Orbey. Omsorg

 Orbey. Hvordan å vokse


 Orbey. Beskrivelse. Omsorg hjemme

 Orbey Motley (Orbea variegata)


 Orbey blandet, også kjent som Stapelia variegata, er kjøttet ofte kalt blomsten av det faktum at blomstene lukter råttent kjøtt. Som de fleste andre "kjøtt" av planter, er arten under blomstring best å holde solen ute av rommet som lukten av blomster tiltrekker seg et stort antall fluer opыlyayuschyh planter. Skyter Orbey fylle lav gryte eller bolle med en diameter på 15 cm og 4-5 år er 6 inches høy.
 Orbey har vakker brun med kremgule flekker blomst-lignende femkantet stjerne, og nådde en diameter på 5-7 cm. Anlegget er lett formeres med stiklinger.
 Andre : Orbea ciliata (tidligere kalt Diplocyatha ciliata) med kremhvite blomster, hvite hår otorochenymy; A. woodii med røde blomster; O. lutea, med lyse gule blomster. Alle disse kan kjøpes på spesialitet barnehager.

 Hva er de nødvendige betingelser for voksende Orbey


 Lett : Den maksimale mulig. Å plante blomstret og holdt kompakt form, må det sterkt sollys.
 Temperatur: vinter - ikke under 4 ° C. Sommeren er nødvendig frisk luft.
 Vanning : Vår og sommer vanning anlegget hver 2. uke i de varmeste månedene - hver uke. Mellom hver vanning jord skal tørke helt ut. Redusere vanning høst og vinter for å holde anlegget i tørrhet. Å ikke visne skudd, moderat vanning anlegget en gang i måneden.
 Gjødsling: Sommeren 2-3 pidhoduyte plantegjødsel høy i kalium. Hvis du transplantert anlegget i løpet av våren, er det fôring nødvendig.
 Jord : Bland 2 deler fruktbar leirjord med en del grov sand og grov grus.
 Transplantasjon : Orbey transplantert hver vår i frisk jord blanding og større pott. Etter 4-5 år for å fjerne transplantasjon vanlig gamle skjøt, slik at yngre, som kan være en blomst.
 Reproduksjon : Borekaks. Orbey også kan formeres ved frø, men de er vanskelig å skaffe.

 Orbey. Funksjoner omsorg


 Borekaks. I slutten av våren eller tidlig sommer kuttet av en ny stamme på sin forbindelse til andre stammer. Sist i gruppen stammer - de fleste unge mennesker.
 Til anlegget ikke zabolilo, sted skiver dryss pulverisert rot hormon og la skaftet tørke i 2-3 dager. Deretter sette den på en tørr overflate jord blanding i en liten gryte. Hell når det røtter.  
Hasteriya dverg, Gasteria liliputana

 Hasteriya dverg - en miniatyr plante høyde på 5-6 cm av basale blad rosetter, som tilhører slekten av større anlegg, noen som vokser opp til 1 m høy. Det vitenskapelige navnet hasteryy (fra det latinske ordet gastron, som betyr bellied fartøy) kommer fra utseendet av blomster med hovne basen tube okolosotsvetnyka.
 Hasteriya dverg ganske upretensiøs og overlever selv nybegynner amatør tillate et stort antall feil. Med godt vare 3-4 år produsert mange rosett av blader, som stiger over elegant rosa og grønne blomster på en lang peduncle.
 Andre : Gasteria batesiana med kantete blader, G. armstrongii med sorte og grønne blader og G. verrucosa med spraglete blader.

 Betingelser for hasteriya


 Letthet: at anlegget er godt utviklet og blomstret i rommet sette den i solen, men hvis den vokser i et drivhus, temperaturen over 32 ° C må det være litt uklar.
 Temperatur I vinter den nødvendige minimum 4 ° C. Sommer Sørg for god ventilasjon.
 Vanning: våren og sommeren vanning anlegget hver 2. uke i de varmeste månedene - en gang i uken. Fortsett vanning til sen høst, gradvis redusere mengden av vann og hyppigheten av vanning, tidlig vinter stop vanning.
 Gjødsling : I sommermånedene 3-4 lage gjødsel høy i kalium.
 Jord Fruktbar leire blanding for potteplanter eller en blanding av 1/3 av grov sand og grus.
 Transplantasjon: hver vår transplantert inn en større pott én størrelse eller hvis hasteriya kraftig utvidet, i en større pott. Etter transplantasjon for to uker ikke vanning anlegget.

 Funksjoner omsorg hasteryey


 Reproduksjon. Spring skarp kniv skille dette hele flyturen (med røtter) og sett den i en egen pott. Eller skjære bladene av noen planter Center (Kutt så nær baseblad). Rosett av blader som vokser på sidene som borekaks fra hoved stammer kan bli kuttet på nøyaktig samme måte. Dryss overflaten deler av rot hormon pulver og la bladene tørke i tre dager, og deretter plassere dem på en tørr overflate jord blanding. Hell i 3 uker når plantene vil danne røtter. Etter ca 8 uker rundt bunnen av anlegget vil ha nye skudd. Ikke fjern de gamle bladene før de er helt tørre opp.  
Buhenvilleya glatt. Bougainmllea glabra

