Kotyledon. Omsorg hjemme

 Kotyledon å bry seg hjemme. Kotyledon: reproduksjon. Kotyledon: transplantasjon. Kotyledon: voksende. Nødvendige betingelser for økende kotyledonamy.

 KOTYLEDON (frøblad undulatum)


 Kotyledon eller Silver Crown - en sjelden attraktiv plante med bølgete kanter på bladene dekket med melaktig belegg. Det er perfekt for dyrking i et rom, og for veksthus. Høyden på voksne planter - 40-50 cm i diameter 15 -. 20 cm forbehold om nødvendige betingelser i 4-5 år vil det hengende rosa blomster i form av bjeller. Anlegget kan blomstre om våren, sommeren og høsten, men takket være bølgete kanter av blader kotyledon er vakker året rundt.
 Blant andre arter er Cotyledom orbiculata, som også er dekket med melete blomst, men glatt og rødt på kantene av bladene, og S. ladvmithiensis flate grønne, dekket med hår blader med bølgete kanter. Alle disse plantene er relativt lett å vokse, men noen ganger etterlater lett brekke av stammen og dekke deres melaktig belegg slites av. Derfor er bruk av insekticider bedre å velge systemiske medikamenter som kan håndtere jord.

 Kotyledon. Fengselsforhold


 Lett å bevare den iboende fargen på blader og kompakt form planter trenger god sollys.
 Temperatur: vinter - ikke under 4 ° C, og ved omtrent 10 grader skille bladene faller. Sommer Sørg for god ventilasjon.
 Kotyledon vanning Våren, begynne å vanne en gang hver 2 uker, bringe den til to ganger i uken i de varmeste sommermånedene og gradvis redusert fallet. Vinter ved temperaturer under 10 ° C Hold anlegget i tørr, ved høyere temperaturer moderat vanning det en gang i måneden.
 Kotyledon fôr : Fôrfabrikk i sommer en gang i måneden ved å bruke en gjødsel høy i kalium.
 Jord: leirjord blanding for potteplanter eller en blanding basert bespochvennoho substrat med tillegg av en tredjedel grov sand og fin grus.
 Kotyledon transplantasjon: Hver vår, en størrelse større pott. Vær forsiktig så du ikke berører bladene ikke å slette melaktig belegg.
 Kotyledon reproduksjon: plante stiklinger praktisk å reprodusere, men noen blader ikke forankret. Den beste tiden for borekaks - forsommeren. Med en skarp kniv kuttet den apikale aksel lengde på ca 8 cm og behandle kutt rot pulver hormoner. Renne håndtak i 2-3 dager, deretter legge i den tørre jord blanding. Hell i 3 uker når plantene vil danne røtter. Også plante reproduserer ved frø.

 Kotyledon. Funksjoner omsorg


 Hvis plantene stammer er for høy, er det ofte vanskelig toppen, vil anlegget helle til den ene siden og kunne spre seg. Satt ved siden av, eller bruke tuppen motstand som levende agn.  
Hvordan ta vare på stueplanter i vinter

 Stell av potte blomster i vinter.

 Funksjoner omsorg i vinter og i ro


 Som alle levende organismer, planter eksisterer fase av aktivitet, "våken" og hvile fase, "sleep". Men endrer sin tilstand vesentlig. Følgelig omsorg for innendørs anlegg skiller seg i begge tilfeller.

 Vinter omsorg for potte blomster


 Vanlige potteplanterVokser i vinduskarmen, som hadde en vakker utsikt i sommer og vinter er tynne og små, og bladene blir gule og faller helt av. Dette er hva som kom ugunstige forhold for plantevekst, fordi i vinter sollys liten, sentralvarme og lufttørker fuktigheten fordamper fra bakken raskere.
 Alle falne blader og døde blomster skal være rene, det vil si, i særdeleshet, og sykdomsforebygging. I tillegg bør du alltid tørke støvet fra blomster, som er små planter kan vaskes i dusjen, og store og glatt tørk av med en svamp.

