Hvorfor bladene blir gule i orkideer: de viktigste årsakene og måter
 Mange av damene beundret avl potteplanter. Denne økten bringer ikke bare estetisk nytelse, men virkelig bra, fordi anlegget er mettet med oksygen leilighet eller hus, som er svært viktig i dagens liv.
 En av favoritt kvinner har samme humørsyk og kresen som noen av damene, orkidé. Men elskere av dette anlegget blir ofte møtt med problemet med gulnede blader. Hvorfor bladene blir gule i orkideer?
 Det er flere årsaker til dette fenomenet:
 • akklimatisering (etter at du kjøper blomster, og det endrer vekstvilkår);
 • feil vare;
 • mangel på lys.
 Unngå døden av planter?
 Hvor du skal plante bladene blir gule, er det nødvendig så nøyaktig som mulig for å finne årsaken til prosessen. Hvis bare ett gult ark, mens hans andre "brødre" beholde lys grønn farge og glans, mest sannsynlig dette er på grunn av de skiftende forhold, og blomst bare gå gjennom en periode med tilpasning. I dette tilfellet, ikke få panikk, vente til brevet er helt tørr, og løfte den. Hvis du kjøpte anlegget nylig og kommer til å transplantere det (som er anbefalt etter det vidtsvite), så må du kutte tørket blad i transplantasjon.
 Også fading kan være på grunn av feil plassering av anlegget. Orkideer liker fuktighet og lys, så plassere dem i lyse vinduskarmen (i tilfelle av mangel på lys, legge til kunstig belysning ved hjelp av bordlamper). Unngå steder hvor blomsten vil påvirke direkte sollys - han liker ikke det.
 Hvis du oppdager Wilting utsatt for et brev som er lengre borte fra vinduer eller andre lavere bladene blir blomsten 180 grader for jevn fordeling av lys.
 Hvordan å vanne plantene?
 Ta hensyn til vanning, i alle fall ikke pereuvlazhnyayte sin underlaget. Samtidig, husk at det liker fuktighet og tillate fullstendig tørking av jorda er heller ikke nødvendig - det kan føre til plantesykdommer. Hvis rommet er dominert av tørr luft, er det nyttig å sprøyte bladene med en forstøver. Som mangel på fuktighet, og et overskudd kan føre til negative konsekvenser: rotsystemet begynner å råtne og planten dør.
 En viktig forutsetning for orkideer er, bortsett fra den rette lys og fuktighet, manglende trekk og optimal temperatur (20 til 25 grader Celsius).
 Riktig gjødsel
 Av overordnet betydning gjødsel, bør det utføres hele året. Spesifikt, en gang i måneden om vinteren og to ganger i sommer. Hovedvilkåret - ingen skade. Denne regelen gjelder både skylling og for å gjøre nyttig for blomstervekststoffer i jordsmonnet.
 Ved å bruke flytende gjødsel lese nøye instruksjoner, og bruke nøyaktig halvparten av de foreskrevne doser det. Det faktum at orkidéen er så lunefull og delikat blomst som lett kan få en kjemisk forbrenning. Det bør bemerkes at gjødsel i flytende form som vannet tilsettes til basal vanning og spray bladene.  
Davallyya

 Hvordan å vokse davallyyu? Davallyya omsorg hjemme.

 DAVALLYYA (Davallia)


 I davallyy attraktive, litt blanke blader, men den viktigste fordelen - en imponerende furry røtter som henger ned fra den øverste kanten av potten som kanin føtter. Derfor fern i hjemmet kalles - kanin pote. Jordstengler er ikke plantet i bakken, bør de bli satt på overflaten, hvor de vil utvikle seg normalt, sveshyvayas potten. Selv om miljøet vayi (slozhnorassechennыe blader) nå 45 cm, hjemme de bare vokse til 15-30 cm. Davallyya - et flott anlegg for hengende kurver fordi de ser store pelskledde sine "føtter".
 I motsetning til de fleste bregner davallyyu ikke sprøytes; når det er nødvendig å behandle plante insektmiddel, bør de gjøre jorden når vanning. Hvis hardt vann for å vanne planten, kan dens røtter bli svart, så alltid bruke en myk eller kokt vann.

