Platitserium. Omsorg hjemme

 Platitserium. Reinhorn. Omsorg


 Platitserium å bry seg hjemme. Platitserium: reproduksjon. Platitserium: transplantasjon. Platitserium: voksende. Nødvendige betingelser for økende platitseriuma.

 Platitserium dvuhvylchatыy (Platycerium bifurcatum)


 Platitserium dvuhvylchatыy eller Antlers bregne, innfødt til Australia. Det ser best ut i hengende kurver, men kan vokse på et stykke kork bark. I anlegget to typer bokstaver: en flat, grønn, dekket med fuzz og ser ut som gevir, andre brun, den såkalte steril karmanopodibni som fungerer som den viktigste støtte blader. I likhet med fluff hår på grønne blader kan ikke fjernes, ellers kan dø anlegget.
 I motsetning til andre bregner, for platitseriuma dvuhvylchatoho ingen rolle fuktighet atmosfære. Dette anlegget er noen ganger vanskelig for vann, som sterile bladene vokser direkte over jordoverflaten, og mellom dem er det ikke er noen hull, som kan trenge inn i traktutløpet. Den beste måten å vanne planten - en gang i uken for å fordype potten i en bøtte med vann eller helle vann i skuffen under potten. Fern elg gevir større enn Antlers, og det bør holdes på et høyere temperatur.

 Nødvendige forutsetninger for å vokse platitseriuma


 Lett : Full sollys.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 15 ° C om sommeren og opprettholde temperaturen i løpet av 18 til 24 ° C.
 Vanning: hvis ingen suspendert under kurven skuffen, slik at vannet plantene nedenfor, en gang i uken fordype potten i en bøtte med vann. La jorda tørke mellom hver vanning.
 Fuktighet : Plant krever en tørr atmosfære. I rommet med sentralvarme ved 24 ° C eller over en gang i uken spray anlegget med bløtt vann.
 Gjødsling: våren og sommeren en gang i måneden lage gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger.
 Jord En del Sphagnum mose og hakkede to deler torv jord blanding. Transfer platytsernyuma: Unge planter er transplantert hvert 2. år, prøver ikke å skade røttene.
 Vare på utseende : En gang i måneden plante spray bløtt vann eller forsiktig fjerne støv fjærkost. Aldri tørt løv eller bruke deres fasiliteter for rengjøring og polering.

 Platitserium. Funksjoner omsorg


 Feste for skorpe. Plukke opp et stykke kork bark, gren eller danne passende stykke tre, og hvis det er ingen naturlige forsenkninger meisle lage små hulrom i stedet der du ønsker å fikse anlegget. Fjerne planten fra potten, holde hånden av jorda rundt røttene klumper.
Platitserium. Omsorg hjemme

 Pakk røttene fuktig torvmose mose og sikker wire. Trykk fast mose og rot overflaten com til tre eller bark og pakk dem med wire.
Platitserium. Omsorg hjemme

 Holde fuktighet rot klumper, spray det regelmessig.  
Azalea. Omsorg hjemme

 Azalea. Planting og pleie


 Slik Care for Asalea

 Azalea. Stell og avl


 Rhododendron Sims (Rhododendron simsii)
 Rhododendron Sims eller azalea- Slående potteplante med rhododendron familien, en av de få som blomstrer om vinteren. Men i motsetning til andre rododendron og asalea, er det mer krevende å bry seg og ikke overvintre utendørs. Anlegget krever rikelig vanning vann myk og regelmessig sprøyting. Den vokser veldig sakte, vanligvis blomstrer om våren, men ved å bruke noen spesielle teknikker for dyrking, kan anlegget bli gjort for å blomstre tidlig i vinter.
 Vanligvis Asalea vokse som en busk opp til 45 inches, men kan dyrkes og dyrere pyramideform og shtambovye planter.