 Hvordan å vanne plantene i vinter


 Om vinteren, plantene trenger mindre vann, så den står i hvilestilling. Så bør vanne plantene bare når det er nødvendig. Det skal lette tilgangen av luft til røttene, løsne jorden.
 Noen planter, som for eksempel ørken kaktus og sukkulenter, trenger ikke vanning i vinter, fordi de selv under aktiv vekst fra vår til høst kreves moderat vanning. I prinsippet omfatter denne gruppen nesten alle planter. De trenger intensiv vanning fra vår til høst og en mild tørking ytre lag av jorden (dybde 10 mm) i vinter.
 Den grunnleggende antall blomstrende planter trenger jord fuktet, men ikke rå. Når overflatejord tørker, bør det vannes, men innenfor rimelighetens grenser. Men det er planter som trenger våtmarker. Følgelig bør de vannes ofte.

 Belysning for innendørs planter


 Planter anbefalt å plassere vinduene og skape ekstra kunstig belysning.

 Gjødsel for potteplanter


 I perioden fra november til februar er best å bruke den dosen av gjødsel og fôr planter halv standard en gang i måneden.

 Beskytt mot frost


 På rommet ventilasjon er viktig for å beskytte plantene mot frost. Nesten alle vindus planter lett utvikle ved temperaturer 13-23 ° C. Mange vanlige stueplanter i vinter krever en redusert temperatur (16 ° C), men de fleste av prydplanter ønsket temperatur 1b ° C. Ved slike anlegg kunne trenge varme ved å plassere dem på et varmt sted på et brett med småstein.
 Selvfølgelig kan de fleste av blomster bevege seg for høyt og for lav temperatur, men ekstremt stress for dem farlige. Vanligvis planter kjærlighet til natt temperaturen var noen grader under de daglige og kraftige svingninger skadelig for dem, som de kan føre til døden. Kraftig fall i temperaturer heller ikke være tillatt, spesielt om vinteren. Hvis det er sprekker i vinduene fjernet fra planter beste vinduskarmer. Men alt dette gjelder ikke sukkulenter (kaktus og t. F.), vant til slike temperaturendringer i deres naturlige habitat.

 Beskyttelse mot tørking


 Til overdry planter, spesielt sine enheter må fjernes fra sentralfyr. Øke luftfuktigheten rundt anlegget kan, hvis du sette potten i potter, og etterlater et gap mellom veggene 50 mm og spredt ut på den nederste laget av ekspandert leire tykkelse på 30-50 mm, og sette den potten.
 Vanning en plante, som vanlig, men helle litt vann i ekspandert leire, slik at det ikke er i kontakt med potten. Dette vil begynne å fordampe fuktighet og fuktighetsøkning. I tillegg kan rommet ordnes beholdere med vann som fordamper, øker det generelle nivået av fuktighet.

 Transplantere innendørs anlegg i vinter


 Vanligvis slutten av vinteren og begynnelsen av våren - det er den beste tiden å transplantere potteplanter. Så snart dagen forlenger, blomstene begynner å vokse aktivt danne nye røtter. Imidlertid bør denne fremgangsmåten utføres bare dersom planten har vokst fra sin pot. Men detaljer om transplantasjon kan du lese i denne artikkelen.

