Purslane. Voksende og omsorg

 Purslane hage. Voksende


 Purslane. Omsorg, karakterer og arter


 Omsorg : Kresen om jord og lys.
 Vilkår planting og blomstring: frøplanter sådd i januar og februar, i åpent terreng - retur av trusselen om frost, blomstrer fra mai til oktober.
 Frost : 0 ° C.
 En av de vakreste plantene blomstrer om våren. Purslane godt med mange planter, spesielt undersized. Med seg ut av de lyse tepper og en anlagt blomsterbed. Mangfoldet av farger, blomster planter imponerende: rosa, rød, hvit, gul og oransje. Natten og i dårlig vær blomster Purslane lukket, men med de første solstrålene blomst og glede med sin skjønnhet.
 I Europa Purslane ble introdusert i begynnelsen av forrige århundre. I midten bandet er det dyrkes som ettårige.

 Generell beskrivelse


 Purslane - ett - eller flerårig familie portulakovыh. Hans fødested er Argentina og Brasil. Stengelen snik Purslane, lys grønn med en rødlig skjær. Høyden er bare 10-15 cm. Bladene er smale og skjør. Blomster ensomme i diameter for å nå cm er enkle og doble, ligner en miniatyr peoner. Purslane, plantet frøplanter, begynner å blomstre i mai.
 Frukt - polyspermous boks.

 Purslane. Varianter


 Avhengig av variasjon av blomster Purslane kan være enkle eller doble (tab.).
 Bord
 Varianter Purslane


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Flamenco


 Terry utvalg av blomster i ulike farger; Høyde - 15-20 cm Sonia


 Sorter enkel form opp til 15 cm Double Blandet


 Kvaliteten på doble blomster som ligner spray roser Ordspill


 Terry eller semidouble, opp til 15 cm i diameter blomster opp til 4 cm Sunglo


 Den mest variasjon grandiflorum Cloudbeater


 Blomstene av denne varianten er ikke lukket selv i overskyet vær Sun Princess


 Blomster av ulike farger Mango


 Terry utvalg av blomster laks-oransje Blitz


 Blomstene er lyse rødt Hybrid Tequila Cherry


 Blomstene er mørk burgunder


 End Table.


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Hybrid Cream


 Terry, med krem ​​blomster og mørk midtveis, opptil 5 cm i diameter Lang sommer


 Kvaliteten er lengden av blomstring, blomst syv forskjellige farger


 Vilkår for dyrking og omsorg


 Purslane vokser vel bare på tørre solrike områder. I skyggen av anlegget er ikke i blomst, og det stammer stretch og mister sin appell. I våte og tung jord, er det syk og kan dø, og den svært befruktede former tett løvverk på bekostning av blomstring. De mest egnede jord for Purslane er sand.
 Vanning planter trenger regelmessig, spesielt rett etter planting og i vekstsesongen, i tørre perioder. Dette zastoyuvannya vann bør unngås.

 Purslane. Reproduksjon og vekstfunksjoner


 Planter spredd av frø. For blomster i mai, sår dem i januar og februar i kasser eller andre beholdere. For å fremstille seed siktet jord med tillegg av sand.
 Jord blandingen er spredt litt ram og vannes. Så frøene og bland dem med sand i et forhold på 1: 4 og deretter komme plante tynt og jevnt.
 Frøene spirer Purslane samtidig - fra 1 til 15 dager. Stiger små og vokser sakte første måneden.
 Trapper beste vann fra sprinkleranlegget. Hvis en tykk avlinger, er det nødvendig å tynne ut. Deretter dykke stige Purslane. Dette er en meget komplisert prosess, fordi de er svært små og skjøre. Å plukke bruker fyrstikker eller tynne pinner. Dykke ned frøplanter i esker, holde en avstand på ca 4-5 cm. Etter 7-10 dager, frøplanter vannet med en oppløsning av ammoniumsulfat (1/2 fyrstikkeske gjødsel per 10 liter vann). Vanning er best om natten eller på overskyete dager. I den åpne bakken stiklinger plantet ved etablering av varmt vær, og det er ingen fare for frost.
? Hvis purslane frø kjøpt i butikken, er det best å gjøre det på senvinteren eller tidlig vår. Det er nødvendig å sjekke integriteten av sekken, og utløpsdato. Du kan kjøpe planter i kopper. Det er best å velge en kompakt plante med ingen tegn til forfall.

