Myrtle: Care hjemme
 Myrtle - eviggrønn busk som bærer mørk blå spiselig frukt, vokser i Middelhavet. Familien til ca 100 arter av planter. Ifølge legenden, til maskoten av et lykkelig par brakt fra Paradise, Adam, minne ham om den glade dager opphold i Eden. Myrtle - et symbol på håp, som spilte en viktig rolle i redningen av Noah. Hans opptreden i nebbet av en due var signalet for utbruddet av gunstige endringer for menneskeheten. Denne blomsten foretrekker kjærlighetsgudinnen Venus, som vant med hjelp av striden i Paris og fanget den magiske eple. Siden i bryllupet de nygifte i sin bukett er alltid en kvist av myrt.
 På myrt
 Navnet på gresk høres ut som "balsam". Den eviggrønn plante med læraktige blader og hvite blomster besitter verdifulle medisinske og dekorative kvaliteter. Kjent alle krydder nellik er en type myrt, frukt og blader som blir brukt som krydder. Den essensielle oljen er mye brukt i medisinske, kosmetiske og kulinariske formål. Ekstremt behagelig smak, noe som resulterer løvverk planter som penetreres av mange eter-olje kjertler, som opererer med en mann magisk. Fantastisk duft og produserer hvite blomster med mange pollenbærere. Planten dreper bakterier, og viser sterk Phytoncidic aktivitet som bidrar til dens popularitet. I antikkens myrt ekstrakt vasket ansiktet og kroppen, hjalp det å holde huden ung og vakker. Myrtle - en av de mest populære plantene i huset. Til tross for den beskjedne utseende, han nyter en slik berømmelse og kjærlighet, som aldri drømt en vakker bukett. 
 Hvordan ta vare på myrt blomst hjemme
 Mest utbredt blant fans av innendørs planter funnet Myrtus.
 1.  Blomst tåler beskjæring på våren, slik at han kunne danne en god form. Hyppigere intervensjon truer sen blomstring eller dens fravær. De første blomstene kommer etter 4-5 år.

   Transplant anbefales ikke å plante mer enn en gang i 2 år, begrenset til utskifting av matjord med tillegg av råtnet åler.

   Myrtle øker mikroklima med høy luftfuktighet, så det skal vannes regelmessig og spray (ikke klink) forsvare eller regnvann. Anlegget elsker å svømme og følgende prosedyrer må periodisk ordne det. Etter dem, myrt dramatisk endret.

   Planten liker ikke den brennende varmen. Den foretrekker moderat temperatur innen 18-23 grader, åpen plass og sollys. Under passende omstendigheter, kan myrt være utendørs.

   Om vinteren, når en periode med hvile, bør vanning vann være den maksimale grensen, bør blomsten flyttes til et kjølig sted med en temperatur på 8 ° C. Disse kravene samsvarer helt isolerte balkonger og søyleganger. Under ugunstige forhold planter kaster sine blader, våren, men raskt gjenoppretter.

   Bor i ro på et kjølig sted gi rikelig blomstring, i motsetning til andre planter som var i den varme vinteren.

   Myrtle blir angrepet av edderkopp midd, bladlus, schytovke og andre skadedyr, som andre blomster. For deres ødeleggelse tobakk bruke såpe-løsning eller insektmidler. Bladene må vaske.