 Azalea. Omsorg hjemme


 Letthet: diffust lys. Ikke hold anlegget i direkte sollys.
 Temperatur I vinter - ca 13 grader; anlegget tåler temperaturer opp til 16-18 ° C i høy luftfuktighet. Under dannelse av knopper temperaturen bør ikke overstige 13 ° C.
 Vanning: rikelig. Plant vannes daglig.
 Fuktighet : Daglig spray anlegget med bløtt vann, utydelig blomster og knopper. Å øke luftfuktigheten, plasserer en pott av Carpathian rhododendron i en panne med en våt småstein.
 Gjødsling : Begynn å mate anlegget en gang i uken tidlig høst, når knoppene er dannet, deretter matet gjennom vinteren til våren. Spring redusere fôring til en gang hver 2. uke, fra midten av sommeren Gjødsle ikke. Bruk en flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord : En blanding av like deler av blad, torv og barnåler med en bit av godt vasket sand.
 Transplantasjon : Sommer, plasserer potten med anlegget utendørs i et skyggefullt sted. Jevnlig vanning og spray anlegget. Tidlig høst transplantasjon rhododendron i en større pott, helst leire.
 Vare på utseende : Ganske myke vann spray. Ikke tørk bladene ikke bruke polish.
Azalea. Omsorg hjemme

 Azalea. Funksjoner omsorg


 Vanning. Dypp potten med planten i en bøtte med bløtt vann, slik at det dekket på overflaten av jorden i potten. Holde potten i vann inntil luftbobler slutte å stige (ca 10-15 minutter), deretter la vannet renne og plante tørke av en halv time, og deretter sette potten på plass. Ikke la vann bli stående i potten. Pass på å ikke jord peresyhav.  
Pteris. Omsorg hjemme

 Pteris. Omsorg, planting og voksende


 Pteris Kreta (Pteris cretica). Omsorg


 Det er ca 250 arter av planter av Pteris. Pteris Kreta - den mest attraktive utseende, som er lett å dyrke hjemme hvis opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og luft.
 P. cretica albolineata - broket utvalg, med en smal hvit stripe langs de sentrale årer; P. cretica crispata vayi er uregelmessig formet, slutter med flere bladsegmenter. Vayi pterisov veldig skjør, men ganske tett og slitesterk. Planter er i stand til å tåle store svingninger i temperatur og lysforhold endring. Pterysы er vanligvis flere i en tid med voksende skudd. Når du kjøper plantene ser for blader, for å være sunn og uskadd. Hold Pteris mot sollys. Varianter P. cretika alboliniata trenger mindre lys enn andre spraglete former; anlegget ikke tåler direkte solen.

 Pteris. Omsorg hjemme


 Letthet: ambient lys som mulig, men anlegget kan plasseres i et skyggefullt sted.
 Temperatur Om vinteren - ikke mindre enn 10-13 ° C i sommer - ikke over 21 ° C.
 Vanning: daglig om sommeren, om vinteren - 2-3 ganger i uken; jorda må holdes fuktig, men vann fra skuffen må helle.
 Fuktighet : Spray anlegget hver dag med varmt mykt vann hvis det er mulig å holde den i en fuktig atmosfære. Plasser potten på skuffen av våt småstein eller sette den i en container fylt med fuktig torv. Jo høyere fuktighet, for å bedre planten vokser.
 Gjødsling: Pteris sommeren matet hver 2. uke med flytende gjødsel fortynnes to ganger mindre enn anbefalt av produsenten. Resten av året er ikke Gjødsle.
 Jord 1 av fruktbar leirjord, en del torv sterilisert og en del sand. Også egnet torv kompost.
 Transplantasjon : Transplantert hver vår i en plast potten for å være større enn den forrige. Ikke uplotnyayte jord for mye.
 Vare på utseende : Spray anlegget med bløtt vann. Referere til det nøye, så skuddene er svært skjøre og bryte enkelt.