 Problemer i økende


 Alt i alle dens former og Purslane er ganske motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr. Noen ganger planter påvirkes av sopp Albugo portula - seae, som fører til flekker på bladene og skyter til deformasjon. Berørte plantedeler blir fjernet og det gjenværende ble behandlet med kobber-inneholdende fungicide midler.
 Ved hjelp av et design Purslane - utmerket beholder anlegget. Ser bra ut i utendørs vaser, potter, ampler og på balkongen og blomsterkasser. Allsidig i utformingen av hagen Purslane. Det er plantet i blomsterbed, rygger, senger, tørre bakker, steinstøttemurer, betongheller ved krysset i steinbed. I tørr jord Purslane erstatter plen.  
Akvilehiya. Vokser fra frø

 Akvilehiya. Planting og pleie


 Care: plante behov er lett å rengjøre. Vilkår planting og blomstring: akvilehiya refererer til stauder er plantet på våren og høsten. Den blomstrer fra mai til juni. Blomstrende begynner i det andre året etter planting.
 Frost : Tillatt landing i vinter.
 Akvilehiya bedre kjent som Columbine og Columbine. Hennes bilde funnet i malerier av de gamle flamske kunstnere. I middelalderen ble denne blomsten som et symbol på Den Hellige Ånd.
 Generell beskrivelse
 Akvilehiya vokser naturlig i den nordlige halvkule. Den danner en frodig busker med doble blomster. På høyden når de 80 cm. De har mange sterke stengler. Blomstene har en rekke farger milde toner. Deres krone består av to rader med kronbladene. Blomstene kan shportsa.

 Varianter Akvilehiyi


 Mest populær i hagebruk er akvilehiya hybrid present mange varianter (tabell.).

 Tabellen. Varianter
 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Mac Cana Dzhaynt


 Store blomster med shportsyami ligger på lange stilker. Den vanligste blomst gul krone og glorie - lilla, lilla, rosa, burgunder. Det akvilehiyi hybrid og med en vanlig blomst. Denne typen akvilehiyi fortsetter å blomstre til høsten, men mindre rike og små blomster Mr. Scott Elliott


 Blomstene er formet som en sommerfugl i farge er gul, blå, lilla, rød, ofte to-tone Terry gigantene


 Blomstene er doble rim og kort og buet innover shportsyami. De kommer i hvitt, rosa, rød, lilla, fiolett Brann stjerne


 I den hvite krone av blomster og Corolla lyse rødt, veldig lang shportsa med en liten bøy Crystal Star


 Blomstene er delikat, hvit farge, utad ser ut som porselen Nora Barlow


 Blomstene ligner i utseende georginer. De har ingen shportsa, danner de en løs blomsterstanden panicles av hvitt, rosa, rød, lilla, lilla. Tuppen av kronbladene kan være hvit


