Luking i hagen

 Hvordan å luke i hagen


 Hvor ofte bør jeg luke hagen


 Ugress vises i hagen før de første kulturplanter: persille, dill, reddiker og så videre n..
 Weeds spre seg, vokse, modnes raskere kulturelle, trekke ut av jord og næringsstoffer og næringsstoffer.
 Luke hagen bør så ofte som mulig, eller hvis du savner den tiden av modning frø som vil blåse vinden vil ikke slåss med hverandre ugress, og på settet. Mens luking tar tid og krefter, bør du alltid gjøre det, ellers oversvømmet de alle tilgjengelige land som til slutt føre til ødeleggelse av avlinger og hagen vil bare unyttig ugress.
 Sapayuchy hage, også huske på at det er nødvendig å ødelegge ugress i hagen, av de omkringliggende bygningene langs eiendommen linjen, eller deres frø perenesutsya hagen med vindkastene, vannstrømmer, på klær Folk ull.
 I forberedelsene til vinteren, bør være undergrunnen jordbearbeiding, stige frø gjennom hvilke til overflaten, hvor de ødelegger senhøstes eller tidlig våren frost.
 Pløye og grave i bakken anbefales ikke, fordi frøene er fordelt rundt i hagen, og hvis ikke spire umiddelbart, kan de til - P zhdatsya gunstig tidspunkt, er varigheten av sitt opphold i denne tilstanden 20 år eller mer.

 Hvordan å luke i hagen


 Grunnleggende regler luking:
? hoe ugress er nødvendig før de har utviklet et sterkt rotsystem;
? Etter luking bør fjerne alt av ugress;
? weed bedre etter regnet, som røttene lett hentet fra den våte bakken.
 Det anbefales å fjerne ugress fra sengene bestemmelser og bruker - I dyarno ikke forsinke det er ganske kjedelig jobb og skap.
 Hvis ugress var mellom busker frøplanter, bør de trekkes opp for hånd for å unngå å skade still fledgling plantedeler.
 Mellom sengene kan løsne hoe.
 Ved bruk av mulch reduserer spredningen av ugress.
 I perekopannom tomt umiddelbart anbefales å plante noe. Dersom det i nær fremtid er det ingen hensikt å plante avlinger, er det mulig å plante grønne gjødsel landplanter (lupin, bønner, linser, raps, vill nepe, hvete, rotet). De har ingen næringsverdi, men beskytte jorda mot ugress og til slutt bli god gjødsel.
 Heller ikke anbefalt for mange hagestier, som de raskt vokse ugress.
 Anbefales ikke grave spade og gaffel, fordi gafler kutte planterøtter.
 Gjødsle jorda anbefales kun komposthauger, som fersk husdyrgjødsel er et stort antall frø som er matet dyrene.

 Hvordan søke ugressmidler ark


 Ugressmidler som brukes for kjemisk luking. De er delt inn i to typer: kontinuerlig virkning - ødelegge alle planter; selektiv virkning - ødelegge visse typer planter. I hagen er anbefalt å bruke den andre typen ugressmiddel ny generasjon - ark.
 Blad ugressmidler fungerer ikke gjennom jordsmonnet som ugress gamle generasjonen, alle giftige behandlede området, inkludert planter, og gjennom bladene og stilkene, da stoffet sprer seg i hele anlegget uten å påvirke i nærheten. Forplanter seg, stoffet blokkerer prosessen med fotosyntese som forekommer i anlegget, noe som resulterer i sin visner.
 Blad ugressmidler som tilhører av brede tiltak som kan påvirke ikke bare en egen gruppe av planter, og for de fleste av dem. Herbicider kan påføres på den fulle dose og i fortynnet form, 'selv i denne tilstand, kan de begrense antall ugress, redusere dannelsen av frøspiring og slippe dem.
 For tiden er det mange varianter av blad herbicide midler (Roundup, Accord, Hlysol, Hlytan, Hlyfos, Hlytsel, Rodeo, Hurricane, Forsat), men de deler et stoff glyfosat.
 Glyfosat brukes som systemisk ugressmiddel kontinuerlig virkning. Vanligvis brukes til å kontrollere sofaen gress, Cynodon, cattail, pakker, siv, tistler.
 Prepatat kommer inn i anlegget gjennom 2-3 timer, symptomer innen en uke, er fullstendig ødeleggelse plante 2-3 uker, avhengig av værforhold.
 Den jordbearbeiding dekomponerer innen en måned, uten at det berører flere andre planter.
 Glyfosat bezvredney for bier, dyr, ikke-giftig for fisk. Men selv om stoffet har lav toksisitet og bør unngås treffer ham på slimhinnene i øyet.
 Behandle jord ugressmidler anbefales i kveld eller tidlig morgentimer, og i tørt vær og bezvetrenuyu.
 Holdbarhet av disse stoffene er i år fra produksjonsdato. Holde styr ved en temperatur på 10 til 40 ° C, ettersom frost narkotika mister sine egenskaper.
 Solgte narkotika eller beholdere med 10 og 20 liter, eller 50-125 ml hetteglass.
 Jeg vil gjerne minne om at ugressmidler er kjemiske stoffer, så jobber med dem bør følge sikkerhetsregler. Vi anbefaler å bruke personlig verneutstyr. For kroppen - stramme klær med lange ermer, hånd - gummihansker for luftveiene - åndedrettsvern, øye - briller. Mens han jobbet med de tilberedes og foredles bør ikke røyke, drikke, spise. Etter bearbeiding områder og fjerne stoffet i et angitt sted for det, bør du vaske hender og ansikt med såpe og vann.
 Noen ugress kan brukes ikke bare til medisinske formål, men også for konsum (selv om det meste folk oppfatter dem som dyrefôr). På grunn av ugress, kan du diversifisere kostholdet ditt ved å legge disse plantene i en rekke retter. Og hvis du befinner deg i en nødssituasjon, vill i skogen, vil du ikke dø av sult, vel vitende om hvilke planter er spiselige og hvordan du håndterer dem riktig.

