Mineralgjødsel. Lines

 Hva er gjødsel


 Umiddelbart verdt å nevne at disse gjødsel verre organiskFordi de siste næringsstoffer og sporstoffer er i en form som lett kan assimilere anlegget. Bulk gjødsel preget av rask handling, og doseringen avhenger av jordas fruktbarhet, de krever anlegget næringsinnhold.
 Den viktigste makroinneholdt i gjødselen er magnesium, svovel, nitrogen, fosfor, kalsium, kalium, jern, planter er nødvendig i store mengder. Å spore elementer inkluderer kobber, bor, sink, mangan, molybden. I alle fall, mangel eller overskudd av både makro- og mikronæringsstoffer Duck påvirker utvikling av planter. Dersom gjødsel består av et næringsstoff er enkel Ellers er det vanskelig.
 Avhengig av hvilke elementer i gjødsel, eller det gjelder nitrogenEller til potashEller til fosfor.
 I det første tilfelle, en av de viktigste elementer som er nødvendige for planter, nemlig nitrogen er i form av lett å fordøye dem. Men vi må huske på at et overskudd av dette grunnstoffet i jord påvirke levende vesener og naturen som en helhet, er det nødvendig å strengt overholde de angitte rasjonering. De nitrogengjødsel, ammoniumsulfat (skape et sterkt oksiderende effekt, og aldeles fast i jorden), ammoniumnitratgjødsel (er hurtigvirkende og kan brukes i en rekke tilfeller, oksyderer bakken) og urea (fordøyd langsomt og derfor anbefales til bruk om våren).
 Gjennom potashPlanter absorberer karbondioksid bedre. I tillegg er disse gjødnings hydrokarbon mobilitetsstøtte og forbedre plante motstand mot lave temperaturer og mangel på fuktighet. Den mest brukte kaliumklorid, kaliumsalt og kaliumsulfat, som mangler magnesium, natrium og klor, uønskede grønne kjæledyr.
 Fosfat gjødsel også bidra til motstand av planter til frost og tørke. Pant dypt ned i bakken, som de viktigste element gjødsel er ikke veldig mobil.
 Kalt superfosfat gjødsel kan bli betraktet som en av de mest populære, da det gir en rask effekt og godt absorbert av rotsystemet av anlegget. Enda bedre ville være hvis det kombineres med organisk gjødsel.
 Tre aske - Ofte brukt svært populær og rimelig gjødsel. I asken inneholder omtrent tre dusin av nyttige elementer, og i samme proporsjoner der de ble brent i anlegget. Det eneste ut av asken, så er nitrogen. Bruk denne gjødsel på noe grunnlag, unntatt de som har alkalisk (aske podschelachyvayet bakken), satt i drivhuset og rassadnuyu første etasje er sølt på senger eller implementere et hull. Maksimal effekt av befruktning vises tunge og podzolic jord. Sammen med aske bør bruke annen gjødsel, både organisk og mineralfôringsanlegg. Den aske blandes med gjødsel direkte til den tilsiktede bruk. Noen ganger er det lurt å insistere aske på vannfilteret og deretter sette i bakken. Dette gjøres for ikke å forurense det unødvendig ledsagende stoffer som finnes i asken.
 Næringsstoffer i aske avhenger av hvilke tre ble brent. Mange av kalium vises etter brenning solsikke kartoplynnya, kalsium - etter solsikke kartoplynnya, bjørk og vier tre og fosfor - etter bjørk og kartoplynnya. Ved å gjøre dette gjødsel er best å svare poteter og rotgrønnsaker. Den inneholder både kalium og fosfor, som er viktig. Og dessuten er det ikke klor i asken. Dermed er det ikke nødvendig å kjøpe potash og fosfat gjødsel, fordi du kan bruke asken - resultatet vil bli verre. Siden fuktighet dynket med kalium aske, så holder det i det tørre.
 Gjødsel, hvor mye fosfor bør brukes i høst, mens andre hovedsakelig om våren. Det er nødvendig å si at hvis landet er tung leire, den kravet gjødsel begravet i bakken bare én gang umiddelbart før såing, men lett jord krever lage flere deler, slik at næringsstoffer jorda er lett vaskes bort med vann.
 En veldig vanlig type gjødsel er lesket kalk og krittVil du ha mer nyttig enn mindre ystolchenы deretter blandet med kompost eller husdyrgjødsel. De er meget godt redusere surheten i jordsmonnet og gir plantene med kalsium. Ubrukelig av planter urenheter lime og male et lite beløp. Med grønnsaker og hagebruksvekster i disse gjødsel tendens grønnsaker selv i jord med en litt syre reaksjon.
 Fordelene med maksimal gjødsel hvis ° og introdusert i høst, når jorden nok kalium som gjødsel jevnt fordelt i arrangement av røtter, blandet med aske. Lime kommer raskt i kontakt med bakken, noe som resulterer diligence sliping gjødsel. Den har kjemiske og mekaniske effekter på jord ved å fikse det organisk materiale. Når kalk brukes, blir mengden av gjødsel som kreves redusert.
 Mangan gjødsel - En mangansulfat og kalium. Den første av disse mangan aksjen kan nå 24%. Gjødsel er et hvitt pulver eller krystallstruktur svetloseryy som perfekt løselig i vann. Kan brukes som et supplement til hoved dressing og fôring eller for frø behandling i noen tid før planting. Bare for frø mangan er vanligvis brukt, særlig for forebyggelse av virus (f.eks tomat frø), eller for å mate plantene gjennom sprøyting på bladene. Ved behov for mangan tomat, rødbeter, blomkål. Men vi må huske på at dette elementet er aktivt absorberes i jorda, så hvis du ikke er i samsvar med gjødsel, så treffer bakken, kan det forårsake skade på planter, spesielt når de er fortsatt ung.
 Classic nitrogen gjødsel er urea, som grunnstoff på 46%. Utenfor er en samling av små krystaller, helt løselige i vann, litt pidkyslyaty har den egenskapen land. Den brukes til å befrukte eventuelle anlegg på land med en nøytral reaksjon. Best for foliar feedings og under kompostering bark. Hvis urea gjør i sandholdig jord, er nitrogen holdes sikkert. I gjødsel er også sink, kobber, kobolt.
 En av de viktigste kobber gjødsel - Kobber sulfat (inneholder 24% kobber). Det er et himmelblått stoff krystallstruktur, som er oppløselig i vann og kan dispergeres. Brukt som den viktigste gjødsel ved røttene og sprøyting bladene, frø behandling. Mest kobber bør torv jord og har en positiv effekt på persille, selleri, rødbeter, blomkål, løk og poteter. I tillegg gjødsel benyttes for å beskytte plantene mot slutten blight.  
Hvordan å vokse aubergine i landet

