Primula rom. Planting og pleie

 Primula. Planting og omsorg i hjemmet


 Myk kusymre (Primula malacoides). Omsorg


 Primrose utgjør en stor gruppe av blomstrende planter, som vokser vilt i mange deler av verden.
 Mange av dem er hardføre og hladolyubyvы og noen er egnet for dyrking i hjemmet. De to mest passende type - Primula obconica og Primula malacoides, myk primrose. Selv om disse plantene er vanligvis selges blomstring, kan soft primrose dyrkes fra frø, og så sent på vinteren eller tidlig på våren i det vil være mange skyter med blomster og blomstrer kan vare 6-10 uker.
 Ung voksen fra frø primrose bør holdes på et kjølig, godt ventilert område, for eksempel en ikke-oppvarmet loggia. Når blomsterknopper er dannet, plantene trenger for å bevege seg i et lyst rom. Rosa, hvite eller rosa-lilla blomster vokser primrose myke paraplyer høye peduncles (25 cm) som vises blant de delikate lysegrønne blader 6-10 stykker samtidig.
 Hvor stammer og knopper kusymre dekket med naturlig hvit melaktig belegg, som i alle fall bør ikke forveksles med mugg. Fjern visnet blomster for å oppmuntre nye knopper. Primula Paperback - ettårige, igjen den ikke blomstrer. Når blomstringen er over og nye knopper vil ikke være synlig, fjerne anlegget.

 Primula. Omsorg hjemme


 Lett : Primrose trenger sterkt lys, men om sommeren er nødvendig for å beskytte plantene mot direkte solen.
 Temperatur: varm i primrose ikke trives og blomstre voldsomt, så holde anlegget ved 7-10 ° C.
 Vanning: ung plante vanning en gang i uken til jorda tørke mellom hver vanning gjort det. Som dannelsen av knopper Øke hyppigheten av vanning, men ikke mer enn 2-3 ganger i uken, ellers røttene vil råtne. Alltid helle overflødig vann fra skuffen etter vanning.
 Fuktighet: ikke spray anlegget siden fuktighet på bladene øker sannsynligheten for soppsykdommer; Holde anlegget i et godt ventilert område.
 Gjødsling: siden advent av blomsterknopper å blomstre hver uke end gjøre flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til konsentrasjoner er anbefalt av produsenten.
 Jord: leirjord eller jord blanding for potteplanter.

 Primula. Funksjoner omsorg


 Reproduksjon. På forsommeren, sjelden så frø. Ikke dryss dem med jord, men å fordampe fuktighet, dekker ark glassbeholder. Frøplanter Grown trapper i en avstand på 5 cm fra hverandre. Når de unge plantene vil stenge i container frøplanter dem en størrelse 11 cm potter hvor primrose kan vokse og blomstre.  
Pellyonyya. Omsorg hjemme

 Pellyonyya. Omsorg


 Pellyonyya (Pellionia)


 Pellyonyya - attraktiv Creeper som er ganske lett å vokse. Det er perfekt for hengende kurver. De vanligste to arter: P. pulchra, også kjent som regnbue stang og P. daveanana.
 I første runde blader, sølv - grønn med gule striper. Den andre - en mer fargerik, med lyspunkt i sentrum.
 Pellyonyy blader skifter farge med alderen fra mørk rød til sølv - grønn (grønn med mørkere striper langs den samme). Unge bladene er svært delikat og lett ødelagt hvis de utilsiktet ta hånd.
 Begge artene vokser sakte og krever svært forsiktig i vinter vanning til plantene ikke råtne. Hvis anlegget er veldig strukket og mister bladene i midten av busken, er det bedre å vokse en ny.
 Kutte sommer borekaks root lett.

 Betingelser for pellyonyy


 Lett : Diffust dagslys. Pellyonyya bedre utviklet i skyggen.
 Temperatur: vinter - ikke mindre enn 16 ° C i sommer - ikke over 27 ° C. Med en kraftig økning i temperatur er nødvendig å øke luftfuktigheten.
 Vanning : Jord bør alltid være fuktig, med mindre temperaturen ikke faller under minimum. Ikke sette anlegget og sjekk for å se at røttene ikke blir våte. Vannes plantene 2 ganger i uken om sommeren og en gang i uken i vinter.
 Fuktighet : Plant behov fuktig atmosfære. Sprayet sommer (ved temperaturer over 21 ° C) hver dag, og en gang i uken i vinter ved 18 ° C og under.
 Gjødsling: våren og sommeren pellyonyyu matet hver 3 uker flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger. Jord: fruktbar torvjord. Transplantasjon: Transplantert pellyonyyu hver vår. Når transplantere være forsiktig så du ikke skader de unge ømme blader.
 Vare på utseende : Rengjør anlegget ved å spraye med vann. Ikke bruk polish.

