Kinesisk nellik, Dianthus chinensis

 Kinesisk Carnation - velkjent og utbredt plante som er ideell for balkong beholdere. Typer nelliker lett hybridiserer, så det er nok av hybrider; for dyrking i beholdere som er egnet som ettårige og stauder. Alt virket nylig hybrider - ettårige, men med en lengre blomstringsperiode fra tidlig vår til sen sommer.
 Når du kjøper planter om våren velger frodige, friske prøver, så de gir flere blomster.
 I en spiker odrevesnevshee utgangspunkt vike forgrenet lys - grønne stilker; hver skyte en blomst blomstrer. Gamma fargen på blomstene er svært bredt: fra hvit og rosa til mørke røde toner, i tillegg, kan blomstene har dual farge. Det er også blekgule varianter. De fleste varianter har svært smale blader av noen planter de er som gress.

 Betingelser for nelliker Chinese


 Letthet: fullt sollys.
 Temperatur I vinter i spiring av frø - ca 16 ° C, etter at plukker - ca 10 ° C.
 Vanning : Spiring i jorda må være fuktig. Andre ganger - nesten tørr. Gi gode dreneringsanlegg.
 Fuktighet: Kinesiske nelliker ønsket tørr luft. Ikke spray dem.
 Jord: godt drenert, sand eller leire jord blanding. Årlige planter kan plantes i et nærings blanding basert bespochvennoho underlaget.
 Gjødsling :-Feed flytende gjødsel hver to uker for dyrking av planter i den fruktbare jord blanding en gang i uken - ved hjelp bespochvennoho underlaget. For heile året for den andre og påfølgende årene har veksten av gunstige jord berike bryketykom nitrogengjødsel (5 g per plante), men vær forsiktig så du ikke bryketyk av plantene berørte.
 Spirende frø : Tidlig vår, når dagslyset begynner å vokse, så frø av stauder. Sår på overflaten av en godt drenert næringsblanding for frø. Strø frøene med et tynt lag av blandingen (ca. 2 mm) og dekkes med mørkt papir. Frøene spirer ca 10 dager. Hage frøplanter som de vokser opp nok. Stauder er sådd forsommeren i veksthus i skyggen. Utendørs planter er plantet tidlig i høst. De vil blomstre samt sommer. Stauder kan formeres ved divisjon eller borekaks.
 Vare på utseende: fjerne kapselen.
Kinesisk nellik, Dianthus chinensis

 Funksjoner omsorg nellik


 Til nelliker blomstret godt, holde unge planter i kulden. Ved Som spirene vokse, gradvis senke temperaturen til gaten. Transplanterte planter. I løpet av uken dekke de glassert ramme eller skjelett, dekket med klar plastfolie, deretter holdt utendørs i løpet av dagen, med unntak av dager da den forventede snø eller frost. I begynnelsen eller i midten av våren nellik Sett i en beholder hvor de vil vokse hele tiden, til høsten kaldt.  
Dzhemsona Gerber, Gerbera jamesonii

 Gerber Dzhemsona eller Transvaalsku tusenfryd, kan dyrkes hjemme eller på balkonger, noen varianter er mer egnet for isolerte bygninger eller lukkede loggia, andre, mer holdbar, egnet for dyrking i friluft. Satin-lignende blomst gerbera tusenfryd krupnokvitkovi Dzhemsona veldig fint, de holder ca 2 - 3 uker og blir kuttet av, er 1-2 uker.
 Blader og blomsterstengler er sterke planter litt pubescent - dekket fra topp til bunn med små hår. Gerbera blomster kan nå 10-13 cm i diameter, deres farger dekker et svært bredt spekter, herunder hvit, fersken, rød, rosa, lilla og lilla; Det er hybrid varianter av svart midten blomst.
 Gerber Dzhemsona trenger god belysning, de kan alltid være i solen, bortsett fra middag timer om sommeren.
 Kontroller alltid tilstanden i jorda før vanning. Om sommeren bør det være fuktig, men ikke tung og våt vinter - tørr og smuldrete. Rikelig vannet planten ovenfra, gjennom 10-15hvylyn helle ut overflødig vann skuffen. Kontroller regelmessig tilstanden til dreneringshull.

