Hvordan å vokse hvitløk i landet

 Hvitløk. Voksende hvitløk


 Generelle egenskaper


 Hvitløk - Dvuletnyaya kultur av liljefamilien.

 Hvitløk. Varianter


 Hvitløk har to underarter representert forskjellige varianter:
? raviner: Aleisk (middels) Gulliver (Medium) Elenovskyy (mellom-), Skytten (middels) og andre;
? vinter: Lege (tidlig modning), pålitelig (middels) Høst (middels) Prykyndel (middels) Sirius SeDeK 9.908.503 (middels) Skif (middels) Jubilee Gribovsky (middels) Caesar 9.908.505 (mellom-), etc.

 Skadedyr og sykdommer


 Hoved pest er en nematode, Fusarium sykdommer er mer vanlig, råte (hvit, bakteriell) peronosporoz rust.

 Nødvendige betingelser for økende hvitløk


 Den beste løs fruktbar jord med en nøytral reaksjon. I høst graving lage en blanding av organisk og mineralgjødsel.
 Vinter hvitløk forskjellig kaldt motstand, det tok starten av andre halvdel av september. Plant nellik vanlig måte ordningen 5-8 x 20-25 cm på en dybde på 3-4 cm innpakning, zamulchuyte kompost eller humus. Om våren, når de første skuddene vises (Hvitløksuppe ved 3-5 ° C), vann, jord fruktbarhet og nitrogengjødsel propalыvayte senger. Når pilen vыlamыvayte dem. Hvitløk modner i slutten av juli - begynnelsen av august.
 Spring hvitløk, i motsetning til vinteren, våren plantet ordningen 5-6 X 20-25 cm i legging av 2-3 cm. Care er den samme som for vinteren hvitløk. Innhøstingen i slutten av august - begynnelsen av september.
 I begge tilfeller er det umulig peretrymuvaty hvitløk på en seng, da det fører til at hodene spredt.
 Ved rengjøring trukket hvitløk og tørr i hagen i 5-6 dager, deretter kutte nepe, holde halsen lengde på 4-5 cm  
Utarbeidelse av frø for såing

 Peredposadkova forbereder frø


 Voksende seedlings

 Hvordan velge frø


 De fleste grønnsaker, urter og planter reprodusere pryanosmakovu generativ, dvs. frø, som er et resultat av seksuell reproduksjon av planter.
 Bulk grønnsaker dyrket fra frø som tillater et begrenset område for å få nok plante. Frø utvikle seg fra ovules etter befruktning prosess som sant kvinnelige mannlige delen av anlegget.
? De fleste grønnsaker (agurk, gresskar, kål, spinat, etc.) kom fra tropiske og subtropiske strøk over Middelhavet. Derfor bør når det vokser disse grønnsaker tar hensyn til deres biologiske egenskaper.
 Frø av forskjellige planter utenfor varierer i farge, form og størrelse, men har felles egenskaper. Frø som er i ro, har cotyledons, embryonale rot, peduncle, pochechku og stivelse (dette stoffet, som konsentrerte næringsstoffer nødvendig anlegg for første gang etter planting, med sin mangel på næringstilførsel er i cotyledons) . På toppen av innsiden av frøene dekkes med tykk hud (fig. 1), som beskytter planten mot skade. I noen planter, som gulrøtter, persille, det er så sterk at disse plantene ikke vokser veldig lang og krever innføring av spesielle tiltak.
Utarbeidelse av frø for såing

 Figur 1. Struktur frø bønner: 1) sniker; 2) pochechka; 3) rot; 4) cotyledons; 5) hud
 I uerfarne gartnere første spørsmålet er hvor du skal få frø. De kan kjøpe, spør venner, men i årene som bedre høste sine egne. Dersom det er behov for å kjøpe frø, anbefaler vi en spesialforretninger, som vanligvis har et bredt utvalg av frø. Men her ligger faren og på grunn av overflod av fargerike poser ser på først, og det er et brennende ønske om å kjøpe noe lignende. Ikke gi etter for følelser (forresten, fra lite gjennomtenkte kjøp du holde en liste over frø som du passerer på forhånd), og tok en pose i hånden, spesielt ta hensyn til den informasjonen som må nødvendigvis være til stede (nei det skal tjene til du signalisere at innholdet i pakken ikke kan oppfylle kravene som vanligvis lagt frem produkter). Dette navnet avlinger (grønnsaker, grønn pryanovkusovoy, dekorative, blomst); klassenavn (hvis det er en hybrid, bør det være et ikon F1); funksjonene i oppdrett (og når du skal så frø, frøplanter vokse når plantet den i åpen eller lukket bakken, etc.. d.) lot-nummer; vekt i gram eller antall frø i stykker; Navnet på dokumentet som garanterer varietal egenskaper og planteproduksjon; GOST (Russland GOST 52171-2003 designet for klasse kategori); holdbarhet; navn og adresse til produsenten. 
 Hvis alt er i orden og du tilfredsstiller anlegget etter farge, form, størrelse, modning, kan du betale for kjøpet.
 Hvis ved slutten av sesongen hage er du ikke skuffet, ville det være bedre hvis du tar vare på frø for neste år. I dette notatet noen viktige punkter:
? hvis du landet hydrider tomater, aubergine, paprika og andre grønnsaker, kan høsting av frø være trygg som å la bare frø av plantesorter (fra fransk sorte sorer -. «aksje»). De arve egenskapene til morplanten og overføre dem til neste generasjon, som ikke handler om hybrider. Bare planter (barn) av første generasjon, noe som indikerer et ikon F1 (. Fra Lat Filii - «Children") vil ha de funksjonene som beskrives i det abstrakte, vil følgende se annerledes;
? langsiktig bruk av egne frø kan føre den slags degenerert. De fleste lider av de tilpasses andre klimatiske forhold, så du bør gi preferanse til anerkjente varianter;
? frø samlet i god hagearbeid i mange år, kan overleve lengre og produsere mer produktive planter.

