Rapys. Omsorg hjemme

 Rapys. Omsorg


 Rapys sofistikert (Rhapis excelsa)


 Denne slekten av fem arter av palmer er fra det sørlige Kina og Japan. Tynne grasiøse stilk planter danne en høy kratt.
 Stengelen tykk tommelen som et siv, så rapys subtil noen ganger kalt siv håndflaten. Bladene, som er mye mindre enn andre typer av palmeblader, oppdelt i 5-7 lange smale segmenter. Shanks gamle blader liggende på stilkene, og skaper en slags fiber belegg. Det pestrookrashennыe rapysa varianter med gule og grønne flekker på bladene.
 Rapys elegante - ganske kresen omsorg plante. Later det veldig myk og dårlig responsiv pas luftforurensning og ulike aerosoler. I tillegg kan anlegget ikke holdes i sterkt sollys, bladene begynner å gulne på annen måte.

 Rapys. Omsorg hjemme


 Lett : Summer ikke holder anlegget i sterkt sollys. Om vinteren er det nødvendig å gjøre størst mulig dekning.
 Temperatur Om vinteren - ikke under 7 ° C, våren og sommeren - i størrelsesorden 10-16 ° C.
 Vanning : Sommer - hver dag; Jorda bør alltid være fuktig. Vinter vanning tre ganger i uken; Ikke la vann stagnere, ikke råtten til røttene.
 Fuktighet: Sommer plante spray to ganger om dagen med varmt mykt vann. Winter nok til å sprøyte tre ganger i uken. Å øke luftfuktigheten, plasserer potten på skuffen av våt småstein eller dyrke planter i en container med automatisk.
 Gjødsling: rapys sommer fôr en gang i uken gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens anbefalinger.
 Jord: fruktleirjord eller leirjord, blandet med et likt volum av torv og sand.
 Transplantasjon : Årlig. Sørg for god drenering.
 Vare på utseende : Sprayer Bare for å opprettholde fuktighet. Blader rapysa ikke renses.

 Rapys sofistikert. Funksjoner omsorg


 Fjern tørkede blader. Når gamle bladene tørke opp og visne bort, kutte sine skarp saks eller sakser direkte på stammen. Hvis tipsene av bladene brunlig etterlater seg selv ser stygg, kuttet tørre edge saks, være forsiktig for ikke å skade det friske grønne vev.  
Sildre. Omsorg hjemme

 Saxifrage hvordan å ta vare på hjemmet. Sildre: reproduksjon. Sildre: transplantasjon. Sildre i dyrking. Nødvendige betingelser for økende sildre.

 Sildre (Saxifrage stolomfera)


 Sildre - alpine plante karabkayuscheesya på ura under tak om vinteren med snø og is. Derfor er det antatt at det ikke er egnet for dyrking i hjemmet. Men sildre er en stor potteplante. Saxifrage grønne blader dekket med hår, med lyse grønne eller hvite striper langs årer. Det er spraglete former med små blader, noe som bør holdes ved høyere temperatur.
 Enkel sprøyting planter to ganger i uken vil bidra til å holde bladene rene. Sommer utsøkte hvite blomster blomstre, og det er mange små rozetochek som vokser i endene av skuddene, ømme lepper som oppveier kanten av potten. For disse skuddene, bart, bart som jordbær, jordbærsildre ofte kalt anlegget. Hvis sildre dyrkes i hengende kurver, skyter deretter med rosetter vil henge ned grasiøst. Plantet i en stor bolle eller brett, anlegg snart helt ta hele landet.