 Betingelser for Gerbera


 Lett : Spredt eller reflektert sollys. Holde anlegget i en lys vindu, men ikke i direkte sommer ettermiddagssol.
 Temperatur Om vinteren - minst 8 ° C; sommer - i størrelsesorden 18-21 ° C, gir god ventilasjon.
 Vanning: jorden var alltid vått, sommer vanning anlegget 2-3 ganger i uken. I vinter, la jorda tørke, vanning bare en gang i 10 - 14 dager.
 Fuktighet : Vekstsesongen spray anlegget en gang i uken og ved temperaturer over 21 ° C - 2-3 ganger i uken. Om vinteren eller ved temperaturer under 15 ° C ikke spray.
 Gjødsling: hver 2. uke lage flytende gjødsel for potteplanter utvannet to ganger mindre enn det som er spesifisert av produsenten. Fed eneste anlegget i løpet av våren og sommeren.
 Jord: 2 av leirholdig jord blanding, en del torv og en del sand. Sørg for god drenering.
 Transplantasjon .: Hver vår planter transplantert inn i en dyp gryte med minst 15 cm Når transplantere separate laterale skudd; De kan brukes som borekaks. På bunnen av potten sette en stor mengde av avløpsmaterialet.
 Vare på utseende: heller spray for å opprettholde fuktighet. Ikke spray blomsten. Ikke tørk bladene av planten, samt hårfjerning skade ham. Ikke bruk polish til bladene.  
Dahlia, Dahlia hybrida

 Alt om voksende georginer


 Dahlia har lenge vært kjent som prydplanter med store vakre blomster. Varianter avlet for dyrking i containere og balkong zaokonnыh bokser kommer i forskjellige høyder, og bedre plantebeholdere dverg planter. Gamma fargen på blomstene er svært bredt: fra mørket - burgunder og lys rød til gul og hvite farger finnes varianter med enkle, semi-doble og doble blomster. For å være sikker på at du kjøper planter med blomster utvalgte former og farger, kjøpe stiklinger fra ekspertene av georginer. Men georginer lett å vokse fra frø.
 Dahlia opprinnelig fra Mexico, fordi de absolutt ikke tåler kulde, spesielt de unge planter som kan seriøst lider av våren frost. På slutten av sesongen når bladene dø, grave poteter, tørk grundig og behandle sine pulver soppdreper. Hold dem på senvinteren i tørr sand, torv eller gamle aviser beskyttet mot frost.

 Betingelser for georginer


 Letthet: full dekning i løpet av året.
 Temperatur: spiring av frø og stiklinger - ca 16-18 ° C. Ved temperaturer under 7 ° C dahlia dårlig utviklet.
 Vanning: opprettholde moderat jord fuktighet, være forsiktig at den ikke perezvolozhuvavsya.
 Fuktighet : Spray skudd og frøplanter, men ikke voksne planter.
 Jord : Clay jord næringsblanding eller blanding basert bespochvennoho underlaget.
 Gjødsling: begynne å fôre to uker etter planting, til gjødsel fortynne konsentrasjonen anbefales av produsenten. Deretter lage gjødsel hver 10. dag i beholdere med leirjord, og hvert 5 dager hvis inaktiv planter plantet i underlaget.
 Reproduksjon : Frø eller knoller. Tidlig vår pan klar for planting frø. Sår dem og strø om 5-mm lag med jord blanding; deretter i en plastpose og holde ved en temperatur på 16-18 ° C, inntil trappa. Deretter plasserer skuffen i et sterkt lys. Hage frøplanter når de er store nok, men ikke plantet ute før trusselen om frost. Vare på utseende: fjerne visne blomster. Opp blomst var større rift under hans knopper.

