Hvorfor ikke blomstrende hortensia?Hvorfor ikke hortensia blomstrer i hagen? Hva er hemmelighetene de vet hvem som gjør en imponerende åpning en stor palett av farger? Men vær oppmerksom på ikke så mye å bidra til å bringe hortensia busker i hagen en touch av fransk sjarm. Blomsterbutikker som studerte lidenskaper av anlegget, bør du vurdere vare på det ganske enkelt og morsomt. Spørsmålet er, for å delta i deres nummer eller studiepermisjon busker for andre.
Hvorfor ikke blomstrende hortensia
Blant de mange årsaker til hortensia blomster i bushen kan deles inn i fem hoved, som ofte forekommer i de tidligere CIS:
Mangel på vanning. Botaniske navn bush "hidranheya» (Hydrangea) i gresk betyr "kar med vann." Det bør bli husket som vlaholyubye er den viktigste funksjonen av "natur" av hortensia.
En svekket rotsystem. I mangel av røtter geranium blomstrer, for å si ingenting av hortensia bush! Hvis anlegget er nylig plantet, vil det ta tid å styrke og vokse om ervervet hans "blomst" eller ikke.
Trimme toppen av fjorårets skudd. Gamle sorter hortensia blomst stor hage av utelukkende på toppen av skuddene som vokste i fjor. Utilbørlige beskjæring av busker fører til at anlegget kan samle krefter og blomst i mange år.
Skade blomsterknopper. Blomsterknopper begynner å legges siden høsten fordi ekstrem kulde uten snø i vinter eller tidlig våren frost er i stand til å avbryte nydelig oppkomme av farger i det kommende året.
Mangel på akklimatisering. Hagebruk organisasjoner tilbyr et så stort antall varianter, for fristelsen å kjøpe noen spesielt vakre busker i fargen. Men bare "en liten detalj, som ikke alltid nevner salg - og alle busker som egner seg for miljøet i området? Hvis de første spirene dyrkes i drivhus, som mye lys og varme, den korte nordlige sommeren ikke gir dem muligheten til å legge blomsterknopper. Busker kan vokse, men aldri en gang blomstre.
Krupnolystnaya hortensia: planting og vedlikehold
Valget av sted. De fleste varianter blomst i solen eller ta rot napivtinystyh legger på godt drenert fruktbar jord. Hvis jorda ikke oppfyller kravene, forbedre det som best.
Jord. Perfekt blanding av blad, humus, torv og sand i forholdet 2: 2: 1: 1.
Planting. Landing pit bør være to ganger den rot frøplanter com. Nederst helte noen spader av kompost, organisk gjødsel, urea, kalium sulfat og granulert superfosfat. Etter 2 år med dette anlegget ikke blir matet. Hortenses plantet som enkeltvis eller i grupper i en avstand på 1-1, 5 m mellom plantene. Trunks sirkel mulching med torv, sagflis eller barnåler (lag ca 6 inches tykk).
Vanning. En gang i uken, og en varm tid - kan du ofte gitt vannet vil ikke stagnere på overflaten. Ingen vann er ikke blomstrende fioler og hortensia - enda mer!
Ekstra omsorg. Løsne jord og luking ugress utført sammen med vanning.
Avling. Det er en fjær. Cut skadet, tørket, gamle skuddene uten forkorte skulle forlate på en busk blomsterknopper.
Hvordan å vokse hortensia med andre planter
Hydrangea bush vokser tett krone, fordi nære naboer kan bare andre busker og trær. For å gjøre den spesielle skjønnheten i landskapet, kan du melde deg på ostrolystnom kristtorn eller rhododendron. Den nedre tier er fylt med bregner og verter. For grønt teppe på bakken som jevnt over i den frodige avrundet busk kan plantes periwinkle og eføy vanlig.
Hva ernære Hydrangea
For den beste av busker bør være regelmessig mate jord forskjellige blandinger. I løpet av våren, et tiår med aktiv vekst, egnet jord anvendelse av urea 20-25 g av kalium sulfate 30-40 g superfosfat 30-40 g per 1 kvm Når knopper vises, holder en andre fôring superfosfat (50-80 g) og kaliumsulfat (40-50 m). I sommer og tidlig høst kan være 1-2 ganger for å mate hortensia komplekse mineralgjødsel som anvist på pakken.
