Piley. Omsorg hjemme

 Piley. Omsorg


 Piley å bry seg hjemme. Piley: reproduksjon. Piley: transplantasjon. Piley: voksende. Nødvendige betingelser for økende piley.

 Piley Kade (Pilea cadierii)


 Piley Kade - attraktiv og lite krevende plante omsorg. Det ser bra ut i blandede beplantning med andre planter, men med forbehold om tilfeldig vekst og tap av dekorative kvaliteter, så i midten av sommeren skyter bør fjernes for å senke grenene vokser mer frodig.
 Mørk grønne blader med sølvfargede flekker piley har en oval form, en lengde på ca 4 cm og bredde ca 2 cm. Først blednovatы nye blader, utvikler sin farge i avtagende. Etter en sølv-grå flekker på bladene piley også kalt aluminiumverket.
 Det finnes flere varianter av planter inkludert miniatyr P. cadierii pappa og P. mollid eller Moon Valley - en interessant ny type krøllete blader.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse piley


 Lett : Plasser anlegget i en solrik vinduskarm, men ikke i direkte ettermiddagssol. Med mangel på lys planten utvikler tilfeldig, og grenene er utsatt. Sørg for at vinter bladene ikke ta vindusglass.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 15 ° C, selv om anlegget vil overleve og ved en lavere temperatur hvis redusere vanning. Sommer - ikke over 21 ° C.
 Vanning piley : Summer vanning anlegget 2-3 ganger i uken. Vinter - en gang i uken, men jorden må aldri tørke helt ut.
 Fuktighet: spray anlegget hver dag i sommer og vinter - omtrent en gang i uken, men ved temperaturer over 21 ° C og spray hver dag. Dersom anlegget faller sollys, bladene rist gjenværende dråper av vann.
 Gjødsling piley Om våren og sommeren, sesongen av vekst, lage flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Bakken for piley: blanding av 3 deler leirjord med en del torv.
 Overføre hver vår. Før transplantasjonen stammen forkortes med omtrent halvparten, og deretter fortsette til anlegget vil bli mer frodig. Vare på utseende: bare sprayer å opprettholde fuktighet. Hvis planten er sterkt støvete, fjerne støv med en myk, tørr børste. Ikke bruk polish til bladene.