 Funksjoner omsorg heorhynom


 Vokser med bobler. Plant knollene på senvinteren brett med jord blanding (eller leire, eller på bespochvennoho substrat), poteter drysset med unntak av de aller topper. Moderat vanning dem hver dag. Når skuddene nå en lengde på 8 cm, kuttet til meget knoller, dyppe enden av roten hormon pulver og plantestiklinger til en dybde på 2-3 cm jord blanding for frøplanter. Plant i mellomalderen potter (9 cm). Borekaks slå rot etter 3 uker. Videre kontakt med dem som med frøplanter.  
Eastern Hyacinth, Hyacinthus orient

 Hyacinth øst. Omsorg hjemme


 Hyacinth østlig eller Roman - en flerårig oppsvulmede plante som når en høyde på 20-30 cm forlater sin frodig, grønn, med et spor i midten. Pæren er stor, avrundet form.
 Hyacinth Homeland - Lilleasia, Middelhavet.
 Dzvonovydni samlet i blomsterstanden blomst utrolig vakker, har en herlig duft. Fargen på deres mangfoldige: hvit, rosa, lilla, rød og selv blå. Hyacinth - en av de enkleste pærer passer, med unntak for åpne bakken for dyrking i potter eller kopper.
 Det bør imidlertid følge tre viktige forhold. Først, for dannelsen av rot pærer bør ikke være mindre enn 8 uker i et kjølig mørkt sted. Sekund, mens halsen av pæren blomsterknopp vises, løk kan overføres inn i et varmt rom. Tredje, under blomstringen anlegget skal vannes rikelig.
 Høst Plant løkene i potter én størrelse 9 cm og la dem på gaten under sand eller aske eller sted i en lukket boks på balkongen. Når over bakken grønne tips av bladene vises, flytte anlegget i et lyst sted og transplantasjon i et bredt bolle eller gryte. Under blomstrende plante, sikre full dekning. Pærer som er dyrket i potter, gjør andre gang hjemme ikke blomstre. Hyasinter vokse til en høyde på 25 cm. Med hver pære vises kun Peduncles, peiling 20-30 blomster i form av små bjeller som kan males i ulike nyanser av rødt, rosa, blå, gul eller hvit.
 Med riktig innhold Blomstringen varer i 4-6 uker. For best resultat, velger varianter spesielt avlet for å vokse hjemme.

 Betingelser for Hyacinth


 Lett : Absolute mørke i minst 8 uker etter planting pærer, så svak belysning inntil bladene blir lyse - grønn. Under blomstring - full dekning, men for å beskytte anlegget mot direkte sollys.
 Temperatur : Når anlegget er i mørket, bør temperaturen ikke overstiger 7 ° C, i blomst opprettholde en temperatur på omtrent 16 til 18 ° C. Hold pære i kulden, mens de ikke synes Peduncles.
 Vanning : Plasser en pære i fuktig jord, og deretter så lenge anlegget er i mørket, ukentlig sjekke tilstanden på jorda og være forsiktig at det holdes fuktig. Under blomstrende plante vanning 2-3 ganger i uken.
 Fuktighet : Hyacinth bør oppbevares i et tørt og godt ventilert område.
 Gjødsling etter knoppene er dannet, matet en gang i uken Hyacinth gjødsel for potteplanter, fortynnet til en konsentrasjon som anbefales av produsenten. Når anlegget er i full farge, ikke mate den.
 Jord: hvis Hyacinth vil vokse i en pott med dreneringshull, kan du sette ham på noen løs fruktbar jord blanding for potteplanter. Etter blomstring, etter vidtsvite plante, klippe blomst stammen. Når bladene visner, kan pærer bli plantet i hagen.

 Funksjoner omsorg Hyacinth
Eastern Hyacinth, Hyacinthus orient


 Vokser i vann. Hvis du bruker spesialcontainere hyasinter kan dyrkes i vann.
 For å gjøre dette, helle biter av kull i bunnen av beholderen og fyll den med bløtt vann. Plasser løk i den.
 I en annen metode vil hindre løk smal eller liten glasskrukke med vann slik at basis pærer berørte vannet (som i hjemmelaget grønn løk).
 Røttene til pærene vil vokse i vannet.  
Яндекс.Метрика