 Pteris. Funksjoner omsorg


 Vanning. Sjekk tilstanden på jorda. Hvis det er lett og smuldrete, hell på toppen med bløtt vann anlegget. Etter 15 minutter, hell overflødig vann fra skuffen.
 En annen måte å vanne : Sug potten i en bøtte med vann og hold til du stopper opp luftbobler. Deretter la renne mye vann.  
Fern rom omsorgFern - en minneverdig vakkert og eksotisk plante blad med diversifisert strukturen. På grunn av det store mangfoldet av arter og frodige grønne bregner blitt særlig populær blant fans av innendørs planter. Ingen anlegget kan ikke sammenlignes med bregner for ømhet og eleganse av form.
I naturen er det ca 8000. Ulike arter av bregner, men bare 200 var i stand til å dyrke varianter. Blant dem er bregner slående skjønnhet, men velger en bestemt type bregne for innendørs dyrking, for å vurdere sine krav til omsorg, velferd og mottakelighet for ulike skadedyr og sykdommer. De mest upretensiøse typer for innendørs voksende - det Nefrolepis, Tsyrtomyum, Kostenec cluster, Davallyya, Pteris Kreta og Pelleya. Men hver type bregne krever nøye vedlikehold og konstant oppmerksomhet.

Voksende bregner

Potte bregner innfødt til tropiske og subtropiske strøk, slik at de må beskyttes mot kulde og utkast. Men høye temperaturer kombinert med ugunstig tørr luft for dette anlegget. Det faktum at disse forholdene provosere utvikling av infeksjon bregner og ulike skadedyr som rød edderkopp midd og trips. Det kan være en soppsykdom som ikke alltid er mulig å behandle. Avhengig av hvilken type bregne og ulike temperaturforhold hans forvaring, har han mest lik forholdene der planten vokser i naturen. Generelt sett, temperaturen regime på bregnerdelt inn i to typer:
- Prohladolyubyvыe bregner - vintertemperaturer innhold bør være mellom 12-14 ° C varme (Polypodium hydriforme vesikulært, pelleya);
- Heat-elskende bregner - vintertemperaturer rundt 17 ° C (Nephrolepis, adyanyum, Asplenioum, platitserium).
Temperaturen er under 10 ° C er skadelig for alle typer bregner, det samme gjelder for den årlige temperatur - den høyeste terskelen på 25 ° C.
Bregner er veldig glad i god ambient belysning for disse plantene er best øst eller vest vinduet i direkte sollys bør pritenyat. De trenger også regelmessig ventilasjon, men det bør bli husket at bregner er redd for trekk og kald luft.
Vanning, gjødsling og transplantere bregner
Vanning bregne regelmessig, er tørking skrøpelige koma anbefales ikke. Hvis bladene begynner å visne fra mangel på fuktighet etter vanning, har de ikke leve. Med utbruddet av vekst bør gradvis øke vanning og bregner når du taster inn en sovende periode for å redusere det motsatte, men i alle fall ikke stoppe i det hele tatt. Vær imidlertid oppmerksom på at overflødig fuktighet kan føre til råtnende røtter. Vann til vanning må inneholde kalk, som anbefalt smelte eller regn samlet vann.
Som fødestedet til bregner er tropiske regnskoger, er de svært dårlig tolerere Overtørkings luft. Derfor bør anlegget være hver dag to ganger om dagen med varmt vann spray og varme sommerdager selv 3-5 ganger om dagen.
Fern Room transplantert på våren etter den første veksten. I løpet av denne overføringen er viktig ikke å skade røttene, så en plante perevalyuyetsya med skitt clod i en romslig gryte. Du må fjerne gamle døde røtter. Jord blandingen er forberedt for planting av grov sand, leire og torv og torvlandområder, tatt i like deler. Hvis du ikke kan lage selv styrking av utbytte, kan det kjøpes i en blomsterbutikk (substrat for bregner). Når shopping, husk at ulike typer krever forskjellige underlag, for eksempel, krever Nephrolepis tillegg av en blanding av torv land og platytseryumu og asplenyumu - Nei, men dette krever en bakke bregne designet for voksende orkideer.
Om våren og sommeren, alle typer bregner trenger å mate mineral og organisk gjødsel. Dosering og hyppigheten av fôring bør skje i samsvar med instruksjoner til gjødsel.
Bregner er ofte påvirket av ulike skadedyr. For å forhindre disse angrepene de trenger hver tredje måned sprayet tobakk blader med vann og vask med en fuktig svamp. Men platytseryumu slik vannbehandling er ikke egnet, da den ikke kan stå berøre brevet. Den beste forebygging for disse skadedyr av innendørs planter skal vokse til reglene og opprettholde nødvendig fuktighet  
Яндекс.Метрика