Hvorfor ikke blomstrende påskeliljer?Jeg lurer på hvorfor ikke blomstrende påskeliljer? Årsakene er som regel ikke for mye, slik at du lett kan identifisere den viktigste av dem. Men best å ikke stille dette spørsmålet etter en periode med langsiktig omsorg for anlegget, og helt fra begynnelsen å utforske pasjonsblomst. I dette tilfelle blir påskelilje dyrkes i henhold til reglene, noe som øker sannsynligheten for at hver årlige blomsterløker.
Hvorfor ikke blomstrende påskeliljer
Surt jordsmonn. Planten overlever best i litt sur jord eller er nøytrale. Akseptabel pH innenfor 5-6, men regnes som en ideell figur pH 7. Hvis det seg slik at på tidspunktet for landing ingen sjekket status på jord, vil det ikke lenger være overraskende mangel på blomstring. For deoxidation jord kan anvendes kalkstein mel (350 g / m 2), kritt (150 til 200 g / m2) eller dolomitt (200 til 300 g / m2). Det beste er om et par måneder i tillegg til å plante alle laget anbefalinger for grundige forberedelser av jorda.
Den nære passform. Som Narcissus - en flerårig plante, så etter en stund sine røtter vokse, begynner å blande seg med nabo pærer og å presse hverandre. Hvis du ser at blomst gradvis "fades", er det på tide å tenke på sitte pærer.
Mangel på næringsstoffer. Krevende holdning jordas fruktbarhet er assosiert med en kort periode med intens kraft. Ved tidlig på våren blomstrer alle gjødsel som er gjort i høst, vymylysya mange regn. Disse batteriene er igjen i bakken, delvis flyttet inn utilgjengelig for planter skjema. Mangel på nitrogengjødsel fører til en reduksjon i blomstring pinselilje eller dens fravær.
Dårlig klima. Snøfri vinter med alvorlige frost i stand til å rote opp en betydelig del av pære. Mange påskeliljer er kjent for sine vinter hardførhet, men bedre å være trygg og lukke dem mulchyruyuschym materiale (torv, sagflis, spon, blader) enn å angre senere frosne farger.
Påskeliljer: planting og vedlikehold
Mange varianter av Narcissus overrasket med sitt mangfold av former, størrelser, farger, blomst høyde og tidspunkt for blomstring. Du kan kreativt tilnærming til prosessen med å vokse denne vakre planten, og skaper utrolig spor eller fargerike mønstre på nettstedet. Deretter på våren påskeliljer vil tiltrekke seng med sine lyse farger.
Omsorg for påskeliljer er enkelt, hvis du forstår de grunnleggende reglene for omsorg for planter:
Beliggenhet. Hybrid varianter kan bosette seg i en hvilken som helst sted, men fortsatt trenger å plukke et sted med god tilgang til sollys eller delvis skygge lys. Hvis ikke blomstrende syrin, står ved siden av hennes sete prøver påskeliljer - de ikke liker nabolaget av de større "brødre" som har rotsystem ikke tillater dem å avle. Blomstene kan plantes i uformelle hager under løvfellende trær eller busker bare hvis de ikke gir tett skygge våren.
Funksjoner av jord. Planten vokser best i loamy jord beholde fuktighet inne. Sure jordsmonn før planting bør "raskyslyat" lage spesielle blandinger. Lys sandet utsettes for praktisk talt ingen forbedring siden i tillegg til hurtig tap av fuktighet står de sterke frysing om vinteren, noe som er skadelig for blomstre. Det er viktig å skape avløp for fuktighet ikke stagnere. Å øke puste flere ganger før landing grave i bakken, og deretter løsne jordoverflaten etter hver vanning, gjødsling regn eller innspill.
Planting. Den beste tiden for planting - sensommeren eller tidlig høst. Dyktige blomsterdekoratører pærer plassert på forskjellige dybder til ett område av blomsterhagen ligger flere planter. Non nabolag med andre oppsvulmede våren - tulipaner, krokus, muskari, proleskamy, hyasinter, hyonodoksamy, Frost et al.
