Klerodendrum - omsorg i hjemmet
 Klerodendrum, som de fleste blomstrende planter som dekorerer vår vinduskarm, kommer fra de tropiske skogene i Asia og Afrika. Første klerodendrum, kom til Europa var en vinranke med lyse røde blomster og hvit ramme. Mens i sitt hjemland dette anlegget familien oppstår verbenovыh i form av vinstokker, og i form av trær, busker og urter.
 I innemiljøet klerodendrum vokst som potteplanter skille og form av disse bakgrunnsbilder. Hver av de 400 arter av denne planten har en interessant form av en blomst som ligner en sommerfugl eller en sommerfugl. Det er uvanlig blomsterstander og var årsaken til at klerodendrum pryder en samling av botaniske hager.
 Romtyper klerodendruma
 Blant europeiske gartnere mest populære klerodendrumov følgende typer:
Klerodendrum - omsorg i hjemmet
 1.  Klerodendrum Ms Thomson (det var hans første stamfar hentet fra tropiske tropene). Klatring busk med røde og hvite blomster. Blossoms - i juni, med riktig pleie blomstre igjen selv falle.


  Klerodendrum - omsorg i hjemmet

   Klerodendrum ugandiske har de mest eksotiske blomster, nesten perfekt kopi av sommerfuglvinger rettet. For milde lilla skygge farger denne typen klerodendruma ofte kalt - "blå sommerfugl".


  Klerodendrum - omsorg i hjemmet

   Klerodendrum Filippinene, er han - søte, lykkelige eiere av nesten kontinuerlig blomstring og stultifying smak. Denne typen ser ut som en liten busk.


  Klerodendrum - omsorg i hjemmet

   Klerodendrum strålende leilighetene ofte finnes i hans andre "brødre". Blomstrer fra midten av vinteren til tidlig sommer.
   I veksthus og botaniske hager dyrkes sjelden klerodendruma trehvylchatoho, Bunge, Uollycha.

