Voksende planter i hjemmet - er en spennende og interessant prosess. Men for å se resultater, bør du vite noen funksjoner og følger reglene. Hvordan å vokse geranier?

 Hva er dette anlegget?


 De første eksemplarene av geranier dukket opp i Europa i XVI-XVII århundre. Med denne greske navnet betyr "kran". Siden 1789 anlegget ble kjent som Pelargonium, og er generelt ansett for å være navnet, men likevel mange er mye mer kjent navn "geranium".
Hvordan å vokse vakre geranier hjemme?

 Geranium refererer til årlig eller flerårig (avhengig av art) kornevyschnыm urteaktige planter. Stammen kan nå en høyde på 50-70 cm, er det som regel har mange grener.
 Blomstene kan være både enkelt og samlet i blomsterstanden. Blomstrende gren kan ha en paraply med blomster. Fargen varierer fra hvit, til rød og mørk lilla. Bladene er dekket med fine fibre har en interessant og bisarre, og skygge dem varierer fra lys grønn til mørk grønn (lilla flekker noen ganger er).
 Det finnes mange typer av geranium, hage, zonal, Unique, Royal, duftende, engleaktige, plyuscholysta, hjem og mange andre. Noen arter trives hjemme, mens andre lever i hager og skoger.

 Hvordan Grow?


Hvordan å vokse vakre geranier hjemme?

 Hvordan å vokse geranier rom? Det finnes flere alternativer. Først kan du kjøpe en ferdig vokst anlegget i en gryte. For det andre kan det være økende med håndtak. Tredje, kan du vokse geranier fra frø. Fortelle om alle detaljer.

 Dyrking av skjæring


 Så, hvordan å vokse geranium stammer fra? Det er det som skal være dine handlinger:
 •  Ideell for borekaks er topp løpere. Optimal høyde - er 7,9 inches. I en gren må være gode 5-7 blader av middels størrelse.

 •  Klipp av grener som kreves av nyrene, noe som gjør en skrå kutt. Et par av lavere blader bedre kuttet.

 •  Deretter kan du sette akselen i vannet til utseendet av røtter eller bare dukkert i blandingen for å stimulere vekst. Litt tørket kutt og umiddelbart plassere en kvist plassert i bakken. Ideelt jord - en blanding av sand, jord for potteplanter) og torv i like proporsjoner.

 •  En stor mengde land er nødvendig, så er det bedre å ta en liten beholder. Hvis kapasiteten er stor, å geranium usannsynlig blomstre.

 •  Når anlegget vkorenytsya, kan transplanteres inn i en lang (men ikke for stor) pot.

 •  Vokser fra frø


   Å vokse geranier i innenlandske forhold og frøet er ikke så vanskelig. Som sekvens av handlinger:
 •  Ingen spesiell opplæring er ikke nødvendig frø, slik at de er godt akklimatisert. Forberede en beholder for planting. For eksempel kan du ta et grunt plastbeholder.

 •  Hell i en container torv blanding, hell jord.

 •  Plassere frøene i jorden i en avstand på 5-7 inches hverandre. På toppen strø litt jord, obpryskayte alt vann fra sprinkleranlegget.

 •  Å skape en spesiell mikroklima stramme container med plastfolie.

 •  Ca 4-5 dager vil du se de første skuddene. Filmen kan bli fjernet.

 •  Når skuddene blir sterkere, kan du sitte i sine potter. Velg de beste skuddene, de gir god stigen.

 •  Dannelse av busken


  Hvordan å vokse vakre geranier hjemme?

   Hvis geranier ikke gjør noe, vil det vokse opp, som ikke er veldig hyggelig. For å danne en vakker busk, kan du:
 •  Hvis du ønsker å opprette en lav og tett bush, og deretter klippe de beste løpere. Beskjæring utføres skarp saks. Dette reduserer nesten all kvist gjenstår bare en stubbe.

 •  For å være mer forgrenet stilker, kuttet skudd.

 •  Produsere topping (omskjæring) bør være 8-10 th ark oppå og rundt 6-8 th ark av laterale skudd.

 •  Gulnede blader umiddelbart avslutte at anlegget er ikke brukt på disse næringsstoffene.

 •  Til geranium var vakker, og bladene vokser jevnt og regelmessig snu det. I dette tilfellet vil hver part får nok sollys.

