Hypestes lystokolosyy. Dyrking, stell, avl

 Hvordan å vokse hypestes lystokolosyy (Hypoestes phyllostachya)
 Hypestes lystokolosyy dyrkes hovedsakelig på grunn av sin uvanlig fargede blader avlang, med dimensjoner på 3-5 cm. Søt rosa prikker og oransje flekker på grønne blader som fregner, så hypestes også kalt "vesnushchastoyu person." Den voksne planten blomstrer delikat lilla eller hvite blomster.
 I de senere årene har mange jobbet på hypestesom oppdrettere, etter som han ble en mer kompakt form og kan brukes til å lage grønt teppe dekker bakken i blandet planting. Fargen på bladene hypestesa godt med grønne eller spraglete planter. En av de store velferds hypestesa er god belysning. Med mangel på lys etterlater det mister sine attraktive oransje flekker. Imidlertid kan den lyse solen brenne dem fordi lyset må gjenspeiles eller spredt.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse hypestesa. Fengselsforhold


 Lett : Good diffus belysning. Passende vindu som ikke lyser solen. Med mangel på lys bladene mister oransje flekker. Temperaturen i vinter - ikke mindre enn 18 ° C. Sommer dress normal romtemperatur. Ved temperaturer over 24 ° C Sørg for god ventilasjon.
 Vanning: sommer - 3 ganger i uken; vinteren i dvalen - en gang i uken med varmt vann.
 Fuktighet: hvis hypestes ikke vokst sammen med andre planter i samme container, plasserer potten på skuffen av våt småstein. Ikke spray anlegget.
 Gjødsling hypestesa : Hver 2 uker hypestes fôr flytende gjødsel fortynnet til halv konsentrasjon.
 Bakken for hypestesa: leirjord blanding. Transplantasjon: hypestes vokser i flere år, transplantert hver vår.
 Men det er bedre å vokse årlig med nye hypestes skår til hovedstammen var ung og sterk, og anlegget hadde en ryddig utseende. Bryr utvendig: Tørk støv fra anlegget med en myk svamp. Ikke bruk polish.

 Funksjoner omsorg hypestesom


 Fuktighet. Gjennom hele året, er det nødvendig å opprettholde moderat fuktighet. Sprøyting kan skade bladene av planten, så sette potten på skuffen av våt småstein. Bunnen av potten bør ikke berøre vannet, eller planterøttene vil råtne. Du kan også plassere potten i den ytre beholder fylt med fuktig torv.  
Blomst kvinnelig lykke (Zamioculcas)
 Den eviggrønne flerårig plante innfødt til Øst-Afrika lenge har blitt svært populært blant gartnere, perfekt til uttrykk i hans "kallenavn". Fornavn Zamioculcas - "Dollar Tree". Derfor, i et stort kontorbygg solid forretningsmann og en vanlig leilighet overtroisk bestemor enkelt møte denne spektakulære utenlandske gjester. I tillegg blomsten Zamioculcas kalt "Kvinners lykke." Dette er ganske uvanlig blomstrende planter, som ikke egentlig gjør det lett.
 Utvendig zamyokulkosa
 Zamioculcas representerer familien Myrkonglefamilien. Han forlater sammensatt, og består av sammenkoblede blanke plater. Rhizome danner knoller og borekaks er poenget med konvergens av bladene. Lavgradig med en maksimal lengde på 60 cm, mens de vanlige representanter kan nå en høyde på en meter eller mer.
Blomst kvinnelig lykke (Zamioculcas)
 Flower Zamioculcas er veldig originalt, det er en stor lys grønn kål, som er omgitt av pokryvaltsem grønn farge. Denne blomsterstanden er dannet i selve grunnleggelsen av bladene.
 Spektakulære utseende Zamioculcas faktisk ikke krever noen spesiell omsorg. Selv ganske travle mennesker har en tendens til å glemme vanning eller gjødsling, lett takle dette krevende plante. Det eneste som kan gjøre for en nybegynner noen problemer - det første, etter å kjøpe transplantasjon.

