Hvorfor geranium bladene blir gule?Hvem vet hvorfor geranium bladene blir gule? - Selvfølgelig, opplevde blomsterbutikker! Selv nybegynnere hvis de er virkelig interessert i dette anlegget, besluttet å sette den hjemme. I akademiske kretser, mer kjent som geranium Pelargonium (Pelargonium), og i England er det som kalles den "blomsten av de fattige" på grunn av populariteten til de lavere lag av samfunnet. Men hvis du sette av edel snobberi til side, har geranium all rett til å være nydelig blomst fornøyd med skjønnhet og helbredende egenskaper.
Hvorfor bladene gule geranium gjør
Utseendet på et rom i huset geranium usigelig glad, positiv energi begynner å komme seg, på hånden er alltid "hjem kit" i form av planter, og rask blomstring kjærtegnet blikk. Men når bladene begynner å gulne og gradvis falle ned, all den glede av å endre angst. Hva gjør jeg?
For å begynne, er det nødvendig å undersøke mulige årsaker til at Pelargonium bladene mister sin vanlige grønt:
Svært nær potten. De fleste anbefalinger for dyrking av geranier er å sikre at store potten det er nødvendig. I denne forbindelse, det er tilfeller av sving i motsatt retning når røttene i jorda romme alt fra kloss "levekår". Ganske transplantasjon anlegg i en romslig gryte for å fikse problemet.
Mangelfullt vedlikehold i vinter tid. Under resten blomst tolererer ikke utkast og krever en sjelden vanning. Beste rommet føles geranier i vinter på 10-12 ° C. Hvis det er oppvarming, blir luften i rommet overoppheting, noe som fører til økt vanntap fra bladene. Det anbefales å endre sted for utplassering av potten med anlegget (f.eks omorganisere til balkong) og vann i moderate mengder.
Fuktighet. Manglende drenering av overdreven vanning fører til det faktum at geranium oppblomstring og bladene vises gult. Andre symptomer som indikerer fuktighet er svakhet og forfall av lavere blader. Moderat jevnlig vanning og løsne jorda for å bedre tilgangen på luft til røttene bidra til å bedre situasjonen til det bedre.
Mangel på vanning. Frykt for "perezalyvaty" geranium kan forårsake en sjelden vanning. Som et resultat av bladene mister sin elastisitet og begynner å tørke fra kanten til midten, og deretter faller ned.
Nederlaget av soppen. Vanligvis lesjoner rust (sopp) fører til dannelse av rød-brune flekker og tørking av blader. Fremveksten av gule nyanser på før den tidligere grønne geranium kombinert med røde flekker som spør etter kirurgisk behandling av Bordeaux blanding.
Misbruk av nitrogengjødsel. "Alt skal være god som." Fra et overskudd av visse stoffer plante bare blir verre, så pass på å lese instruksjonene nøye på emballasjen av gjødsel. I sommer bedre inkludere dressing blanding av primær kalium.
Hvordan ta vare på geranier
Innendørs planter geranier overlever veldig bra hjemme, hvis huske noen enkle retningslinjer for omsorg:
Kjennetegn på miljøet. Sommer blomsterpotte kan gjøre i frisk luft, dekker anlegget fra direkte sollys. Den ideelle temperaturen - mellom 18 ° C-20 ° C. Trekk i rommet påvirker anlegget, slik at det bør unngås. Dårlig belysning kan redusere blomstringsperioden, så de som ønsker å beundre de fargerike kronbladene bør sørge for tilgang lys. Geranium beste følelsen i frisk tørr luft. Og vinter, er best å opprettholde temperaturen i området mellom 10 ° C-13 ° C, slik at reduksjonen til 8 ° C. Hvis luften er varmere enn 15 ° C, er sannsynligheten for sommer blomstring betydelig redusert.
Vanning.Bedre litt "tørr" plante enn å helle vann. På sommeren kan det være vannet som tørke matjord og vinter - og enda mindre. I meget varme dager, bladene forsiktig vasket med vann, uten å heve blomster. Hvis sprayblader, vil anlegget begynne å falle ned farge.
Gjødsling og transplantasjon.Spring - den beste tiden å gjøre tilkoblinger, som erfarne blomsterdekoratører gjennomført hvert 2-3 år. For å gjøre dette, plukke opp potten, som er litt mer enn den forrige. Unødvendig plass vil oppmuntre rask rotvekst, på grunn av hva som kan løsrive blomst i flere år. På bunnen av potten lære noe drenering (små steiner, biter av murstein, kull), og toppen er dekket med næringsrik blanding av torv, sand og hage jord. Du kan imidlertid ikke delta i etableringen av sin egen jord, og kjøpe det i nærmeste blomsterbutikk. Etter ca 3 måneder i jorda kan gå inn i startfôring med flytende gjødsel. Det er best egnet mineral- eller organisk blanding. For rask vekst og får masse grønne blader (f.eks medisinske grunner) injisert nitrogen gjødsel en gang hver 7-10 dager. Å oppmuntre blomstring dra nytte av en blanding av fosfor og kalium.