   Bryr klerodendrumom
   Belysning
   Bryr klerodendrum blomst hjemme begynner med å velge stedet hvor det skal plasseres. Egnet øst eller vest retning. Dette er på grunn av preferansene til anlegget dekning, bør det være mye, men uten de brennende strålene fra solen. På nordsiden er en sjelden blomstring og korte, varme sola kan brenne ømme blader. Hvis det er mulig, er blomsten bedre ikke å sette i vinduskarmen.
   Temperatur
   Romtemperaturen bør opprettholdes mellom 18-25 grader. Hvis ikke hjemmelaget eviggrønne vinranker og løvskog, resten periode i sin rene mørkt og kjølig rom.
   Jord
   Klerodendrum - krevende plante. Jord for ham til litt syre reaksjon med. Det beste er en blanding av torv, sand og blad i like deler. Du må gjennomføre regelmessige løsning. Transplantere holdes hvert år i løpet av våren.
   Vanning
   Planten liker fuktig, men ikke tolerere stillestående vann, så er det viktig å holde en balanse. Med takknemlighet vil klerodendrum hyppig sprøyting forsvares med varmt vann. Om vinteren, når de fleste arter av planter er sovende, minimerer vanning, men ikke tillater at tørkingen av jordsmonnet.
   Fôring
   Under blomstring anbefales ukentlig anvendelse av organisk eller mineralgjødsel.
   Beskjæring
   Om vinteren, de fleste arter klerodendrumov helt eller delvis felle bladene. Stiv stammer snitt, noe som gir anlegget den ønskede form. På grunn av fravær av lager fat, klerodendrumы trenger støtte for sine unge skudd. Den vanligste hjem "tilbud" for dette formålet stramme ledninger. Selv vinstokker som alternativ anses hensiktsmessig, av praktiske årsaker, er det bedre å erstatte ringen eller stige, som strakte filamenter vanskelig permutasjon kapasitet på anlegget.
   Til slutt, når skuddene oderev'yaniyut, kunstige Støttene kan fjernes - unge skuddene vil "klorer" seg fast til den gamle.
   Sykdommer og skadedyr klerodendruma
   Upassende klerodendrumu temperatur og vanning regime uttrykt i brune flekker på blader og blomster opadanie. Langvarig mangel på blomstring kan være på grunn av mangel på næringsstoffer i jordsmonnet blanding.
   Skadedyr verdt å nevne schytovku, edderkopp midd, belokrыlku, pulver skala insekter. Metoder for å håndtere dem - tradisjonelle, fjernet skadede blader, anlegg sprayet med insektmiddel, vinranker vasket såpevann.  
Maranta: Care hjemme
 Marantovyh familien vokser i tropiske skoger i Afrika og Amerika. Mange medlemmer av denne arten nå om lag fem meter høy. Den mest arrowroot mer kompakt - til 03 meter og er av interesse for blomsterbutikker på grunn av sin elegante blader, som kan være så mørk grønn (nesten svart) og lys grønn farge med et klart bilde. Arrowroot plante kalt bønn fordi kvelden heller brede blader av visse typer offset og stige opp. Dermed har dagen blomst én opptreden i kveld - en annen.
 Dette anlegget, i henhold til astrologer, refererer til tegn Aquarius og "ansvarlig" for det vaskulære systemet i kroppen av de som er nær ham. Det bør plantes der det er krangler, konflikter, sammenstøt folk unødvendig mente at arrowroot bladene rullet opp i sin "kaster" energi konflikt på sporet. Det antas at blomsten bidrar til å eliminere søvnløshet, dyster stemning, bidrar til å finne meningen med livet, forebygge blodpropp i fartøy og forkjølelse. Det kan hjelpe de hardt for å lære eller kommunisere med andre.
 Typer av arrowroot:
 1.  Belozhylkovaya. Av seg selv vokst sjelden, men gir mye variasjon.
   Kerhovena. Bladene er lyse grønne med store brune flekker.
   Massadzhena. Den har grå-grønne blader med brunt mønster oliven hue.
   Krasnozhylchataya (3 farger). Den har en klar røde årer på grønne blader med gul-grønne flekker.
   To-farge. Det forekommer sjelden. Bladene er grønne med grønne og brune flekker langs midten levde brev og rødlig bunn.
   Reed. Busk opptil en meter lange, spisse blader mørk grønn.
   Care marantoy
   Maranta er en tropisk blomst, så ganske lunefull når dyrkes hjemme. Det er behov for å gjenskape stemningen i hjemlandet, som gir mye lys, som imidlertid bør bli spredt som i de lavere lagene av regnskogen og gi riktig temperatur og luftfuktighet.
   Ordning
   Bryr arrowroot blomst hjemme for å starte med valg av sted for planter i leiligheten. Det er ikke anbefalt å sette i vinduskarmen på solsiden, som i direkte sollys bladene mister sin lysstyrke og kan motta omsorg. Den samme effekten kan oppstå hvis lyset er ikke nok. Derfor, arrowroot trenger skyggelegging og mye lys samtidig. Helst ytterligere dekning for 15-16 timer i døgnet lysrør.
   Vanning og fuktighet
   For optimal plante høy fuktighet (90%). For å oppnå dette nivået kan blomst som vokser i et drivhus eller terrarium. Dersom dette ikke er mulig, og deretter sette potten på skuffen med mose eller ekspandert leire, som er jevnlig fuktet myk, ikke kaldt vann, samt jord (hver 4. dag). Dermed bollen skal ikke berøre stående vann i pannen. Det anbefales også å jevne spray anlegget er vel avgjort vann (fra hardt vann flekker vises hvitaktig) eller vask i dusjen. Om vinteren er vanning redusert.
   Temperatur
   Til blomst følte vel selv lufttemperaturen i rommet hvor det er funnet å være mellom + 12 ° C om vinteren til + 24-25 ° C om sommeren. Arrowroot bør beskyttes mot trekk.
   Jord
   Tomter marantovyh planter spesielt produsert av industrien. Men hvis du ikke kan kjøpe det, kan jorda for blomster bli brettet ark, torv, humus og sand furu land tatt i forholdet 2 (3): 1: 1: 1 hhv. Det anbefales å legge til små biter av trekull.
   Ekstra mat
   Maranta følsomme for overskytende gjødsel, så den trenger å bli matet nøye, veldig utvannet gjødsel kompleks type for dekorative bladplanter. Næringsstoffer innført sommertid i to uker, og i vinter - en gang i måneden.
   Transplantasjon
   Anlegget bør transplantert hvert to år, på våren i en pott større i bredden, så Arrowroot lite rotsystem lengde. Nederst tvangs lært dreneringslag for å hindre at potten fra platetypen. Også eksperter anbefaler røtter dekke det øverste laget av mose.
   Beskjæring
   For å danne en vakker blomst må kutte de ekstra borekaks med nodulær formasjon, hvor de vokser. Dette vil tillate nye blader til å vokse raskere og anlegget vil se mer rikt. Borekaks kan prøve å implantat.
   Reproduksjon
   Maranta formeres med stiklinger og divisjon. I det første tilfellet, skal operasjonen gjennomføres tidligst mai, men ikke senere enn oktober. Borekaks skåret et par inches under knuten, som er festet til bladstengler og satt i vann til røttene. Deretter plante dyrkes i torvbaserte metallet under høy luftfuktighet og temperatur. I det andre tilfellet blir separeringen utføres ved å transplantere planter, slik at en enkelt rot knollene var god, og et par av blader. Deler plantet i forskjellige potter og dekket med polyetylen planter heller vant til den nye plasseringen.
   Sykdommer
   Anlegget er følsom for "feil" fuktighet eller temperatur. Hvis bladene blir gule - for tørr luft, hvis svak - masse vann og lav temperatur. Tuppen av bladene gule og brune indikerer utilstrekkelig næringsmedium. Krøllete blader tørke opp og si at blomsten ikke liker utkast. Svake planter lurer kanskje bladlus, mealybug, edderkopp kleschykamy eller trips.  
Яндекс.Метрика