 Voksende Aubergine


 Botanisk beskrivelse


 Aubergine - En flerårig plante av familien Solanaceae. Men i sentrale de er vanligvis behandlet som en årlig plante hvert år å plante nye frø og få nye planter. En frisk plante har oppreist stammer med en total lengde på 70 cm og en tykkelse på 7 cm. Bladene av aubergine er svært forskjellig fra klasse til klasse. De kan være grønn, lilla, oval eller fjærlett. Form av frukten kan variere - rund eller buet, pære-formet. Fargen varierer fra fiolett til blå-svart. Det er også dekorativ aubergine varianter, som frukt farge kan være hvit, rød eller stripete. Den største aubergine veie opp til 14 kg
 I vill aubergine kan finnes bare hjemme - i India og Burma, hvor aubergine spredt rundt om i verden. I Europa, auberginer var i VIII., Hvor de brakte arabiske handelsmenn. I denne kulturen fanget senere - i XVII - XVIII århundre.

 Nyttige egenskaper av aubergine


 Verdifulle komponenter
 Frukten av aubergine inneholder mange nyttige mineraler og vitaminer, 3-4% sukker, proteiner, karbohydrater, vitaminer Bj og C, karoten, kalium og jern.
 Aromatiske og smaksegenskaper
 I fersk aubergine har veldig distinkt smak. Smakskarakteristikker er bestemt ved å følge prosedyren i fremstillings grønnsaker.
 Bruk av aubergine i matlaging og medisin
 Aubergine er en grunnleggende hage av kultur i det sentrale Russland. De er gode å spise stekt, syltet, saltet form, i form av mat. Finnes i aubergine næringsstoffer har en positiv innvirkning på systemet blod (jern). Regelmessig inntak av mat av vegetabilsk avlinger gunstig effekt på generell trivsel, kolesterol i blodet synker til 50%. Så ofte rådet til å spise aubergine aterosklerose, diabetes, anemi, hjerte-og karsykdommer.