 Høsting frø


 Samle frø fra hagen din - en god måte å få frø kvalitet. Oftest tydd til det i anskaffelse av frø av grønnsaker som danner dem inn avling året. Slike planter kalles raviner årlige motsetning vinter toårige planter som dannes i det første året eller kål rot og frø skjema neste sesong. Den tidligere inkluderer agurk, tomater, squash, squash, squash, paprika, salat, dill, karve, reddik; til den andre - gulrøtter, rødbeter, selleri, persille, reddiker, neper, kål Kachanov).
 Samle frø av ettårige har når fruktene nå biologiske modenhet (tilbakekalling at teknisk modenhet av frukten kalles staten, klar til bruk og gjenvinning, innebærer biologisk utviklingsstadium modning av frø), som vil åpenbart endret fargen på frukt (for eksempel pepper eller grønn med tomat blir røde, oransje eller gul) eller arter. I noen tilfeller er det vanskelig å samle modne frø. Den største refererer til paraplyen, for eksempel dill frø som raskt smuldre. Uten å vente, må paraplyen kutte umoden og sette på dozaryvanye, etter som obmolotyty dem. Frø for neste sesong bør oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted (optimal temperatur - 10-15 ° C).
 Biennale vegetabilsk planter blomstrer scenen, pollinering, befruktning og frø dannelse i det andre året av vekst, noe som bør holde dronningen celler i løpet av våren, og velg deretter den overvintret godt cobs og røtter og jord i åpent terreng (i regioner hvor tungt snøfall, noen rotgrønnsaker (gulrøtter, rødbeter, neper) kan stå å overvintre i hagen, de blomstrer tidlig på våren til begynnelsen av august vil frø). Kast dronning blomst, og som dannet frøene. Samlet de mektigste plantefrø Scatter på papir og la tørke, deretter lå på konvolutter nadpyshit angivelse kultur, variasjon, år samle frø og fjern innskudd.
 Likeledes bør handle når samle frø fra årlige avlinger. Kvalitet frø kan fås fra planter, pre-merke dem og sier slike bånd, med de nødvendige egenskaper (ytelse modningsperiode, etc.).

 Krav til frø


 Når frøet avl grønnsaker bør være oppmerksom på at frøene skal oppfylle standardene, hvorav den ene er deres evne til å spire, at likheten med hvilket menes evnen av frø for å "gi levedyktige bakterier i temperatur, fuktighet og andre forhold som er spesielle for en spesiell kultur ". Om frø spiring kan bli dømt etter sine tall, som spirer i å skape de nødvendige forutsetningene for den avsatte tid og er uttrykt som en prosentandel av det totale antall frø som vil bli tatt for å sjekke. Graden av likhet avhenger av deres frø handlekraft og kan variere innen vide grenser (frø kan spire sammen eller ikke, eller ikke gi trapper) og reduksjon i ikke-overholdelse av lagringsforhold eller på grunn av aldring frø. I slike tilfeller sier de har lav energi. Betingelsene nevnt i tabellen, fulgt, hvis frø skapt optimale forhold for alle parametere (tabell.). 
? Også kjent for oss agurker, squash, squash og gresskar, Asia, Afrika, Mellom- og Sør-Amerika dyrket planter av samme familie, men vi uvanlig. Dette gresskaret, sykana, tsyklantera, mordyka og andre.
 Bord
 Tid å etablere likheter og handlekraft grønnsaksfrø


 Kultur


 Tid


 Kultur


 Tid henhold vigør


 likheten


 henhold vigør


 likheten Vannmelon


 4 dager.


 10 dager.


 Tomat


 5 dager.


 10 dager. Aubergine


 5 dager.


 10 dager.


 Rabarbra


 7 dager.


 17 dager. Bønner


 4 dager.


 10 dager.


 Reddiker


 3 dager.


 6 dagers. Boraho


 7 dager.


 14 ext.


 Reddik


 3 dager.


 6 dagers. Kålrabistappe


 3 dager.


 7 dager.