 Anbefalinger for vellykket transplantasjon
Blomst kvinnelig lykke (Zamioculcas)
 Zamioculcas foretrekker å vokse i lett jord, noe som vil være bra å passere vann og luft. Derfor løsne jorda er best å bruke lite ekspandert leire.
 I bunnen av potten, sørg for å lage hull gjennom som overflødig vann vil renne inn i skuffen. Deretter i bunnen av potten er plassert drenering. Umiddelbart helle en stor mengde av jord er ikke nødvendig, fordi Zamioculcas foretrekker ikke "overføre" og "håndtering". Anlegget er på vei inn i en ny pott, og deretter forbli på omkretsen gap dosypayetsya land. Dette fullstendig fylle knoller jord er ikke nødvendig - de skal være synlig på overflaten.
 Alle planlagte transplanterte planter er best å tilbringe våren og den første transplantasjonen er omtrent to til tre uker etter kjøpet (dette bør være nok til å plante tilpasset den nye plassen og var mindre stress fra transplantasjon).
 Potten for Zamioculcas bør velge bredt, men ikke veldig høy. Planten begynner å vokse etter røttene drevet inn i veggen av potten. Derfor bør hver neste potten være ganske litt bredere enn før vekstprosessen er ikke avtatt. Hvis du velger høy potten, så kan det være vanskelig å trekke Zamioculcas i påfølgende transplantasjon. Videre kan det skade rotsystemet lett føre til døden av anlegget.
 Sammenlignet med plast potter keramiske sikkert alltid ser mer imponerende. Men når røttene Zamioculcas altfor rozrostutsya, er lett å kutte og fjerne uten å skade anlegget plast potten. En keramiske potter bare å bryte det negativt påvirket rotsystemet.
 Når transplantere svært viktig å bruke hansker og være forsiktig, fordi planten er svært giftig juice!
 Krav til stell og vedlikehold Zamioculcas
 Det beste stedet for Zamioculcas vil stå eller hylle for blomster, som ligger på sør vinduene i huset. Direkte sollys vil ikke gjøre ham godt, men konstant lys lys fra omgivelsene vil skape ganske komfortabelt miljø for vekst og utvikling av planter. Hvis det er mulig, i varmt vær, Zamioculcas best å holde gatene. Frisk luft vil gi ham et utmerket supplement til å øke og til betydelig forbedre utseendet.
 Som for jord Zamioculcas beste brukte substrat for kaktuser og sukkulenter eller. Jorda bør være så enkelt og godt å passere luft og vann. Jordsmonnet av leir additiver anbefales ikke, fordi i dette tilfelle jord i potten etter tørking vil ta bryst og hindre strømningen av oksygen til røttene.
 Vanning bør være moderat Zamioculcas. Mellom vanning av jorda i potten tørke helt ut må. Hvis etter vanning vannet renner inn i skuffen, så det må renne for å unngå stagnasjon. Om vinteren bør vanning holdes på et minimum.
 Når det gjelder temperaturkontroll Zamioculcas upretensiøs. Men i vinter anlegget er bedre å gi "hvile", omorganisere den i et rom med en temperatur på 16 til 18 grader.
 Et par ganger i måneden forlater Zamioculcas anbefales å tørke støv og spray. I den varme årstid, når luften i leiligheten ofte overtørket, anlegget skal sprayes oftere, men mengden av vanning ikke øker.
 Sykdommer og skadedyr
Blomst kvinnelig lykke (Zamioculcas)
 Feil vare Zamioculcas kan føre til at anlegget vil ofte være syk sykdom og til og med miste dekorative. Hyppig vanning er årsaken til stammen råte, tørking og masse opadanie blader. Tørr luft tørking fremmer tuppene av bladene. Mangelen på lyset fører til tap av lysstyrke- og farge blader.
 Zhovkne Zamioculcas later flere grunner. Uriktig vanning (ikke bare overflødig, men ikke tilstrekkelig), eller selve anlegget allerede en voksen. I det andre tilfellet videre gulning og dropping av lavere blader er ganske naturlig. I stedet zasыhayuschyh grener Zamioculcas senere produserer noen unge skudd.
 Blant de vanligste skadedyr inkluderer bladlus Zamioculcas, edderkopp midd og schytovku og underliv.  
Dollar trepleieDet antas at penger tiltrekker magisk blomst som kalles dollar tree - Zamioculcas.
Hva er en Dollar treet
Denne blomsten innfødt til tropisk Afrika. Anlegget kan absorbere vann i bladene, stammen og røttene til å fortsette å bruke det gradvis. Dollar treet har gode kjøttfulle blader, dekket med en voksaktig belegg. De består av flere separate fjær. I blomst klubneobraznoe kraftig rotstokk - opphopning av vann reserver. Oppveksten Zamioculcas meter, dessuten det kan blomstre. Blomsten ligner en cob, som kombinerer små iøynefallende blomster, som er skjult under et grønt teppe. Men blomstre - et svært sjeldent fenomen. Dollar treet upretensiøs og omsorg for ham veldig enkelt.

