Orchid rom omsorgOrkideer anses å være krevende planter. Men mange av disse plantene med riktig pleie kan vokse godt og blomstre i en pott i vinduskarmen, som andre blomster. Omsorg for orkideer består i hovedsak av å gi passende jord fuktighet, jevnlig vanning, lys og transplantasjoner og kunstgjødsel.
Belysning for orkideer
Orkideer forholdene omfatter leiligheten er ganske enkel. De føler seg vel ved normal temperatur 20-23 grader. Men denne orkidéen trenger sterkt lys. Dette er den viktigste faktoren for omsorg, som avgjør om en plante til å blomstre. I dårlig lys orkide kan ikke gi normal vegetative syklus, og hvis for tung plante enkelt kan brenne. Den viktigste tegn på mangel på lys for orkideer - er dens mørke grønne blader (i et sunt, velstående fulle lys orkide Bladene er lyse grønn eller rødlig farge). Gulnende blader, noen ganger med brune flekker indikerer en overflod av lys.
Vanning og misting orkideer
Vanning orkide bare trenger vann ved romtemperatur, bør det ikke gjøre noe mer enn en gang i uken. I stedet for den vanlige vanning er bedre å sette en pott med en plante i en beholder fylt med vann. Til orkide røtter ikke har begynt å råtne, la vannet renne ut av potten før du setter den tilbake i vinduskarmen. Videre orkideer elsker når de er sprayet blader i morgen.
For viktig orkidé har høy luftfuktighet i rommet. De fleste av disse plantene er enkle blader, noe - læraktig. Orkideer som er importert fra den konstant høy fuktighet, har en tynn blader. Ofte kan de samle fuktighet og ulike næringsstoffer.
Øke luftfuktigheten på forskjellige måter. Du kan sette potten skuffen med grus og fukte den regelmessig, eller bygge sin egen plast eller glass partisjon på vinduet. Selvfølgelig, det ideelle - en etablering florarium hjem eller drivhus. Også nyttig å sette ved siden av orkideer flere åpne beholdere med vann, periodevis bruke spesial luftfuktere, utøve daglig sprøyting.
Imidlertid bør det bemerkes at denne fremgangsmåten har sine fordeler og ulemper. Av cons inkluderer kortvarig effekt, dessuten etter sprøyting er det gunstige forhold for utvikling og spredning av ulike infeksjoner.
Under sprøyting bør se til at vannet ikke ville påvirket selve blomsten. Beste tid for sprøyting - denne morgenen, mens kvelden orkide gjøre det helt tørt. Ellers selv de usynlige vanndråper som natt forblir på blader, råtnende planter er i stand til å provosere.
Den mest optimale fuktighet for orkideer - 60-70%. For å opprettholde et stabilt nivå av fuktighet, kan du bruke husholdnings luftfukter eller plasser orkidé i en spesiell mini-drivhus. Men bruken av disse enhetene ikke alltid produsere bare positive resultater, som luften vi puster planter bør være frisk og ikke flau.
Det er en annen måte for deg å holde i lang tid høy luftfuktighet i rommet. Til dette trenger du en spesiell gardin vindu skjermen eller gjennomsiktig film. Selv om du kan bruke en tykk gardin tyulevuyu. Det er også nødvendig for å beskytte den generalutvalg radiator, som vanligvis er plassert under terskel. Da fuktig luft vil ikke forsvinne, men vil snarere akkumuleres i nærheten av plantene.
Repotting Orchids
For overføring av denne planten er best brukt hygroskopisk og luft-land som inneholder partikler som består av bark, mose, ekspandert leire, trekull. Usыpav overflaten av potten orkide mose, er du sakte tørking av jorda.
I de varmeste månedene, for det meste i sommer, kan du lage orkide på balkongen. På grunn av det faktum at dette anlegget har grønne røtter som er involvert i fotosyntesen, må det bli transplantert i en gjennomsiktig pot. I tillegg vil det tillate deg å overvåke statusen til røttene av orkideer.
Hvordan orkide blomster og avl
Tette blomster orkideer vanligvis glede sin blomstring i månedsvis. Peduncles i disse plantene utvikler seg svært langsomt, slik at du kan se på forgrenede Peduncles, som jevnlig avvist blomst. Lange orkideer er i stand til å produsere to eller tre blomsterstengler i løpet av året.
Disse plantene formeres vegetativt. Det kan være luft lagdeling, som til slutt danner røtter. Deretter kan de bli plantet separat. Også disse plantene er i stand til å reprodusere hjelp rotsokkel. Den tredje fremgangsmåte for reproduksjon orkideer - separasjon av stammen av planten. Skjær av toppen av stammen og umiddelbart ukorenyte det. I sin tur, har venstre fat la sideskudd. Denne metoden for reproduksjon er perfekt for Fornyelse plantene dine.
Eierne av disse vakre blomstene ikke glem at for deres vanlige blomstring og reproduksjon er svært viktig å opprettholde riktig temperatur. Således bør den gjennomsnittlige daglige temperatur i flere uker, ikke overstige 18 grader og om natten ikke være mindre enn 12 pluss. Tross alt, dette er hjemmet til orkideer klima. Den eldre orkide er, jo mer vil det vises på stilkene, så - og blomster. Så under blomstringen prøve å gi dem en varm temperatur kan være litt over 18 grader. Da plantene vil glede deg med sin skjønnhet som ingen kan forbli likegyldig.  