 Vilkår for dyrking og omsorg


 Å vokse akvilehiyi egnet lys løs jord med moderat fuktighet og forhøyede nivåer av næringsstoffer. Anlegget foretrekker skyggefulle steder, men kan vokse i åpen plass. Deretter blomstringsperioden han redusert og blomster er mindre stor.
 Å akvilehiya godt voksen, jorda rundt behovet for vann, luke og løsne. Dette anlegget er motstandsdyktig mot tørke, men vanning fører til mer rikelig blomstrer. I løpet av sommeren akvylehyyu 1-2 ganger matet organiske eller komplett gjødsel.
 Etter perioden med blomstrende planter stilkene skjæres på toppen av basale bladene. Dette vil støtte buskene i en dekorativ stand og hindre inntrenging av frø i jorda og fremveksten nechystosortnыh samosevnыh trapper. På ett punkt akvilehiya kan vokse opp til 5-6 år. Det bør årlig helle hennes bush fruktbar jord. Eldre anlegg mister sin dekorative blomster og mindre attraktive fordi de er erstattet av nye.
 Anlegget er utsatt for krysspollinering, og frø for å produsere sitt beste for å sette til side fra resten.

 Reproduksjon og vekstfunksjoner


 Akvilehiya formeres ved frø og divisjon i bushen. Før planting, er jorda lagt naturlig organisk gjødsel (kompost, humus). De bringer en dybde på 20 cm.
 Frø av planter er plantet i åpent terreng i høst eller i bokser med jord våren (mars). Høst akvilehiya gir god stigen. Som jord for dyrking av planter ved bruk av en blanding av like deler av torv bakken, blad kompost og sand. Før våren planting frø pre-season. De blandes med bakken og oppbevares i kjøleskap eller snø. Frø plantet i jord fuktet og komprimeres. De er jevnt fordelt på overflaten og lett dryss. Deretter dekke med papir for å beskytte mot uttørking. Ved en omgivelsestemperatur på 18 ° C skuddene vises etter 1-2 uker, og vokser godt.
 Hvis frøet er ikke det første året, før planting dem gjennomvåt. Skap med seeded akvylehyey innen 3-4 dager holdt i et varmt rom, og deretter ta ut kulden i 2-4 dager, og deretter gå tilbake til varmen. Etter 3-4 uker skuddene vises.
 Trapper vannes sparsomt for å unngå å skape høy fuktighet i jorda.
 Når de 2-3 ekte blader akvylehyyu dykking og transplantert inn i en annen beholder, og på forsommeren - i det åpne bakken. I første halvdel av august eller neste vår akvylehyyu transplantert til en fast plass, og det vil begynne å blomstre. I det tredje året av livet er en plante når sin maksimale topp.
 1 m 2 jord vanligvis plassert 10-12 planter. Mellom akvylehyyamy dverg varianter tåler en avstand på 25 cm, og mellom høyere - opp til 40 cm.
 Akvilehiyi ikke tolerere transplantasjon, og deres separasjon er sjelden utsatt. Best repot planten tidlig på våren eller slutten av august til begynnelsen av september. I løpet av den resterende tiden for vinteren bush har tid til å venne seg til den nye plasseringen.
 For transplantasjon bush gravd fra bakken, enkeltark, unntatt 2-3 ung, skarp kniv og skjær roten av lengden slik at på hver side var små røtter og 2-3 knopper. Skiver stenket med kull. Etter planting busker sjenerøst vannes regelmessig.
 Akvylehyyu kan avle borekaks. For dette formålet nerozpustylysya skyter med blader. Hevde borekaks under dekke (i et drivhus).

 Problemer i økende akvilehiyi


 Akvilehiyi oftest berørt med pulveraktig mugg. Disse sykdommene inkluderer også grå mugg, rust, blad spot. Fra planter til skadedyr er farlig edderkopp midd, spader, hryzantemnaya og rot-knute nematode, bladlus, blad gruvearbeider.

 Bruken av utformingen


 Low-akvilehiyi brukes for å lage rock hager. Det de ser bra ut i kombinasjon med nibs, horechavkamy, sildre. Hybrid høye akvilehiyi plantet i utformingen av strandlinje dammer, plantet i rygger, myskborderы. Disse plantene ser vakkert ved siden av Astilba, iris, bjeller, lupin, Bergenia, brunneroy, badegjester, bregner, ho - vente, dekorative gress.  
Яндекс.Метрика