Poteter. Voksende

 Hvordan å dyrke poteter i landet


 Hva er de nødvendige forutsetninger for dyrking av poteter

 Alt om voksende poteter


 Potet - Plant på en kjølig sommer. For utviklingen av potet på ulike stadier er mest gunstige temperatur: spiring celler + 5-7 ° Nord. En full høyde over bakken massen er bare mulig hvis det er nok av røttene er dannet, vanligvis ved eller lavere enn + 7 ° C. Ved lavere temperaturer knollene plantet i lang tid ligge i jorden uten å danne rotsystem. Således innenfor eksisterende næringsstoffer kan de være dannet uten opptreden av nye topper knoller. Dette fenomenet er ofte observert når plante poteter i kaldt, pereuvlazhnennuyu jord med temperaturer under + 7 ° C eller omvendt, for tørt ved temperaturer over 25 ° C.
 Trapper potet utvikle bedre i kjølig vått vær. I løpet av denne perioden, unge planter er følsomme for varme og tørre vinder. Den mest gunstige temperatur for vekstplater + 15 til 20 ° C. Maksimal gevinst er topper på + 17-22 ° C. Senke temperaturen til 1-15 ° C og høy luftfuktighet fører til død av planter.
 Den mest intense bulboutvorennya oppstår når jorden oppvarming til + 15-19 ° C. For vekst av knoller tidlig karakterer gunstig temperatur 15-17 ° C, for midt-karakterer og Medium + 19 ° C. Når jordtemperaturer ikke lavere enn 6 og over 23-25 ​​° C økning i tuber forsinket, og ved + 29-30 ° C bulboutvorennya vanligvis stopper. Denne saken krever vanning.

 Vanning poteter


 Poteter er ganske krevende på fuktigheten. I tidlig veksten i den første perioden av formasjonstopper trenger fuktighet liten plante tolerere droughty vær. Med utbruddet av spirende og blomstrende behovet for fuktighet øker dramatisk. Ulempen med denne perioden fører til visner bladene, noe som reduserer utbyttet. På slutten av vekstsesongen, når det svinnende løvverk, poteter krever mye mindre vann enn i tidligere perioder.
 I varmt tørt vær fram til slutten av vekstsesongen på knollene dannes sterke tykk hud som beskytter dem mot skade under rengjøring og gir bedre sikkerhet i vinter. Regnvær forsinkelser modning av knoller, dannet de en veldig sart hud. Disse knollene blir lett skadet ved å rense og dårlig bevart.
 Waterlogging av jord i noen år forårsaker forråtnelse av knoller grunn av mangel på oksygen. Til å ha nok oksygen i jordsmonnet, er det nødvendig å løsne.
 Poteter photophilous. I skyggen av mangel på lys er å trekke stilkene, gulfarging av løvverk, lavere yield av knoller forverring av deres smak.
 For å oppnå høy avkastning er nødvendig for å riktig finne en linje mot lyset. I tråd retning fra nord til sør plantene er jevnt belyst i løpet av dagen enn på deres retning fra vest til øst.

 Gjødsel for poteter


 For vekst og utvikling av potet nødvendig tilstedeværelse i jord mineral nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium og sporelementer: bor, molybden, kobolt og andre. De fleste jordsmonn poteter føles mest trenger nitrogen, fosfor og kalium. Med utilstrekkelig nitrogen ernæring observert svak vekst og forgrening stengler av planter. Med et overskudd av nitrogen i jorda er overdreven utvikling av løvverk planter, til skade for bobler, forsinket modning, økt mottakelighet for sykdom knoller.
 Slik at anlegget skadelig som skytende nitrogen, og dens mangel i jordsmonnet.

 Hvordan velge et sted i hagen for å dyrke poteter?


 Poteter kan vokse i alle jord, men høyere avkastning er i dyp, løs og godt gjødslet. Godt egnet torv-podzolic Leir og sandbunn med en litt syre reaksjon av jord løsning (pH 55-65).
 Dersom tomten er å plante poteter i lavlandet med tung leire jord der vannet stagnerer og lange våren tørker sakte varmes, kan disse jord bare brukes etter at deres domestisering - gjødsel, sand, torv, aske og andre.
 For tidlige poteter er mest egnet tomt på sør eller sørvest bakker beskyttet mot nord og nord-øst skog eller bygninger.
 Ikke plante poteter på steder der det ble dyrket i de siste årene. Patogener mange sykdommer og skadedyr kan perezymovuvaty i jord eller i planterester gjenværende knoller, slik at landingsplass av de gamle knollene ny avling kan være veldig overrasket over disse sykdommer og skadedyr.

