Hybbeum dyspar, Gibbaeum dispar

 Hybbeum dyspar -. Miniatyr sørafrikanske saftig høyde på 3 cm og en base diameter på ca 10 cm For dette anlegget er ikke så lett å ta vare på, fordi, i motsetning til de fleste sukkulenter, faller aktiv vekstperiode hybbeuma i høst og vinter, og lilla-røde blomster er vanligvis vises i våren. Imidlertid vil det blomstre bare når planten for å holde den lyse sol, spesielt i høst og vinter, da mellom kjøttfulle grønne blader dannet blomsterknopper. Du må også nøye følge spesielt regime vanning.
 Andre arter som ikke er lett å få, men bør se i spesielle barnehager: G. album med hvite eller rosa blomster, G. pubescens og G. shandii med lilla-røde blomster og G. velutinum med lilla-rosa blomster. De krever samme omsorg.

 Betingelser for hybbeuma


 Letthet: fullt sollys, spesielt i høst og vinter, når blomsterknoppene dannes.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 7 ° C. Sommer Sørg for god ventilasjon. Vanning: Vanning moderat, er en hvileperiode ikke vann, husk at dette anlegget dvalen sto for sent på våren og tidlig på sommeren, ikke om vinteren. Etter blomstring 4-6 uker for ikke vanning anlegget, da, på sensommeren, begynne å vanne en gang hver 2. uke. I høst og vinter vanning måned, øke hyppigheten av vanning til en gang hver to uker i begynnelsen av våren.
 Gjødsling : Ikke nødvendig, dersom anlegget ikke hadde noen direkte innen to år. I dette tilfellet pidhoduyte det en gang falle vanning flytende gjødsel med høyt kalium.
 Jord: 3 av fruktbar leirjord blande for potteplanter og 2 deler grov sand og fin grus.
 Transplantasjon : Ikke mer enn en gang hver 3 år å oppgradere bakken, eller hvis røttene fylle potten helt. Ta lave potter, boller eller små skuffer. Etter transplantasjon er ikke vanning anlegget i 3 uker.
 Reproduksjon : Summer skarp kniv atskilt fra den generelle gruppen hoder å bruke dem som borekaks. Dyrke en plante fra frø er vanskelig.

 Funksjoner omsorg hybbeumomum


 Behandling røtter. Første del av anlegget har en meget beskjeden størrelse, men hybbeuma ripovydnyy tykk rot. Når transplantere sjekk om de root melete skala insekter. Hvis det blir funnet skadedyr, fjerne jord fra røttene og skyll dem i en bøtte med insektmiddel oppløst i henhold til produsentens anbefalinger. Drenere anlegget i 2 dager.
 Transplantere anlegget inn i en ren gryte og frisk jord blanding. Ikke vann anlegget 2-3 uker for å tilpasse seg den nye røtter jord.  
Hibiscus. Hibiscus rosa - sinensis

 Hibiscus - eviggrønne, vakre blomstrende busk av familien Malvaceae, som også kalles den kinesiske rose. Det er ca 300 arter. I planter eksotiske blomster som er rød, gul eller oransje; hver blomst før visne og skryvytsya, bor bare 1-2 dager.
 Hibiscus krever høy luftfuktighet. Hvis det er utilstrekkelig, kan knoppene falle uten rozkryvshys fordi våren og sommeren trenger daglig spray anlegget med et mykt, varmt vann.
 Nylig, mye har blitt avlet hybrider blomstring i en tørr luft. Men når du kjøper sjekke om planten opal fra de laveste knopper.

 Betingelser for hibiscus (China Rose)


 Letthet: god diffus belysning; - Beskytter anlegget fra direkte solen.
 Temperatur: våren og sommeren - om 18-21 ° C, er den maksimale sommertemperaturen 27 ° C. I vinter, prøve å holde temperaturen rundt 13 ° C.
 Vanning: sommer vanning anlegget 2 - Fra ganger i uken for å opprettholde en konstant fuktighet i jordsmonnet, men ikke la den vannmettet. Om vinteren, vanning bare når overbevist om at overflatejord tørket. Spesielt se nøye som jordtemperatur under 13 ° C, under slike omstendigheter, plante vanning omtrent en gang hver 2. uke.
Hibiscus. Hibiscus rosa - sinensis

 Fuktighet : Våren og sommeren daglig spray anlegget med en myk varm vann. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Sørg for god ventilasjon. Winter spray anlegget en gang i uken.
 Gjødsling: våren og sommeren mate anlegget en gang hver 2. uke, spesielt etter utseendet av blomsterknopper. Bruk en flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord: nivå av leire og torv jord blanding; Voksne planter ta 2 blanding av leire og en del torv.
 Transplantasjon: Hver vår, en størrelse større pott til potten behovet måler 18 cm. Hibiscus blomster beste når potten det litt stramt. Anlegget er en 18-tommers potter er ikke transplantert, og årlig oppdatere matjord.
 Vare på utseende: ganske vanlige spray. Bladene kan rengjøres med en fuktig svamp.

