Omsorg for bambusDekorative bambus er potteplante familie dratsenovyh, dette bambus det har svært lite til felles. Dracaena Sander - det er det vitenskapelige navnet på denne planten, men på grunn av likheten til naturlig bambus, er det ofte referert til som puttet bambus eller bambus dekorative hjem.
Stell av potte bambus
Dekorative bambus hjemme er ikke vanskelig å vokse hjemme. Det er ikke spesielt kresen og spesiell omsorg og oppmerksomhet er ikke nødvendig. Den viktigste forutsetning for vellykket dyrking av bambus rom er rikelig og rettidig vanning og unngå muligheten for å komme bort fra direkte sollys. Med riktig og rettidig vare på dette anlegget er i stand til å vokse opp til 70 cm. (Og noen ganger til og med opp til to meter!). Rom bambus passer perfekt inn i ethvert interiør og tjener sin harmonisk tillegg.
Vokse ornamental bambus anbefales ikke i jord og direkte i vann (eller i en gel). Dette skyldes det faktum at det danner vann komfort og best mulig livsbetingelser og veksten av bambus. I tillegg er røttene i vanninnholdet sikrer at anlegget skal få nok fuktighet, mangel på noe som er skadelig for den dekorative bambus. Faktisk er den eneste regel potted bambus seg - er tilstedeværelsen av vann, fordi det er den mest optimalt miljø for vekst.
Som for vann, anbefales det å skifte hver uke, og hver tredje måned i en vase med en blomst gjødsel bør legges til at det er nødvendig for riktig vekst og utvikling av planter. Dette bør ikke bli glemt, som ikke mottar ekstra fôring, bambus kaste alle bladene og slutte å vokse.
Vær oppmerksom på at vanlig vann fra springen beboelig bambus, faktisk, er det skadelig for noen planter. Som en del av vann fra springen inneholder klor og biocidprodukter tilsetningsstoffer som har en negativ innvirkning på anlegget. For dekorative bambus og vanning av innendørs planter er best å bruke regnvann eller smeltet. Hvis du ikke kan stille regnvann, så du kan få hjemme slags vann. For å gjøre dette, vanlig plastflaske fylt med vann fra springen, frosset i kjøleskapet, og deretter fjerne kremen og satt i et rom med romtemperatur. Som et resultat av disse tiltak har den nødvendige bløtt vann, som kan vannes dekorative bambus.
Over tid, vannet i vasen kan erverve en ubehagelig lukt, så det må byttes ut, og den svært bolle og vask anlegget. For å unngå slike problemer kan plante i en bolle legge litt kull, som har antibakterielle stoffer, slik at utelukkes fremveksten av bakterier og lukt.
Jordsmonnet for dekorative bambus

Også Dracaena Sander kan dyrkes i jord, og dens vekst underlaget er ikke et spesielt behov og passe enhver grobunn for potteplanter. Jordsmonnet dekorative bambus vokser veldig godt, noen ganger enda bedre enn vann fordi stillestående vann fortsatt har konsekvenser i form av muligheter råtne røtter. På grunnlag av dette kan skje hvis vanning utføres på riktig måte og i tide. Forresten, transplantasjon av bambus vann i jorda, første gang det skal vannes mer enn vanlig, fordi rotsystemet er ikke styrket.
Fortynning dracaena Sander jord bare viktig krav omsorg er nødvendig å ha hull for drenering (dermed den samme drenerings) i bunnen av potten. Hvis du plante en plante i en gryte uten hull, vil det føre til dannelse av mugg, som først slått rot, og deretter ødelegge hele anlegget.
Vanning innendørs bambus
Dekorative bambus krever konstant rikelig vanning, spesielt om sommeren fuktighet er nødvendig. Om vinteren, bør anlegget skal vannes mer moderat, med fokus på graden av uttørking av jorda, men for å hindre at den tørker ut. Sjekk som planter, hvis du merker at slutt bladene blir gulaktig fargetone, så mest sannsynlig, vanningsreglene krenket.
Belysning for dekorative bambus
Når du velger et nettsted for plantene bør fokusere på det faktum at bambus ikke liker lyse vinduskarmen, fordi det etterlater svært følsom for lys og direkte sollys vil føre til en gulning og visner av blader. Mest anlegget føles penumbra rom. Forresten, de spesifikke krav til temperaturkontroll bambus ikke, det kan godt føles som ved + 17 ° C og 35 ° C varme.  
Hvordan å transplantere blomsterAv og blomster vokser i vinduskarmen vi trenger å plante. Mange planteelskere kjenner denne regelen, men vet ikke hvor, og aller viktigst - hvordan du gjør dette for ikke å skade anlegget.
Når å transplantere blomster
Transplantasjonen er nødvendig i tilfelle av at den initiale størrelsen av potten var liten for anlegg og må endre det mer. Men før du gjør transplantasjon må sørge for at det faktisk er nødvendig. Gjør det ganske enkelt.