 Betingelser for sildre


 Lett : Ideelt sted å holde terskel vil sildre, skygge fra den varme sommersolen.
 Temperatur: vinter - minst 8 ° C. Om sommeren, optimal temperatur - ca 12-15 ° C, som planten trenger for å kjøle seg ned. Ved 20 ° C sildre kan tørke ut.
 Sildre vanning : Sommer - 3 ganger i uken. I vinter mellom hver vanning jord i potten bør være å tørke.
 Hvis romtemperaturen er under 20 ° C om vinteren nok vann plantene hver 10-14 dager. Kontroller regelmessig tilstanden til jord. Å morkne røtter kreves ikke god drenering. Planter i hengende kurver, blant andre, bør vannes oftere som sommeren jorden tørker dem raskt.
 Fuktighet : Ved moderat temperatur fuktighet for sildre ubetydelig. Sprayet planter hver 2. uke, nok til å opprettholde friskhet av bladene i varmt vær.
 Sildre dressing: sommer en gang i måneden sildre feed gjødsel for potteplanter. Bruke halvparten av konsentrasjonen i forhold til den anbefalte produsenten.
 Sildre transplantasjon: men sjansene er transplantert sildre hver vår.
 Bryr sildre utseende: spray anlegget med vann hvis det er støvete. Ikke tørk bladene for å hindre mekanisk skade blader, og ikke bruke polish.

 Sildre. Funksjoner omsorg


 Reproduksjon. Forberede små potter med god drenering og jord blanding bestående av fruktbar leirjord blandet med sand. Plassere pottene nær morplanten fra potten og plassere rozetochky sentre i potter. Forsegle jorda rundt brønnen og hell rozetochek. Når rozetochek har nye blader, klippe barten så nær nye planter.  
Abutilon. Omsorg hjemme

 Abutilon hvordan å ta vare på hjemmet. Abutilon: reproduksjon. Abutilon: transplantasjon. Abutilon i dyrking. Nødvendige betingelser for dyrking Abutilon.

 KANATNYK HYBRID (Abutilon hybridum)


 Kanatnyk hybrid også kalt blomstring lønn - for sofistikerte blader formet som lønn. Bladene fremheve skjønnheten i delikate blomster, bjeller rosa eller aprikos farge med en svak voksaktig belegg. Navn abutilon - arabisk navnet på en fjern slektning av den velkjente her mallow. Kanatnyk - ganske lune plante i sommer det krever rikelig vanning.
 Høy, men svak stilk vanligvis knyttet til ett eller to støtter. Innendørs kanatnyk øker til ca 1 m. I et drivhus plante vokser mer aktiv og kan nå to meter eller mer. I sommer (når lufttemperaturen er ikke under 16 ° C) anlegget kan settes i friluft, etter å gi ly fra vinden.
 Zelenolystnыy kanatnyk hybrid blomstrer om våren og er i farger til vinteren, hvis det inneholder 18-21 grader.

 Betingelser for Abutilon
Abutilon. Omsorg hjemme


 Letthet: planter trenger diffust lys. Hvis det er i rommet, ikke hold den i direkte sollys. Kanatnyk tåler sterkt lys, men hvis plantet ut på forhånd, på våren, men i dette tilfellet, ikke utsettes for stråler av formiddagssommersolen.
 Temperatur : Optimal - ca 18-21 ° c. Hvis planten inneholder disse omstendigheter og i vinter, vil det blomstre. Ellers, hvis du bare trenger å støtte planteliv, holde det ved 13 ° C og vanning en gang i uken.
 Abutilon vanning: sommer nesten daglig vanning til anlegget blir tørket, men jorden blandingen bør ikke være altfor våt. Sørg for god drenering. I vinter, med temperaturer rundt 13 ° C, vanning en gang i uken og bare etter at overflatejord mix tørker.
 Fuktighet: Sommer plante spray to ganger i uken, med temperaturer over 21 ° C - hver dag. Pass på at vannet ikke ville påvirket blomsten. Hvis planten er funnet i kjølig vinter, ikke spray det.
 Abutilon dressing: kanatnyk matet en gang i uken i løpet av våren og sommeren, men først etter at de første blomstene. Bruk en flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til konsentrasjoner er anbefalt av produsenten.
 Abutilon jord : Like deler torv og leire blanding, legger samme mengde blad og en litt grov sand.
 Abutilon transplantasjon: våren. Transplantert uten å fylle kjelen med en blanding av skitt opp til toppen (som går mellom bakken og den øvre kant av potten 2-3 cm) som var rikelig plass for årlig vanning.
 Omsorg for Abutilon utseende: spray anlegget med et mykt varmt vann. Pass på at vannet ikke ville påvirket blomsten. Ikke bruk renseprodukter blader.

