Omsorg for CyclamenDenne eksotiske blomst, kalt bare dryavkoyu eller alpefiol, virkelig, virkelig hyggelig. Sine blomster - som små sommerfugler flyr over grønne busker. Få kan stå mot yyiyi sjarm og subtil skjønnhet. Men også noen få som tør å slå seg ned i sitt hjem denne kjekk. Tross alt, alle vet at Cyclamen vanskelige å dyrke innendørs. Erfarne gartnere vokser cyclamen, føles bra og slutter aldri å glede sine sjarmerende blomster. La oss se hva slags blomster dette miraklet, cyclamen, og hvorvidt det vanskelig å ta vare på
Regler for vedlikehold av Cyclamen
Noen mener at Cyclamen veldig grinete. Men dette er ikke en slik felles mening. Selvfølgelig, Cyclamen krever flere forhold i tillegg til rettidig og riktig vanning når det vokser innendørs. Men tro meg, dette er sjarmerende blomst din oppmerksomhet og tid.
Vanning. Det er ikke nødvendig å vanne Cyclamen strengt som rådet blomst leksikon. Vurdere forholdene der levende plante og er basert på dem, er vanning tidsplan. Viktigst - ikke fyller ikke Overtørkings blomst. Men tørking vil ikke så mye elendighet som flom, siden flom dannelsen av sopp mygg. På samme måte kan overdreven vanning føre til råtnende rot dine cyclamen, død blomst.
Belysning. Cyclamen veldig lett, men det skal være beskyttet mot direkte sollys. Beste Cyclamen bosette seg i nord-vinduet. Hvis anlegget er bosatt i et annet vindu - prytenyte det fra solen.

Temperatur.
 Cyclamen liker ikke varme. Temperaturen i rommet der din levende plante ikke må overstige 14⁰S. Alternativt - satt på vinteren blomst nær glassvinduet, og vice versa i sommer, vekk fra glasset.

Transplantasjon.
 Transplantert dine cyclamen i ny jord hvert år, fortrinnsvis i sommer.
Reproduksjon.Persiske Cyclamen er spredd av frø bare. Noen ganger dele pærene. Cyclamen europeiske formeres ved knoller divisjon side.
Spesifikke krav for voksende cyclamen
Etter den persiske Cyclamen skur begynner en hvileperiode. Bladene blir gule, og i begynnelsen av sommeren alle knollene felle bladene. Akkurat på dette tidspunktet for Cyclamen kreves spesiell omsorg. Når du har sett den første gule blad på sitt anlegg, redusere vanning til et minimum, men i alle fall ikke stoppe det. Etter den siste brikken vil bli tilbakestilt - sette anlegget på et kjølig mørkt sted, for eksempel en kjeller eller skap. Men i alle fall ikke sette i kjøleskapet. Roten er bosatt i den sovende periode, så det bør vannes tidvis med pan.
På sensommeren transplantert cyclamen i et nytt land, og gå tilbake til stedet der han sto før. Så snart se den første blad - gå tilbake til det tidligere regimet vanning.
Når de persiske Cyclamen er i ro, kan det bli formeres ved deling av knoller. Gjøre det på denne måten: trekke knoller med potten, tørr og kuttet i delenko - partikler knoller ryggrad og nyre. Lett renne seksjoner, og behandle dem med antiseptisk - eller aktivt kull. Deretter Blås opp delenko i individuelle potter.
Under de enkle enkle regler, vil du sikre dine lune kjekk komfortable forhold for vekst og blomstring. Hvis Cyclamen er ikke greit - så vil han gi deg signal, det er ikke å gå glipp av det, og umiddelbart gi nødvendig bistand cyclamen.
Problemer i voksende cyclamen
Blomstrende flyktig.Grunnen - mangel på næringsstoffer eller varme forhold. Flytt blomst på et kjølig sted.
Forfallet av blader og stengler. Grunnen - skytende fuktighet i jordsmonnet, i respons til fluidinntrengning rostkovuyu området.

Gulning, blad vyanuschye
. Årsaken - en varm, tørr luft. Utilstrekkelig vanning, sterkt lys.