 Funksjoner av dyrking av aubergine


 Begrepet boarding : Mai-juni.
 Samlingen: i vekstsesongen, senest utbruddet av den første frosten.
 Den ideelle temperaturen for dyrking av aubergine er + 25 ° C. Hvis temperaturen er lavere ved 5 °, deretter alle prosesser for vegetative planter fryse (pollinering, dannelsen av eggstokkene og modning). Derfor aktiv bærende konto for de varmeste sommerdagene. Aubergine frø spirer vel på omtrent samme temperatur i 8-20 dager. Hvis temperaturen er + 13 til 15 ° C, prosessen med spiring forsinket i 18-25 dager. Aubergine ikke tolerere plutselige endringer i temperatur, særlig ugunstig effekt på kjøleanlegg under blomstring og utseendet på eggstokken.
 Men til tross for sin teplolyubyvost, kan aubergine ikke tolerere langvarig eksponering for sollys og planter hører til de korte dagslys timer. For planting aubergine i det åpne feltet til å velge middelklassen, noe som vil modnes i midten bandet innen 120-140 dager eller Tidlige varianter som har voksende sesong på ca 115 dager. I sene sorter for lang vekstsesong som er 160 dager, slik at frukten lett kan gå glipp av modne før utbruddet av kaldt vær. Fordi klima aubergine dyrkes frøplanter eneste måten.
 Berede grunnen for deres drop-off i høst. I motsetning til andre frukt avlinger, aubergine vokser godt i tung jord eller strukturert. På tung leirjord i planter dannet mer kompakt busk.
 Slik velger landingssteder som ikke vokser før det søtvier, fordi jorda var nødvendig for å forbli høy avkastning av aubergine mineraler. Brønnene har også gravd i høst til bakken. Før graving ønskelig å kalking, ellers effektiviteten av disse forbindinger og gjødsel vil bli redusert. Før våren planting i jord pidtalu lage gjødsel med høyt nitrogeninnhold. Aubergine sammenlignet med andre kulturplanter som krever høy fosfor befruktning ved begynnelsen av vekstsesongen og nitrogen tidlig vekst. Tilhengere av økologisk landbruk kan være lurt å lage gjødsel og humus, samt aubergine vokser i disse gjødsel. På 1 m2 trenger ca 5-8 kg av gjødsel.
 Rotsystemet aubergine tolererer ikke transplanterer. Så ofte ty til voksende planter i torv potter. Sår frø for planter trenger slutten av mars eller begynnelsen av april. Hvis du planlegger å voksende seedlings etterfulgt av et dykk, deretter bruke ca 10-12 g frø per 1 m 2 område. Når bezhorshechnom ved montering mellom plantene bør være ca 6 x 5 cm firkantet, mens horshechnom - 6x6 cm. Frø sådd på en dybde - 1-2 cm.
 Den første stigen med riktig planting og frø levedyktighet brukt vises i 10-15 dager. Uten plukker frøplanter vokst fra ca 40-45 og hakker og potter - 50-60 dager.
 Spiring av frø, som allerede nevnt, holdes ved en temperatur på ca. 25 ° C. Etter bør senkes til 15 ° C temperatur spiring omgivelses, blir plantene ikke strukket oppover. Ettersom temperaturen er mye bedre utviklet rot del, ikke nadpochvennaya. Etter ca 5-6 dager temperaturen kan økes igjen til utgangspunktet.
 Plukker i potter hold etter utseendet på den første ekte blad (eller tredje hvis du teller de to frøblad). Mens frøplantene slå rot, og vil ikke vokse sterkere, vil de organisere skyggelegging fra direkte sollys. Etter de plukker for de beste akklimatisering planter må vannes. Dersom spirene for 4-5 uker markere fluorescerende lys, vil aubergine stadig vokser.
 Transplant frøplanter i jorden holder når plantene er allerede 4-5 sanne blader. Hvis gjennomført plukker, bør du vente til utseendet på 5-7 blader. Den totale høyden på busken er ca 20-25 cm. Når voksende seedlings bezhorshechnom vei ut kvadratmeter utstillingsareal. Men kvaliteten av frøplanter med nedenfor. Planting i sentrale gjennomført i slutten av mai eller begynnelsen av juni, når nettopp etablert varme dager og forventes frost. Mellom plantene bør forlate en ganske stor plass. Dermed en m 2 kan "slå" for bare 4-5 planter. Dette plaster bør ha en bredde på omtrent 60 cm.