Det skadedyr og sykdommer hortensia
Busk motstandsdyktig mot ulike skadedyr, så uvanlige sykdommer som behandles med overraskelse og mild panikk. Imidlertid må hver utgave finner en velprøvd løsning:
Mosaikk sykdom blader rettet mot ødeleggelse av hortensia blader og skudd. Virussykdom manifestert som gule flekker på bladene mosaikk form (minst - i form av band). Berørte skuddene anbefales å kutte og brenne.
Soppsykdommer (lozhnomuchnystaya mugg, grå mugg, etc.) er flekker på bladene, redusere generelt forsvar hage hortensia. I kontrolltiltakene som er oppført fjerne tørket busker med røtter, fjerne de berørte deler av skuddene, sprøyting og vanning spesialløsninger (f.eks Fundazolom, Pyyerazynom etc.).
Biller, bladlus, edderkopp kleschyky og hostronosyky fôr juice vev hovedsakelig unge blader, forårsaker tap av dekorative planter og redusere sine beskyttende funksjoner. Forebyggende sprøyting Bordeaux blanding reduserer sannsynligheten for at de inntreffer. Dersom pest allerede har fått et brev, deretter tilbringe sprøyting kjemikalier i henhold til instruksjonene. Den mest vanlige bruken Aktara, aktellik, karbofos, Phi toverm, ikke-Fufa.
Anbefaling av erfarne gartnere. For å utforske hortensia varianter bør plukke upretensiøs, beregnet på klimaet i en bestemt region. Etter trening på enkle busker kan gradvis flytte til mer humørsyk og sjeldne arter.  
Hvorfor ikke blomstrende syriner?Hvorfor ikke blomstrende syriner hvis prøver å "omgå" fra alle kanter? Tidligere bryr syriner kom ned til en sjelden vanning og beskjæring små blomstrende grener, og nå er det fører til døden av en busk. Gjør så forverret miljø og dårlig jordstruktur? Eller hele greia i høy kvalitet, nye planter? Dersom det er ønskelig, vil alle disse spørsmålene finne et svar nysgjerrige gartner.
Hvorfor ikke blomstrende syriner på våren
Dekorative mange busk anses lite krevende plante. Likevel den lilla tiden begynner å handle opp, nekter å blomstre mai dager. Hovedårsaken til dette notat feil planting frøplanter og beseire en rekke sykdommer. Imidlertid, i noen tilfeller, mangel på blomstring sitert andre faktorer.
Grunnlag som nekter å la lilla blomster kan være:
Utilbørlige planting frøplanter. Dreven dypere ned i jorda fører til vann stagnasjon på røttene, begynner prosessen med forfall og bytter fokus fra blomstring for å overleve. På tung jord stor dybde landing pit fører til ødeleggelse av vaskulær wilt og Fusarium.
Sykdom. Vanligvis, i tillegg til fravær av andre tegn på blomstring synlig forurensning: utseende flekker på bladene, knopper vridning, endrer den naturlige struktur av hjernebarken skjøt. Beskjæring syriner berørte områder, etterfulgt av brennende renere og desinfeksjon av jord vil bidra til å stoppe spredningen av sykdommen.
Overflødig nitrogengjødsel. Akkurat som med økende nitrogen gjødsling Anthurium blomster, lilla og nekter å produsere blomster. Det er en sterk vekst av nye skudd og grønne blader, men uten å danne panicle blomsterstanden.
Den manglende belysning. I penumbra og spesielt i skyggen og blomstring kan ikke vente. Derfor er det ikke anbefalt å plante syriner nærheten høye store trær langs den høye gjerdet i nærheten av huset på nordsiden.
Mangelen på beskjæring. Noen gartnere uvitenhet om deres latskap lenger kutte tørkede panicles av blomsterstander, som er et betydelig hinder for å blomstre neste år.
Effektiv formering med stiklinger syrin
Vanlig syrin mest upretensiøs omsorg og kan gjengi en av følgende metoder:
borekaks;
frø;
basale skudd;
vaksinasjonen.