Gjødsling. Under spirende og blomstrende aktivt voksende blader og blomster stilker, så det viktigste fylling av jord skal være sikker på å spise noe annet. Prosessen med vekstsesongen er ledsaget av absorpsjon av nitrogen, senere erstattet suge kalium. Siden påskelilje tilhører de korte dagsplanter, akselererer økt nitrogen ernæring intensiteten og varigheten av blomstring.
Den første fôring kan administreres under masseutdanning av trapper ved å blande nitrogen og potash gjødsel i forholdet 2: 1 (totalt 40 g / m2). Den andre foring innføres i løpet av spirende, ved å kombinere en blanding av nitrogen, kalium og fosfat gjødsel i forholdet 1: 2: 1 (volum 30 g / m2). Ved det tredje tidspunktet for tilbakekalling etter blomstring påskeliljer, legger jord fosfor og kalium gjødsel i et forhold på 1: 2 (volum 20 g / m2).
Vanning. Blomst elsker fuktighet, slik at du ikke kan unngå uttørking av jorda. Vannes etter behov, fordi stillestående vann og påskeliljer uønsket. Fuktighet bør komme til hele dybden av pærene og røtter - ca. 30 cm. I gjennomsnitt tar tørt vær 2-3 bøtter med vann per 1 m2. Det anbefales å gi spesiell vanning etter blomstring, når bladene begynner å samle grønne næringsstoffer. I løpet av denne perioden, er pærene plassert elementer av fremtidige anlegg.
Påskeliljer: vokser mot skadedyr og sykdommer
Mange blomsterbutikker setter pris på at påskeliljer sjelden lider av sykdommer og skadedyr. Spesielt hvis du sammenligner dem med andre oppsvulmede planter.
Imidlertid vil denne blomsten fortsatt bli utsatt for angrep nartsyssnoy fluer eller zhurchalky. Å redusere styrkene beseiret larver påskeliljer fra tid til annen å sprøyte løsningen karbofosom (0, 3%). Dette gjøres best i vekstsesongen. Også effektive bånd jord anvendelse av granulært bazudyna (0, 3 g / m). Noen gartnere er begrenset til gammel velprøvd ahropryemom - god løsning etter totalt areal rengjøring blader.
Sklerotsyalnaya råte - en svært alvorlig sykdom. Det er uheldige påskeliljer når de graver opp løkene bør ikke sitteplasser, og å ødelegge. Men dette er den eneste veien ut. Dype pløying enhver og alle forurensede områder, sammen med riktig vekstskifte vil starte på nytt i voksende blomster.
Det finnes en rekke skadedyr som kan ødelegge roen entusiastisk agronom. Når ikke blomstringen fioler, nevner midd eller botrytis, og fordi de lett kan bytte til blomst i blomst. Derfor bør en behandling på et blomsterbed områder være en årsak til økt oppmerksomhet til alle de andre. Tiltak for å bekjempe skadedyr vanligvis lignende. Viktigst - betimelig respons.
Hvordan ta vare på påskeliljer etter withsharp
Narcissus er at blomsten som må bryte ut uten at en kniv (hånd), selv om denne fremgangsmåte er fremdeles kalles "withsharp." Det anbefales å gjøre det bare tørre planter. Hvis en tid siden gjennomført vanning eller regn har gått, og deretter klippe bukett vil vare lenge - blomster svært raskt mørkere og forringes.
For å forlenge levetiden på snittpåskeliljer kan utføre en rekke enkle anbefalinger:
Hvis du trenger å transportere bukett avskårne påskeliljer i tidlig om morgenen eller sent på kvelden, velge fargede knopper. Å overføre destinasjons kutt opp.
Den nedre delen av blomsten stilkene foran vasen bør kuttes med en skarp kniv diagonalt under vann for å øke absorberende underlag og eliminere luftlommer.
Lag et næringsstoff løsning i stedet for vann (1 liter vann, tilsett 1 ss sukker).
Tilsett vann borsyre - 0, 1 g av mangan - 0 003 g eller salisylsyre - 0, 001. Dette vil bidra til å forhindre råtnende stengler.