   Fra tidlig vår til sen høst blomst krever en integrert flytende gjødsel skal brukes ukentlig.
   En assistent i huset
   Myrtle krever nesten ingen oppdateringer. Med en god forlate blomstrer det fra vår til høst. Det antas at viser at mer zadyvlyatysya anlegget, jo mer forseggjort det blomstrer. Rammet røtter i huset, beholder myrt lang sin dekorasjon og dreper 80% av bakterier. Det er lagt merke til at den fem år treet renser atmosfæren rundt oss i en radius på 3 meter. Likører og myrt tree olje styrker immunforsvaret, helbrede sår og rifter, gi healing effekt på forkjølelse og influensa.  
Hvordan å transplantere orkidé?
 Orkideer - fantastiske blomster, men for å nyte selskapet "av disse tropiske beauties lenge, må du forstå hva funksjonen av vekst i naturen De fleste orkideer tilhører эpyfytam Hva betyr dette De vokser røtter klamrer på andre planter og til og med..? . steiner Deres røtter er ikke laget for å trekke ut næringsstoffer fra jorda, er det i første omgang - respiratorisk og fuktighet.
 I natur orkide røtter tørkeperioder regelmessig veksler med perioder med fukting som normalt blomst. Dessverre, de orkideer som vi kjøper i blomsterbutikker, plantet slik at rundt rotsystemet ingen skikkelig bevegelse i luften, er det ingen mulighet for en fullstendig periodisk tørking, som uunngåelig fører til rot råtne.
 Exit bare ett - du trenger å repot orkideer! En transplantert, gjenta denne prosedyren hver to til tre år for noen arter (terrestriske orkideer Phalaenopsis og Ungdom) hvert år.
 Derfor, for alle som ønsker å være hjemme denne blomsten skal vite nøyaktig hvordan å transplantere orkideer. Ta deg tid til å gjøre det så snart som eksotisk skjønnhet bor i huset ditt. Blomstrende orkide transplantasjon kan ikke! Det bør fullt ottsvesti. Dette vil ikke skje så snart.
 Det vil ta minst seks måneder til fullt vidtsvite orkidé. Ved slutten av blomstringen forberede en spesiell pott - den vanlige blomsten vil gjøre. I potter for orkideer kan du se brede dreneringshull i bunnen. Dette er for å sikre at vann ikke stagnere, og bokstavelig talt gikk ut av potten. Landing blanding bør også være spesielle - bark, trekull skum.
 Nå kommer ansvar. Suksessen til transplantasjon avhenger bare på din nøyaktighet og omsorg for nesten alle sine etapper. Derfor vil vi ikke bli gjentatt mer enn, si en gang, men utvetydig: røttene av orkideer myk kontakt med transplantasjon blomst veldig nøye!
 Så, fortsett å transplantere orkideer:
 1.  Steril saks klippe bort Peduncles.
   For å lette utvinning anlegget fra potten, ordentlig fuktet den. For plast kjøkkenutstyr at det vil være nok. Hvis leire potten, ikke Fukt innsiden, kan orkide røtter suger murene. Ta en trepinne og være tålmodig, og potten vil kan ha brutt.
   Utvidet plante dynket i litt varmt, samlet vann. Dette vil lette separeringen av den gamle substrat.
   Fjern så mye som mulig, fra røttene av mose, døde knoller. Men hvis noen stykker stakk "tett" - bedre ikke berøre dem!
   Vi anser røttene. De bør være fast og hvit og tips - grønnaktig.
   Fjern steril kniv eller skarp saks skjerpet alle tørket, svertet og råtne røtter.
   Alle delene ble tørket og prypudryuyemo deres Desinfeksjon kull eller andre soppdreper.
   På bunnen av den fremstilte potten helle drenering av substratet.
   Med den ene hånden, sette anlegget i midten av potten, ikke klemme røtter, derimot hell blandingen rundt i alle fall ikke utrambovyvaya. Du kan banke forsiktig på veggene i potten til underlaget jevnt fyller rommet mellom røttene. Anlegget må være stabil, men ikke mer. Spirende røtter gradvis festet seg i en pott.
   Ikke prøv å sette alt i potten røtter, sier og med ønskelig at de øvre røtter var ute på overflaten av underlaget.
   Transplantert plante vann kan ikke! Spray det med vann og legg et par uker i et rom med høy luftfuktighet, som ikke er utsatt for direkte sollys! Siden transplantasjon er ofte utført i løpet av våren, slik at rommet kan være et drivhus, som vokser tidlige grønnsaker, etc.
   Etter tilpasning blomst satt på et brett med småstein og returnere det til sin opprinnelige plassering.
