmt vann forbruk priser. Hvis vanne paprika med kaldt vann, deretter redusert utbytte og øket risiko for sykdom pepper. I løpet av de siste 2-3 ukene før innhøstingen vanning stopp.
 Vanning er svært viktig for å oppnå høy avkastning av poteter. Denne kulturen vannes så ofte, men rikelig,. Denne vannforbruket er slik at våt jord til en dybde på 40-50 cm rundt 400-500 liter pr 10 m2. Først vannes 3-5 ganger ved intervaller på 7-10 dager. Med mangel på vann er anbefalt å gjøre tre vanning: umiddelbart etter fremveksten, under dannelsen av knopper etter blomstring.
 Betimelig vanning kål øker produktiviteten og sikrer en rask exit tidlig produksjon. Tidlige varianter av kål krever litt mer fuktighet enn sent-. Stigende innenlandske kål blader på optimal fuktighet i jordsmonnet er litt raskere ekstern, de er presset tett sammen inne og danner et tett brød. Ved høy luftfuktighet og plutselig faller bladene stige litt økt, forårsaker sprekkdannelser hodet. I et tørrår nødvendig kål 6-7 vanning, og i høy nok vannes 5-6 ganger. I store områder okkupert av kål bør sikre dryppvanning, der vannet blir levert direkte til rotsystemet. Svært økonomisk vannhull i dem og deretter prysыpanyem tørt land.  
Hvordan vanning i landet

 Vurdere de viktigste typer vanning i hagen og hagen
 Det er tre metoder for vanning : Overflate vanning med spreder og vanning podpochvennoe.
 I tillegg overflaten vanning metoder mer. For en hageflekk som passer alt.
 Overflaten vanning fure. Dette vanning er som følger. I hagen rader jobbet ut groove bredde 20 - 30 cm med en svak helling. Disse sporene med vanning slange sprayet med vann. Etter vannings furer over tid bør lukke.
Hvordan vanning i landet

 Overflaten vanning i boller. Når du søker denne metoden under kronen av frukttre hull gravd i en bolle. Størrelsen av bollen, dvs. dens diameter, avhengig av alderen av treet, planting tetthet, men bør ikke være mindre enn projeksjonen av kronen av treet. Kantene av den ferdige hull anordnet jordvegg høyde på 20-25 cm. Boller i nabotrær bør kommunisere den generelle sporet. I dette spor trenger å pumpe vann fra vanning slangen og fjær er på vannet vil strømme inn i hullet.
 Det skal vannes fruiting treet
 Noen gartnere mener at vann er ikke nødvendigvis fruiting treet. Det er ikke. Vann er viktig jord å oppløse det er næringsstoffer som kreves trær. Omtrent hvor mye vann for en voksen tre eple eller pære fortsatt 10-50 whith vanning skuffer 1 (tallet avhenger av sammensetningen av jordsmonnet). Cherry krever halvparten av vannet.
 Sprinkling. Ved hjelp av denne metode for vanning fuktighet blir ikke bare jord, men også i luften. Vann kommer inn i jorden gjennom den luft som er anriket med oksygen, karbondioksyd og nitrogenforbindelser. Forskjellen på overflaten vanning sprinkleranlegg vanning metoden er at når overflaten vanning krever nøye planlegging og planering av jord og vanning med spreder disse tiltakene er ikke nødvendig. Dette skyldes det faktum at vannet ved vanning ikke beveger seg på jordoverflaten, og dermed ikke vaske sin fruktslag.
 Før du bruker sprinkleranlegg vanning er nødvendig å løsne jord og, om nødvendig, lage gjødsel. For denne metoden for vanning krever spesielle tilpasninger - regnfrakker. Disse enhetene kan være en fan, impulsiv eller som en pistol. De sprøytet vann i forskjellige høyder og i forskjellige retninger, og, høyde, retning, og selv de verdi dråper kan reguleres. Enheter installert under kalesjen av busker og frukttrær og brukes til vanning overflatelaget.
 Podpochvennoe vanning. Ved hjelp av denne fremgangsmåte, et system for vanning keramikk, asbestsement eller plast røret gjennom hullene, hvor vann under trykk blir levert til jord. Noen ganger er denne metoden for vanning med vann til røttene av plantene matet og gjødsel. For slik vanning kan brukes avløp.
 Men den viktigste ulempe ved denne fremgangsmåte er den høye kostnaden av samsvar. Legging rør over området - det er svært tidkrevende og må gjøres i planleggingsfasen av en hageflekk og konstruksjon. I tillegg, når våre vanning vannrør tjener forholdsvis kort, så raskt tilstoppet og zamulyuyutsya.
 Drypp vanning. Denne form for undergrunnen vanning. Denne metoden er praktisk og enkel i utførelse. Drypp vanning er systemet av plastrør med liten diameter. Når en frukttrær eller bærbusker er plassert i en dybde på 2-3 drop 30-35 cm. Fordelen med denne type er at vanning flere ganger redusert vannforbruk, og det er mulig å opprettholde den nødvendige jordfuktighet. I tillegg kan med vanntilførselen gjøres og befruktning.
 Og noen flere tips for vanning av hagen.

 Vanning hagen trærne. Vanne hagen


 De første vanning planter kreves i våren når knoppene ikke er blomstringen. Denne perioden markerte begynnelsen av aktive plantevekst, og det er behov for fuktighet.
 Den andre vanning skal utføres i ca 15-20 dager etter slutten av vekstsesongen av trær og busker, fordi i løpet av denne perioden er det en vekst på eggstokkene, og hvis jorda er for tørr, kan det skje at bare kamper fallende frukt.
 Den tredje vanning bør gjøres i 15-20 dager før du fjerner frukt fra trær og busker.
 Hvis tredje vanning holder umiddelbart før innhøsting, kan det føre til sprekker og fallende frukt.
 Og sist vanning holdt for sent på høsten, når du starter aktiv november. Dette kalles vlahozaryadkovыm vanning.
 Tidlige varianter av eple og pæretrær krever mindre vann enn senere.
 Hvis du holder overdreven vanning pæretrær, kan de lider av fuktighet.
 Bones arter av frukttrær (aprikos, kirsebær, plomme) skal vannes sjeldnere enn en korn (eple, pære).
 Venter på noen trær eller busker rik avling, bør vanning gis til disse spesielle trær eller busker oppmerksomhet. De trenger mer vann enn mindre trær med avlinger eller de "resten" av fruiting. Unge frukttrær bør vannes mindre enn voksne. Dette gjelder spesielt i andre halvdel av sommeren, fordi fuktighet vil føre til ytterligere vekst av skudd som vymerznut i løpet av vinteren.  
Яндекс.Метрика