Vel helle anlegg i en pott, slik at jorden som lett kunne komme seg ut av potten med anlegget. Nå sjekker jorden com. Hvis potten er for liten for plantene dine, så skrøpelige vil ofte flettet røtter, og bakken vil da være nesten usynlig. Hvis tettheten er lav røtter, så du kan trygt sette anlegget tilbake til bakken i en pott.
Hvis transplantasjons blomster fortsatt behov for, til den beste tiden bære den ut - våren. Rotsystemet hadde allerede utviklet vil være nok.
Når transplantere blomster trenger å vurdere noen nyanser.
Bereder grunnen for transplantasjon
Kvaliteten og sammensetningen av jordsmonnet påvirker vekst og helse potteplanter, så hennes valg bør komme på alvor. Å transplantere planter og bør ikke bruke hagejord - i gjødsel kan inneholde overdreven konsentrasjon av salter. Av denne grunn er det bedre å kjøpe land i spesialitet butikken, og hvis dette ikke er mulig, og deretter klippe det øverste laget av torv i skogen eller ta bakken fra tue, forskjellig ernæringsmessige og slark og mangel på insekter.
Hvis du blir valgt for transplantasjon eget land før endringen i hennes plante det bør steriliseres for å eliminere skadedyr og patogener. Utføre sterilisering på to måter. Først - Sett en liten mengde land i pannen (tykkelse - femten centimeter) og proparte i et vannbad med en temperatur på ca 85 grader i ti minutter. Second - bakken og sette på en stekeplate i ovnen-varme i ti minutter ved åttifem grader, tidligere dekket med folie.
Å kvitte deg med bekymringer, kan du kjøpe en ferdig underlag i butikken for gartnere, mens på hver plante kan du velge den mest passende type jord.
Velge pott for transplantere blomster
Hovedkriteriet for valg av potten - størrelse. Plantene bør transplantert inn små potter, små i høyde, og planter er høy, med godt utviklet rotsystem - tvert imot, veldig dype potter. Som for bredde, bør den nye potten være bare et par inches bredere enn den forrige, ellers blomstene vil ikke være i stand til å mestre alle bakken samtidig, noe som kan føre til hemmet vekst av planter, samt opphør av blomstring.
Som for materialer, i dette tilfellet naturligvis bedre å foret naturlig leire (dvs. keramiske potter). Keramikk har porer som vil tillate fordampning av overskytende fuktighet, luft og sikret fjerning av skadelige salter. Men tilhengere av plast så mye. Hva slags materiale som resulterer foretrekker - opp til deg.
Transplantere blomster
Vanligvis transplanterte planter bedre i løpet av våren, men for unge og aktivt voksende planter kan gjøre et unntak og plante dem oftere. Du må også ta hensyn til type anlegg. Planter med rikelig løvverk og rask vekst varierer transplantert en gang i året (noen ganger mer), men de trelignende planter ville være tilstrekkelig og transplantere hvert år.

Prosessen med å transplantere bør ikke føre til at du problemer. Den består av følgende trinn:

- Forrige vanning planter (helst en dag, men det er mulig, og i et par timer);
- Utarbeidelse av all nødvendig for transplantasjon - arbeidsplassen bør dekkes av aviser eller plastfolie og berede grunnen, pot, kull og avløp, og nødvendig utstyr - slikkepott eller kniv;
- Før transplantasjonen bør vaske potten. Ny crock trenger noen timer for å fylles med vann for å mette den med fuktighet, ellers en renne fuktighet fra leirjord, som i sin tur kan tørke ut røttene av plantene;
- Dryss hull for drenering lag av ekspandert leire dvuhsantymetrovыm, slått biter av gamle potter eller elv småstein. Også drenering kan kjøpes i spesialforretninger. For svært følsom for fuktighet planter drenering lag bør økes;
- Da dryss fersk bakken drenering slik at landet ble sølt på kantene og i midten ble dannet høyde;
- Da fjerne planten fra røttene av den gamle potten. Det er best å gjøre det, snu potten opp ned, holder com land mens clutching fingrene stilk planter. Hvis du har glemt å vanne planten på forhånd, innflytelse lett ut av potten. Hvis du har noen problemer, bare skyve en kniv rundt de indre veggene;
- Rengjør forsiktig planterøttene fra den gamle land, deretter nøye inspisere dem. Råtne røtter må kutte og skjære dryss hakket tre eller kull. Deretter senk blomsterpotte og røttene jevnt fordelt over overflaten av jorden;
- Sett i bakken, litt utrambovyvaya det, og deretter helle blomsten.
