Hvordan å vokse valnøtt med valnøtt?
 Valnøtt har fantastiske egenskaper - forbedrer hjernens funksjon, generell helse, inneholder et vell av vitaminer og har en spesifikk behagelig smak. I tillegg er han den essensielle ingrediensen i mange kulinariske herligheter. Selvfølgelig, det er mange drømmer valnøtter når du føler for, men ikke alltid kjøpe nøtter er god - det er råtten, og ikke for høy kvalitet frukt. Derfor er det en flott løsning: vokse valnøtt med valnøtt egen.
 Grunnleggende trinn for dyrking av nøtter
Selvfølgelig voksende valnøtt ta deg mye tid - før frøene spirer inntil spirer vokse sterkere og bli en barnehage inntil treet begynner å bære frukter. For øvrig, i de fleste tilfeller, til mutteren begynte å gi resultater, må det innpode. Dette er vanskelig å gjøre uten trening, så hvis du vil ha absolutt resultat, bedre kjøpe ferdige podet frøplante. Men hvis du ikke er redd for vanskeligheter - frem til å vokse din egen treet!
 1.  Merk: sør valnøtt usannsynlig å spire i nordlige breddegrader, og en mutter med en gjennomsnittlig strek kan dø i sør, så alltid velge en lokal variasjon av nøtter. Fruktene (de selges i butikker) for spiring velge store nivåer uten synlige feil. Sete Nut bedre på våren, så det er lurt å begynne å trene i midten av høsten.
  Så du har valgt et par nøtter og klar til å komme ned til virksomheten. Først av alt er det nødvendig å lagdeling - holder frukt i fuktig sand i 3-4 måneder. I en boks med våt sand, plasserer nøtter, sette dem holdent opp og flytt til et kjølig rom med en temperatur på 0 til + 6 ° C. Stedet kan være en kjeller, kjeller eller kjøleskap. Hver tredje til fjerde uke trakassere sandkasse og fukte.
  Sow nøtter er best i slutten av april eller mai, hulldybde på 7-10 cm, eller hvis du vokser et tre i en leilighet i bulk blomsterpotte. Våren spirer vises vanligvis i løpet av to uker. I denne tilstanden treet skal vokse. Husk at vannet skal valnøtt moderat og etter juli vanning er bedre å redusere til en gang i måneden, eller tidlig frost ødelegge treet.
  Et år mutter kan transplanteres til en fast plass. For å gjøre dette, grave den langs bakken, og etterlot minst 40 cm av røtter, og nøye flytte til et nytt sted. Ikke mutter plantet nær hjemmet, den har en veldig sterk rotsystem som kan til slutt ødelegge grunnlaget og tett krone, så sette noe under mutteren er ikke nødvendig.
  Det er alle høydepunktene voksende valnøtt mutter. Selvfølgelig, begynner treet å bære frukt er ikke riktig: i modning frukttrær tilbud av først oppstår i ca tre år, og en full tre uten frukt kan være mer enn ti år. Men når dine nøtter vil første frukt, dine følelser vil betale alt brukte kraft og er en lang ventetid. I tillegg valnøtt - tre holdbar, lever til tider til seks år, noe som betyr at i de beste omstendigheter sin frukt vil glede deg og dine barnebarn, og oldebarn av. Er ikke det fantastisk?  
Hvordan å vokse en dato palm fra frø?
 Date Palm er i stand til å dekorere ethvert rom: et eviggrønt tre, med vakre, saftige blader på toppen og vinteren og sommeren vil bli minnet om havet og solen vil bidra til å skape den rette stemningen. Du kan kjøpe en plante i butikken, og du kan vokse det selv med rør. Imidlertid må den ha betydelig tålmodighet, fordi knoklene vil spire bare tre måneder, og dens brede vakre varme din sjel etterlater bare noen få år. Imidlertid er det ingenting umulig. Fra små frø selv i relativt kaldt klima vokse vakre sørlige plantehøyde på to meter.
Teknologi på dato palm fra frø består av følgende trinn.
 1.  Sette noen palm frø vertikalt. Den øvre del av jordsmonnet bør være lukket tykkelse på 1 cm er perfekt for dyrking av palmer blandes med torv, sagflis og våt sand i et forhold på 1: 1: 1.
