Hvorfor ikke blomstrende iris?Noen ganger blomsterbutikker kan ikke se hvorfor ikke blomstrende iris. Det finnes mange varianter som krever en individuell tilnærming, forskjellig fra de andre fargene. De fleste starter lune skjeggete iris eller, selv med riktig pleie, begynner de å produsere vakre blomster. Så denne planten hell vinne hjertene og land moderne gartnere i hele det tidligere Sovjetunionen.
Hvorfor ikke blomstrende iris
Hvor mange mennesker - så mange meninger. Det er ikke rart at hver gartner er fraværet av sin blomstrende periode av iris. Den mest populære av dem bør stoppe deres oppmerksomhet litt lenger:
Dyp planting. Begravet rhizome gjelder hva hans "tilbake" er ikke i stand til å varme opp i solen. Etter planting roten krage bør være 1/3 utendørs og ikke dekkes med jord. Ellers er anlegget i stand til å utvikle en eller annen måte, men blomstring vil bli forsinket på ubestemt tid.
Den manglende belysning. Light-iris kan lett slå seg ned i skyggen, så bare blomstrer på dem under slike forhold er ikke oppnådd. Husk at mange varianter av blomster vokser svært raskt, slik at de kan bevege seg fra solfylte områder på skyggelagt område (slik som å bygge en vegg). Noen blomsterbutikker mister synet av dette punktet, først velge et sted i en seng av iris nær bygninger eller store busker og trær.
Tetthet. Som nevnt ovenfor begynner anlegget raskt å fremstille bladene og fange det omkringliggende området. Innen et par år, så blomstene er plassert nær hverandre at de ikke har mulighet til problemet stammer. Inndelingen av de gamle busker hvert 4-5 år - den eneste veien ut.
Feature klasse. Hver type blomst har sine egne særtrekk. For eksempel, sibirsk iris stille vokser i sure jordsmonn, men den skjeggete begynner å visne. Før planting en ny rekke blomst på området, ville det ikke vondt å be sine preferanser angående jord, lysintensitet, gjødsling og vanning. I dette tilfellet, vil du forstå hva sorterer neste uzhivutsya ikke, og hva - utfylle vanlig blomstrende skjønnhet senger.
Vilkår vinter. På tidspunktet for ising i kalde årstider, primært påvirket blomsterknopper. Noen varianter er motstandsdyktig mot frost (f.eks sibirsk iris), men de fleste av dem krever ly. Hvis du gjør det for tidlig, anlegget zapreet, også - miste muligheten til å blomstre om våren.
Lys-iris, voksende og omsorg
For vellykkede utviklings iris burde ikke så mye. Dette anlegget er lett å vokse, hvis du følger rådene til erfarne gartnere. Ofte riktig avstand og rettidig omsorg for å føre aktivt iris blomstrer i mange år. Det er én ting orkide blomster - har poklopotaty å avhjelpe situasjonen. Og, når det kommer noe helt annet å yrysah - de er mye enklere og klarere.
De fleste flerårige varianter av iris vokse under følgende forutsetninger:
Sollys. Det er best å velge et godt opplyst område til blomst får nok sollys selv i morgen. I skyggen av iris blir sårbare for beseire rust og pulveraktig mugg blader. Det er best hvis landing å sende fan blader i nord og jordstengler - mot sør.
Grunnarbeid for planting. Et par uker før planting fjerne ugress, grave i jorda til en dybde på 25-30 cm, og deretter lage gjødsel. Iriser dårlig oppfattet fuktighet, så tung leirjord og tjene ekstra sand eller torv, og sand - mold.
Tidspunktet for planting. Det er best å plante planter på sensommeren. Denne perioden er forbundet med aktiv vekst av rotsystemet, slik at iris raskt slå rot.
Fundamentals of Care. Vanlig vanning utføres som tørking av jordsmonnet, for å unngå vann stagnasjon dannet. Etter planting er spesielt viktig å fjerne ugress som er i stand til svært raskt "drukne" blomster. Luking jord nær iris er gjort veldig nøye, fordi deres knollene ligger nær overflaten og kan lett skadet. De fleste varianter av iris for vinteren gjemmer tørre blader, furu grener, sagmugg eller torv.
Fôring. Som andre planter hageiris krever fôring næringsstoffer. Befrukte dem tre ganger: i begynnelsen av våren, et par uker etter den første fôring etter blomstring. For første gang er fremstilt av en blanding av ammoniumnitrat og kaliumsulfat i et forhold på 1: 1. Sekundær matet ammoniumnitrat og superfosfat (1: 1), og den tredje - superfosfat og kalium-sulfat (2: 1). Dersom det under spirende gjøre tre aske, blomstene er større og vakker.
