Hvorfor bladene gule Dracaena gjøre?Dracena kom til oss fra Afrika (der de fleste levende arter). Jeg fanget en fin leiligheter og kontorer. Anlegget er ikke veldig selektiv. Stor overlever selv i skyggefulle områder av leiligheten. Men oppmerksomhet er fortsatt nødvendig. Hvorfor bladene gule Dracaena gjøre? Dette vil bli omtalt nedenfor.
Historie slekten
Det er vakker legende om fødselen av Dracaena.
I en afrikansk stamme modig soldat ba for hånd datter av presten. Hun møter en ung mann i retur. Men presten ble irritert av slik frekkhet. Å avskrekke uønsket frier, hele stammen samlet gamle og stakk i landet hans stab.
Presten sa: "Du, kriger, bare få en kone mu datter da de ansatte gjør våren."
Det var ingenting. Warrior stick vannet hver dag og ber ham om å gi de grønne skudd. Ellers kan han ikke se sin elskede. Det tok fire dager. På den femte dagen ga presten ansatte de grønne skuddene ...
På grunn av denne legenden heter Dracaena plante av kjærlighet og lykke. Det er enda en tro. Trenger å kutte engraftment og sette den ut i vannet. Når vil røttene, vil huset elsker.
Den bokstavelige oversettelsen av navnet potteplante - "kvinnelig drage". På drage Dracaena ikke liker, selvfølgelig. Men dens skjellete stammen er røde flekker som ligner drageblod.
Slekten Dracaena tilhører familien av asparges. I dyrelivet er det mer enn ett hundre og femti arter av planter. De fleste av dem har et tre form. Lineære eller lansettformede bladene ligner stropper. Noen bloom hvite eller grønnlige stjerner samlet i blomsterstanden.
Dracaena i huset vårt
I naturen Dracaena kan nå ti meter i høyde. Hjemme, selvfølgelig, disse gigantene vil ikke vokse. Men sikkert å vokse 02:58 meter. Derfor, den avgjørende faktoren når du velger Dracaena - den planlagte sted for det.
Hvis klassifisert plante med "vekst", for vår glede avledet gigantisk, medium og dverg Dracaena. Alle naturlige arter unnlatt å dyrke. Så har å velge blant ti eller femten varianter.
Den mest upretensiøs Dracaena - Drage innrammet, duftende, Hodsefa. De tåler vintertemperaturer senket, skyggefulle hjørner. Men den skarpe temperaturen synker Dracaena ikke liker. Vanning bør være moderat, som tørking matjord. Med jevne mellomrom, bør anlegget sprayes med vann ved hjelp av en spray. Gjødsle Dracaena i en vekstperiode fra april til august.
Hvorfor bladene gule Dracaena gjøre?
Hvis vi holder oss til jordbruk, anlegg gir rikelig løvverk mettede farger. Men det er tabber omsorg. Vurdere hvorfor bladene blir gule Dracaena.
Hvorfor bladene blir gule vet og faller av Dracaena?
1) naturlige årsaker.
Brev planter kan ikke leve evig. Han er født, vokser og utvikler seg, blir gammel og dør. Dette er en naturlig prosess og svare på spørsmålet: hvorfor bladene blir gule?
Later Dracaena leve om to eller tre år. Og så begynner å gulne. På bunnen av kronen, en eller to. Dette fenomen av massen og ingen abnormalitet. Det er naturlig, og derfor ikke krever noen handling.
2) Tørk luften rundt.
Når bladene på plantene ser svak og livløs, gul over kronen og falle, kan du lider av overdreven Dracaena tørr luft.
Hva gjør jeg?
En pott med en blomst til å sette i den våte grusen, helles i en dyp panne.
To ganger i uken, spray eller otstoyavshey Dracaena filtrert vann ved romtemperatur.
Spør et rom luftfukter.
3) Feil plassering.
Dracena liker trekk og direkte sollys. Fra tidlig i anlegget bladene blir brune og tørre på kantene. Fra andre til bladene vises tørre flekker.
Ved svært lave eller svært høye temperaturer Dracaena bladene blir myk og vridd. Hvis bladene er bøyd inn i et rør, frøs du din blomst. Klart bevis på grønne blader forfrysninger ut av jord.