  Jordsmonnet av dato-steiner trenger for å dekke ditt hvit mose.
  Inntil bakterie, bør potten være plassert i et rom med temperaturer ikke under 25 ° C. Jorda bør ikke tørke opp. Rostock vil være ca 1-3 måneder. Varigheten av denne perioden primært være avhengig av hvordan fruktene var tørket datoer.
  For å påskynde prosessen, før planting frø holde noen få minutter i vann ved en temperatur på 80 ° C eller gni dem med sandpapir. Små sprekker i skallet vil bidra til at fuktighet kommer inni som revitalisere tørre frø.
  Palm skyter transplantasjon i individuelle potter kan ikke være tidligere enn tiden når de vokser opp til 10-15 cm å berede grunnen for den aktuelle treet blad mix, torv, torv land, humus og sand i forholdet 2:. 2: 1: 4 2. Med tilgjengelighet i jorda kan legge til en liten mengde av trekull.
  Planter under fem år å plante hvert år, og deretter hvert 2-3 år når røttene av trærne vil fylle all den kapasiteten og vil å streve utover.
  Noen røtter, og danner et lag med filt, kuttet med kniv, slik at de ikke forstyrrer passer i håndflaten av ny kapasitet.
  Holde i en pott med anlegget var veldig god drenering.
  Date Palm bør stå i den lyse, godt ventilert område. Sommeren er bedre å gjøre det en terrasse eller balkong og rikelig med vann og spray bladene med vann. Mangel på fuktighet påvirke utseendet av anlegget.
  Gjødslings trær tilbringe hver uke fra april til september. Det bidrar til å gjenopprette datoer næringsstoffer som han tilbringer i aktiv vekstperiode.
  Vinter palm ikke krever høy temperatur. Det er nok å 12-14 ° C. Dette rikelig vanning i sommer, heller ikke nødvendig.
  For jevn fordeling av blader i kronen av anlegget jevnlig rotere.
  Du kan ikke kutte håndflaten, som den har bare ett poeng av vekst. Denne kronen.
  Hovedproblemet i voksende trær kan skape utilstrekkelig eller overdreven vanning (vises brune eller gule blader), for tørr luft (brune tips av bladene), mangel på næringsstoffer (gulnede blader) og altfor sterkt lys (bleke blader).  
Hvordan å vokse med mango groper?
 Voksende trær fra frø - spennende opplevelse som gjør at du kan opprette, omsorg, arbeid og skape. En annen interessant trær vokse fra frø, ikke vanlig i ditt klima. Disse trærne kan være en standard allerede sitron, valnøtt eller mango - vakker tropisk tre som bærer frukt, søt og saftig. Vokse med mango frø hjemme er ikke vanskelig, og aller viktigst - gi tilstrekkelig bakterie temperatur og luftfuktighet.
 Hvordan velge en frukt til å vokse med mango groper?
Enhver planting begynner med valg av kompetent fosteret. Her prinsippet om 'fabrikk, kan komme "fungerer nøyaktig halvparten av tiden, så gå til valg av frukt ansvarlig. Frukten skal være moden, enda bedre - litt for sent til bein innenfor det har allerede begynt å brytes naturlig. Også mango frø skal plantes umiddelbart, maksimum - et par dager etter «frigjøringen» av frukt. Hvis du ikke trenger å sette din ankelen en gang, legg den i en beholder med fuktig sagflis i romtemperatur eller i en plastpose med en liten mengde varmt vann - så knoklene vil vare et par uker.
 Hvordan å vokse med mango groper?
 1.  Så du valgte myk moden frukt, trakk ut sin ankel og klar til å plante. Ta deg god tid - må du først rengjøre kjøttet fra benet, eller når den plasseres i bakken kjøttfulle fibre zaplisnyaviyut og bortskjemte spire komme ned.
  Ankel gratis, og nå er tiden for å hjelpe bakterier å bli født hvit. For dette svært nøye med akutt ankel rozschepit hånden for ikke å skade innsiden. I denne formen ser det svært uappetittlig, og hvis du er redd for noe det vondt, kan du bruke den andre veien og spiring. Et par uker ankel satt i en kopp med vann ved romtemperatur, periodevis endre eller vikle henne fuktig varmt håndkle i 2-3 dager.