 Yahlytsya. Søknad


 Yahlytsya faktisk vokser overalt, så mange det, men få brukt i mat, selv om de gode egenskapene den ikke gir nesler.
Luking i hagen

 I yahlytsi inneholder mange salter av jern, bor, mangan. Anlegget hjelper med inflammasjon, nyre, lever, anemi, vitaminmangel, leger sår, og generelt har en positiv effekt på å opprettholde immunitet.
 For å spise mer egnede unge våren blader, lys grønn, skinnende, uten smak. Imidlertid kan Geitrams bladene spises gjennom hele sommeren.
 Under krigen mennesker samlet yahlytsya og forberedte henne borsjtsj, suppe, bare slukket.
 I kål erstatter suppe yahlytsya, men med litt raffinement - det er plassert på slutten av matlaging.
 Hold yahlytsya mulig med poteter. Separat yahlytsya lapskaus, poteter og løk, så alle forene, tilsett tomatjuice eller lim. Parabolen er klar.
 Anlegget kan legges til en annen rett, fra forretter og salater og etterbehandling første og andre kurs.

 Burdock. Søknad


 Burdock er en svært vanlig plante.
 I brevet inneholder store mengder av vitamin C (350%) i røttene - et polysakkarid inulin (45%), protein (12%), fett-lignende stoff, palmitinsyre og stearinsyre, og 12% kobber, 6% titan, 64% skog, 38% mangan, 75% strontium, 06% sink, 37% tinn, 05% vanadium og jern - opp til 35%.
Luking i hagen

 Burdock er vokst som en kultivert plante i Frankrike, Belgia, USA, Kina. I Japan er burdock dyrkes kommersielt.
 Burdock kan erstatte gulrøtter, persille, pastinakk. Røttene til burdock første året som minner om den type sukkerroer, er mer saftig og behagelig på smak, litt søt.
 I rå burdock root kan brukes i det første året. Røtter kan også bake og steke dem med søt rosenrød skorpe dannes.
 Unge grønne blader av burdock moleno lagt til salater, supper, for eksempel grønn suppe.

 Loboda. Søknad


 Loboda er en plante som lenge har vært brukt i mat, hovedsakelig dens zelenolysti arter. Ved innsamling quinoa er nødvendig for å sikre at det på den nedre side av arket var melaktig belegg, eller arter kan være bitter-smakende og giftige. I Swans inneholder mye protein, så spiser det kommer en følelse av metthet.
Luking i hagen

 I quinoa brukes i ulike retter. For å forberede suppe og spiste yushok blader.
 Unge blader og quinoa Kvasyliv marynuvaly stedet for kål. Med skrelles kokt korn frø og valset og den resulterende mel ble lagt på brødbaking. Brød ble mer næringsrik, bedre stigende, lenger vedlikeholdt og ikke flau.

 Nesle. Søknad


 I brennesle inneholder store mengder vitaminer. Brevet inneholder 200-400 ml av vitamin C og B-vitaminer
Luking i hagen

 Den 30 g nesle som vitamin A og C, er deres antall nok for daglige menneskelige behov. Bladene er funnet til 40 mg jern, kobber 13 mg, 82 mg mangan, bor, titan.
 I medisin bruke brennesle juice som et blodstillende.
 Det er også antatt at nesle hjelper med forkjølelse og revmatisme.
 I maten bruken av unge nesler våren salater, supper, suppe, både individuelt og i blandinger av urter.

 Sofaen. Søknad


 Det er velkjent bluegrass, hver gartner - gartner er en konstant kamp med det, men få vet at det kan spises.
Luking i hagen

 Retter av hvete grasrota har en behagelig smak og bli vant til sin smak ikke må.
 I røttene av hvete gress inneholder askorbinsyre, karoten, organiske syrer, fet olje og andre stoffer, og det tørkede røtter - protein, 30-40% sukker.
 I antikken, tørkede røtter av hvete gress male mel, baking velsmakende og sunn mat. Med friske rotstokker forberedt salater, kokte supper, siden retter å gjøre grønnsaker.  
Hvordan å vokse bringebær

