Pahystahys. Omsorg

 Pahystahys. Omsorg hjemme


 Pahystahys å bry seg hjemme. Pahystahys: reproduksjon. Pahystahys: transplantasjon. Pahystahys: voksende. Nødvendige betingelser for økende pahystahysa.

 PAHYSTAHYS GUL (Pachystachys lutea)


 Pahystahys gul begynte å vokse som potteplanter nylig. Det ligner mer vanlig beloperone guttata, eller reker anlegget. Begge anleggene tilhører familien av akantus. Lyse gule bracts patystahysa vokse vertikalt, som stearinlys, på tuppen av stilkene bærende blader - for der anlegget ble kåret lollipop. Mellom de hvite dekkbladene er lik Snapdragon blomster. Når blomstringen er over, kan pahystahys holde like dekorative og lystnoe planten etter blomstring, selv om det skal være halvparten av avlingen å holde det kompakt form, en sunn plante tett fargerike blader som vokser langs lengden av stammen. Hvis de er blek, utydelig eller hengende - anlegget krever omsorg og oppmerksomhet.

 Hva er de nødvendige betingelser for økende pahystahysa


 Lett : Full sollys. I vinter, en periode med hvile, skyggeplante.
 Temperatur: Gjennomsnittlig sommertemperaturer - rundt 16 ° C (maks 21 ° C). Om vinteren, bør temperaturen være lavere, men ikke mindre enn 7 ° C, ellers anlegget kan midlertidig miste blader.
 Vanning : Summer alltid opprettholde jordfuktighet, plante vanning 2-3 ganger i uken eller enda oftere i varmt vær hvis jorda tørker raskt. Vinter vanning omtrent en gang i uken. Jorda må aldri tørke helt ut, men vær forsiktig at det ikke perezvolozhuvavsya. Forlat aldri planterøttene i vann.
 Fuktighet : Plant spray 2-3 ganger i uken; å øke luftfuktigheten, plasserer potten på skuffen av våt småstein eller utvidet leire.
 Gjødsling : Sesongen vekst gang i uken gjør flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord : Clay jord blanding. Sørg for god drenering.
 Transfer pahystahysa Hvert år i tidlig på våren.
 De fem-års planter er transplantert inn en pott størrelse på 13 cm. Sett på bunnen av potten flere skår, småstein eller grus for å sikre god drenering.
 Vare på utseende : Clean støvete plante myk børste eller fjærkost. Ikke bruk polish til bladene.