  Nå at benet har mistet sin skall, kan du starte opplæringsplasser. Velge jord for mango er bredt, fra det universelle til spesielle farger ekspandert leire. Det viktigste at det var lett, savnet luften og beholde fuktighet godt. Potten bør alltid ha en solid bunn og helst renne.
  Prosessen med planting er ikke ekstremt vanskelig - razroyte dypt hull i bakken og sted 1-15sm det spirer frøene spire opp. Topp frø trenger å strø bakken og helle vann. Etter at dybden av frøet skal være 1 cm, slik at på nytt hvis det er nødvendig strø det med jord.
  Rundt frø bør være fuktig og varm atmosfære for å simulere tropiske forhold for modning. For å gjøre dette, dekker potten med polyetylen, glass, eller "hette" med et kutt plastflaske. Flasken kan ikke dekke potten, slik at du kan bare dekke skyte og tomten rundt det. Periodisk åpne lokket for å lufte jorda for å unngå råtne.
  En pott av mango nødvendigvis sette en lys og varm plass, best av alt - på sørsiden. Jorda må holdes fuktig, spesielt under aktiv modning, som begynner 4-5 uker. Senere, når skuddene bli sterkere og våren, "drivhus" kan fjernes, og hvis et bein har flere skudd, deretter plante ut planter.
  Den første blomstring i mango skjer 6-10 år, men i form av økende blomstring i leiligheten kan ikke forekomme, og treet vil forbli en enkel tre med vakre frodige grønne blader. Fortvilelse er ikke nødvendig, men indianerne låne deres forhold til mangotrær er fullt mulig - poenget er at hjemme mangoer i India, i byggingen av bygningen mango stein lagt grunnlaget, og spiret frø av treet regnes som den beskytter og symbol på velstand. Her er det, en ekte tørst etter livet.  
Hvorfor ikke blomstrende geranier?Hvorfor ikke blomstrende geranier om sin opprinnelse fra Sør-Afrika gir harde levekår? Er overdreven omsorg er skadelig for dette anlegget? Hva bør Pelargonium (geranium vitenskapelig navn) til å blomstre i all sin prakt? Svaret på disse spørsmålene kan få hver og en kjent med geranier nærmere.
Hvorfor ikke blomstringen geranium
Det er flere grunner til at Pelargonium vokser innendørs uten hans bemerkelsesverdige blomstring:
Altfor varm i vinter. Mangel periode med "hvile" når omgivelsestemperaturen synker, blir sett på som et signal "må fortsette utviklingen stilker og blader."
Problemer med vanning. Når bladene blir gule geranium, er det all grunn til å lete etter årsaken til det etablerte system for vanning. Lagre elastisitet eller utseendet av tørrhet på kantene av bladene kan indikere mangel på fuktighet. Men svakheten og forfall - overskuddet. Avsnøring skjer i det første og i det andre tilfellet.
Nederlag skadedyr. Nærmere ettersyn vil avdekke forekomsten av midd, snutebiller, bladlus, belokrыvky eller botrytis. Selv om de ikke vil bli ødelagt, vil anlegget rett alle anstrengelser for å motstå skadedyr, ikke til å blomstre.
Skade på rotsystemet. Fungale og bakterielle infeksjoner er i stand til ikke bare utmerker røttene, men selv i bunnen av stilkene. Som et resultat av manglende evne til å svare på sykdommen fører til død geranium blomst. For å unngå dette er det anbefalt å sterilisere jorden for transplantasjoner og hindre platetypen på tidspunktet vare på en plante.
Altfor stor pott. Røttene av Pelargonium krever ikke et stort beløp for deres vekst. Ekstra plass blir oppfattet som et behov for å utvikle seg videre, for å produsere nye stengler og blader, for å dirigere all innsats til planting og ikke blomstring. I nære potter, kanskje, hortensia blomstrer, men lett oppløses milde geranium petals.