Divided iris: transplantasjon
Når geranium blomstrer, ofte årsaken er for stor gryte. Men iris, heller liker mye plass. Fordi planter er overfylt ved siden av hverandre, er det anbefalt plante ut hvert 4-5 år. Hvis først mellom dem nok plass, noen varianter vokse stille på ett sted i ca 10 år.
For tidlig rooting for transplantasjon iris blader og røtter er anbefalt å trimme ca 1/3. Divide rhizome skarp kniv, muligens velge en mindre diameter delen. Dette vil redusere sjansen for smitte av sopp eller bakterier. Store knoller iriser nedsenket i jorda på 8-10 cm og mindre eksemplarer - 5-8 cm. Mellom plantene beholde en minimumsavstand på 25-30 cm til tidspunktet for vekst og blomster nok næringsstoffer fra jorda.
Mest plante sitter etter full blomstring - på sensommeren. Hvis divisjonen er en del av jordstengler uten røtter og blader, kan det ikke bli forkastet. Det er best å samle alle disse brikkene og landet på en seng singel. Høy sannsynlighet for at det neste år vil begynne å vokse sovende knopper.
Reproduksjon Iris: en forklaring for nybegynnere blomsterhandler
Ofte i artikler og samtaler gartnere snakker om avl iriser dele røttene. I mellomtiden, erfarne folk forstår hva som menes med "rhizome". Men nykommere plutselig overfor en situasjon hvor man følger til "praktiske råd" en eller annen grunn ikke gir gode resultater, og blomsten dør raskt.
Røttene av iris ikke har evnen til å regenerere, så ikke egnet for reproduksjon. Det samme gjelder for bruken av blader - av seg selv at de ikke gjenoppretter hele anlegget med deler. Men den såkalte "skulder", som består av en avkortet stråle av basale blader og røtter, overlever svært vellykket på området.
Iriser vegetativt spredte utelukkende jordstengler, som markert fortykket ut noen linker. Dette jevning er en kort jordiske årsskudd. På den tiden razlamыvanyya eller bush cutting forplantning prøver å holde alle deler av 2-3 enheter per år, og gamle forkastet som ubrukelig.
Litt oppmerksomhet på detaljer og lange blomstrende iris bor på stedet Florist. Dette spørsmålet er ikke opplevelsen av mannen, og i forhold til farger. Og hvis du trenger å studere i detalj anlegget, vil dens vekst og utvikling ikke vente på seg.  
Hvorfor ikke blomstre rype Imperial?Jeg lurer på hvorfor ingen blomstrer keiser Fritillary og i stedet vokse grønne panicles? Hvis pæren er OK, kan du endre litt omsorg for anlegget og gjøre fargerik blomstring i mai. For en start ville det ikke vondt å finne årsaken til problemet, og deretter bestemme hva du skal gjøre. En liten kuriositet gartner i stand til å gjenopplive blomsterbed i nærheten av huset ...
Hvorfor ikke blomstrer keiser fritillary
Hver plante plantet forsiktige hender av gartner, er av stor betydning for ham. Den høyeste belønning for omsorg - en blomstring eller frukt. Mange blomsterbutikker opprørt når enkel, nekter tilsynelatende å produsere blomsterknopper. Det er der en persons karakter dukker opp når du må velge mellom å trekke seg fra målet eller protoptaty ny måte til det. Den enkleste måten å gi opp, men mye mer interessant - for å skape alle vilkår for rype og beundre sin mursteinsrød, sitron gul, lys oransje eller hvite klokkeblomster.
Når produserer blomster rype Imperial få mennesker lurer på om alle de faktorene som førte til dette. Men mangelen på blomstring krever å finne mulige årsaker. Denne kraftige oppsvulmede planten kan være lune på forskjellige anledninger:
Kule eller svært fuktige somre. I det sentrale land sjelden varmer opp til nivået på + 30 ° C, noe som påvirker dannelsen av den korrekte pære. I land hvor jeg kom fra dette anlegget, er sommeren veldig tørr og varm. Det er bedre å ta vare på graving i sommer pærer å kunstig holde dem varme og til neste landing.
Små pærer. Fra små pærer ikke blomstre påskeliljer, for å si ingenting av den keiser rype! Her er hver oppsvulmede planter hans begrepet "liten størrelse". For eksempel kan blomstring rype forventes kun når plante løker for mer enn 8 cm i diameter. Noe mindre vil vokse og vokse, gradvis øke vekten til å tilpasse seg nye forhold. Etter en stund, løk tilegne seg nødvendig størrelse og vil være i stand til å slippe den etterlengtede blomst.