 Funksjoner omsorg Hibiscus (China Rose)


 Avling. Våren saks eller skarp saks til å kutte halvparten av stammen av anlegget. Skåret i vinkel over brevet eller direkte over lateral flukt. Dryss med beskårede grå enden og hvis flyter juice, dryss slutten aske eller smøre dem med vaselin.  
Hibiscus. China Rose. Problemer voksende kinesiske roser

 Kinesisk rose er også kalt asiatisk skjønnhet, med sin vakre og frodige blomstring.
 Problemene som kan oppstå, poselyvshy kinesisk rose (Hibiscus) hus, helt løst.

 Når kinesisk rose blomstrer?


 Rikelig og lang - fra april til oktober. Enkle og doble blomster kan nå en diameter på 16 cm.

 Hva om den kinesiske rose (Hibiscus) kaster bladene


 Hvis bladene faller i vinter - innetemperaturen er for lav eller anlegget er over.
 Beslutning. Redusere vanning og omorganisere anlegget på et lunt sted.
 Hvis en rose mister bladene i sommer kan det være forårsaket av overdreven vanning.
 Beslutning. Gi jorda tørke og redusere vanning.

Hibiscus. China Rose. Problemer voksende kinesiske roser
 Hvorfor ikke kinesisk rose blomstrer?


 Årsakene kan være mange: dreven gjødsel nitrogen ernæring, mangel på lys, varme i leiligheten.
 Beslutning. Du må gå til mate fosfor-kalium gjødsel. Endring av anlegget på et kjølig sted nærmere lyskilden.
 Blomstene av kinesisk rose kalt "elsker blomster" eller "blomster av vakre kvinner." De er et symbol på øya Haiti og i India de fletter i brude kranser.

 Hvis Kina steg knopper faller av. Hva gjør jeg?


 Dette kan være forårsaket av tørr luft eller endre innfallsvinkelen på planten.
 Beslutning. Anbefalt daglig spray atomizer kinesisk rose med vann ved romtemperatur.
 Det er nødvendig å foreta en pott "lyskasse" - merket markør eller lyse maling pot side som vender mot lyskilden.

 Hvis hibiscus flekker på bladene, hva du skal gjøre?


 Mest sannsynlig, zahoduvaly du blomstergjødsel. Eller er det ikke nok lys.
 Beslutning. Slutte å mate tid på anlegget og gir god belysning.

 Hvis den kinesiske rose er "naken", hva du skal gjøre?


 Hvis bladene er veldig svak, dårlig utviklet, og blomstene ikke vises, anlegget mangler næringsstoffer.
 Beslutning. Prøv å lage gjødsel oftere - en gang i uken. Men ikke å brenne røttene trenger å halvere konsentrasjonen.  
Aloe, Aloe

 Aloe slekten tilhører familien Asfodelovыh ​​består av ca 350 arter.
 Vilkår for vedlikehold av aloe
 Belysning • photophilous
 • Jord løs, vann gjennomtrengelig, fruktbar
 • Vanning sommer - så langt som å tørke matjord i potten i vinter - 1-2 ganger i måneden
 • Temperatur sommer + 15 + 40 ° C om vinteren +12 +14 ° C
 Fuktighet • tåler tørr luft
 Sykdommer og skadedyr • mangel på lys om vinteren og rikelig vanning dør fra råtnende røtter; berørte mealybug, schitovkoy

 Beskrivelse Aloe


 I naturen aloe vokser i Sør og tropisk Afrika, Madagaskar, den arabiske halvøy og øya Socotra. Nå aloe utbredt i Middelhavet. Det største antallet arter kommer fra den sørlige delen av det afrikanske kontinentet - Cape-regionen og Transvaal.
 Medlemmer av slekten Aloe - svært forskjellige i utseende sukkulenter, hovedsakelig gress, men blant dem er trær opp til 20 m høy og 15 meter i diameter, busker og selv vinstokker. For alle typer karakteristiske xifoid bladene samlet i tett utløp. Tykk, kjøttfulle, konveks bunn og topp konkav, med den spisse enden av grønne blader, med en matt voks belegg som beskytter plantene fra den brennende solen. Noen skarpe pigger på kantene og ekstrem bitterhet - beskyttelse mot planteetere.