En bukett med påskeliljer gir en fjær humør, forfriskende miljøet rundt dem. Det bør være en tid til å vokse i sitt område, vil disse blomstene fortsette å være så vanskelig å gi opp sin skjønnhet.  
Hvorfor bladene blir gule sitron gjør og hvordan å bekjempe den?
 Mange er glad i avl innendørs planter, inkludert eksotiske lurt på hvorfor bladene blir gule sitron, og hvordan man skal håndtere det. Planter krever nøye omsorg, fordi uten omsorg og oppmerksomhet de rett og slett slutte å glede deg og dø. Så, for å forhindre dette, må du vite hvordan du skal ta vare på noen av dem.
 Viktige nyanser
 Sitron, som er dyrket hjemme har røttene for et volum på 35-40 ganger mindre enn voksende i det åpne feltet. Derfor er det nødvendig å vurdere at planter trenger konstant, men ikke overdreven befruktning, da dette kan forårsake skade ham. Antall nødvendige gjødsel og timing av sin introduksjon direkte avhenge av en pott størrelser voksende treet denne sesongen, og at utenfor den generelle tilstanden til anlegget.
 Nødvendige næringsstoffer
 Hvis du er usikker på hvordan du finner ut hvilke næringsstoffer planten trenger, så ta en nærmere titt på det og se etter følgende tegn:
 • Fargen på bladene (mange eiere overfor et problem når sitron gule blader)
 • Vekst av skudd
 • Fargen og størrelsen på frukt (hvis de allerede har eller er i ferd med å dukke opp)
 Mangel på visse stoffer kan ses med det blotte øye:
 • Mangel på fosfor oppstår fra det faktum at bladene mister sin farge, fade, falle. Frukten er deformert, blir nesten stygg. De har også grov (noe som betyr at huden blir tykkere og blir bitter);
 • Nitrogen mangel fremmer som etterlater lite utvikle gul, spesielt på greinene som gir frukt. De fleste sitroner vokse små og smakløst;
 • Utvikling av chlorosis i blader (blekhet, og deretter gulning) fører til mangel på jern i jorda. Det fører også til krymping topper opadanie planter og frukter;
 • Det er viktig kalsium, på grunn av manglende eller utilstrekkelig fører til en svekkelse av planter, i form av prikker på de øvre endene av bladene og slippe dem til slutt.
 Rettidig anvendelse av gjødsel som inneholder disse og andre viktige kjemiske elementer (slik som kobber, sink, magnesium, bor) hindre visner og gulning forlater sitron, og fruktene vil forbli stort, saftig og velsmakende.
 Vilkår for vanning på ulike tider av året
 Grooming anlegget, ikke glem å riktig utføre vanning. Dette bør gjøres i fire måter, hver gang vanningsanlegget røttene litt vann, slik at det er bedre å impregnere hvert lag. Stoppe vanning bør være når du ser at hullene i potten begynte å piple vann - det betyr jorda har absorbert den nødvendige mengden av vann.
 Om vinteren bør vanning utføres ikke mer enn tre ganger i uken (det avhenger av luftfuktighet og temperatur i rommet). Hvis rommet er kaldt nok, er sitron vann mer enn to ganger i måneden anbefales ikke. Det faktum at den kalde årstid ekstra vann ikke vil bruke, og dessuten det absorberes dårlig i jord. Dette fører til råtnende røtter og gulnede blader.
 Akkurat det motsatte som skjer i sommer: sitroner (spesielt de som vender mot gaten) perezvolozhyty bedre enn å forlate uten vann eller gi det i utilstrekkelige mengder. Men i den varme årstiden ikke glem pidsushuvaty bakken et par ganger i måneden, avbryte denne fuktigheten periode jord. Til tross for den høye temperaturen i sommer, i alle fall ikke helle kaldt vann anlegget på dagtid. Vann bør være ved romtemperatur, for å hindre skade på planterøttene. Det er riktig tidspunkt for vanning - det er tidlig på morgenen eller sent på kvelden.  
Яндекс.Метрика