 Pahystahys. Funksjoner omsorg


 Beskjæring. Når blomster og bracts visne, kutte stilkene på 7-15 cm fra jordoverflaten. Stilkene skjæres rett over venstre brev.
 Høy luftfuktighet. For å sikre en høy grad av fuktighet, sette potten på skuffen av våt småstein, men vær forsiktig med å ikke bekymring bunnen av potten av vann. Ikke spray anlegget under dannelsen av bracts, eller de vil råtne.  
Radermahera - omsorg i hjemmet
 Hjemland evergreens, representant for en familie bihnoniyevi er øya Java. Navnet var til ære radermahera amatørbotaniker Radermahera Y.K.M. som først vitenskapelig beskrevet alle sine egenskaper og karakteristika. De karakteristiske trekk er tilstedeværelsen av blomster "oprobkovilyh sochevychok" på grener og lange "patent" blader.
 Den vanlige habitat radermahery - naturlig. For rom som er egnet bare én art - Kinesisk radermahera. In vivo vekst av denne planten blomstrer en vakker "bells" som blomstrer i den kjølige natten og har en behagelig lukt, som minner om kanel. Hjemme radermahera ikke gi blomster som dyrkes som dekorative bladene potteplante høyde meter.
 Radermahera har attraktive tre med litt hengende grener, dekket med mange små-sized blanke blader, er bladet lamina godt merket striper. Den etterlater alle appell og gjør dette hjemme dekorative planter, så ta vare på dem bør være svært forsiktig for å unngå å falle. Med beskjæring og pryschypok frodig krone er dannet, og gi flere sirkulær belysning gir fine med denne formen for kronen.
 Plant Care
 Forsiktig omsorg i hjemmet fører til rask vekst og utvikling av trær. Radermahera elsker et lyst rom, men skjermet fra direkte sollys. I dårlig lys bladene av planten er svært lette og små, og under intens soleksponering - tørr. Årlig romtemperatur bør ikke overstige 22 ° C og om vinteren ikke synke til 12 grader Celsius. Et lite tre liker frisk luft, men er redd for trekk og røyker sigaretter.
 Vanning bør radermaheru regelmessig, men moderat, gjør planten liker ikke stillestående fuktighet fra bladene som umiddelbart blir gul og selv faller. Det er heller ikke tåler tørt jordsmonn fordi dosert sprøyting ferskvann er akkurat slik, spesielt på varme sommerdager. For å skape den nødvendige klima for planter, pot satt på brettet med vann. Ferskvann til vanning bør ringe på forhånd og være sikker på å bosette seg.
 Hele våren og sommeren intensiv gjødselfabrikk trenger jord som utføres to ganger i måneden. Slik lader du bruker konvensjonell gjødsel designet for potteplanter som legges umiddelbart etter vannhull som ekstra fuktighet. Dette er nødvendig for ikke å skade røttene radermahery: gjødsel oppløst i vann kan brenne dem.
 Transplantere unge planter produsert hver vår og moden treet transplantert i spredning av rotsystemet. Hver gang radermaheru plassert i en romslig gryte, men ikke veldig lang, slik at anlegget ikke liker store potter. I potten strømmet en ny jord, som består av kompost, blad og torv land, samt torv. Dreneringssystem dannet av sand under tilsetning av småstein. Nå i blomst butikker som selger alle slags ekstra urenheter for å danne den ønskede underlaget.
 Anlegget forplantning er vegetative midler. For denne sommeren eller våren kutte topper av grener opp til ti centimeter og plantet i sand fuktet. Håndtaket er dekket med cellofan eller glasskrukker å skape gunstige vilkår. Omsorg er å håndtere vanlig ventilasjon og jordfuktighet.  
Hvordan å transplantere Monstera?
 Monstera - det er en populær potteplante som har antenne røtter. Det hører til de eviggrønne busker og vinstokker stor familie Myrkonglefamilien, så hold voksende Monstera er bare i store romslige rom, fordi det vokser raskt. Hvordan å transplantere Monstera retten til ikke å forårsake utilsiktet skade på anlegget, ikke alle vet blomsterhandler amatør. Det er på grunn av sin store størrelse Monstera sitt navn (monster - et monster). Denne upretensiøs vintreet, trenger den lyse ambient farge, romtemperatur, høy luftfuktighet (Monstera bør regelmessig sprayet) og mate om et par ganger i måneden (vinter - sjelden) organisk gjødsel.
I naturen (og fødested Monstera - er Sør-Amerika) planten blomstrer regelmessig, er sjelden leiligheten.
 Monstera transplantert inn i potter pre-forberedt
Monstera kan transplanteres når det vil være ett år. Unge planter er transplantert hvert år gått, velger denne våren, når temperaturen utendørs og innendørs blir høyere. Det kreves minimum der Monstera ikke bremse ikke sin vekst: + 16 grader.
Monstera akseptert en treårig transplantasjon hvert år. Når planten fyller fem, kan du plante hvert fjerde år. Eneste land i potter trenger å fylle opp hvert år.
For transplantasjon velge plass pods. Ikke bare plantet ung plante i en gryte med stor diameter, øke den gradvis. Ordne kompetent kvalitet drenering vystelyvshy bunnen av potten skår, steiner, ødelagte fliser, grov sand. Young Monstera trenger litt syre eller nøytral jord bestående av torv, blad humus jord, torv og sand, voksen tilnærming er mer sur jord. I midten av potten sette inn motstand - som sådan kan gjøre en vanlig pinne, pakket med mose, fast wire. Reliance Monstera å opprettholde en pot nødvendige betingelser for vekst av planten og dens antenne røtter. Røttene som kan ennå ikke komme til bakken, med mose få fuktighet og ekstra strøm til å vokse raskere.
