Hvorfor bladene blir gule i orkideer?Orkideer - en av de vakreste og upretensiøs potteplanter. Minimum, men forsvarlig omsorg vil sikre lang levetid farger og folk - gleden av kontemplasjon. Men det er problemer som noen ganger ikke vet hvordan de skal håndtere. I denne artikkelen ser vi på hvorfor bladene blir gule i orkideer. Årsakene til dette fenomenet og måter å løse problemer.
I den fantastiske verden av orkideer
Navnet er av gresk opprinnelse planter. Orchis - «egg» (bokstavelig oversettelse). Orkide familie veldig mye. Dette mangfoldet kan ikke bli funnet i noen familie av høyere planter. Noen kilder kaller åtte slekter av orkideer og trettifemtusen arter! Imponerende tall. Spesielt når man tenker på at det er 10% av alle plantene i verden.
I dyreliv orkideer vokse nesten hvor som helst. De er ikke bare i ørkener og Polarsirkelen. Men mest av alt høye skjønnheter som tropene og subtropene. Disse typer er egnet for dyrking av innendørs. Relatert til slekten er epiphytes. Bokstavelig oversettelse av begrepet - "live på anlegget." Men dette er ikke parasitter som suger saft av sin herre.
Hvis du tillater deg selv minst en blomsterplanter i et hjem, faller du forelsket i all innsamling av orkideer. Noen blir en lidenskapelig samler av disse fargene. De er verdsatt for sin skjønnhet, originalitet blomster, en rekke farger, former. Den største fordelen - lengden på blomst og blomst i vintermånedene. Noen blomster selv avgir duft.
Samlere orkide planter kombinert inn i to grupper:
Monopodyalnыe blomster. Har en direkte flyvninger fra terminal knopp, som vedvarer gjennom hele livet flytur. Dette shoot vokser i lengde så lenge orkide lever. Forme blomsterknopper skjult i et bladfeste.
Sympodyalnыe orkideer. Disse orkideer dannet flere skudd for livet. Når en terminal knopp flytur blir til en blomst eller dør, begynner å vokse en ny shoot. I tillegg til ridning i disse orkideer vokse mer lateral knopper. Så heller komplisert struktur.
En annen har sympodyalnыh orkideer - psevdobulbochek tilgjengelighet. Dette jevning i den vertikale delen av skyte, beredskapslager næringsstoffer. Blader av planter av denne gruppen tynne og smale. De er ikke zapasayuschymy kropper, så noen ganger dø.
Kjøp skjønnhet: Secrets of vellykket kjøp
Du kan oppleve uoppmerksomhet eller kjøpe syke planter. Og lurer på hvorfor bladene blir gule i orkideer?
Nyanser av kjøpet:
De store mørke flekker på bladene av orkideer eller knuter - et tegn på bakteriell infeksjon. I de tykke kjøttfulle blader og kun tillatt små flekker, i noen sjeldne stedene.
Ikke kjøp orkideer med cut blader. Snarere har leverandørene fjernet den berørte delen.
Finn yngste knuter på anlegget. Slik som vokste sist. Og sammenligne den med tidligere størrelse. Hvis det er mye lavere, er orkide ikke i sin beste form.
Den gradvise reduksjon psevdobulbochek viser også nedbrytning av anlegget.
Kjøp orkide blomsterbutikk kan være i lokal amatør eller online. Små blomsterbutikker neppe fortelle deg om den type planter, funksjoner opprettholde den. Mange selgere engang klarer å forvirre den uerfarne kjøperen. Og valget er ikke veldig rik. Det er bedre å kjøpe orkideer i blomstermarkeder, spesialbutikker eller store drivhus.
Den første dukkert bedre blomsterbutikk som selger orkideer, er ikke verdt det. Vel, hvis vedkommende har du anbefalte venner som har en positiv erfaring med det. Det faktum at orkide deles i to like deler kommer svært sjelden. Den bakre delen er vanligvis et dårlig utviklet rotsystem. I en pott stå det for en eller to sesonger. Ikke noe mer. Røttene front naturligvis bedre. Hva synes du om at erfaren oppdretter beholde endringen? For å forebygge risikoen, ta anlegget med unge skudd våken.
På Internett kan du kjøpe sjeldne orkideer. Dette er et pluss. Men i tollen, post ulike hendelser inntreffer. Denne negative.
Når kjøpte en sunn plante, ansvarlig for sin opptreden bare på skuldrene. Analysere hans feil lettere å takle problemet.
Hvorfor bladene blir gule i orkideer?