 Utvalg av Aloe


 Aloe treet (A. arborescens) er kjent for alle. Hjemme, vokser det til en meter og danner mange sideskudd. I vinterhager har kuschopodibnu form og når 2-3 meter i høyde med en lignende diameter. Representanter for den russiske befolkningen aloe trelignende hjem er liten: de kan slå rot og vokse i vann. For naturlige bestander av denne arten og andre aloe er tull.
 Aloe ezhovoe (A. erinacea). I naturen en kompakt rosett rund busk til 50 cm høy. Bladene er tykke, bikonvekse, kilepodibni, kjøttfulle, grå-lys-grønn, blå-grå eller brun-grønn, ca 8-16 cm lang og 3-4 cm bred, bevæpnet med skarpe hvite eller sorte pigger opp til 1 cm i lengde ligger kantene og langs kjølen. Jo eldre og mer bli en plante, jo mørkere, nesten svart, er tips av bladene. Blomsterstanden enkel, multiflorous. Blomstene er rørformede, rød, gul, ca 3 inches lang.
 Aloe spinous (A. aristata). Anlegget med tykke blader, oppsamlet i tett basal utløp (diameter 8,10 cm). Later bueformet buet slutten karakteristisk lang tråd - ostyu. I slutten av våren uttaket sentrum vokser blomsterstand - enkel eller slabohillyasta børste på peduncle opp til 50 cm
 Aloe skremmende (A. ferox). Butikkene selger små frøplanter av denne arten (10-20 cm). I naturen er dette en kraftig urt som når 3 m høyde. Farge blå blader, noen ganger rødlig. Kantene av arket er brunrøde harde pigger, som planten fikk sitt navn arter ferox -. «Skremmende»
 Aloe Soap (A. saponaria). En av de få artene som lenge har vært dyrket i hjemmet. Dette kustovydnoe forgrenet plante med en tykk stilk. Peduncles 50-70 cm høy. Blomstene er lys gul eller rød-gul. Blomstrer i mai og juni.
 Aloe stede (A. vera). Andre navn - Barbados aloe (A. barbadensis), normal (A. vulgaris), gul. At det er mest brukt i medisin på verdensbasis. Det er mye mer et stort anlegg enn aloe treet. Peduncles høyde på 60-90 cm, men innendørs det også blomstrer.
 Aloe fargerik (A. variegata), eller tyhrovoe, ifølge mange den vakreste. Denne lave anleggs - opp til 30 cm. Bladene i rosetten eller på svært korte stilker. Den mørke, brun-grønn overflate er dekket med hvit flekkete og stripete mønster, hvorfra anlegget fikk sitt navn. Om sommeren er det en kort Peduncles med oransje-røde blomster.
 Aloe yzaloyskoe (A. isaloensis). Meget fin kompakt plante som tar liten plass og er svært dekorative.
 Aloe Deskoynhsa (A. descoingsii). Anlegget er 6 inches i høyde og diameter uttak til 3 cm. Bladene er mørkegrønne, shyrokolantsetovidnyye, kjøttfulle, opptil 2 cm lange, 1-15 cm brede ved basen. På overflaten av bladene er lys grønne vekster kanten annet, tenner små, nesten hvit. Med alderen, danner små torv. Peduncles enkle, til 25 cm høye, oransje blomster, opp til 8 mm. A. 'Rere' (A. descoingsii sin haworthioides) stikkontakter til 5 cm i diameter.
 Aloe yuvenylnoe (A. juvenna syn. A. squarrosa). Krypende plante 5-10 cm i diameter med en fargerik, gul - grønn med hvite skygge blader. Rommet blomstrer ikke. Kvalitet 'Black Gem' - glatt-fargede bladene 5-7 cm lange
 Aloe knebøy (A. humilis). Diameteren på uttaket voksen blomstrende planter opp til 10 cm, etterlater smal, grå - blå, dekket med kort stiv sløv pins, Peduncles 20-30 cm, blomstene i hjemmet oransje.
 Aloe behagelig (A. jucunda). Danner en rosett av mørk skinnende flekker krem ​​forlater opptil 7 cm lang. Det er lurt å plassere en lav flat tallerken.
 Aloe Rauch (A. raushii). "Flate" skjema rosetter, bredde 10 cm. Bladene er grågrønne, i full sol rødhet, dekket med hvite og brune flekker, ligge nesten horisontalt på stilkene 2-3 cm lang. Kanten av arket med korte hvite tenner. Blomstene er rosa eller lys rød. Slått et innlegg og har en stor spredning ytre tegn når sådd frø. Vanlige varianter: 'Snow Flake', 'Super Snow Flake', 'Doran Blake'.
 Aloe havortyevydnoe (A. haworthioides). Later mange - til 100, 3-4 cm lange og ca 6 mm bred, grå-grønt med hvite papiller oppsamlet i tett rosett diameter på 4-5 cm, kantene av de hvite pigger og hår. Peduncles 20-30 cm høye, blomster hvit eller blek rosa, 6-8 mm lang.
 Aloe Somali (A. somaliensis). Kompakt anlegg utløpsdiameter på 20 cm, så vidt eren. Bladene er lyse grønn, skinnende, saftig, veldig hardt, dekket med hvite langsgående striper på kanten med korte sterke pigger. Det virker som din aloe, men mer av det.
 Aloe naprotyvlystnoe (A. suprafoliata). Unge planter holde sine dvuryadnuyu utløp etter den spinner. Modne planter omtrent 05 meter i diameter, rette blomster stilker opp til en meter i høyde. Bladene er grå, flat, på kanten av det myke, mørke tenner. Blomstene er rødoransje, stor.