 •  Hvordan å plante avl?


   Forplantningen kan foretas ved frø og kaks. Den ideelle tiden for å plante frø - i januar eller februar. Som for borekaks, er det best å holde det i slutten av februar eller begynnelsen av mars eller på sensommeren.

   Hvordan ta vare?


   Landing - er ikke det viktigste, fordi hvis ikke utøves forsvarlig omsorg, anlegget bare visne bort. La oss dvele ved flere viktige punkter.

   Vanning


  Hvordan å vokse vakre geranier hjemme?

   I sommer, bør vanning utføres ofte nok om vinteren bør det være mer moderat. Plant vannes ganske rikelig, men ikke overdriv! Fuktighet akkumuleres i blader, geranium og dens overkant kan forårsake skade. For fjerning av overflødig fuktighet vil sikkert organisere drenering. Spray bladene ikke trenger dem, er det ikke nødvendig.

   Temperaturforhold


   Den optimale temperaturen for dyrking av geranier - 18-20 grader. Minimumstemperaturen bør ikke være under 10 til 12 grader, kan geranium fryse.

   Belysning


   Geranium er en lys-anlegget, slik at belysningen bør være tilstrekkelig. Det er best å plassere anlegget i vinduskarmen på sørsiden. Men direkte brennende strålene kan tørke bladene, spesielt så solur bedre å rengjøre potten i delvis skygge. Men konstant fravær av lys geranium absolutt ikke overleve.

   Gjødsel og jord


 •  Som for jordsmonnet, er det mulig å velge en allsidig blanding, men landet må nødvendigvis være næringsrik. Kjøp en blanding av torv, sand og hagejord.

 •  Definitivt sørge for å drenere fordi stillestående vann er farlig og skadelig. Forresten, ikke fuktighet ikke stagnere, må jorda være periodisk løsne. Gjør dette forsiktig for ikke å skade røttene.

 •  Gjødsel kan være både universell (for innendørs planter) og spesielt designet bare for geranier. Spesielt denne planten liker et mineral eller økologisk mat. I en blanding må nødvendigvis inneholde kalium og fosfor. Implementere fôring til en gang i måneden.

 •  Transplantasjon


 •  Hvis geranium vokst, og hun var en liten pott, og deretter ta kapasiteten på 2-3 cm over anlegget og flytte den. Røtter ikke røre. Klump av land som omgir dem, omgi den nye jord.

 •  Ikke velg for stor gryte, kan geranium blomstre stoppe og lede alle stoffer i bladene.

 •  Den beste tiden å trene transplantasjon - senvinteren-tidlig vår, det vil si før blomstring (under blomstring geranium bedre ikke røre).

 •  Det er sykdommer og problemer


   Geranium, som alle planter kan bli syk. Dermed rot råtne kan treffe som ofte fører til døden. Later formen er imponerende, men det er ikke så farlige. Truer geranier og ulike soppsykdommer. Blant annet farlig og noen insekter, midd, mellus, nematoder, bladlus og noen andre.
   Nå oppsummere noen urovekkende symptomer og årsaker:
 •  Hvis bladene blir gule eller høsten, mest sannsynlig, geranium mangel på fuktighet.

 •  Grunnen til mangelen på blomstring kan være for varm luft.

 •  Hvis kantene på bladene har endret farge og rødme var sannsynligvis anlegg fryser.

 •  Hvis bladene har begynt å råtne, kanskje for rikelig vanning.

 •  Hvis bladene er få, og nesten bart stammen, kan det indikere en mangel på lys.

 •  Hvis bunnen av stammen var mørkt, mest sannsynlig slo rot råtne.

 •  Grå flekker på bladene - mold.

 •  Boblene vises på bladene av fuktighet.

 •  Hvorfor geranium?


   Geranium - er ikke bare lyse og vakre blomster, men mange nyttige egenskaper. Bladene brukes til å lage kosmetikk og medisiner. Også fra dette anlegget gjør olje, som er utrolig nyttig. Så ikke rush å kaste fillete eller beskjæres skudd!