Langsiktig vekst på ett sted direkte. Som nevnt ovenfor, kan anlegget blomstre bare fra store knoller. Men ingen graving eller transplantasjon fører til separasjon og tap av volum pærer i diameter. Mest årlige grave mellomstore og store pærer å blomstre garantert å få det neste året.
Uriktig settedybde. Hvis pærene er for høy til jordoverflaten, blir det mer følsomt for værforandringer. Under regntiden vil råtne, og når det er kaldt - fryse litt. Overdrevet dyp planting fører til forråtnelse eller forbruk av energi for å overleve. Du må følge anbefalingene fra erfarne gartnere å beregne optimal dybde for en bestemt pærer rype Imperial.
Problemer med jord. Altfor lett lett jord fryser om vinteren, leire akkumulerer fuktighet og dårlig sammensetning ikke utvikle seg normalt pære. Lag drenering landings planting dybdejustering blomstergjødsel og gjødsling vil løse svakhetene i alle jord.
Kald vinter med lite snø. Rype Imperial anlegget er frost, men dette utelukker ikke sannsynligheten for å fryse i vinter tid uten snødekke. For å understøtte den ende av høst blomster skjule rader torv eller humus til en tykkelse på omtrent 25 til 30 cm. Dette gjelder spesielt hvis pærene ble dyrket i varme klima.
Lagre eggstokk etter fallende kronblader. Etter blomstring hassel eggstokk begynner å danne, som vil fortsette å danne frø. Hvis tiden ikke fjerne dem, vil all mat går til videre reproduksjon snarere enn dannelsen av pærer og forberede seg til neste blomst.
Grouse Imperial: vokser i hagen
Tanker om voksende blomsterhandler keiser rype er svært forskjellige. Noen mener at en plante er lett å ta vare på, mens andre synes det er lunefulle og krever spesiell oppmerksomhet. Hvilken som er riktig, bestemmer alle for seg selv, men faktum er fortsatt at denne blomsten er i stand til å glede både sin blomstring i det første året etter planting, og uten et snev av grønn peduncle problemet.
Til keiser fritillary blomst produsert, må være i samsvar med en rekke nyttige tips:
Valget av sted. Best for blomst sol eller skygget flekk på bakken. Utmerket når plassen er beskyttet fra nord vind.
Analyse av jord. Rå steder i nyzyntsi kan redusere antall trapper til null fuktighet. Altfor lett jord, men vil raskt passere gjennom en vanning og næringsstoffer til langt dypet. Best å sette en blomst i et rikt og godt drenerende jord henne. På bunnen av hullet kan du helle en stor elv sand (finkornet sand fra steinbruddet vil ikke fungere med hjelp av unge rotting røtter), og på toppen legge gjødsel når det trengs.
Funksjoner landing. Dybden av planter i jord beregner nøyaktig den samme som for andre knoller - tre ganger høyden av pæren. Vanligvis er stor pærer avstand 20-25 cm, for midten - 15-20 cm, for barn -. 8-10 cm For å redusere risikoen for å råtne pærer er plassert i hullet litt til siden, topp prysypayuchy sand og organisk gjødsel. Plante til plante om høsten er anbefalt (til frost) eller tidlig på våren (når snøen smelter). Mellom pærer holde en avstand på 30-40 cm.
Vanning. Fukting i et moderat skjema må gjennomføres i begynnelsen av vekst, redusere den etter blomstring til et minimum. Ved den minste mangel på vanning blomster spatifilum og rype helt normal følelse. For å støtte blomsten ganske jevnlig vanning hver 2-3 uke. Sterk tørking av jorda påvirker pærer, så bedre hold deg til den "gyldne middelvei".
Gjødsling. Ofte bare to feedings tørke gjødsel. Den første øvelsen i den tredje uken i april (egnet mold, nitrophosphate, spesielt organisk gjødsel for blomster), og den andre - etter blomstring (blanding av superfosfat og kalium sulfat).
Hemmeligheter for å beskytte anlegget. Røttene til keiser rype kan klatre nesten til jordoverflaten, så det er best å gi opp dyrking. I stedet egnet bioklipp planting. Et lag av mulch vil ikke bare gi det nødvendige nivået av jord lufting, men også beskytte mot overoppheting og tørking i varmt tørt vær.
Hvis du gjør alle de ovennevnte anbefalinger, rype Imperial bundet til å elske henne blomst i mai. La blomstene holdes på stammen kort tid (opptil 18-20 dager), er deres skjønnhet verdt alt arbeidet.  
Яндекс.Метрика