Små deformerte blader.
 Grunnen - skadedyr (thrips, bladlus, midd tsiklamenovyy). Hjelp - redusere fuktighet og temperatur, fjerning av sykefravær, sprøyting insektmiddel cyclamen.
Dermed kan vi trekke følgende konklusjoner:
- Cyclamen velkommen moderat vanning, kjølig, lyst rom,
- Cyclamen velkommen overflødig vann, varme, flom, tørr luft,
- I de persiske Cyclamen vekslende perioder med ro og blomstre. Under resten Cyclamen mister sin dekorativ effekt.
Som du lagt merke til, Cyclamen ikke så grinete, som noen tror. Ja, det krever mer oppmerksomhet, men kravene er ganske enkel og mer enn akseptabelt.
Når gjestene se dine cyclamen, vil vi ikke være likegyldige til sin duftende sommerfugl.  
Hvordan ta vare på cyclamenCyclamen (fra gresk - kiklos, sirkel) består av ulike avrundede former - runde han forlater plantet på lange stilker, har knoller sfærisk blomst en del av en sirkel. Dette anlegget, som tilhører familien Primulaceae (pervotsvetnyh) vokser i Kaukasus og Krim (10 arter), har cyclamen familie fortsatt 50 arter. I skogene i Kaukasus kan bli funnet tsыklamenы: S. ponticum (Pontus), S. caucasicum (kaukasiske), C. Coum (kosskyy) og Adsjaria, Circassian, Abkhasia. Andre Cyclamen er funnet i Iran, Sentral-Europa, Lilleasia og Sredezemnomori.
Husene er vanligvis vokst C. persicum (persisk Cyclamen) og S. europaeum (European Cyclamen), men også andre arter vokser in vitro. Reproduksjon cyclamen Europa er gjennom det laterale av knoller og frø, er persisk bare formeres ved frø. Betingelser for blomster av ulike arter forskjellig.

Hvordan ta vare på persiske Cyclamen

Dette er en flerårig, urteaktig og klubnekornevoe når 30 cm i høyden. Persiske Cyclamen har læraktige basale bladene er mørkegrønn med en diameter på 14 cm, de danner hjertet og vokse på lange stilker tynn brun-rød farge med intrikate sølvgrå mønster. Knoller slike cyclamen som flatet sirkel til 14-16 cm i diameter. På ett punkt Cyclamen tuber vekst, skader som kan føre til død blomst. Kronblader påpekt, litt slått tilbake, noen ganger med en utkant vokse til 5 inches lang, malt i rosa, hvit, lilla, mørk rød og lilla nyanser. Lukten av blomster av noen varianter litt harde, men ganske fin. De mest verdifulle de eksemplarer med store jevnt fargede blomster, som bør være svært nøye ivaretatt.
Kjøpe cyclamen, se etter knoller og blader. Bulba, i alle fall ikke krøllete, bør være på toppen av nyrene (som begonier skudd) og blader må ikke henge. Blomstrende cyclamens kjøpe tidlig blomstring (midten av oktober). For å bevare den opprinnelige vakker utsikt over plantene trenger for å lage en skikkelig temperatur, i nærheten av Oranzhereynom og nøye se etter ham. Optimalt 11 + 14 ° C, ved høyere temperatur cyclamen vidtsvite raskt og vil føle seg dårlig. Ved blomstring, plasserer kjæledyret i et lyst rom, men ikke sol.
Gulnede og falmede blomst blomster neoborymo kuttet. Hold deg blomst omsorg, ikke peresushuyuchy ikke flom jord i potten av Cyclamen. Vanning er utført fra skuffen, slo eller filtrert vann. Får ikke vann direkte til det punktet av vekst, kan det føre til forråtnelse uttak.
I slutten av våren etter blomstring Cyclamen persisk er i dvalen. På denne tiden, ta vare på planter kan ikke som aktive, litt gulnet løv - et signal til en reduksjon i vanning (men ikke la tørking skrøpelige koma). Tuber Hill er plassert i et kjølig skyggefullt sted. Ved slutten av blomstring cyclamen i blomsterpotte kan være direkte satt på en seng oppvarming.
Når du ser den yngre generasjonen går for anlegget til omsorg og transplantert i den siste bakken i sin sammensetning bør omfatte blad, sand, torv og gjødsel, 3 deler av landet og andre komponenter. Planting cyclamen, la ca halvparten av bobler over overflaten.
En annen måte å spare tuber planter - redusere vanning, og etter defoliation av alt, sette på en gryte med Cyclamen side, er røttene ikke visne bort. Det skal vannes tidvis tuber til bakken ikke peresyhav. Ettårige klubnelukovytse være komfortabel i en pott med en diameter på 8 cm trehletke - ca 15 cm. Avstanden fra pæren til kanten av potten bør ikke overstige 3 cm. Når transplantere prøver ikke å forstyrre jordens com og rotsystem. Sørg for å sette drenering. Etter 3 ukers foringsanlegg kan utføres med intervaller på 3-4 uker.
Formeres ved frø persiske Cyclamen. Planter dyrket på denne måten, er mer motstandsdyktig mot miljøendringer og tilpasse seg raskt, lettere å ta vare på dem. Kjøpte blomstrende plante må støvtørking. Det er best å gjøre dette i midten av januar, solfylt morgen. For pollinering trenger skånsom klikk på fingrene knock pollen fra stengler, prosedyren gjentas gjennom hele uken. Hvis blomsten befruktning., Blomstrende rask finish, zvisytysya han og stigninger. Et par uker dannet og moden pod med frø.
Aldring, falming og boksen åpnes, fjerne den og legger den pre-moden. Hele tiden fra pollinering å få frø Cyclamen holdt i et godt opplyst område med en gjennomsnittlig lufttemperatur på ca 15 grader og se etter det veldig forsiktig. Kapsel modner fra midten av våren til tidlig sommer.
Sådd frø bedre i slutten av februar - begynnelsen av mars, men du kan på andre tider. Frø nedsenket til en dybde på 1 cm intervaller på 2 cm, dampet løsne jordblanding. Vanning er nødvendig å krøll og svært moderat. Før planting, suge frøene for 10-12 timer i en svak løsning av kalium mangan eller эpyne i samsvar med instruksjonene. Spiring prosessen tar omtrent en måned, i mørke og ved en temperatur på 17 til 20 grader.
En pott med en stige plassert i et lyst sted. Dykk behov oppstår når to blader, knoller helt fylt med blader. Seks måneder senere, blir de unge plantene transplantert inn i potter med en diameter på 7 cm, slik at boblene steg over bakken på en \ 3. Fed og brydde seg for planting av svært moderat.