Å forberede borekaks forankret og podet egnede planter minst en gang allerede blomstret. Best forankret borekaks små (1-2 internodes), høstes fra å samle tynne kvister. Å stimulere de underordnede rot syriner som bruker vekstregulerende. Hjemme, bør vi forvente 30-50% rote stiklinger.
Vanlig syrin: planting og vedlikehold
Før planting, først av alt nødvendig bestemme plasseringen av fremtidig bush. Det er viktig å ta hensyn til tre komponenter:
Belysning. I skyggene blomstre iris og syrin busken vokser 3-5 ganger langsommere enn lyset. Morgensol er mer nyttig enn ettermiddagen. Sterk varme fører til liten og rask blomstring blomsterstand. Det er best å plante egnet åpen plass og slake bakkene, tilbake til de nordlige delene av landet i sør, og i sør - vest.
Funksjoner av jord. For planting er bedre å velge en rik jord som er litt sur eller nøytral reaksjon. Det er ikke anbefalt å plante busker på våtmarker og lave steder med dårlig permeabilitet. Den stadige økningen i grunnvannsnivå over en fører 5-2 m til døden av syrin.
Nærheten av andre planter. Høye trær med utviklet rotsystem vil ikke vokse lilla, slik at dette området er absolutt kontraindisert.
Lilla plantet i slutten av august eller begynnelsen av september. På bunnen av landings gropen ordne et dreneringslag av knuste tegl blandet med sand. Gulv dekket med gjødsel, og over det - et lag av svart jord. Så i en grop helle en bøtte med vann og forsiktig senke frøplante syrin med fuktig klump av jord rundt røttene.
Når du velger et sted for landing, blir oppfølging omsorg mer produktiv:
Vanning. Rikelig jevnlig vanning bør dekke ikke bare røtter, men også blader. Lilac anses tørke, selv om du ikke bør stole på det også, og frata sin evne til å få nok fuktighet i den varme sommeren.
Fjerne ugress. Gress tar næringsstoffer fra jorda, så dens fjerning resulterer i bedre vekst lilla. En permanent løsning jorda forbedrer pusteevne.
Gjødsling. Hvis planting i et hull ble lagt gjødsel, er det første fôring introdusert i 2-3 år. Nitrogenholdig gjødsel er søkt om våren, og deretter to ganger med et intervall på 20-25 dager. Gjødsel, humus eller kompost lagt til jord i løpet av vinteren. På syre jord er ikke ønskelig å tilsette kalk og aske.
Avling. Regelmessig beskjæring ikke bare bidrar til å opprettholde et attraktivt busk form, men også gi en årlig blomstring. I de to første årene av beskjære vekst er redusert til proridzhuyuchomu helse og funksjon. Med lilla bush voksen vanligvis kuttet til 1/3 blomstrende skudd.
Rask transplantasjon syrin
Ferdig 2-3 uker etter blomstring. For disse røttene må grave med en klump av land, prøver å holde sin integritet. Plantehull forberedt på forhånd for å minimere transplantasjon. Rikelig vannet etter planting frøplanter til neste år transplantert busk ikke dårligere enn andre planter.
Medisinske egenskaper av syrin i medisin
Forberedelser lilla brukes primært i folkemedisinen. Anti-inflammatorisk og diaphoretic handling bidrar til fjerning av sand og steiner i ulike stadier av nyrestein.
Deler av busker brukes til et formål:
Barken avkok brukes eksternt som den betente sår og sår, erysipelas huden.
Knoppene er brukt i noen allergiske hudsykdommer. Søknad inne senker blodsukkeret.
Bladene av en te anvendes ved behandling av malaria, frisk - som en lotion til purulent sår og sår. Evnen til å roe hodepine etter forlenget søknad til templene.
Blomster i en te eller tinktur løse problemet med influensa, løs avføring, revmatisk feber, hoste, kortpustethet og så videre. Som alkoholatet forenkler manifestasjoner av revmatisme, nervesmerter, leddgikt, løs avføring, magesår, smertefull tilstand i behandling av blåmerker og åpne sår.  
Яндекс.Метрика