Med potten forsiktig bringe den gamle Monstera, legg den i midten av den nye potten, zasyplemo skrøpelige blanding ved å plassere sine røtter. Neste må du raskt fylle opp bakken til toppen av potten, hell anlegget.
Den beste oppskriften jord blandingen for unge Monstera: en del blad, ett av siktet sand (fortrinnsvis sjø), tre av torv. Etter transplantasjon Monstera kan bli syk, ta det etterlater en gulaktig fargetone. Men ikke bekymre deg for ingenting, etter en uke og tilpasningsdyktig plante pozeleniye igjen. Deretter kan du helle.
 Hvordan å transplantere en plante med røtter
I Monstera voksne ofte et stort antall antenne røtter som er litt bortskjemt attraktive planter. Hvordan å transplantere Monstera med antenne røtter?
Par røtter ved transplantasjon bør nøye vikle og sikre med streng våt nær stammen. Når røttene vil starte små røtter, kan bagasjerommet på Monstera med bladene kuttes, satt i en gryte, plasserer kutt stengt bakken. Så vokser en ny, ung plante. På samme gamle frisk "såret" må strø fine kull, senere dette stedet vil sideskudd.
Monstera ofte mislikt på grunn av en tro på at dette anlegget er angivelig i stand til å ødelegge familien. Men ikke gi opp med å kjøpe denne fantastiske og lite krevende planter som kan vokse til fem meter giganten.  
Hibiscus CareTilhører slekten Hibiscus Malvaceae og har ca 200-220 arter. Hjemland vurdere dette anlegget Sørøst-Asia, men også fritt Hibiscus vokser i Amerika og Afrika. I Hawaii regnes som den nasjonale blomst av anlegget, og kaller det "blomsten av en vakker kvinne." I Brasil vokser hibiscus, øredobber prinsesse oppkalt etter sin uvanlig form.
På steder med hibiscus Vekst er ikke bare en dekorativ plante - sin unge skudd og blader er spist. Dessuten er frø, frukt, røtter og blader brukt i folkemedisinen, og med frø også lage vakre halskjeder. Blomster av hibiscus er en del av hårfarge og biter av frukt alltid gjøre opp frukt te.
Vi har den vanligste typen av hibiscus som kinesisk rose. Han regnes som en av de vakreste blomster og hibiscus for å fest dine øyne vakre blomster, må du legge litt innsats og utøve forsvarlig omsorg. Siden anlegget er opprinnelig fra tropene, omsorg og betingelser og hans "residence" bør være så nær til regnskogen.
Betingelser for planter
Lys. For hibiscus trenger sterkt lys. God går, hvis det er litt distré - i løpet av våren og sommeren direkte sollys på bladene av hibiscus høyst uønsket. Hvis du putter en blomst på et sted der lyset ikke er nok - han ikke dø, men heller vil blomstre dårlig eller ikke danner blomster. Derfor, den beste plassen for kinesiske roser - et godt opplyst vinduskarmen, som fortsatt er et helvete av middag skygge bedre.
Vanning. Under bør vannes rikelig våren og sommeren hibiscus, gjorde jorden ikke tørr. Også på dette tidspunktet, vil ingen skade bli sprøyting planter. Vel, hvis fremgangsmåten utføres daglig. Men vinteren vanning hibiscus bør være moderat, men på hvilken måte den voksende kinesiske rose ikke bør peresushuvatysya da dette kan ødelegge lunefull plante. Hvis huset ditt i vinter på grunn av ildsteder luften er tørr, blomst sprøyting og krever også mer forsiktig vedlikehold. Vann til vanning hibiscus trenger å bruke filtrert eller samlet godt. Vanning vann blomst springen anbefales ikke.
Temperatur. Denne blomsten trenger vedlikehold i varme forhold. Sommeren vil være optimal temperatur +20 25 grader, om vinteren er det tillatt unnlatelse til 14-20 grader. Spesielt senke temperaturen om vinteren for kinesiske roser er nødvendig - Hibiscus perezimuet godt nok i et varmt rom. Men husk at om vinteren og kjøle den i bedre steder lagt knopper, som senere rozpustyatsya blomster.
Transplantasjon. Kina Rose raskt voksende, og så er aktivt vokser og krever derfor hyppig transplanterer i en stor gryte. Transplantert hibiscus, vanligvis en gang i året. Før transplantere anlegget må gjøres beskjæring. Mest erfarne blomsterdekoratører gjøre det på senvinteren - tidlig på våren. Kina Rose tåler beskjæring godt like viktig som å danne en ryddig og vakker busk unge grener beskjæres med halvparten. Kinesisk steg til jord er ikke spesielt krevende, men det ville være bedre hvis du bruker løs og fruktbar jord.
Når hibiscus nådd en tilstrekkelig størrelse, i stedet for å transplantere nok til å erstatte matjord.
Reproduksjon. Den vanligste metoden for reproduksjon hibiscus hjemme - borekaks. Vanligvis er dette gjort umiddelbart etter beskjæring av planter. Borekaks er plassert i en sand-torv-blanding, og etter forankring skjer, kan de bli plantet i potter.
Blomsterbutikker blir ofte møtt med problemet med hvordan å gulning og fallende løv hibiscus. Årsaken kan være mangel på lys, så ofte "November" kan sees i høst og vinter. Hypotermi, transfusjon, utkast eller tørrhet kan også føre til at anlegget vil miste et stort antall blader.  
Яндекс.Метрика