 Abutilon. Funksjoner omsorg


 Installasjon støtte. Når transplantere sett motstand etter at du setter ned et anlegg i en pott, men før du sovner hele jord blanding. Støtte bør være bare noen få inches fra stammen, hulene i jorda om lag 2/3 av høyden av potten. Ikke skade røttene. Bind stammen til en støtte, slik at enhetene ble lokalisert ved bæreren.  
Primula. Omsorg hjemme

 Primula hvordan å ta vare på hjemmet. Primula: reproduksjon. Primula: transplantasjon. Primula: voksende. Nødvendige betingelser for voksende primroses.

 Cape Primrose (Streptocarpus)


 Cape primrose eller Streptocarpus - eviggrønne flerårig urt innfødt til Sør-Afrika, som indikert av navnet: Cape-regionen ligger i sør-vest-Afrika, og forresten, det kommer mange utbredte planter, inkludert Clivio , gladioler og amaryllis. Ganske stor (5 cm), eksotisk blomst Cape primrose ruvende over store lyse grønne blader; later svært delikat og skjør, så anlegget bør behandles svært nøye.
 Kjøpe anlegget, se nøye på bladene og sørge for at ingen av dem er ødelagt eller sprukket blader. Blomster i Cape primrose ofte blå, men noen ganger er det planter med hvite, rosa, lilla, og til og med røde blomster.
 Cape primrose unntatt borekaks, spredte heller uvanlig måte: Letter planter kuttet med en skarp kniv langs de sentrale vener og prikapyvayut kuttet ned i sanden. Ved lavere oppvarming langs bladene vises utløp nye planter. Cape primrose trenger intens lys gjennom hele året, slik at mangelen på lys på overflaten av jord sette folie. Reflektere over hennes lys lyser den nedre overflaten av blader, en gunstig effekt på planteutvikling.
 Med god omsorg og en temperatur på 24-25 ° C Cape primrose blomstrer fra mai til september og gir fullstendige frø.

 Betingelser for Primrose


 Letthet: fulle belysning, med unntak for den varme solen.
 Temperatur: hele sommeren - om 18-21 ° C (ikke over 24 ° C) i vinter - ikke mindre enn 16 ° C.
 Primula vanning : Summer vanning anlegget 2-3 ganger i uken med en myk varm vann til jordfuktighet holdt seg konstant.
 Om vinteren, vanning bare etter jordoverflaten tørker (i gjennomsnitt en gang i uken).
 Fuktighet: planten trenger høy luftfuktighet. Om våren og sommeren, unntatt under blomstring, spray primrose ikke mer enn to ganger i uken. På tidspunktet for blomstring primrose din stopper sprøyte og plassere potten med en plante på skuffen av våt småstein eller beholder med fuktig torv.
 Primula dressing: våren og sommeren fôr en gang i måneden primrose flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet to ganger svakere enn den anbefalte konsentrasjon.
 Primula bakken: en blanding av 4 deler torv kompost med 1 del grov sand.
 Primula transplantasjon: Hver vår, til størrelsen behovet potten 10 cm. Videre transplantert plante et år i potten av samme størrelse eller den samme potten og frisk jord blanding.
 Bryr Primrose utseende: tørke bladene med en myk børste eller fjærkost. Ikke bruk polish til bladene.

 Funksjoner bryr Primrose


 Reproduksjon. Nadrizhte brev til de sentrale vener og dryss pulverisert rot skive hormoner. Plasser stykker av arket kutte ned på sanden rent kutt og dekke med jord. Hold varm (18 ° C). Ny rosett av bladene vokser langs årer.  




Яндекс.Метрика