Funksjoner av dyrking

Å vokse dollar treet i rommet, må du jobbe hardt og være tålmodig, fordi under utvikling og tilpasning av planter kan vare mer enn to måneder. Først må du velge den metoden for planting - ved hjelp av en split utviklet busk, blad eller stilk. Den vanligste metoden - avl brev. Før planting det tørke litt bedre. Jorda bør være godt oppvarmet. I tillegg anbefales det å bruke plantehormoner som hjelper planterøttene raskt tilpasse seg vekst.
Zamioculcas vil vokse sakte, noe som krever minimalt med moderat vanning. Hvis du overdrive det i denne saken, vil røttene råtne og anlegget kan dø fordi de ikke i stand til å takle mye fuktighet.
Flower bør ikke bli transplantert ofte. Dersom røttene har opphørt å bli plassert i potten, bør anlegget bli transplantert. Dollar treet ikke trenger gjødsel, men det er mulig å anvende ferdige gjødsel utformet for kaktus. Disse to anleggene er like i naturen.
Hovedmålet med blomst - involvere valuta i lommen. For dette anlegget er bedre å plassere vinduet hvor mye sollys, slik at det var åpen for verden. Henge på en dollar treet, snu den til en tube eller pakket rundt stammen. Eller du kan putte i en pott en krone, som vil belaste energianlegget. For å forsterke effekten av penge tidvis vanning anlegget med vann. Dette er den mest vanlig vann, som polezhalo noen mynter.
Vilkår dollar trepleie

Zamioculcas - det er en blomst som kan reprodusere ved frø. Imidlertid ble salget ikke funnet. Det finnes andre alternativer. For eksempel, fordeling av voksne planter fra hverandre, plante stiklinger eller e-post. Endringen i jord og transplantasjon utført i løpet av våren. Unge planter er transplantert hvert år, og mer voksne planter - annethvert år.
Til tross for at Zamioculcas upretensiøs og hardfør, er det likevel nødvendig å skape normale forhold for vekst og liv. Den mest komfortable det vil være ved vinduet med utsikt sørsiden til solen hele dagen nasыschalo bladene. Varme denne kjekke bare glede. På nordsiden av anlegget vil også være levende, men utseendet vil være en dårlig og lite tiltrekkende. Selv om vinteren blomst trenger vosemnadtsatyhradusnoho modus, ellers kan det bli syk.
Vanning og gjødsling planter utføre fra begynnelsen av mars til slutten av oktober. Grunnen til jevnlig vanning er fullstendig tørking bakken. Vann å helle så mye slik at jorda ble lekket til dybde, men ikke mer. På overflaten av pallen, og bør ikke være pytter. I dette tilfellet er det bedre nedolyty fra vannmettet anlegget kan syk stamme eller rot råtne infisert med parasitter, bli kvitt det som har vanskelig.
Dollar treet blir matet annenhver uke som å utvikle planter trenger mye energi, så det absorberer raskt næringsstoffer fra bakken. I vinter, fôring og vanning nesten stoppet. Til anlegget ikke tørker og ikke støvete, en gang i løpet av denne tiden han var fornøyd med en god dusj.
Problemer i økende
Zamioculcas - en plante som trenger oppmerksomhet. Blomsten liker ikke plutselige endringer i temperatur og utkast. Fra dette kan han bli mørkere blader. Mangel på lys fører til utvinningsanlegg. Mekaniske skader kan ødelegge bladene. Mest dollar treet dør fra fuktighet, mangel på sollys, spesielt om vinteren, tvinge planten til å lide. Dette sollys kan føre til brannsår blader. Planting i tung leirjord, der nesten fordamper fuktighet, gagner ikke anlegget. Potten bør være bred og stammer krever seler, ellers vil de falle.
Hvis du følger alle anbefalingene blomst vil glede deg i lang tid, og skaper varme i huset og bringe ønsket suksess.  
Яндекс.Метрика