Geranium: Pleie og avl
Blomsterbutikker bruke to metoder for reproduksjon geranier hjemme:
Seeding. Implementert i andre halvdel av vinteren i potter for planter eller spesielle boller. Planter dyrket fra frø avvike rikelig blomstring. Det eneste negative - trenger lang retrett i samsvar med temperaturen og vanning før blomst vil sette pris på sin skjønnhet.
Borekaks. Hevde borekaks i slutten av vinteren og tidlig på våren eller sensommeren. Det er nok å 4-5 uker for å venne anlegget, og 3-5 måneder til sorg. Takk så fort resultat av mange blomsterbutikker velger dette alternativet reproduksjon. De er villige til å ofre antall blomster, men ville fortsatt nyte sitt utseende.
Når fase forplantning er i det siste, geranier trenger for enkel omsorg:
Belysning. Blomsten er ansett lys-anlegget, som stille tolerere selv direkte sollys. Men spesielt varme dager anbefales fortsatt skjule ham fra solen.
Temperaturen regime. Om sommeren anlegget føles avslappet utendørs, tåler varme temperaturer i løpet av dagen. I høst og vinter, da en periode med hvile, bedre opprettholde temperaturen innenfor 10-15 ° C (minimum terskel - er 8 ° C). Det er på tide å svinge blomst inn i huset og satt i vinduskarmen.
Vanning. Rikelig fuktighet i sommer bære på som tørking matjord, noe som gir en mulig avløp overflødig vann. Sprøyting skadelig effekt på kronbladene, som i den varme årstiden kvelden forsiktig vaske bladene uten å heve blomster. I vinter, bør jorda være litt fuktig, vanning og - sjelden (omtrent en gang hver 10. dag).
Jord. Blomsten vokser best i jord næringsstoff. Det er nok til å blande i like proporsjoner hage jord, torv og sand. Ytterligere drenering vыstylanyem laget i bunnen av potten stein, knust murstein eller kull. For å sikre en tilstrekkelig mengde luft til å vokse røtter løsne jord med jevne mellomrom.
Transplantasjon. Planten liker ikke aktive endringer som innebærer transplantasjon. Det er bedre å flytte inn i en større pott geranium bare hvis gamle veldig liten. Bare optimal transplantasjon blomst i 2-3 år i vår, da riktig høyde vil sikre rask blomstring.
Gjødsling. Implementert i perioden fra slutten av våren til tidlig høst. Aktiv vekst er et signal til anvendelsen av mineralblandinger og flytende gjødningsstoffer. Begynnelsen av blomstring antyder behovet for å endre sammensetningen av fôret nitrogen til en blanding av fosfor og kalium, eller høyt innhold av nitrogen vil stimulere veksten av alt det grønne. Ganske inn gjødsel en gang i uken for å plante fullt utviklet. Hvis du nylig var det en endring i mix nytt land, dressing til side for tre måneder (gjennomsnittlig tid utmattelse av jord).
Geranium: nyttige egenskaper
Hjemme, erstatter geranium flere legemidler med kit. Derfor er det vanskelig å si, på grunn av det hun fanget mer - med fargerike blomster eller dens gode egenskaper.
Terapeutisk bruk geranium rom:
Forbedring av luft - på tidspunktet for deres vekst utskiller naturlig antibakterielle stoffer som er skadelige for svært ulike insekter (mygg, møll), mikrober, og radionuklider selv aureus.
Redusere smerte av angina eller faryngitt - en infusjon av bladene brukes for gargling.
Fjerning av betennelse i mellomørebetennelse - fingre mashed bladene brukes som en kompress på øret, redusere smerte.
Forbedring av motorisk funksjon i osteochondrose eller radiculitis - strimlet bladene er grunnlaget komprimere, som er brukt på hele natten til problemområder.
Den positive effekten på nervesystemet - kraftverk og stoffer slippes ut i luft reduserer manifestasjoner av nevrasteni, å bli kvitt søvnløshet, redusere symptomer på høyt blodtrykk og sjansene for hjertesykdom.
Innendørs geranium - en vakker og nyttig plante som krever ingen spesielle ferdigheter for deres dyrking. Så lite informasjon om blomsten vil nyte i mange år så hyggelig nabolag.  
Яндекс.Метрика