Bryr seg hjem blomsterTil å begynne med, ikke alle årstider er egnet for oppkjøpspotteplanter. Omsorg for anlegget som du har kjøpt i butikken, først gjennomført i drivhuset. En gang i leiligheten, blomster ansikt forholdene ikke er lik de som de var tidligere. I veksthus kommer lys ovenfra, og anlegget er dekket på alle sider. Leilighetene lyskilde for innenlandske planter er for det meste vinduet. Lys som faller på anlegget, som dekker bare en side av det, at mengden av lys som mottas mye mindre.
Derfor anbefales det å kjøpe planter på våren eller tidlig sommer. I løpet av denne perioden, de er mer resistente overfor stress, lettere å tilpasse seg det nye miljøet og ikke krever spesiell omsorg. Hvis du kjøpte anlegget i vinter, kan det dø eller bli syk av for tørr luft i rommet, eller fra overflødig varme. For å unngå dette, forsiktig ta vare på disse blomstene, skylle dem med vann om morgenen og kvelden, spesielt i løpet av de første to ukene. Og vær klar over at de fleste tilpasset ditt hjem miljøet mer unge planter, deres vekst og utvikling avhenger av hvor trofast du har omsorg for dem.
Vilkår for omsorg for potteplanter
Lys.Ingen planter som kan overleve uten lys, og svært sjeldne er villig til å leve med sin mangel. Jo nærmere du plasserer en blomst til sommertid, vinduet, desto mer gunstig være betingelsene for sin eksistens i deg. Prøv å sette blomster i vinduene som vender mot øst og sørsiden. Det er planter som er spesielt krevende av tilstedeværelsen av dagslys. Disse blomstene som fuktsiya, balsam, Pelargonium, kaktus, roser rommet ikke blomstre dersom solstrålene ikke vil påvirke dem direkte.
Planter på hvilken lyset faller på den ene siden bare iboende idet form. Dekorative og løvskog, kan eviggrønne planter bli deployert til å lyse vekselvis den ene siden på den andre. Vakre blomstrende planter som fuchsia, sitrus, Camellia, kaktus er følsomme for endringer i retning de lyser disse blomstene skal ikke tilbake.
Temperaturen regime. Temperaturområde er en av de viktigste faktorene som er ansvarlige for normal fungering hjem blomster. Hvis du ikke gi de nødvendige omsorg og plantetemperaturforhold det vil ikke vokse og utvikle. Tropiske planter varmekrevende de gunstige temperatur på 15 grader og oppover, og hvis du ikke gir dem de rette forholdene, er det tilstrekkelig å bare noen få dager til deres blad overflaten ble nekrotiske flekker. Men disse blomstene, som azalea, Camellia, geranium ikke tåler varme og utvikle seg normalt ved temperaturer over 15 grader. Aukuba, aloe, Spiderwort er rolig til noen romtemperatur. Om vinteren, må du huske på at temperaturen i vinduskarmen vil være 3-4 grader annerledes enn temperaturen i rommet. Varmekjære blomstene skal bevege seg bort fra vinduer. Frisk luft er nødvendig for planter på minst folk. Men airing opp på rommet, prøve å holde dyr blomster fra skadelig for dem for.
Vanning og sprøyting
Uansett om vinter eller sommer, hyppigheten av vanning avhenger av temperaturen og luftfuktigheten i rommet. I varmere boliger land i potten tørker vanskeligere for raskere vann er fordampet, og vannet plantene på en daglig basis. I kalde områder fordampning er tregere planten trenger vanning når overflatelaget av jorden tørker og blir grå.
Vær oppmerksom på at jo mindre potten, jo mer skal vannes blomst. Hvis blomsten er ikke nok væske, dets løvverk visner, blir det svak og cellene mister turgor. Etter vanning alt tilbake til det normale.
For vanning godt egnet bløtt vann - regn eller snø. Ved hjelp av vann fra springen, pre forsvare det i løpet av dagen, og for vanning noen blomster selv vann bør kokes. Vanntemperaturen må ikke være lavere enn lufttemperaturen i leiligheten. Vanning din blomster hjem, merk at vannet må nødvendigvis følge fra potten gjennom et hull i den nederste skuffen. Dette er et tegn på at blomsten var nok væske. Overflødig vann renne fra skuffen. Vinter vanning stueplanter i morgen, og i sommerkvelden.
Ernæring
Omsorg for hjemme dine grønne kjæledyr bør ikke være begrenset til alle ovenfor skrevet. Ikke glem at de får næringsstoffer fra jorda, men i potter lager disse stoffene raskt ender. En vanlig omsorg for jord og gjødsle det. Kjøpe spesiell gjødsel som inneholder inneholder viktige vitaminer, mineraler og sporstoffer kan i blomsterbutikker. For første gang er gjort gjødsel i jordsmonnet etter vanning. Bare husk at konsentrasjonen gjødsel bør ikke overskride normen.  
Яндекс.Метрика