Blooming geranium: Care hjemme
Riktig pleie av Pelargonium fører til sin raske blomstring fra april og slutter november. Om sommeren er nesten ikke blomstrende påskeliljer, og du kan bytte oppmerksomhet til geranium.
Den første blomstringen - en grunn til å glede seg og å gjøre alt mulig for å forlenge den. Hvis det er mulig, ta med å plante frisk luft (for eksempel i en boks utenfor vinduet eller på en balkong). Den naturlige miljø regulerer kjølingen av jorden i en gryte med den nødvendige hastighet, noe som sikrer riktig vekst av stilker og blomster. Fed fosfor hovedsakelig gjødsel hver 2-3 uke, redusere eller helt eliminere nitrogentilskudd. Visnet blomster må fjernes for å forbedre den nye blomstring.
Under den aktive blomstrende geranier rom sjel er mettet med ømhet og levende oppfatning av verden. Denne blomsten er verdig kongelige situasjon, ikke bare fattige familier. Er det verdt å lytte til disse edle engelskmenn, som er kjent for sine gode manerer og kjølig holdning til "verden av tjenere"? De forstår ikke skjønnheten i lyse farger som kan gi geranium. Men viktigst, eieren Pelargonium forstå sjarmen til dette anlegget ...  
Hvorfor peoner ikke blomstre?Noen ganger er det ikke klart hvorfor peoner ikke blomstre hvis de nabo ved å gi gledelig frodige og rike farger. Det ville virke - fra samme busk som du kan få forkrøplet plante og blomst vokser godt. Derfor bør problemet med peoner være en anledning til å reflektere over hva som må fikses i omsorgen for de dekorative planter. For å oppnå lange prangende blomster blant frodige blader ganske tvinger selv nybegynnere gartnere.
Hvorfor peoner ikke blomstre i hagen
Enhver opprørt hvis tidlige mai lilla blomstrer, men til slutt - peoner. Umiddelbart har tanker om den "onde øye" eller Krivorukov forhold til planter. Men det er nødvendig å forlate de dystre tanker og engasjere seg i nøye studie av blomstrende peoner som hage skjønnhet og harmoni hersker.
Den viktigste grunnen som jeg kan ikke peoner blomstrer:
Dårlig valg av plassering. Plass og sol - disse er de viktigste blomstring busk venner. Å være en ganske sterk lys-anlegg peon krever minst 5-6 timer med direkte sollys per dag. Det er best hvis dekningen er mest intens i morgen. Rotsonen av store trær eller busker er i stand til å oppheve alle andre forsøk på å ta vare på blomsten. Ved spesielt "skadelige" naboer inkluderer lilla, kastanje hest, bjørk, valnøtt, eik. Deres kraftig rotsystem etterlater lite rom for utvikling av peoner.
Feil dybde på planting. For lite dybde fører til hurtig tørking av røtter, mangel på fuktighet. Selv med riktig vanning alt vannet er dypt, for å frata blomst muligheter utvikle seg normalt. Stor dybde i seg selv peon oppfattet negativt, slik at det ikke danner knopper og blomster. Transplantere planter er best gjort i august senest - i september.
Alderdom busker. Når det gjelder biologi, kan peoner vokse stille i ca 25 år på ett sted. Men den naturlige aldrings ikke har blitt kansellert ... Når det gjelder blomster, vises det i trengselen røtter, blader og trekke binde små knopper (eller mangel på blomstring). Dyktige blomsterdekoratører anbefaler å dele og plante busker en hver 10-12 år å "forynge" planten.
Mangel på fuktighet. Med kraftige grønne blader fordamper veldig fuktig. Spesielt i varmt vær. Å etterfylle det krever jevnlig vanning i løpet av våren og sommeren.
Sen planting. Peoner kan transplanteres bare på sensommeren eller tidlig høst. Anbefaling suge forbundet med dannelse av røtter som tap fører til sykdom og død stilker av planter. Våren og sent på høsten peoner bedre å ikke røre fra setet sitt, ellers kan de ikke bare slutte å blomstre, men helt tapt.