 Nepe


 3 dager.


 6 dagers. Erter


 4 dager.


 8 dager.


 Salat


 4 dager.


 10 dager. Sennep


 3 dager.


 6 dagers.


 Bete


 5 dager.


 10 dager. Melon


 3 dager.


 8 dager.


 Selleri


 8 dager.


 18 ext.


 Table (okonch.)


 Kultur


 Tid


 Kultur


 Tid

 henhold vigør


 likheten
 henhold vigør


 likheten Mugger


 3 dager.


 10 dager.


 Asparges


 10 dager.


 21 dager. Kål


 3 dager.


 8 dager.


 Nepe


 3 dager.


 7 dager. Karse - salat


 3 dager.


 5 dager.


 Gresskar


 3 dager.


 7 dager. Mais


 4 dager.


 7 dager.


 Dill


 10 dager.


 21 dager. Agurk


 3 dager.


 7 dager.


 Bønner


 4 dager.


 7 dager. Pastinakk


 7 dager.


 14 ext.


 Sikori


 3 dager.


 10 dager. Kamskjell


 3 dager.


 10 dager.


 Sorrel


 3 dager.


 8 dager. Pepper


 7 dager.


 15 dager.


 Spinat


 7 dager.


 17 dager. Persille


 7 dager.


 14 ext.


 Estragon


 4 dager.


 10 dager.
 Grunnene til at frø kan ikke gå noen få:
? de ble dårlig utført, som er underutviklet;
? i frø dvalen mangler;
? frø av nederlag sykdom før eller etter planting;
? frø skadet av skadedyr;
? på grunn av den store dybden av forseglingen små frø mislyktes i å bryte gjennom til overflaten;
? en feil metode såing slike frø ble stenket svetovshozhye jord;
? broken såing;
? frø lagringsforhold blir ikke overholdt, så tørket frø;
? mangel på fuktighet kan føre til dårlig frøspiring;
? overflødig vann provosert silting jord som dårlig effekt på frø spiring.
 Så om en uke før sådd frø bør sjekke likheten til å justere hastigheten på sådd frø eller erstatte, hvis deres handlekraft vil være utilfredsstillende.
 Ifølge reglene, antall frø tatt til kontroll, avhengig av størrelse og er 100-200 stykker for små (gulrøtter, reddiker, tomater, løk, etc.); 50-100 stykker for midten (rødbeter, erter, agurk, meloner og vannmelon); 20 - 50 stykker for store avlinger (bønner, gresskar, bønner, etc.). Dersom frø ble høstet uavhengig, ikke problemene med utgivelsen av en slik mengde frø ikke oppstår. Men hvis du ønsker å sjekke spiring av frø, som kjøpte en mye mindre pakke, ta 10 frø.
 Forresten, når du kjøper frø trenger å vite hvor mange brikker som inngår i 1 år, avhengig av størrelsen, kan dette antallet variere betydelig.:
? svært store (gresskar, bønner, etc.) - 10 stykker i en g;
? store (agurk, spinat, rødbeter, etc.) - fra 10 til 100 stykker per 1 g;
? medium (tomater, aubergine, paprika, kål, etc.) - 150-350 stykker per 1 g; små og svært små (persille, selleri, gulrøtter, etc.) - 600-1000 i ett år.
 Kontrollere for frø spiring er utført som følger (fig. 2):
? Forberede en petriskål (egnet og konvensjonell plate);
? zastelit av filterpapir (i dens fravær - flere lag av gas);
? fukte substratet (i løpet av overvåkningsperioden papiret skal være fuktig, men ikke så mye at frøene flyter på den);
? Legge frø; S kokekar lokk dekke (glass);
? Hold koppen i rommet ved 20-25 ° C;
? Kontroll fuktighet papir og om nødvendig, hell vannet;
? hver 3. dag teller hvor mange frø spiret, registrere data og fjerne koppen spiret;
? ved slutten av kulturen til en viss tid avsatte for spiring, tilsett resultatene. Hvis likheten var 50% eller mer, slik at frøene kan anvendes for planting. Når du sjekker frøene av gulrøtter, spinat, selleri og andre er vanskelig å komme ned, og du vil ha 20 - 30 dager, er det nødvendig å foreta en korreksjon og øke frø til tredje, tar hensyn til at noen frø komme senere.
Utarbeidelse av frø for såing

 Figur 2. Sjekk for frøspiring: 1) tørre frø; 2) naklyunuvshyesya frø; 3) spirte frø
 Optimal for de fleste vegetabilske frø er temperaturen 18-21 ° C. I tillegg må de oksygen og vann. Settet av nødvendige betingelser som fører til at sinnstilstand, hvor frøet er overskredet, beveger den seg i vekst. Dette cotyledons vokse skyve huden, deretter en primær rot og minst - en flukt fra cotyledons. Videreutvikle sanne blader, som er forskjellig fra frøblad sin form, etter hvert dannet rotsystem og aboveground plante.
 Sider: 1 februar  
Яндекс.Метрика