Hva gjør jeg?
Velge planter for sine batterilevetid fjernkontroll, utkast, åpne dører og ventiler sted. Ganske lys, men ikke direkte sollys. Hvis obmorozylysya blader, strø rikelig med vann ved romtemperatur. Fryser og podhnyvanyya rotavleggere bare lagre.
4) overdreven vanning planter.
Fyll Dracaena kan føre til råtnende røtter. Da bladene faller massivt: en uke - opp til åtte stykker. I planter rynker bark, blir bagasjerommet myk. Unge bladene har ikke tid til å vokse - og deretter råtne. Kantene av eldre blader blir gule raskt.
Hva gjør jeg?
I en slik situasjon bare bidrar til borekaks. For å gjøre dette, kuttet toppen og hevde det i vann eller land. Nye røtter vil ikke tidligere enn to måneder. Deres dannelse ung plante vil mate de resterende bladene.
5) angrep.
Dracaena kan treffe ulike skadedyr. Hvor kom de fra? Siden forurenset jord fra en annen plante. Mange av dem frata later saft, slik at det er gulning.
For å oppdage skadedyr rive gulnet blad, nøye inspisere for overholdelse sinus lesjoner. Gjerne med et forstørrelsesglass. Ta en titt på hele blomsten. Tilstedeværelsen av tynne baner, klebrig utflod, hvite eller brune prikker, "ull", "måltid" indikerer svikt.
Hva gjør jeg?
Fjern alle gulnede blader. Sterkt påvirket områder å trimme. Prosessanlegget insektmiddel. Etter en stund - håndtering såpe. Fremgangsmåten gjentas flere ganger inntil symptomene forsvinner. Og to eller tre ganger - kontroll.
Betimelig å svare på problemet, kan du lagre anlegget.  
Hvorfor bladene blir gule tomater gjør?Sommer beboere ofte lider hvorfor bladene blir gule tomater. Ønsker å plantet planter alltid brakt maksimal avkastning. Beklager, men livet har å stadig forholde seg til byen for å få akseptable resultater. Blomsterbutikker bekymret hvorfor bladene blir gule og faller av Dracaena og bønder - hvordan å holde avkastning av velsmakende grønnsaker. Riktig omsorg vil lønne seg vakkert tomater fremtid.
7 grunner til at bladene blir gule tomater i:
1. dårlig ytelse av rotsystemet.
Ofte er dette på grunn av et brudd på frøplanter. For eksempel, kan også fett og robuste planter vokser svært raskt, sammenflettingen rotsystem til en stor ball. Eller bare mengden av jord som opprinnelig var mindre enn det som kreves for et bestemt antall frø. Overføring bare delvis løser problemet.
Ledig plass fører til "starte på nytt" av alle systemer. Planten begynner å vokse unge røtter som gamle bladene blir gule å falle og gjøre plass til nye. Hvis tomater ikke transplantere, faseendring fargeendring tap av alle planter.
2. Hypotermi.
Den kraftige nedgangen i temperatur fører til unormal rot makt. Det som teller er ikke bare hypotermi alle planter, men bare den underjordiske delen. Nok til å bryte når temperaturprofilen til effektene gjenspeiles i alle faser av tomater før den endelige "akkord" (fruiting). Forstå det problemet kjøling, rett og slett: yellow og en blålig blader blir stilkene av planter.
3. Mekanisk skade røttene.
Yellow bare nederste bladene ofte snakker om uønskede lokale røtter. Ofte er det et gap i tid for å transplantere blomst seng eller vanlig jord løsner når du fjerner ugress. Det tar vanligvis litt tid, og tomater på sitt eget rot. Når otraschyvayutsya nye adventivskudd røtter begynne å gjenopprette den grønne fargen på blader og skudd.
4. Mangel på fuktighet.
Den lange hoved root (1, 5 m) gjør anlegget til konsekvent flytte tørken. Men hvorfor bladene blir gule tomater med en liten vanning matjord? Det faktum at de fleste av de lobe røtter ligger i en dybde på omtrent 15 til 25 cm. Derfor fører mangel på fuktighet ofte til øvre bladene gulnet og curling sin form.