 Hvor du skal plante poteter?


 Du kan ikke plante poteter og hvor dyrket tomater, paprika, aubergine, som de er like i opprinnelse og har vanlig sykdom. Området poteter etter å ha prøvd å plassere kål, rødbeter, agurk, salat, spinat, gulrøtter. Dersom forholdene ikke tillater den årlige endringen land for å plante poteter, i dette tilfellet er det mulig til en viss grad, eliminere den negative virkningen av den permanente planting. Dette krever et godt gjødslet komplott for å gjøre torv, gjødsel, kompost, purke grønngjødsel og plantemateriale endres ofte. I tørt vær vann plantene regelmessig. Hvis du mestrer det nye nettstedet, og riktig håndtering og stell av planter kan du få en høy avkastning av poteter selv uten befruktning, v. Å. Den jomfruelig land for bedre potet. Det er bare viktig at området var godt drenert og dypt grunnvann var ikke høyere enn 40-60 cm fra jordoverflaten. Hvis humusen er liten, er det ønskelig å gjøre torv, torv jord for å forbedre jordas fruktbarhet og fuktighet kapasitet.
 I våtrom ordne dreneringsspor for å drenere overskuddsvann, som fortrenger luft fra jordsmonnet, noe som resulterer i oversvømte vann røtter og knoller kveles og råte.

 Hva er den beste jord for dyrking av poteter


 Poteter stiller høye krav til slark av jord og luft permeabilitet. Det er best for å plante poteter grave i jorda på stedet av høsten, slik at for vinteren i lag ikke rozrivnyuyuchy harve eller rake. Også i høst vil være gode prokapaty drenering grooves å drenere områder av ekstra høstregn og våren smelte vann.
 På tung loamy jord falle nyttig å gjøre rygger. Dette gir tidligere uttørking av jorda om våren. I tillegg fremmer det bedre snø oppbevaring, ødeleggelse frost ugressfrø og skadedyrlarver.
 Våren området er spredt med en rake eller harve, og deretter grave eller pereoryuyut igjen, men mindre (2-5 cm) enn i løpet av høsten behandlet for ikke vri bakken ugressfrø. Alt arbeid på våren treningsfeltet for poteter som skal gjøres på tid og kvalitet. Spesielt bør se til at jordfuktighet var normal, vel kryshylas ikke mastylasya, siden behandlingen våte jordlag dannet nerazrыhlennыe og tørste - blokker. I hlыbystoy bakken knoller deformert og mister kvalitet vare.
 Peredposadkova behandlingen dyrkbar torv jord er vanligvis redusert til en grunne jordbearbeiding og opprivende, til planering, trapper ødeleggelse av ugress før planting poteter.
 Stort behov for næringsstoffer poteter nødvendiggjør innføring i denne kulturen av høye doser av gjødsel.