Som er lettere å plante orkideer?
Nybegynnere råder bøndene til å bebo leiligheten hans i innholdet av lette varianter. Dette er en stor feil mange mennesker. Velg en art meget vakre, fruktbare og så videre, men vanskelige å rengjøre. Ikke takle og deretter klag hvorfor bladene blir gule tomater i? hvorfor bladene faller av i fiken? Hva stoppet orkide blomst?
Hva orkideer lett tilpasse seg leilighet krever ikke spesielle kunnskaper og ferdigheter i landbruksteknikk? Vi skynde seg å berolige: slike mye. Nok til å tilfredsstille sine estetiske behov og skape et vakkert drivhus.
Epifyttiske orkideer. Det er liksom bakken. Denne Phalaenopsis (sannsynligvis ikke blomsterbutikk eller kiosk, som ikke er solgt til variasjon), Dendrobium, эpydendrumы, tselohiny, ontsydyumы, kattleyi, odontohlossumы, Cumbria.
Napivepifitni arter. I vill de begynner deres utvikling som epifyttiske orkideer. Klamrer seg til barken på et tre. Når det er nye røtter, anlegget ned til bakken og slå rot i jorda. Å vokse leilighetene er ideelle yeemariyi, tunyy, bletyllы, sko, Cymbidium.
Ground orkideer. Den mest populære variasjon - Kalanta kledd.
Å føle seg bra orkide i leiligheten, må du huske på de naturlige eksistensbetingelser i naturen. Også ikke glem om sykluser i anlegget utvikling, vekst, fred, blomstring. Hvis du følger landbruket teknikker, vil orkide føler fantastiske og vakre farger for å behage andre.
Orkidé. Gule blader: hva du skal gjøre?
Ikke alltid gule bladene er et tegn på sykdom eller feil forhold. I noen planter gulning, visner og fallende løv - den siste fasen av fotosyntesen. Dette skjer gradvis avsatte tiden natur. Dette er normalt. Signal om fare - rikelig eller plutselig gulning.
Frekvens reset later orkideer avhenger av arten. Livet i bladene av noen varianter - året i den andre - to eller tre; i den tredje - fem.
Vurdere eksempel:
Brosjyrer Dendrobium Nobile skiftende årlig (noen varianter - hvert år). Gulfarging begynner under blomstring eller umiddelbart etter blomstring. En slags skur slutter i dvalen.
Nesten alle monopodyalnыe orkideer sjelden endre sine ark. Hvert år dør de bare de nederste bladene (en eller to).
Orchid Kalanta deler med gamle brev i dvalen. Men før du går inn i en ny fase av henne allerede en unge bladene.
Hvorfor blir gule og faller bladene "uspesifisert hour"?
1) De har ikke nok lys.
Husk, elskede hjemland orkideer - tropene og subtropene? Dette fuktig jord, varme og sol. Og lyset er ikke lys, direkte og diffust. Sin vei til anlegget gjennom bladene. Men nok lys i regnskogen.
Nøyaktig eller lignende tilstander må vi lage orkideer hjemme. Direkte sollys, som allerede nevnt, gjør anlegget liker. Men mørket ikke følger noen. Orkideer er veldig tålmodig. Noen ganger et år eller to de ikke vise sin misnøye. Det tredje året av lite lys planter er ikke villig til å tolerere. Og begynner å slippe gule blader.
Økt oppmerksomhet sol særlig behov lellyy, kattlyeyi og deres hybrider, Wanda, anhrekum, askotsenda, rynhostylys.
2) Direkte sollys.
Like skadelig for orkideer som en permanent skygge. Spesielt brenne planter med delikat lys grønne blader. Orkideer trenger diffust sollys. Når bladene blir svak, må grov, blomst fjernes til et annet sted, og har et langt opphold i solen.
3) Overdosering gjødsel.
Stimulatorer av gjødsel og lage attraktive orkidé. Men hennes skjønnhet nedolhovremenna. Den kan inneholde kjemikalier i et år eller to. Og da ikke overleve. Hvor mye kan slakk av?! Later bokstavelig talt i løpet av få dager blir gule og crumble. Dette er et tegn på utmattelse. Friske blader vil ikke snart dukke opp på anlegget.
Transplantere en ny jord hjelper ikke. Det vil ta lang tid å få det berørte anlegget i orden. For å gjøre dette,
orkide satt i en varm, lys sted (ikke under den brennende solen);
de første to ukene av dietten helt utelukke planter gjødsel;
I de følgende dagene matet ordningen: gang annenhver uke;
kjøpe gjødsel laget spesielt for orkideer;
for første fôring ta halvparten av anbefalt dose gjødsel;
andre dressing bør være nitrogen for å gjenoppta omslagsark; svekket planten trenger ikke å blomstre, det brukte ekstra styrke; riktignok voksende grønne massen;
hvis utilsiktet blitt overskredet norm gjødsel trenger å heve potten under rennende vann og skyll; neste gang bare for å mate en måned.
4) Utilstrekkelig eller overdreven vanning.
Orkideer liker fuktig jord, men de kan ikke bli overført. Smertelig de oppfatter og gjennoppliving prosedyrer. Long er ikke sprayet - og deretter strømmet fra hjertet.
For vanning er anbefalt å bruke filtrert vann. Det helles i en skuff og la stå i femten minutter orkide, røttene har riktig mengde fuktighet. Hold lenger er nødvendig. Det kan begynne å råtne røtter.
5) Beseire skadedyr.
Orkideer som whiteflies, midd, Quadraspidiotus perniciosus, trips, cochineal og andre skadedyr. De kan bli funnet på bladene av planter, stengler, i underlaget. Når bladene blir gule og faller av på grunn av skadedyr, er det for sent å redde orkidé. Start behandlet plantene trenger mye tidligere. Fritidsaktiviteter vil avhenge av hvilken type skadedyr.
Full restaurering av orkideer kan ta to til tre år. Du må være tålmodig i denne perioden og føre til normale Grovfôrets planter. Det vil være takknemlig for deg.  
Parodi. Omsorg hjemme