5. Overdreven fuktighet.
Metnings tomat vann fører til rask spredning av bladene i første halvdel av vekstsesongen. Med aktiv utvikling av tomat er veldig lett å gå glipp av øyeblikket da sengene krever regelmessig påfylling med nitrogen. Som et resultat, begynner gulnende blader, og senere - og frukten krakking.
6. Mangel på essensielle mikronæringsstoffer.
Som nevnt ovenfor, fører mangelen på nitrogen til gule flekker på bladene. Problemer med kalsium antyder chlorosis på blader ridning med utseendet på apikal råte på tomat frukt. Rike og fattige i organisk jord kobber (det er vanligvis en peaty jord) fører til lysegul på lavere nivåer.
Hvis i tillegg til signifikant gulning fortykningsmidler og hardhets blader og stengler av noen woodiness, da det er mangel på svovel. Når lys gul farge dekker unge og gamle blader, som gradvis tørke ut selv med tilstrekkelig vanning, hadde jorda klart mangan (sviktende synd kalkrik jord blanding).
De samme symptomene samtidig opprettholde de gamle bladene snakker om jernmangel. Magnesium-mangel fører til gul-rød pigmentering som tilleggsjord blad krølle opp. I noen tilfeller fører overskytende fosfor til en generell gulning av anlegget, og underskuddet - bare det øverste ark.
7. Infeksjon Fusarium wilt.
Denne sopp sykdom ofte påvirker tomater. I gulning later synlig reduksjon turgor. Det er en følelse av at vanning planter ble utført for noen uker siden. Dette problemet er forsterket av det faktum at disse jord sopp kan leve lenge i jorda. Deres innflytelse på anlegget i stor grad reduserer utbyttet av tomater.
Blant kildene til sykdommen kan ikke bare bli smittet frø, men også rester av planter med kompost eller verktøy som kontinuerlig bearbeidet jord. Også distributører av tvist er vind og høy temperatur hvor sykdommen sprer seg raskt blant frøplanter. Sykdommen begynner å infisere røttene, gradvis klatring stilkene med sikte på å inntrykk hele karsystemet av planter.
I avanserte tilfeller, tomater er ikke lenger kan absorbere vann og næringsstoffer fra jorden. Det kommer en alvorlig forsinkelse i vekst, ledsaget av gulnede blader. Hvis tomatene er bundet, er deres frukt preget av ekstremt liten størrelse.
Hvordan bli kvitt de gulnede blader av tomat
Forutsetning - betaler nok oppmerksomhet til å følge forebyggende tiltak. Begynn små uten frø, som tidligere desinfisert i 1% løsning av kaliumpermanganat (100 ml vann, tilsett 1 g av stoffet, og deretter nedsenket i 20 minutter frø). For ytterligere å vaske med ferske rent vann. I tillegg er det ønskelig å pre-sterilisert bokser for frøplanter, jord blandingen og alle hageredskaper.
Det bør nøye undersøke anbefalingene for voksende tomat varianter hver valgt for en bestemt del av landet. Compliance temperatur og riktig omsorg for anlegget vil unngå ubehagelig situasjon med gulnede blader.
Hvis på plantene begynte å dukke opp gule flekker, bør du gjøre alt mulig for å eliminere dem. Først normalisere vanning systemet. Deretter foreta en svak løsning av gjødsel, karakterisert ved en maksimal konsentrasjon av salter. For hver liter vann tilsettes i desember, 10 utvalgte gjødsel (nitrater, klorider og fosfater). Hvis du øker konsentrasjonen, kan det føre til brannskader peker. Tilsvarende er løsningen sprayet tomater på toppen flere ganger om dagen inntil nye bladene vokser opp til å erstatte den gamle.
Det er neppe mulig å komme seg helt gulnede blader. Så i stedet for å spise forfengelige illusjoner bedre ta hensyn til restaurering av tomater. Betimelig respons vil bare forsinke utviklingen av planter i 1-2 uker, men høsten vil bli lagret.  
Яндекс.Метрика