Planting stor delenkoy. Flere nyrer 6-7 på ett punkt i buskene transplantasjon - det garanterer ikke rask utvikling, og en direkte vei til de visne planter. I det første året av en busk kan ikke bare gi frodig løvverk, men god blomst, men det er et resultat av akkumulerte næringsstoffer i rhizom. Neste år rot helt utmattet av å stoppe veksten av peoner. Som et resultat - mangel på blomstring og gradvis forfall.
Tidlige withsharp bakken deler av anlegget. Blomsterbutikker anbefales å kutte bakken delen av busken i høst for å forberede seg til vinteren peon. For tidlig withsharp svekker planten, noe som reduserer sannsynligheten for blomstring neste sesong. Du må aktivere blomst mest mettede fotosynteseprodukter til bokmerke knopper utvinning skjedd på en kvalitativ nivå. Best for å kutte angrep mer eller mindre stabil frost om natten.
Hvordan Grow Flowers
I språket blomster peoner symboliserer oppvåkningen av livet. Når dette anlegget tilskrives magiske egenskaper og evne til å beskytte mot motgang. Mer nylig koblet med en blomst rikdom, kjærlighet, ære og mot. Foreløpig peon blomst kan understreke hvor kjærlighet og øm omsorg.
Å vokse peoner trenger å vite ikke så mye:
Valg av jordsmonnet. Blomsten liker ikke stillestående vann, så normalt overlever på loamy, godt perekopannom jord. Hvis jorden er for stramt, så på en dybde på 60-70 cm skape kunstig drenering av grus. I landings gropen anbefales å foreta sand blandet med humus.
Planting. I svart jord plantet med hul plante knopper utvinning av 3-5 cm, og i lys sandbunn - 5-7 cm. Varianter av melk og blomster peon krever en liten fordypningen og interspesifikk hybrider - dypere.
Studere ønsket plassering. Når blomstringen peon, de ønsker å nyte igjen og igjen. Naturligvis, det beste stedet for landing er en romslig plen, bed, eller åpne nabolag med en lang meritt i lysthuset. Det er vanskelig å oppnå blomstrende peoner i en dyp skygge av trær eller bygninger. Sterkt sollys vil sikre vakker oppkomme av farger, så du bør ta vare på å velge godt opplyste områder.
Vanning. Vann bør ikke falle på bladene av peoner, eller utløst av spredning av soppsykdommer. Det er best å utføre vanning i bushen om natten, og nekter å bruke spray. Etter planting, vanning blomst svært rikelig - ca 10-15 liter vann under en busk. Mengden av vanning i våren og sommeren spenner på værforhold, jordegenskaper og oppførsel av anlegget (blader wilt - et klart tegn på at du trenger pyonu mangel på fuktighet).
Funksjoner omsorg. På tidspunktet for snittblomster for buketten bush bør overlates 2/3 til 1-2 forble lavere blader på stammen. Dette vil støtte den videre utviklingen av peon bush. Falmet hodet kuttet av før det første bladet for å bedre dekorative busk og sende det til juice dressing andre knopper.
Gjødsling og sykdomsforebygging. Anlegget fra overskytende organiske eller mineralgjødsel vil begynne å såre, blir sårbare for grå råte, sent sykdom på planter, pulveraktig mugg. Vanligvis delt busker begynner å mate et par år etter planting. Betimelig sprøyting kobber blad peoner hlorokysyu beskytter blomstene fra grå råte lesjoner. Når du trenger å bestemme hva du skal mate peon, anbefales det å nevne benmel, horn chips og tre aske. Noen ganger bruker utvannet råtnet mullein (i forholdet 1:20), men ikke alle ønsker å rote med ham. En løsning av komplett gjødsel helles i en sirkulær hull rundt anlegget tre ganger i året - på den tiden da de første skuddene under dannelsen av knopper (når deres størrelse er nøtter) og like før blomstring. Fallen petals høstet fra bladene som ikke ble dannet flekker botrytis.
Fargerik hage med busker peoner
Dyktige blomsterbutikker, for å sette pris på sjarmen peoner skape i sine hager noen få senger. Ulike varianter av blomster for lang tid å hjelpe dem nyte utvalg. Og selv om den ikke er i blomst fiolett, peon hybrider men tidlig narkotika varierer jevnt senere varianter av peoner, gledelig alle rundt delikate farger.
Det er et annet triks: å plante de samme varianter av peon i ulike deler av hagen. Bright solfylt sted oppfordrer tidligere blomstring og lett penumbra - forsinkelse på ca en uke. Som et resultat, er noen blomster erstatte hverandre. Men denne metoden er kommet da tenkelige grunnleggende omsorg peon.  
Яндекс.Метрика