 Betingelser for davallyy


 Lett : Naturlig lys; bare prøve å unngå direkte sollys.
 Temperatur: sommer - ca 18-20 ° C, i vinter ønsket konstant temperatur på 15 ° C.
 Vanning: sommer - 2-3 ganger i uken i vinter - 1-2 ganger i uken; vanning planter bare bløtt vann. Jorda bør være fuktig, men ikke våt.
 Fuktighet : Anlegget kan være i tørr luft (for eksempel i et rom med sentral oppvarming), men det kan heller ikke sprøytes. Plasser potten på en våt småstein. Noen ganger mettet damp kjøkken - det beste stedet.
 Gjødsling: en sesong av vekst hver 2. uke davallyyu mate flytende gjødsel for innendørs planter, fortynne med vann. Bruk halvparten av konsentrasjonen. Ikke påfør gjødsel i form av korn og tabletter. Jord: 3 av løs torv eller godt råtnet blad, en del Sphagnum mose og hakket en del fin sand.
 Davallyya transplantasjon Om våren, i en leire pott som en størrelse større enn den forrige.
 Sørg for god drenering - sette den nederste laget av leire potten skår.
 Vare på utseende : Smahyvayte støv med en myk børste planter eller fjærkost. Ikke bruk polish.

 Funksjoner bryr davallyey


 Transplantasjon. Fjern forsiktig anlegget fra den gamle potten. Ikke skade røttene. Forberede jord blanding av 3 deler av fiberholdig torv eller blad, en del Sphagnum mose og hakket en del fin sand. Ta potten for å være større enn den forrige. For å sikre god drenering, hell på bunnen av potten skår eller flere småstein. Sette et lag av jord blanding i en gryte og plassere anlegget på toppen. Tilsett resten av jord blanding, slik at røttene på jordoverflaten.
Davallyya
Dizihoteka. Omsorg

 Dizihoteka omsorg hjemme. Nødvendige forutsetninger for å vokse dizihoteky. Hvordan å vokse dizihoteku?

 DIZIHOTEKA mest sofistikerte (Dizygotheca elegantissima)


 I full overensstemmelse med navnet sitt, dizihoteka mest elegante utseende overraskende elegant. Spesielt pen bronse farge håndformet blader, smale, skåret scalloped kanter.
 Dizihoteka unik og vitenskapelig, fordi det er den eneste plante med blader er tre typer: små barn blader (cotyledons) på bunnen av anlegget, etterlater bustete ungdommelig og mer flate og brede blader dyrkes på toppen av anlegget. Ung plante ser flott ut i blandede beplantning, kontrasterende form og farge med naboer. Voksen dizihoteka ser flott i seg selv, å bli høy og ligner på tre.
 Anlegget vil trives i en lys varmt sted, men hjemme den blomstrer. Det er lett å vokse fra frø på ca 21 ° C og kan formeres med stiklinger apikal. Når du kjøper, velger en plante med lyse blader og grener som vokser langs hele lengden av hovedstammen. Noen ganger er disse plantene er solgt under navnet Aralia.

 Betingelser for dizihoteky


 Lett : Full lys, men ikke direkte sollys.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 15 ° C i sommer - ikke over 21 ° C.
 Vanning : Sommer - 2 ganger i uken i vinter - en gang i uken; opprettholde konstant fuktighet i jordsmonnet. Overflødig vann skal renne fritt inn i skuffen. Ikke la jorda tørke helt ut.
 Fuktighet: spray anlegget hver dag, hvis mulig - med en spray av svært finmasket, spesielt i sommervarmen.
 Dizihoteka dressing: en sesong av vekst om våren og sommeren, fyller gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Dizihoteka jord : Clay jord blanding.
 Dizihoteka transplantasjon : Hver vår, men husk at den beste plantedyrking i en liten gryte.