Hvorfor ikke Kalachoe blomstrer?Nykommere i hagebruk er vanligvis ikke forstå hvorfor deres favoritt blomstrer Kalachoe. For alle sine vilkår refererer det til de lite krevende planter som tåler en god nok omsorg for seg selv. Men bør møtes med blomst litt nærmere, blir det klart hva som bør gjøres for å støtte Kalanchoe. Dette anlegget som skapt for å glede sine eiere aktiv blomst nesten hele året.
Hvorfor ikke Kalachoe blomstrer
Hver gartner deres omsorg. Noen er bekymret for at oppblomstringer eple og søt år blir ingen avling. Andre trist at lei på vinduskarmen Kalanchoe ikke ønsker å oppløse sine vakre blomsten. Atter andre ta vare på blomstene i hagen, ikke å bli kvitt ugress. Til slutt, hver og en av dem er den riktige løsningen, innser at du kan nyte i fremtiden for din favoritt plante.
Faktorene grunn av noe som Kalanchoe ikke ønsker å blomstre:
Et lite sollys. Sukkulenter (representert ved virkelig blomst) elsker solen, men refererer til fans av de korte dagslys timer. Langt liv i et mørkt plass kan forårsake ikke bare fravær av blomster, men død av anlegget.
Mangel på vanning. På vinteren fuktighet underskudd er en naturlig prosess med Kalanchoe. Men sommer blomst krever intensiv vanning for å fortsette syklusen av vekst og blomstring.
Økt fuktighet. Til tross for kjærligheten til rikelig vanning, Kalanchoe som tørr luft. Sprøyting kan forårsake sykdom blomst.
Mangelen på beskjæring. Falmede planter bør hensynsløst kuttet av slik at stammen, slik at bare den nederste par blader. Spring - den beste tiden å forkorte stilkene av gamle skudd omtrent to tredjedeler lengden. Takket være slike omsorg Kalanchoe ikke bare anskaffe ryddig og vakre utseende, men også forberede for fremtiden blomstring.
Fremveksten av skadedyr. Sunn plante ganske konsekvent reagerer på angrep av ulike skadedyr. Men fuktighet, noe som gjør den sårbar for pulveraktig mugg, grå mugg, invasjon av bladlus, edderkopp midd, skala insekter og melete voylochnykov.
Når blomstringen kalanchoe, omsorg og oppmerksomhet
Gitt funksjonene til saftige planter som en representant, fra Kalanchoe kan oppnå tidlig blomstring forsvarlig omsorg. Men så Florist avhenger av varigheten, intensiteten og repetisjon av denne gledelige begivenheten.
Under blomstring kalanchoe vare litt forskjellig fra de vanlige anbefalingene:
Lysmodus. Vinduskarmen i sør-øst eller sør-vest siden av bygningen er best for Kalanchoe. Blomstrende plante må beskyttes mot sterk dagslys i sommer (kunstig redusert sine 12 timer gardiner lukket) og redusere den mørke vinteren (fortsatt dag til 12 timer med bakgrunnsbelysning).
Temperatur. Generelt anbefales det å opprettholde romtemperatur på ca 20-22 ° C, minkende om vinteren til 16-18 ° C. Men det finnes mange eksempler på at anlegget fortsatte å blomstre "ikke ideelt" temperatur. Derfor kan vi ikke se på termometeret hver dag, redd disse tallene der.
Jord. Rett underlaget med noen blomsterbutikk er godt egnet upretensiøs Kalanchoe. Du kan dyrke planter i jord som består av like deler av torv, humus og blad og sand og torv. Blooming saftige forsøk ikke å forstyrre forbindelsen i en større pott, la den på plass for tiden. Men det var anledninger da selv etter transplantasjon anlegget fortsatte å blomstre og vokse aktivt.
Vanning. Det er ønskelig å opprettholde moderate vanning når det er vått. Det er best å skape betingelser hvor rikelig vanning vil bli kombinert med en temmelig tørr luft. Com jord med moderat fuktighet, må holde, som oppnås ved tilsetning av vann til den grad tørking toppsjikt.
Gjødsling. Ingen spesielle anbefalinger for ernæring Kalanchoe. Gjennomsnittlig gjødsel for kaktus eller sukkulenter med dosering som er angitt på pakken kan legges to ganger i måneden.
Heat. Blomst klart oppfattet negativt rettet varmestrøm. Derfor, om sommeren er det bedre å ikke forlate foran et åpent vindu hvor atferden kan være varm luft. I vinter holde ovnene som var ute av Kalanchoe.
Når blomstringen saftige, sin fargerike sjarmerende i sin enkelhet. Kalanchoe er god i seg selv. Hvis ikke jordbær blomstrer, jo mer frustrerende utsiktene til å bli stående uten bær enn ikke slutte å se på henne blomster. En skikkelig omsorg for planter som fører til det faktum at det faller innenfor "gjensidighet", avslører i all sin prakt.  
Яндекс.Метрика