 Vedlikehold av aloe


 Alle felles kultur aloe arter - typiske sukkulenter. Siden foretrekker lyse direkte lys og liker ikke hyppig vanning. Legg dem i huset for å plukke opp solen, nærmere vinduene, kan den lyse verandaen og sommer aloe gjøre friluft. Hvis vinteren lyset var liten, spring for direkte sollys anlegget vil gradvis venne. Forresten, ikke prøv å lage dem i vinter kunstig fluorescerende lys - det vil bare føre til tap av veigrep og dekorative planter. Det er best å holde det på et kjølig, lyst sted og vannet en gang i måneden. Varm vinter vedlikehold og rikelig vanning kan føre råtnende av røtter og plante død. Summer Aloe vannes etter tørking det øverste laget av jorden i en gryte.
 Ingen trenger aloe og hyppig fôring. Fra april til september heller gjøre det en gang i måneden å bruke kombinert flytende gjødsel. Og med betimelig transplantasjon og normale vedlikeholds planter ikke kan mate i det hele tatt.

 Transplantere aloe


 Mange aloe - store planter, som må skape forutsetninger for vekst. I nære potter vokser de sakte mister nederste bladene. Aloe transplantert på våren og sommeren som planten vokser potten. Med en god mengde rot utvikling av ny kapasitet bør være mer enn 1/5 av før. Underlaget må løs, pustende, fruktbar. Klargjør det med skog blad og grov sand i et forhold på 2: 1 under tilsetning av trekull. Og vil ta god drenering.

 Reproduksjon aloe


 Mange arter av aloe voksende busk, skyter dukker opp fra bunnen eller moren anlegget, eller fra spesialiserte underjordiske jordstengler - utløpere. Så mangedoble sine basal skudd (A. raushii) eller apikale borekaks (A. arborescens).
 Reproduksjon av basal skudd
 Morplanten nøye fjernet fra potten. Nøye egne datterselskaper uttaket, så sitter dem i individuelle potter med en diameter på 6 cm. Noen stikkontakter kan ha sine egne røtter, så når plante du må sørge for at roten krage var i det øverste laget av jord, og ikke begrave den. Jord blandingen skal bestå av like deler av småstein, perlite og bland for kaktus.
 • Online aloe frø er funnet. Metode for å plante de samme frø som kaktus, nødvendigvis sterilisert jord består av sand halvdel uten torv, varme fuktige forhold under lampen.
 • Maling av blomster til den typiske fargen på mange sukkulenter generelt og spesielt aloe avhenger av lyset der knopper dannet. Hvis det er overskyet, er blomsten lettere enn det ville være under normale forhold. Døm derfor ikke den karakteristiske fargen på blomster til planter dyrkes hjemme, kan ikke: rød blomst er oransje, orange - gul, gul - gul-grønn.
 Formering med stiklinger apikal
 Fra morplanten er kuttet toppen. Borekaks tørket helt tørr kutt, deretter plantet i bakken uten en fast mellom forankring i vann. Borekaks bør ikke sette vannet, spray eller dekke glasskrukke - de råtne. Graft kan bare våren og sommeren, høsten eller vinteren, kan dette ikke gjøres.  
Яндекс.Метрика