   La geranium blomstrer og er ikke syk og alltid gleder deg og din husstand!  
  Når transplantert blomster?
   Eierne av private hus, land hus og hytter alle blomstrende busker foretrekker peoner, som de er upretensiøs, lang blomst og produsere superfin smak, noe som skaper en koselig atmosfære i hagen. Peon knopper er forskjellige farger, fra hvitt og slutter med mørk bard. Vesenet busker enkel, er det betimelig fôring og konstant vanning, men de transplanterte frøplanter og landinger må være strengt definert til å plante i stand til å glede deg full blomst hele sesongen.
   Den beste tiden å transplantere peoner
  Når transplantert blomster?
   Å tåle vinteren godt plante røttene har helt slå seg ned og gi små pigger, så transplantasjons peoner kan være senest midten av september. Hvis du ikke kan transplantere anlegget, er det bedre å gjøre det i løpet av våren, eller når den første frosten røtter dø.
   Velg en månekalender. Det er viktig at planting ble utført på den stigende månen, når været er etablert uten regn, tørr og varm. Vanligvis i slutten av august, noen dager som anses begynnelsen av høysesongen, denne gangen er det best å ta med senger i orden. Når du tilbringe høsten transplantere, plante neste år vil blomstre som vanlig, enda større blomster. Etter landing ikke glem å vanne busker og forbedrede fôr gjødsel for bedre rotvekst.
   Spring transplantasjon truende sykdommer busker hele sommeren peon vil svare pryzhyvatysya og gule blader i sommervarmen. Bloom anlegget er bare neste sesong, selv om du ikke kommer til å dele rhizom i flere deler.
   Når transplantasjons peoner til blomst var raske, store knopper og lyse? Foryngelse av busker bør kun utføres i høst til vinter dukket skjøre nyrer er i stand til å begynne å vokse i vår og gi blomsten. Om sommeren, alle vekstprosesser rettet mot kraftig blomstring, og ikke for å støtte veksten av bush og sine røtter, så planting og dele bush bør utføres på slutten av vegetasjonen sesongen.
   Hvordan transplantere peoner?
  1.  Prosessen med å transplantere stauder samme. For 14 dager før planting peoner direkte pit er forberedt, som kan passe rhizom. Prøvestørrelse: 50 cm i diameter og samme dybde. Vanligvis plante noen busker i nærheten, avstanden mellom dem bør ikke være mindre enn 1 m. Hvis jorda er leirholdig, strømmet inn i pit kunstig drenering, så du må grave dypere 20cm til vstelyty bunn steiner og utvidet leire.

    Før ombordstigning umiddelbar pit helle mye vann og la det tørke, bare i godt fuktet jord kan plantes rhizom. I gjødsle jorda drenering mineraler, humus og gjødsel, etter landing på toppen kan helle litt av aske, som hver vanning vil gradvis gå ned i bakken.

    Hvordan komme seg fra gamle bush land uten skader? Først kuttet av toppen, slik at ca 20 cm fra bakken, og deretter forsiktig måke podkapыvaem røtter, trekke langs bakken for "hale". Dig bush uten å skade røttene, er det vanskelig, om gamle, underjordiske delen vil være svært omfattende, slik at du kan måke hogge røtter.

    Vask røttene av rennende vann, nøye inspisere dem hvis det er rotting prosesser, trimme dem med saks, fjerne alt det tørre rot. Behandlede overflater bør desinfisere løsning av kaliumpermanganat og drysset aske.

    Før planting, bør røttene være helt tørt, så det er bedre å la dem en dag i huset, spredt ut på papir. Hvis du tilbringer transplantasjon høst rot er delt inn i 2-3 stykker og få full pioner av samme sorten.

    Våren planting ikke krever slike tiltak. Røtter ikke deler, ikke vaske, og umiddelbart gravd i bakken og transplantert inn det ferdige hullet. Mens den pågående sommersesongen, vil de være i stand til å slå seg ned.
    Hva peoner egnet for reproduksjon?
    Altfor gamle bush peoner, som mer enn åtte år, for å bli ødelagt. Du trenger å plante 4-5 år gamle busker, og å velge de hvor hvert dilentsi vokser minst tre knopper. Flere delenok skilt fra generell røtter kniv, skive behandles med kaliumpermanganat og aske. Nyrene skal ikke dekkes med jord fra jorda de vil være i en avstand på 3-5 cm når knopper er i bakken, i det første året av peon blomst når den er plantet dypt, kan fryse i vinter, så det optimale settedybde - en viktig forutsetning for vekst av planter og dens rooting.  
  Яндекс.Метрика