 Funksjoner omsorg dyzyhotekoy


 Hver dag, spray anlegget, spesielt når temperaturen er i nærheten av sommer maksimalt 21 ° C. Å skape ekstra fuktighet sette potten på skuffen av våt småstein. Ikke la vannet berøre bunnen av potten, er eller planterøttene vannmettet.  
Dymorfoteka. Voksende

 Hvordan å vokse dymorfoteku? Dymorfoteky transplantasjon. Reproduksjon dymorfoteky.

 DYMORFOTEKA SYNUATA (Dimorphotheca sinuata)


 Dymorfoteka - lys grasiøs plante som ser like attraktive i balkong containere og i zaokonnыh bokser. Blomster dymorfoteky nå 10 cm i diameter, vokse ett for tynne stengler og vanligvis lydig stengt sent på kvelden for å åpne opp igjen neste morgen. Gamma fargen på blomstene er svært bredt: fra aprikos, laks og rosa toner til lys gul og hvit. Dymorfoteku vanligvis dyrkes som ettårige. Siden planten er svært hardfør, det er behov for å finne beskyttet mot frost og kald vind solrik plass. Det beste alternativet ville være solrik innglasset loggia. Frø kan plantes direkte i beholderen, eller spire sin første bolig ved å skape gunstige forhold, for eksempel for å plante dem i torv potter, og deretter overføre trappene i en container hvor de vil vokse hele tiden.

 Betingelser for dymorfoteky


 Letthet: den maksimalt mulige.
 Temperatur: spiring - ca 16-18 ° C. For trapper - innen 10-13 ° C. Utenfor rommet må finne beskyttet mot kulde solrik plass, fordi anlegget ikke tåler frost.
 Vanning : Jord bør alltid være fuktig. Vannes sparsomt, men ofte.
 Fuktighet : Tørr planten trenger. Ikke spray det på toppen.
 Jord: eller leirholdig jord blanding eller blande basert ernærings bespochvennoho underlaget. Ikke for mye uplotnyayte jord slik at vannet ikke stagnere i potten.
 Dymorfoteka fôr : Bruk flytende gjødsel for potteplanter i produsentens anbefalte konsentrasjon. Hvis dymorfoteka vokser i den fruktbare jord blanding, deretter Skriv inn din gjødsel hver to uker ved hjelp bespochvennoho underlaget - en gang i uken.
 Dymorfoteka reproduksjon : Tidlig vår, forberede seg godt drenert jord blanding for frø spiring. Så frø tynt på overflaten av den tørre jord blanding. Frøplantene blir videre lettere å transplantere om sitt sete så snart de er store nok til å håndtere. Sett kjelen med frøplanter i godt opplyste områder.
 Du kan også så frø i torv potter, så proredyv trapper slik at hver pott frøplanter forble 2-3. Deretter transplantere frøplantene inn i beholderen direkte i torv potter. Hvis du brukte da sådde frø mix ulike hybrider, når tynning permisjon ikke bare de største plantene blomstrer alle var ikke av samme farge.
 Vare på utseende : At din landing så nøye, klippe visne blomster med stilker sammen.

 Funksjoner omsorg dymorfotekoy


 Frø er sådd i de første torv potter. Dette gjøres slik. Hell potter og la dem tørke i 2-3 timer. Så frø på overflaten av potten og helle et tynt lag av tørr jord blanding. Dekk potter ark med tykt papir og hold på 16-18 ° C. Når spirene blir store nok til at de kan behandles, proredyte planting, fjerne de svakeste plantene og la stå i 2-3 frøplante i en pott. Pot beveger helt inn i beholderen.  
Яндекс.Метрика