 Organisk gjødsel for poteter


 Den viktigste kilden til påfyll av næringsstoffer poteter er forskjellige typer organisk gjødsel, og spesielt husdyrgjødsel, kompost og andre torfonavoznыe.
 Den beste organisk gjødsel for poteter er gjødsel, spesielt gjødsel torv innhentet ved hjelp av torvstrø til storfe. Den gjennomsnittlige dose av gjødsel for poteter, så vel som andre organiske gjødnings - 5,10 kg per 1 m2 overflateareal.
 På Leir-sandjord organisk gjødsel brukt i høst. Våren kan gis bare husdyrgjødsel. På lys sand og loamy jord organisk gjødsel brukes hovedsakelig om våren.
 Gjødsel jevnt spre på jordoverflaten og deretter gravde eller pløyd plog. La husdyrgjødsel eller kompost til jordoverflaten kan være lang, slik at de raskt tørke ut og mister sin verdi.
 Hvis utilstrekkelige mengder av organisk gjødsel for å gjøre dem bedre i en fure eller hull under planting. Dette gjør det mulig å redusere to til tre ganger dosen av gjødsel og få en økning knollutbytte på minst razbrosnoho innføring av store doser. Gjødsel næringsstoffer i den lokale måte for å gjøre mindre utsatt for jord absorpsjon og i økende grad benyttes på anlegget, som ligger i området av hovedmassen av røtter.
 For dyrking av hage tomter kan brukes og rent, godt luftet og nedbrutt torv. Men dets næringsstoff for plantene flere ganger mindre enn i torfokompostov, blandinger torus - F med oppslemming. Tørr torv med fugleskitt gjør potet i hovedsak falle.
 Mule som gjødsel kan brukes i ren form, men i dette tilfellet bør det luftes i løpet av sommeren for å redusere skadelige zakysnыh forbindelser. En effektiv organisk gjødsel er sapropel i store tall som dannet reservoarene.
 Kylling gjødsel som en verdifull organisk gjødsel. Regel å lage fersk rå husdyrgjødsel bør ikke overstige 20 - 40 kg per 10 m2.
 En viktig tilleggskilde av organisk gjødsel kan tjene syderalni kultur, grønn masse som brukes for gjødsel. Blant dem, olje reddik, våren raps, sennep hvit sennep sennep. Alle av dem tilhører kål familien, har en kort vekstsesong, tolerere høsten frost. Behandler dem i områder etter tidlig høstet avlinger (tidlige poteter, grønnsaker, reddiker, etc.), frø sådd i en dybde på 2-3 cm. Seeding rate er 200-300 gram per hundre. Pløyd ned i jorda disse plantene på senhøsten. Etablert at grønngjødsling forbedrer krohmalystistyu bobler, redusere sykelighet.
 Husdyrgjødsel og kompost inneholde alle de næringsstoffene som trengs for planter. Men sakte råtnende organisk gjødsel og sendt til landing og landing, de er ikke umiddelbart tilgjengelig for planter. I den første perioden av vekst og utvikling av disse potet gjødsel brukes dårlig. For å sikre plantene nok næringsstoffer i den tidligste perioden av livet, i tillegg til å gjøre organisk gjødsel som inneholder næringsstoffer i lett fordøyelig form.

 Ser gjødsel for å dyrke poteter?


 Effekter av gjødsel på vekst og utvikling av potet i ulike jordsmonn varierer. På sand og sandleirjord jord med lavt humusinnhold høyere kvoter høste knollene oppnås ved bruk av nitrogen og kalium. På chernozem og grå skogsjord avkastning øker spesielt når du bruker nitrogen og fosfat gjødsel. Spesielt planter vokser godt i å lage en komplett gjødsel som gir poteter ikke bare nitrogen, men også fosfor og kalium. Den felles anvendelse av organisk og mineralgjødsel i jorda satt den rette balansen av næringsstoffer gitt uavbrutt tilførsel av poteter næringsstoffer gjennom hele vekstsesongen.
 Vær oppmerksom på at en mangel på næringsstoffer og overskudd like skadelig for poteter. Med et overskudd av nitrogen i potet løvverk går uten at det dannes bobler.
 Full gjødsel som vanligvis brukes fjær graving eller pløying land i form av superfosfat, kaliumklorid og ammonium- nitrat, 30 g hver 1 m 2. Sammensatte gjødnings (nitrofosfat) inneholdende alle tre typer av næringsstoffer, slik at frekvensen av 60-90 g per 1 kvadratkilometer. meter.
 Foreløpig de mest prisgunstige gjødsel som ammoniumnitrat (1,2 kg per 100 m 2), urea (karbamid) (1-15 kg per 100 m 2 trippel superfosfat (5-10 kg per 100 m 2) , kaliumklorid (2-4 kg per 100 m 2), Nitroamophoska (3-4 kg per 100 m 2) og andre.
 For effektiv bruk av gjødsel bør ta hensyn til de spesifikke vilkår for dyrking av poteter (fruktbarhet, jord tekstur, fuktighet tilgjengelighet, etc.) og i samsvar med dem for å avgrense dose.
 Med utilstrekkelig anvendelse av gjødsel til landing og landing dem lagt til fôret. Mate nitrogen bør holdes så snart som mulig, på høyden av plantene 10-12 cm. Legge nitrogen på et senere tidspunkt resultater i nevыzrevanyyu knoller og reduksjon i kvalitet.
 Fôring kalium gjødsel kan gjøres, og på et senere tidspunkt. Fosfat gjødsel er mindre effektiv fôring. Før nedbør god effekt mates poteter gjødsel og aske.  
Яндекс.Метрика