 Som allerede nevnt, rotsystemet av planten tolererer ikke omplanting, slik at landings bruker sammen med en klump av jord eller torv pot. Dette holder rotsystemet og reduserer tiden for akklimatisering. Hvis skaden rotsystemet første hånd-knopper vil falle av med eggstokk frukt og bladene visner, som ikke vil få en tidlig innhøsting.
 De første 10 dagene etter planting aubergine vannes daglig. Men hvis du drar på en seng av vevd materiale som vil holde på fuktigheten fordampning og hindre negative effekter på frøplante sollys kan redusere antall daglige vanning. Fremfor alt materialet var i plass for vekst av aubergine. Ellers vil spirene bli ruffled, bush begynner å vokse sidelengs. Deretter redusere antall vanning, og vannet hele vekstsesongen aubergine bare 8-10 ganger, tilbringer ca 6 liter vann per 1 m2. Denne kulturen er ganske krevende på fuktighet, kan mangelen på fuktighet begynner å visne blad krølle og falle av, og deformeres ikke moden frukt. Etter vanning må løsne jord rundt stammen slik at det ikke dannes våt - og ugjennomtrengelig skorpe.
 Å fremskynde vekstsesongen og den første opptreden av eggstokkene, økt tidlig og total avkastning per år anbefales å gjødsle aubergine i den tidlige fasen av spirende og blomstring for å forbedre frukt formasjon. Som veksten av de viktigste stammen, fjerne sideskudd - stebarn som har retning av vekst i bushen. Litt senere, fjerne gamle blader på hovedstammen til den første gaffel. I tillegg er rene blader, blomsterknopper nære av sollys. Men det viktigste med dette - ikke overdriv det, fordi alle metabolske prosesser som forekommer i det samme brevet. I fravær av vegetasjonsvekst og aubergine vil være vanskelig.
 Vanligvis gjør Sorte aubergine krever dannelsen av en busk. Men noen kan vokse sterkt. Til bush beholdt sin kompakte form, bør overlates 2 stilker. For å gjøre dette, klype spissen av hoved shoot apex og ekstrem stesønn, som dannet en hel stamme. Hvis dette er valgt for fjerning stesønn har dukket eggstokk, må du ikke fjerne dem, men bare prischipnut forlater knopp og to påfølgende brev. De resterende skuddene som de vokser bedre slips til en egen rail.
 Den første foring er utført 2 uker etter planting frøplanter i bakken. I en bøtte med vann fortynnet med 20 g urea og organisk gjødsel, stimulere plantesort. Å fremskynde vegetasjon i begynnelsen av masse blomstring, dannelsen av eggstokkene på laterale skudd og massen modning i jorda å gjøre store doser av gjødsel eller fjærfe gjødsel. Den første av disse bandasjer er ofte utført 12 dager etter den forrige. Vanligvis er tørr fôring gjennomført fugleskitt (ca 10-20 g per 1 m2). Våt fôring i form av gjødsel er flere ganger, blant annet under blomstring. Intervallet mellom tredje og fjerde fôring bør være to uker.
 Young aubergine frukt veier opp til 200 gram har høy smak, som deres kjøtt inneholder en stor mengde tanniner og syrer. Ripe, hvis frø er stivnet og ble vshozhymy heller ikke egnet for mat har sitt kjød er grov og smakløst. Så høsting blir utført i en tid (ca. 30-40 th dag) når frukten er poluzrelыe, definert ved sterk hlyantsevytosty overflate og intensiv hudfarge, som kan variere fra lys purpur til sort. På denne tiden frøet er liten, i motsetning til myke og kjøttet beholder sin saftighet og smak. Størrelse avlang frukt i innkjøp bør være mer enn 10 cm, og hvis en annen form for frukt, bør du fokusere på diameteren som overstiger 5 cm. Det nye partiet modnes, vanligvis 4-5 dager etter forrige samling. Frukt bør nøye kuttet sammen med stammen og beger. I den midtre sonen av 1 m 2 område av ca 3-5 kg ​​aubergine. Før lang tid, disse grønnsaker er uegnet lagring. For noen behandling aubergine bør være grundig vasket og ikke kutte huden, som inneholder mange næringsstoffer.  
Яндекс.Метрика