 Periode med hvile


 Denne perioden er en tilstand hvor vesentlig plantevekst skjer, de fleste av de fysiologiske prosesser i planter bremser, og noen stoppet helt.
 Det er organisk og tvunget til å hvile. I det første tilfellet, vil ikke overgangen til et forstørrelses form vekst ikke skje. For å endre denne tilstanden, plantene trenger litt tid ved temperatur og belysning. Bakgrunnen for denne freden er arvet som planter som fremkom under evolusjonen.
 Årsaken til andre akt ugunstige faktorer for utvikling. Først av alt - det er lys og temperatur. Hvis de er fornøyd med nivået av anlegget, tvangs resten vil ikke.
 For det meste alle planter kan grupperes i tre kategorier:
 1) planter som i nærvær av tilstrekkelige forutsetninger for vekst har en sovende periode. De kan overvintre under standardbetingelser for forvaring, men må ta hensyn til at noen hemming av november og er en normal konsekvens av å redusere lysnivået i vinter;
 2) planter med en obligatorisk periode med hvile. Hvis de ikke holder en slik ferie, kan de dø;
 3) planter som kan eller ikke kan ha en periode med hvile. De kan vokse året rundt.
 Varigheten av hvileperioden avhenger av forskjellige faktorer som temperatur, fuktighet, næringsblanding, belysning osv P. kul, tørr jord, og dårlig belysning øker lengden av hvileperioden, og høy temperatur, fuktighet og tilstrekkelig lys -. Redusert.
 Avslutte hvileperioden kan anses begynnelsen av plantevekst. Over tid, normal vanning og gjødsling restaurert. Hvis det er nødvendig, de transplanterte blomster.
 Planter som hviler periode er ikke nødvendig, men det skal fôres mindre og mindre vann i månedene når det er de korteste dagslys timer. Planter uten hvileperiode og blomstring i vinter skal vannes og matet hele tiden av blomstring.
 Vanligvis hvileperiode faller i vinter. In vivo vinteren dagslys så liten at plantevekst er utilstrekkelig, og derfor den største del av anlegget i den bremser ned, og de er klare for hvileperioden. På dette tidspunktet blir de vannes mindre og senke temperaturen i rommet.
 Planter med obligatorisk hvile periode overføres i et mørkt og kjølig kjeller, hvor det ikke er noen utkast, men det er en sirkulasjon av frisk luft.
 Noen arter overfly høst blader og stengler, slik at landet forblir bare knoller som kan lagres i denne tilstanden i hele vinter. De fleste slike blomster bevege seg i et mørkt kjølig sted (10-12 ° C). Den nødvendige fuktigheten i potter kan støttes, hvis du putter dem i en plastpose og forsiktig slips. Rundt februar eller mars knollene ta ut av bakken og transplantert inn frisk jord. Potter plassert på vinduskarmer og nøye vannes.
 Dermed snakker av dvalen, kan du velge visse funksjoner som er særegne for hver vinter måned.

 Desember. Omsorg for potteplanter


 Luften i rommet er for tørr for vindus planter, er det anbefalt å bruke luftfuktere for å øke luftfuktigheten.
 Vann til vanning er oppvarmet. Hvis plantene er satt ved siden av hverandre, må mellom dem være en tilstrekkelig avstand til å sirkulere luft.
 Det skal regelmessig rense tørre og gulnede blader, fjerne svake skudd. I dette tilfellet, plantene er friske og vakre.
 Jevnlig lufting i rommet, slik at anlegget til et annet sted, eller de fryse. Fuktighet bør øke, men mye vått løv ikke.
 Når man skal plante løker skuddene satt nærmere lyset, og om natten tillate en viss reduksjon i temperatur at planter kunne hvile.

 Januar. Omsorg for potteplanter


 De fleste av potteplanter på denne tiden hviler, hyppighet og mengde vanning liten. Etter 20 minutter etter vanning overflødig vann dreneres fra skuffen.
 Med små sakser kuttet og tørre prosesser. Også fjerne stengler som er blitt svært lang på grunn av mangel på lys. Klippe og tørre eller brune tips av bladene uten å skade den grønne delen, ellers anlegget vil begynne å råtne.
 Denne måneden trenger høy luftfuktighet, så bladene på plantene sprayet med varmt vann, ikke tillater fuktighet å somle blomster. Beholdere med planter anbefalt for ekspandert leire skuffen, som i sin tur er montert på en vannmagasinet. Dermed er det mulig å redusere de negative virkningene av sentralvarme.
 Rommet må hele tiden sirkulere frisk luft, men unngå trekk umulige.
 Gjødslings planter gjør når de begynner å blomstre.

 Februar. Omsorg for potteplanter


 Vanligvis, i kjølvannet av februar planter etter en lang dvale. På denne tiden bør de begynne ryddig, spesielt land og oppdatere seg potter. Støv fjernes fra bladene av dusjen eller med en fuktig svamp. Siden kaktuser og planter med myke blader bare riste støvet eller bruk en myk børste. I palmeblader sprayet begge sider for å unngå røde edderkopper. Med nightfall, nøye tørke bladene.
 Denne måneden forbereder for våren transplantere blomster, ta potter næringsmedium, materiale for drenering, skuffer, ølbrikker og fôring.
 Bladløse blomst og blader fjernes umiddelbart. Gradvis øke volumet av vanning. Hvis anlegget er motstandsdyktig mot vann, dens vannet to ganger i uken. Begynn vanning kaktus og sukkulenter.  
Яндекс.Метрика