 Bringebær. Voksende, planting, omsorg


 Økende bringebær i hagen


 I den tempererte sonen av Europas bringebær kan finnes i nesten hver hage. Det gir rikelig avlinger, tiltrekke duft og skjønnhet sin myk frukt.
 Bringebær er av to typer. De første fruktene i juli-august, stilkene av året, den andre - remontant - midten av september, men ikke veldig mye. Livet Crimson busker er 10-12 år.
 Dette er en plante som tåler skygge bare et par timer om dagen. Han liker den måten med en tilførsel av fuktighet (men ikke overeksponert med fuktighet) og næringsstoffer: Leir og sand. For å si det må være varme, verneområder og områder med tilsvarende eller bakker, som ligger på den sørlige, sørvestlige og vestlige sidene. I høyereliggende områder vil det fryse litt. Som en forløper foretrekker kål og poteter.
 Denne busken har mange kraftige jordstengler, adventivskudd røtter på Pumping danner root-prosesser utvikler seg i første år i høyde og bredde. Hver busk gir 10-15 generasjoner, som dannet blomsterknopper. År 2 av dem utvikle lateral grener, bærer blomster og eggstokk. Noen varianter, slik Usanka, nyheter og Kuzmin, har lite skudd av jordstengler, slik at de er best formeres ved rot borekaks.
 Etter bringebær otplodonosyt sin biennalen vidsyhaye stammen på bakkenivå, er den levende bare den nederste delen. I sommer legger det knopper som neste vår vokser nye skudd av substitusjon. Stilkene som vokste i bunnen, beholde og ødelegge overflødig jordiske skuddene ved å løsne jorda.

 Reproduksjon av bringebær


 Hvis du planlegger å øke antall bringebær busker i hagen, er de sterkeste plantene valgt for videre avl. Våren spire side må plukke opp lastebil og kuttet saks eller en kniv. Dra det forsiktig ut av bakken, og umiddelbart transplantert til en permanent plassering og bør kuttes på nyre 30 cm jord.

 Planting bringebær og omsorg for henne


 For planting frøplanter trenger sunn ett års bush. Timing - høsten eller våren. I Volga beste våren planting, fordi på grunn av lav snø tidlig i vinter unge planter kan dø. Og, for eksempel i de nordvestlige regionene i reproduksjon rotskudd de må skilles og grave i slutten av september - begynnelsen av oktober, begynnelsen av november.
 Bringebær bush plassert i 35-50 inches fra hverandre (jo mindre frø gir rhizome, jo mindre avstand) til sulcus bredde på ca 25 cm og 75 cm dybde. Du kan også plante en pit dybde på 30-35 cm og 20-25 cm. Og dekket røttene av jorden, så det må være bra stempel.
 Etter planting saplings kuttet til en høyde på 15-30 cm og vannet (en bøtte 1 -2 planter). Når du driver i høst bringebær bakke, og våren også bioklipp.
 Dette kan være en støpeform som strømmet en høyde på 6-8 cm, eller torv, kompost, godt perehnyvshaya plengress, som er plassert langs rekkene av bringebær lag 5-8 cm.
 For høyere avkastning lage kunstgjødsel, slik som kalium sulfat, våren - 15 g per 1 m 2 i høst - 30 g per 1 m 2.
 I juli, ved enden av hver strimmel (nummer) i jorden til en dybde på 60 cm settes nålene 2 m høyde. Deretter trekker tråden mellom dem, hvilke tie skjøt.
 I høst, etter fjerning av frukt (bringebær må samle hver 2 dager, når bærene er lett skilles fra plodolozha ikke rozdavlyuyutsya), kutte stilkene på bakkenivå, og på våren de tynne ut.
 Sterk bringebær skyter å knytte espalier metalltråd. For Remontant varianter heller to ledninger for eldre varianter - minst tre. Beskjæring bringebær stilkene også gjennomført i løpet av våren, redusere dem til sterke knopper over ledningen.
 Malyn kan spres ikke bare rotskudd, men rot borekaks, grønne skudd og dele busken.
 Anlegget, designet av borekaks, kalt kongelig.
 Stadier av forberedelse:
 - Kutt aboveground del av en sterk stammer av bringebær i en avstand på 30-40 cm fra bakken og grave anlegget;
 - Rist jord fra røttene og vaske dem i vann;
 - Gjør omskjæring kniv i roten krage;
 - Blås opp de viktigste stammen etter å kutte tilbake i bakken;
 - Etter at planten vokser vant, og grave det, fjerne antennen deler vaskes grundig røttene og skjær dem i roten krage. Da bør det blåse opp på sin plass;
 - Fjern lateral røtter av den avkortede rot;
 - Skjær roten av plassen i nærheten av de strippet deler;
 - Crop av fine rot skrå kutt, forlater 10-20 cm.
 Høstet borekaks blir stående til våren i kjelleren i fuktig sand eller plantet i potter på våren for permanent overføring, pre-behandling med soppmidler (plassert i en plastpose og rist).
 I reproduksjon bringebær bush divisjon, gjør du følgende:
 - Separat poroslevoy flukt i bushen;
 - Kutt skudd og røtter;
 - For å sprenge anlegget og rikelig vannet.  
Яндекс.Метрика