 Piley. Funksjoner omsorg


 Beskjæring piley. Hvis piley vokser veldig rotete og den stammer utvikle mer aktiv enn bladene, topper av stilkene vokser prischipnite. Spring å transplantere halv kutt hentet tilfeldig voksende stilk planter. Cut skyter skarpe sakser like over et par blader.  
Freesia: planting, voksende og omsorg for blomst
 Fin, delikat, silkeaktig blomster fresia, klynge ligger på en høy sterk stilk, mer enn tre århundrer, er mye brukt i landskapsforming og blomsterdesign. Lett og berusende duften av noe som likner lukten av blomster, men planten tilhører anlegget familien klubnelukovychnыm iris. De fleste gartnere fått anerkjennelse blant fresia hybrid som kombinerer alle mangfoldet av denne magiske blomsten.
 Til tross for den tilsynelatende skjørhet og svakhet, fresia blomst bryr seg en smekk. Med sin høye allsidighet, kan anlegget bli vellykket dyrkes i hagen samt en romslig dype potter på vinduet.
 Planting Freesia
 Før du blåse bobler planter i åpent terreng, helst mens podrastyt dem i vinduskarmen, plassere i potter med torv og kompost og zakopavshy til en dybde på 3-4 cm. I midten av våren, når skuddene vokse opp litt, kan de plantes i hagen. Til din utsøkte skjønnhet følte seg komfortabel i det nye stedet, prøv å velge hvilket område av hagen, beskyttet mot vind og direkte sollys.
 En person bosatt i Sør-Afrika, fresia svært følsomme for temperatursvingninger godbiter. Ikke plante den i bakken, hvis det er fare for frost eller kaldt regn. Bare når den gjennomsnittlige temperaturen i de øvre lag av jord når 11-16 ° C, vil varmekrevende blomst føler deg komfortabel i det fri. Men forsinke landing er ikke verdt det. Delikat begynnelse av blomsterstander, treffer bakken for oppvarmet dø, og anlegget, selv fjerne stammen med blader, blomstrer lenger kan.
 Freesia vokser best i jord med god drenering. Landing nødvendigvis pereprevshymy befrukte organisk gjødsel. Ved å plassere knuter i bakken ikke dypere enn 10 cm (den lettere jord, kan pærene plasseres nedenfor) zamulchuyte godt og hell landingsplassen. Det bidrar til dårlig germinale røtter fullt mettet med fuktighet, og på samme tid ikke forringes oversvømmes.
 Den optimale temperatur for riktig planteutvikling - 13 til 22 ° C. Ved lavere temperaturer påvirket størrelsen og kvaliteten av stilkene på et høyere - alle kraftverk vil gå inn i bladene.
 Dyrking og omsorg Freesia
 Grunnlaget for blomst omsorg er:
 1. Nøye luking landingsstripen er utformet fresia fra uønskede ugress naboer som kan smother delikat blomst.
 2. Løsne matjord oksygen metter jord og hjelper gjødsel og biologisk aktive stoffer lett komme rotsystemet av anlegget.
 3. Regelmessig vanning vil sikre en enhetlig fukting av jord, så plantene trenger for å lykkes slipper stengler. Holde topplaget av jord peresyhav også, og på samme tid, unngå stagnasjon av vann i jordsmonnet, noe som kan føre til nedbrytning og død av røtter.
 4. Gjødsling blomster for hele perioden med vekst og blomstring bør ikke overstige 5-6 ganger. For første gang dette bør gjøres så snart trapper blomster vises på jorden. For det første foring er best å bruke en oppløsning av ammoniumnitrat med en konsentrasjon på 1: 500 (ca. 10 gram ammoniumnitrat til 5 liter vann). Følgende oppførsel fôring hver 2-3 uke potash salt og superfosfat.
 Blomstrende plante trenger sterk støtte. Ellers tynne stengler, kan prohybayuschyesya under vekten av frodige blomster deformeres og bøy til bakken.
 Sykdommer og skadedyr
 Parasitter og sykdommer som påvirker delikat blomst, lik de som infisere gladioler. Først av alt, edderkopp midd, bladlus eller thrips enheter. Feil vare eller ugunstige værforhold føre til at anlegget er infisert med sopp Fusarium (rot råtne), skorpedannelse, noe som fører til deformasjon av blader og blomster, eller botrytisom, preget av utseendet i alle deler av anlegget spesifikke grå plakett. Mouse - en annen formidabel fiende fresia. Skade roten av anlegget, fører de til døden av en blomst.
 Subtile aromaer av fresia, som minner om frisk havbris og vakre delikate blomster av skjør, som porselen petals dekorere hagen din, gir det eleganse og aristokratiet.  
Reproduksjon av orkideer hjemme
 De mest delikate og vakre blomster i verden - orkideer som aldri slutter å beundre. At de alltid gledelig du trenger blomster eksklusiv og konstant pleie, og det er derfor ofte sammenlignet med orkide relativt ambisiøs kvinne, så hun blomstret, du trenger daglig stell og verne.
 Få vet at blomsten orkideer kan dyrkes i hjemmet. Du må vite alt om funksjonene orkide reproduksjon av sine former, vanskelighetene og særegenheter dyrking. Sette sammen denne kunnskapen, vil du mestre vitenskapen om Florist. Så, hvordan du skal begynne avl orkideer hjemme?
 Litt om hvordan å forplante orkideer
 Fra skolen biologi Selvfølgelig vet vi at det er to typer anlegg reproduksjon: seksuelle (frø) og aseksuell (blomst stykke).
 For orkideer blir ansett som mer hensiktsmessig kjønnsløs: for det første er det lettere som planten vokser raskt, og for det andre vil det nye anlegget nøyaktig ligne den overordnede.
 For å få en del av voksen blomster rotstokk skal komme ut av potten og atskilt fra pæredelen, og slik at hver separat tatt brud hadde minst tre falske bulblets. Det er best å forplante anlegget tidlig om våren før eller under tidlig sap strømning i naturen.
 Når du ringer et innsnitt knivblad bør være steril (bedre hvis du antent den i brann) til anlegget ble ikke smittet. Etter separasjon av skade pærer bør strø pulverisert kull for å hindre forråtnelse. Da anlegget er plassert i en egen potten, hvor den til slutt vil vokse. Men dette er bare generelle anbefalinger for voksende orkideer hjemme, siden hver type blomst har sine egne særtrekk.