   Vi håper at du gjør det riktig, og snart vil du sette pris på de nye orkide blomster. Dersom transplantasjon blomst sterkt skadet, kan den ikke blomstrer så et par år, så er det viktig å bestemme transplantasjons orkideer. Røttene har perioder med aktiv vekst og hvile. Den ideelle transplantasjon regnes som like før roten aktivitet. Som vi har nevnt, den voksende rotspissene er grønne, de er ekstremt skjør.
   Hvis du gikk glipp av poenget, og røttene begynte å vokse raskt (vel, hvis du må hele tiden se på prosessen, for eksempel i en gjennomsiktig pott), transplantert blomst lenger tilgjengelig. Bør vente til neste syklus av "fred - aktivitet" eller om transplantasjon er fortsatt nødvendig, men i det minste gi tips fiskeri inches av fem. Dersom slike skader er i stand til å gi tilbake sidegreiner.
   Det er nok alt om transplantasjon. Videre avhenge vare på blomsten. I sommer rikelig vanning orkideer, men ikke mer enn en gang i uken. Vannet må suge hele rotsystemet og tømmes helt i pannen. Deretter la røttene tørke helt. Under veksten tilføres blomster flytende gjødsel, også en gang i uken. Om vinteren, holde anlegget i en varm (i naturen vokser den i et temperaturområde på 10-30 grader Celsius), gjødsel er nødvendig, vanning - en gang i måneden, noen ganger sprøyte vann.
   Hvis du legger merke til gulning og rynkete blader eller blomst opphøre å blomstre, for å plukke ham bort. Orkideer som sterkt lys, masse lys, men direkte stråler av ettermiddagen dem til noe, så det er best å sette en blomst på østsiden. Når orkide osvoyitsya deg og slå rot, vil det glede deg regelmessig bemerkelsesverdig blomstring i mange år!  
Dracaena. Dracaena Care hjemme
 Å ta vare på Dracaena, ikke mye arbeid, men hvis du ikke følger grunnleggende regler kan føre til tap av utseende og død blomst.
 Inneholde Dracena trenger minst 18 grader. Om det vil være i en lav temperatur, kan det bremse veksten eller faller i dvalemodus, som senere kan føre til døden. Vi bør heller ikke plassere på Dracaena utkast. Den beste plasseringen for en Dracaena er sill sør eller vestsiden leilighet. Det anbefales å regelmessig rotere de ulike partiene å plante sollys for å vokse blomster blader jevnt.
 Dracaena omsorg i hjemmet krever svært oppmerksomme på vanning. Vanning en plante i sommer hver dag, og i vinter - minst tre ganger i uken. Dracaena foretrekker høy luftfuktighet, så det bør jevnlig sprayet, ikke bare for planter skape en behagelig atmosfære, men omyye støv fra bladene. Hvis blomsten er en lang tid i tørr luft, etterlater det begynner å bli svart og dø. Det er svært viktig å unngå stillestående vann i blomsterpotter, overflødig eller mangel på vann kan forårsake flekker på bladene eller totalt tap av blomsten.
 Tap av bladene Dracaena kan for to grunner: enten ved tørking bakken, eller når den er vannmettet. Hvis du tilfeldigvis gå glipp av den rette tid vanning og din Dracaena droppet bladene skal begynne å spraye det mer intenst. Snart vil det føre til nye bunter av blader.
 Hvis omsorg er ikke verdt for Dracaena fyll jorden, på grunn av den manglende luft kan bli påvirket av planterøttene. I dette tilfellet er det best å få en blomst fra potten, riste av bakken og nøye undersøke røttene. Hvis vi alle er råtne røtter, lagre blomsten vil bare vegetativ formering, hvis en del av røttene forble i live råtne røtter bør kuttes, skyll potten, sette bunnen drenering og plante til plante igjen.
 Hvis bladene var lyspunkter Dracaena - dette indikerer at blomsten var overflødig sollys. Dracaena foretrekker lys fra omgivelsene, så ikke få lov til å blomstre var åpent under solen og i full skygge.
 I den naturlige utviklingen av Dracaena bladene gradvis blir gule og tørke opp sakte, rydde resten av brevet.
 Dracaena omsorg i hjemmet kan være ledsaget av bruk av spesielle dressinger som gjødsel eller vanning spesielle fortynnede medisiner.
 Annethvert år, må våren plante Dracaena. Hoved signal å transplantere en åpenbar avvik økt plante størrelse potten. I gamle blomstene kan fjernes bare det øverste laget av jord, og erstatte den med en ny, mer næringsrik. Tomter Dracaena kan kjøpes på enhver hage eller blomsterbutikker, eller lage selv ved å blande torv og blad og legge humus og sand. Dyrking Dracena presenterer spesielle vanskeligheter.  
Яндекс.Метрика