 Pellyonyya. Funksjoner omsorg


 Borekaks. Om sommeren, kuttet av toppen av stilkene 5-8 cm lange stiklinger med vekstpunkt og minst to par blader. Trim stammer direkte under den nederste bladene, fjerne dem fra den nederste bladene og lavere ender av borekaks til rot pulver hormoner. Plante stiklinger i sand med torv blanding, dekk med polyetylen og hold i varmen til rooting.  
Bergknapp Morgan. Omsorg

 Bergknapp Morgan. Omsorg hjemme


 Bergknapp Morgan til å bry seg hjemme. Bergknapp Morgan: reproduksjon. Bergknapp Morgan: transplantasjon. Bergknapp Morgan: voksende. Nødvendige betingelser for økende bergknapp Morgan.

 Morgan bergknapp (Sedum morganianum)


 Bergknapp Morgan, eller esel hale, en av medlemmene i en stor gruppe av sukkulenter, som vanlig i tropene og i tempererte klima. Dette meksikanske Ampel anlegget trekker sine ømme skudd av syn, bærer elegant buet, lys grønn, med blå voksaktig belegg på bladene. Bergknapp Morgan ser flott ut i hengende kurver. Sommer plante med ren pryhrivu bedre, men på andre tider av året det er behov for sterkt sollys. Stammer vokser opp til 1 m, helt lukker overflaten av jorden i potten størrelse 20 cm. Røde blomster vises i endene av skuddene, men bare på svært gamle planter.
 Den viktigste forutsetning for vedlikehold av anlegget - Stadig fuktig jord, eller forlater zmorschatsya og innskudd, og på stilkene produsert stygge bare områder.
 For andre arter for å vokse hjemme (men ikke i kurver) passende S. Rumrotinctum, Aurora klasse; S. Hintonii og S. Furfuraceum.

 Hva er de nødvendige betingelser for økende bergknapp


 Lett : Full sollys, med unntak for de varme strålene fra midt på dagen sommersolen.
 Temperatur: anlegget tåler temperaturer nær om om C, men i vinter den optimale temperaturen vil være rundt 4 ° C. Sommer Sørg for god ventilasjon. Vanning: rikelig vinter spray en gang i måneden eller en gang en vannrik seks uker (eller en gang i måneden), ikke forlate deg tørr jord koma. Om våren og sommeren vanning en gang hver 2. uke i varmt vær - hver uke. Høst redusere vanning.
 Gjødsling Hvis man år anlegget er transplantert, og deretter mate det er nødvendig. Ellers ikke mer enn to ganger i løpet av sommeren pidhoduyte plante kalium gjødsel.
 Jord: fruktleirjord med tillegg av en tredjedel grov sand.
 Transplantasjon : Transplantert planter hver vår, til du trenger en bred bolle eller gryte størrelse 13 cm, deretter transplantere anlegget hvert 2. år. Bruk alltid små retter, som bergknapp i en svært kort røtter. Etter transplantasjon er ikke vanning anlegget for to uker.