Hvordan ta vare på europeiske Cyclamen

Opprinnelig ble denne Cyclamen fra Krim og Sør-Europa. "europeere" - Bulbov urteaktige eviggrønne. Edge post stykke, avrundet, med bakke serdtsevynkoy, festet til brun-rød stilker. Den øvre delen av bladene er mørke grønne, dekorert med lyse mønster, nederste bladene malt i lilla-rød. Platedimensjoner mye mindre enn i de persiske Cyclamen, ca 3 cm i diameter. Sfærisk eller avlang tuber opp til 1 cm i diameter i hele dets overflate røtter. Blomstene er små, med skitne-rosa farge og behagelig lukt resistente. På knoller Cyclamen dannet datterselskap, fordi reproduksjon er mulig ikke bare av frø. Denne type Cyclamen er veldig enkelt å forhold. Tiden det blomstrer fra tidlig vår til sen høst. Om sommeren gi deg Cyclamen European sparsom skygge, regelmessig vanning og frisk luft om vinteren og kjøle godt opplyst sted.
Dette anlegget er bedre å transplantasjon i slutten av mars (før vekst), og på samme tid er det nødvendig å skille de nye foringer som vokste av jordstengler og nøye seg av dem. Blandingen transplantasjon er den samme som for de persiske Cyclamen. European - cyclamen dekorative utseende, som holder bladene under blomstring og etter.
Noen dyrkere liker ikke vokst cyclamen, presser dem råtne blader og stengler, blader og deformasjon av gulning, kort blomstrende periode og stygg blomst, noe som gjør vanskelig å ta vare på planter. Imidlertid skjer dette med anlegget på grunn av dårlig vedlikehold. Blader, slik som gulning ved for høy temperatur, sterkt sollys og mangel på vanning. Waterlogging av jord og plante tuber råtner. Uregelmessig fôring under vekst og blomstring Cyclamen, feil temperatur og vanning påvirke varigheten og kvaliteten på blomstring. Parasitter (midd, trips, bladlus) føre til deformasjon av blomster og blader.
Regelmessig og nøye inspisere anleggene, spesielt om vinteren, tidsriktig dyahnostyruyte sykdom og behandler, omsorg mer nøye. Proparivaya jord før planting kan ødelegge skadedyr, og kan til og med hell henne svak kaliumpermanganat. Unngå bruk av gjødsel med mye nitrogen som gjør Cyclamen mindre motstandsdyktig mot infeksjoner. Når roten eller botrytis, faryoznoho visner bør umiddelbart behandles plante byofunhytsydamy (eller soppmidler). Modne planter med lignende problemer kan også lagres ved å fjerne den fra potten, vaske de berørte røtter og skille røttene, og hvis nøye se etter ham. Behandle det som en soppdreper og en ny transplantasjon, dampet jord blanding. Å håndtere thrips, bladlus og midd bør bruke spesielle gifter (aktellik, ahravertin, fufanon, aktara, intavir). De er veldig effektive, men farlig for innbyggerne i akvarier, dyr og mennesker, må du følge sikkerhetsregler når du bruker dem.  
Яндекс.Метрика