 For å holde seg i form hjemme to typer buhenvylley glatt. Dette Bougainvillea glabra og kunst. spectabilis, med det første - mer krevende plante omsorg. Art. glabra, som vanligvis vokst som en busk som har rosa-lilla bracts. Art. spectabilis - vintreet, som inkluderer hybrider som Mrs Butt med oransje dekkbladene og Killie Campbell med mursteinsrød. Malte bracts ligne petals, mens en spesiell type blader.
 Blomstrende planter er veldig liten og ganske vanlig.
 Sunn buhenvilleya eller papir blomst har en strålende mørke grønne blader og en overflod av fargerike dekkbladene som vises i sommer. Bougainvillea spectabilis kan krølle eller sette i en bue langs støtte. Art. glabra vanligvis gi form busk beskjæring. Prøv å sørge for at planter trenger lys og varme - trenger en solrik rom eller drivhus.
Buhenvilleya glatt. Bougainmllea glabra

 Betingelser for buhenvylley


 Letthet: fullt sollys. Planter krever lyse sol; i skyggen, kan det miste blader.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 5 ° C, selv om anlegget ved en temperatur mister blader. Til bladene ble holdt gjennom hele året, bør vintertemperaturer ikke faller under 18 ° C. Om sommeren, holde temperaturen i størrelsesorden 21-24 C.
 Vanning : Sommer - 3 ganger i uken i vinter - en gang i uken; plante vanning med vann fra springen, slik det kreves buhenvylley kalsium.
 Jorda bør være fuktig, men ikke vannmettet, så sørg for god drenering.
 Fuktighet: etter utseendet på knopper sprayet planter to ganger i uken så lenge blomstene visne. Ikke spray blomster og bladene. For å opprettholde en konstant fuktighet rundt anlegget, plasserer potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling Om våren og sommeren, hver 2. uke Bougainville mate flytende gjødsel for innendørs planter, fortynne med vann. Kast dem to ganger mindre enn anbefalt av produsenten.
 Jord: leirjord blanding.
 Transplantasjon : Årlig, våren, pot samme størrelse for å endre utmattet jord blanding. Normal størrelse potten for voksne planter - 13-18 cm.
 Vare på utseende : Spray anlegget, som beskrevet ovenfor, men aldri spray blomster og dekkbladene. Ikke bruk for rengjøring og polering blader. Dersom anlegget er støvete, fjerne støv støvkost fjær lys eller myk børste.

 Funksjoner omsorg buhenvyllyey


 Registrering vintreet. Uvitknit ende av den elastiske tråd eller tynn stang, slik at de var en del av jorden til en dybde av potten 2/3 av dens motsatte sider. Feste en side av stammen for å støtte og forsiktig obveyte den rundt lysbuen. Ikke skad bladene og stammen. Opletyte all motstand tau eller hyssing, pryhoplyuyuchy stengel nært som mulig til å støtte. Ikke bind stramme knuter. Voksende flyvning krølle rundt støtte. Når den har nådd den motsatte ende av buen, kan man utvide det i motsatt retning.  
Buvardiya, Bouvardia

 Oppkalt etter den XVII århundre gartner Dr. Charles Buvarda Dette meksikanske planten gang brukt som et middel for dysenteri og kjempe mot rabies.
 I andre halvdel av XIX århundre buvardiya ble allment populære potte blomstrende planter som ble dyrket i veksthus, og sin røde blomster med en delikat aroma dekorerte bord og boutonnieres. Corymbose blomsterstanden buvardiya vises behagelig for øyet og sommer til sen høst.
 Voksende topper buvardiya skal jevnlig klype tilbake å plante bedre vetvylos og holdt kompakt form.
 Noen arter, som for eksempel Bouvardia humboldtii og kunst. asminiflora, har en veldig sterk lukt.

 Betingelser for buvardiya


 Lett : Spredt eller reflektert sollys. Ikke hold anlegget i sterkt sollys.
 Temperatur: sommer - i størrelsesorden 18-29 ° C gitt god ventilasjon. Vinter - ikke mindre enn 13 ° C; Holde anlegget borte fra alle varmekilder.
 Vanning : Fra sent på våren til sent på sommeren vanning planter to ganger i uken for å nochva var alltid vått. Om vinteren, redusere vanning til to ganger i uken, om nødvendig, hell mer sjelden, la jordoverflaten tørke ut mellom hver vanning. Ikke glem å helle ut overflødig vann fra skuffen.
 Fuktighet På våren og sommeren spray anlegget en gang i uken, utydelig blomster. Ikke legg prosedyren hvis temperaturen synker under 18 ° C. Plasser potten på skuffen av våt småstein. Vinteren ikke spray anlegget og fjerne småstein fra skuffen.
 Gjødsling : Summer gjødsle hver 2. uke buvardyyu flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til halv konsentrasjon. Ikke Gjødsle under vinter dvalen.
 Jord: like deler av torv, leire jord blanding av blad og fin hvit sand.
 Transplantasjon : Sen vår, en pott som ikke er større enn 13 cm. Tidlig på våren, til transplantasjon, trimme anlegget for å redusere veksten av året. Skjær stilkene på en høyde på From cm over anlegget basert på de samme bladene.
 Vare på utseende : Stopp sprøyting. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.

 Funksjoner omsorg buvardyey


 Beskjæring. Hvis ikke klemme tilbake toppene, vil buvardiya vokse tilfeldig, og det vil være liten blomst. Hver 2. uke klype fingertuppene øvre par små blader på tuppen av stengler. For en gang behandle 1/3 stengler.  
Яндекс.Метрика