 Bergknapp Morgan. Funksjoner omsorg


 Borekaks. I slutten av våren eller tidlig sommer kuttet toppene av skudd borekaks lengde på 5 cm skiver Dryss pulverisert rot hormoner. La borekaks tørke i to dager, og deretter sette dem på tørr grunn. Ingen vanning til røttene vises. En annen fremgangsmåte for reproduksjon - blad borekaks. Separat fingre brev fra sunn flukt og satte den på tørr grunn. Ingen vanning frem, inntil røttene. Gamle brevet ikke fjerne inntil han ikke visner. Vokser i hengende kurver. Jordsmonnet i hengende kurver tørker raskere enn i potter. Kontroller regelmessig tilstanden til jord og sommer vanning bare når det tørker. Winter spray anlegget en gang i måneden, spesielt ved temperaturer over 10 ° C, ellers bladene vil falle av.  
Sheflera - omsorg i hjemmet
 Ukjent mange potteplante Sheflera gradvis mer populært. Hjemme hagebruk er det en nykommer, som tidligere ble dyrket bare i vinterhager eller drivhus. Men, som det viste seg, i et hus eller leilighet er en plante føles helt greit og multipliserer. Likevel, som oftest brukt til Sheflera innredning kontor og administrative bygninger.
 Har Sheflera og populært navn - "tree paraply" eller "paraply treet", som var på grunn av hennes brev, divergerende fra ett punkt i ulike retninger i form av en paraply. Den etterlater også ligne palme paraplyer for barn, har en tendens til sollys. Blomsten er verdsatt for sin originalitet og raffinement grønn krone, rask vekst og presentabel utseende. Med god omsorg planten kan vokse opp til 2 meter i høyde.
 For innendørs voksende flere varianter avledet Sheflera ulik krone struktur, farge og type melding: håndformet, tre, vosmylystnaya og luchelystnaya. I den store innendørs planten utvikler, som gleder andre favnen full av blader av ulike nyanser av grønt. Dessverre, kan du se det blomstrer bare in vivo, i rommet Sheflera ikke blomstre. La oss se hvordan å ta vare på Sheflera.
 Stiftelser
 Care Sheflera blomst hjemme er ganske enkel, men krever en systematisk og oppmerksomhet. Mest anlegget føles behagelig på vinduene i den vestlige eller østlige siden av bygningen. Hvis du ikke kan sette den i vinduskarmen, kan du ganske enkelt plassere vinduet, er blomsten ganske diffust sollys.
 Temperaturområde
 Sheflera er ganske krevende plante, fordi romtemperaturen der det dyrkes kan variere fra 16 ° C til 22 ° C om sommeren, spesielt under den maksimale varme som en blomst ikke kan stå, kan du gå ut i frisk luft, men å skjule fra solen.
 Vinteren blomst foretrekker ved temperaturer fra 14 ° C til 18 ° C, men hvis rommet er mye varmere - anlegget vil trenge ekstra vanning og sprøyting.
 Vanning
 Sheflera absolutt ikke tåler altfor hyppige overdreven vanning og sprøyting, i dette tilfellet er det bedre å ikke vanne planten i tide enn å fylle. Derfor er det nødvendig å fukte kun etter fullstendig tørking av jord, i den kalde årstiden vanning bør reduseres, da anlegget går inn i dvaleperiode. Spray Sheflera vinteren er ikke nødvendig i det hele tatt. Sommeren uken fukte luften rundt blomsten, tørke bladene med en fuktig svamp til å holde ekstra vanning fra skuffen ved å fullføre sin pre-våt sand. Hvis du ikke kan gjøre sommeren blomst på luft, bør det luftes ofte.
 Gjødsling
 Aktiv vekst Sheflera krever betimelig fôring kompleks mineral og organisk gjødsel, som gjøres best i den varme årstiden, fra midten av mars til september. Send dem en gang i måneden, vekslende én type til en annen.
 Transplantasjon
 Blomst transplantasjon anbefales hvert annet år, fortrinnsvis i tidlig på våren etter vinter dvalen periode, men før aktiv vekst. Pot, to inches bredere enn den forrige, fylt med ekspandert leire 1/4 høyde, er toppen fylt med jord. Sitt beste for å kjøpe et ferdig, spesielt forberedt for løvfellende potteplanter. Selv forberedt jord bør inneholde humus, sand og torv jord (1: 1: 2).
 Sheflera sykdommer og deres årsaker
 Feil vare Sheflera kan være årsaken til ulike ubehagelige sykdommer. Hovedregelen for vellykket behandling - på tide å finne årsaken og fikse det.
 Den mest ofte spurte følgende problemer:
 - Defoliation - svært lave temperaturer;
 - Flekker på bladene - altfor hyppig vanning pluss lave temperaturer, spesielt i vinter;
 - Kjedelig fargen på bladene - utilstrekkelig belysning;
 - Rotting røtter - høy fuktighet i jorda.
 I disse sykdommene, Sheflera anlegget bli skadet av skadedyr: edderkopp midd, knott. Disse problemene gjelder såpevann, hvis det ikke fungerer - blomst behandles med insektmiddel.  
Яндекс.Метрика