 Phalaenopsis orkideer Reproduksjon
 Hver type orkidé har en unik farge. Dette eksotisk plante som bor i ulike deler av planeten, fordi hver art har sin egen særegenheter reproduksjon. For eksempel, en blomst "Wanda": sin særegenhet reproduksjon - apikale borekaks, fordi anlegget er en viss avstand mellom de voksende skuddene. Denne type orkidé - raskt voksende, det regnes som en av de mest populære i vårt land.
 Wild Orchid "Dendrobium" spredd av laterale skudd som har blitt sprayet og begynne å mate, for å få en hel ny plante.
 Spesiell oppmerksomhet er betalt orkide varianter "Phalaenopsis" (oversettelse - "som en sommerfugl"), som regnes som fødestedet til Sørøst-Asia. Det er trygt å si at denne type blomster - leder i popularitet fordi det er lett å ta vare på, lett, og viktigst, raskt kan vokse en ny plante.
 Det forplantning av orkideer barn som under blomstringen vises på peduncles. Det skjer ofte at en voksen plante gir fire dannet blader, som betyr at du kan samtidig vokse orkideer uten å tiltrekke litt hjelp.
 Teknologi planting Phalaenopsis
Reproduksjon av orkideer hjemme
 Tenk så heldig hvis peduncle selv var barn. Hvis du ønsker å stimulere deres vekst, er det nødvendig å bruke gjødsel for orkideer og legge til et anlegg for instruksjoner og forsiktig fjerne planten fra barna skalaer som er på peduncle. Prøv ikke å skade nyrene, som er anbefalt å smøre tsytokynynovoy lim, som fører til rask modning av barn. En annen måte å akselerere veksten: av hver nyre vikle fuktig torvmose og innpakket et stykke av plast. Når skuddene vises kan polyetylen fjernes og etterlater mose dannelse av røtter.
 Du skal se to par brosjyrer. Antenne røtter må være minst 5 cm, bare så de bør være nøye separert. Det er viktig å huske at reproduksjonen er dårlig for vekstsesongen sunne planter, så vær forsiktig når du håndterer din orkidé.
 Å plante en plante, må du furubark, som tjener som grunnlag for barna orkideer, kull, som kan kjøpes i butikken merket "For orkideer» og en sunn voksen plante. Den aller anlegget må ikke være eldre enn seks år med falmede blomster stilker umiddelbart bli kuttet til å sove knopp trådte i kraft. Hvis du ser at barn begynner å modne, og de trenger å bli separert, er anlegget ikke vannet mer enn en gang i ti dager.
 Før den direkte forplantning av planter høstes på et kjølig sted der temperaturen ikke stiger over 16-220. Men solens stråler er nødvendig, slik det ofte er vertinne stå orkideer på balkongen, hvor den optimale temperaturen holdes dag og natt, og solen treffer barnet og aktiverer sitt arbeid. Når det er en merkbar svellende prosess, er anlegget overført til et mørkt sted ved en konstant temperatur på 200.
 Etter transplantasjon til voksen plante er syk, må selve prosessen med reproduksjon mate den (butikken har alt du trenger for det), spray bladene med en spesiell gjødsel fortynnet i vann og hell denne løsningen tilhører selve anlegget.
 Den forberedende periode varer i ca tre uker. Når du visuelt bestemt at barnet er klar for reproduksjon (det bør økes i størrelse og la luftrøtter), i det tidligere regimet vanning anlegget med vann ved romtemperatur. Hvis vannet ikke er prosohla i en pott, krever vanning orkidé.
 Som du kan se, spredte orkide hjemme lett, en prosess som krever mer energi, men det er verdt det når du føler fruktene av sitt arbeid i form av nye vakre planter.
 Gå direkte til Institutt for barna peduncle. Når du merker at røttene av plantene var tykkere (ca 3 cm), føler seg fri til å gå til butikken for en gjennomsiktig pott. Inne i en tredje plass furubark liten størrelse, bør de største bitene ikke være mer enn 1 cm. Fra blomst sunn unge baby kuttes orkideer, tar ca 1 cm fra den overordnede stammen. Et sted hvor du skjære babyen må dryss med kull og la for en dag alene. Da bør du nøye transplantere en plante i en pott med et substrat av furu, deretter strø sagflis oppå orkidé. På dagen for transplantasjon planten vannes, pot Phalaenopsis satt i et mørkt sted ved en konstant temperatur som ikke overstiger 25 0 og ganske høy luftfuktighet (det kan være litt teplychka laget med sine egne hender). Med to par blader på babyen du igjen, bør laveste paret pozhovtity.
 Anlegget er sakte slår rot i vårt klima, men vokser ved romtemperatur, så "release" av sin kunstige drivhus kan være bare ett år innen hvilke å ​​stimulere plantevekst gjødsel eksempel: kornevin, Appin og heteroauxin.
 Denne metoden er testet og de amatør gartnere som stadig vokser orkideer hjemme.
 Seed måte å transplantere orkideer
 Listen metode for avl planter ved hjelp av barna er den mest enkle, men du kan bruke en annen - frø, som først må spire frø av selleri at hvis forsvarlig omsorg og pasient vises etter ca ni måneder. Det er en fare for at under veksten av små spirer vil være forskjellige infeksjoner utenfor, for eksempel, kan "spise" mold. For frø spiring orkideer trenger et sterilt miljø og stadig mate frøene å spire det var full. Bare to år etter at bakterie kan få unge orkidé. Og for å gjøre det blomstre og behagelig for øyet, ta enda noen år (med riktig pleie - fire år).
 For eksempel, en plantearter som "Venus Slipper" blomstrer bare i det tiende året etter avl, denne forskjellen farger av regionene i det sentrale Russland fra eksotisk som kan blomstrer bare en gang i livet.
 Ved oppdrett av orkideer er fullt mulig å dele rotstokker når de kalte pseudobulb ansvarlig for oppsamling av mineraler og næringsstoffer.
 I naturen, alle orkideer formerer seg ved frø og nye grener, bidrar dette til en mild tropisk klima der det er en sunn plante etter et og et halvt år.  
Яндекс.Метрика