 Innendørs planter parodi. Omsorg


 Parodi hvordan å ta vare på hjemmet. Parodi: reproduksjon. Parodi: transplantasjon. Parodi: voksende. Nødvendige betingelser for dyrking av parodi.

 Parodi (Parodia)


 Parodier stammer fra Sør-Amerika. Disse små kaktus ble introdusert i kulturen i førti år siden, og fikk raskt popularitet takket være sin attraktive elskere torner og enkel blomstring.
 Selv parodi vokser sakte, mange av dem begynner å blomstre, nå bare 25 inches høy. Den høyeste av kaktus til 10 år til å vokse opp til 20 - 30 cm. Fargen på blomstene varierer fra mørk rød (i Parodia penicillata) til oransje og gult. Pigger er hvite, gule og brune toner og selv nesten svart. Røtter i parodier er nær bakken, så sjeldne kaktus trenger potter større enn 10 cm.
 Cactus-parodi kan dyrkes fra frø, og beholderen med dekkvekster bør være gjennomsiktig polyetylen året. Seks måneder etter spiring frøplantene er fortsatt på størrelse med et knappenålshode, med små røtter. Tidligere ta av dekselet tid, frøplantene tørke ut raskt.
 Parodia comosa har mørke brune pigger som stikker ut av hvite podushkoobraznыh areolas. De små gule blomster kan forventes innen 4-5 år, når planten vokser til en høyde på 5 cm. Blomstene er dekket med hvite hår, og kan ikke bli sprayet med vann.
 Parodia hausteiniana bemerkelsesverdig på grunn av tykk, varm rav-farget pigger. Mange av torner slutten krok og noen ganger klamre seg til gardiner eller klær. Hvis du ved et uhell trukket planten ut av potten, må du sette den på sitt sted og ikke vannes i 2 uker. Denne arten blomstrer, og nådde bare 25 inches høy.
 Parodia penicillata vokser til 10-15 cm i høyden, og på forsommeren, vil den vises noen røde blomster. Blomstring varer fra en uke til en måned, for å erstatte en blomst bloom andre.

 Hva er de nødvendige betingelser for økende parodi


 Letthet: for god blomstring kaktus bør holdes på en solrik vinduskarm.
 Temperatur : Optimal temperatur på vinteren - ca 8 ° C, men anlegget vil overleve og ved 4 C. Sommeren kaktus holde ved temperaturer over 38 ° C. Sørg for god ventilasjon.
 Vanning : Summer vanning en gang i uken eller en gang hver to uker hvis kaktus vokser i en pott større enn 10 cm. Vår og høst redusere vanning til en gang i måneden i de kaldeste vintermånedene, ikke vanning.
 Gjødsling Om våren og sommeren 2-3 pidhoduyte plantegjødsel høy i kalium.
 Jord : Bland 3 deler fruktbar leirjord med en del grov sand (ingen bygningen og ingen havet).
 Transplantasjon : Transplantert hver vår kaktus i en pott større. Når behovet potten størrelse 10 cm, er transplantert hvert 2. år. I de fleste arter parodier overflaten røtter, slik at de passer gryter eller boller lav.
 Omsorg for utseende og beskyttelse mot skadedyr : En gang i måneden klink sprayet planter for å vaske bort støv. Unntak er sterkt pubescent kaktus, for eksempel P. Nivosa og P. schwebsiana, - de kan ikke sprøytes. For skadedyrbekjempelse 2-3 ganger i året i vann legge insektspray.  
Яндекс.Метрика