Reproduksjon ficus hjemme
 Ficus tilhører familien av morbær, hadde han lenge funnet anvendelse i medisin og industri, bygg og matlaging. I dyrelivet er det rundt 1000 arter av dette miraklet anlegget, men hjemme vokse et stort tre er ikke mulig fordi oppdrettere brakt varianter av dverg arter: elastica, Benzhdamyna, Lyratы og elastisk. Ikke alle vet at selv Ficus dverg - en høyst uvanlig treet på vinduskarmen, som i hans koffert flyter ekte gummi. Ved å ikke krevende blomst omsorg, avl en rekke måter: stiklinger, frø, blad borekaks og lagdeling.
 Som ficus formeres ved frø?
 Kjærlighet til ficus i blomsterbutikker overalt, fordi denne blomsten som et symbol på familie velvære. I huset hvor de ønsker å ha mange barn må vokse ficus. Som den ikke trenger grundig omsorg, blomsterbehov spredt sollys, moderat vanning og ikke liker når det omorganisere fra sted til sted.
 Hver dverg varianter, inkludert Gummifikentre er mottaket (ekte navn "sykonyya"), hvor begge er både mannlige og kvinnelige blomster.
 Reproduksjon ficus i naturen er gjennom frø. Dette kan ordnes og hjemme. Det er umulig å fastslå øyet, modne frø eller ikke, så det er bedre å kjøpe planting i blomsterbutikker, siden forplantning frø dyrkes i en spesiell klimaforhold der fuktighet er tatt hensyn til, og deres motstand mot sykdom og skadedyr. Kjøpt frø stimulerende vekstprosessen, tidligere dynket i vann i 2-3 timer. Etter kjemisk behandling kan de settes inn i potten og vente likheten, og skaper gunstige forhold (du trenger for å dekke potten med glass eller polyetylen). Å proklyunulysya frø 20-30 dager, bør romtemperaturen ikke være lavere enn 25 ° C. Vanne frøene bør være moderat, annenhver dag bør zbryzkuvaty jord når skuddene nå en høyde på 4 cm, bør plantene bli transplantert inn individuelle beholdere.
 Ficus spredd av lagdeling
Reproduksjon ficus hjemme
 For å forbedre kulturen, for å øke arealet av bladplater brukes ofte reproduksjon ficus borekaks, men hvis du trenger for å vokse røtter innen en måned, multiplisere bedre ficus lagdeling. Velger første stammen fra sylinderen, som nådde en høyde på 15 cm. Beliggenheten er viktig, skal vedlegg vokser nær toppen av ficus! Med en skarp kniv kuttet håndtaket, fjerne bladene og skjær hver prosess eller vandig kornevin heteroauxin. Disse stoffer er nødvendig for rask dannelse av rotsystemet av den fremtidige fikus-. Neste Ficus spiret, den bruker Sphagnum mose, som rikelig fuktet i vann, bør topp håndtak wrap med plastfolie og gjemme seg i et varmt mørkt sted. Ukentlig utvide en "dukke" og se hvordan å vokse røtter.
 Når hver nå 3 cm, kan anlegget bli plantet i en egen pott. Som du kan se, reproduksjon Ficus hjemme - det er enkelt, men krever tidkrevende.
 Borekaks - den enkleste metoden for reproduksjon
Reproduksjon ficus hjemme
 Å krone anlegget ble dannet riktig og vakkert hver vår apikale skudd, som er oderevily, kuttet. De trenger ikke å kaste bort, skjæring - den enkleste måten å få ny, frisk plante. Skuddene vil rot i to uker hvis kutt skyll under rennende vann til juice gummi ikke forstyrrer veksten av røtter.
 Blad petiole på minst 10 cm bør plasseres i et glass vann, som tidligere legge aspirin - det vil spare platina blad ficus fra råte. Det er viktig å Bjørkefiken var i en lett og godt ventilert område til fotosyntese stoppet ikke. Den første roten ved moderat romtemperatur vil være i 2 uker. Men for tidlig å transplantasjon, er det nødvendig at den unge stammen grodd rotsystem, vil deretter plante i bakken ikke vondt. En gang i uken må du endre vann, og ikke glem aspirin tablett!
 Du kan gjengi brevet?
 Erfarne oppdrettere bruker en annen form for å få nye planter - avl brev. Dette krever en voksen med friske planter og helt avskåret mest av stammen av brevet med en ljå og plante direkte i bakken på samme håndtaket til bladet knapt sees fra bakken. For spirende røtter trenger 30-40 dager. Denne prosedyren kan bare gjøres i klimaforhold, eller omkomme brev av de mindre temperaturendringer.  
Hvordan ta vare på orkideer?
 Orchid - er en av de vakreste, delikat og mystiske blomster. Inntil nylig hevet bare i forhold til natur naturlig, hovedsakelig i tropene. Men alt flyter og alt forandrer seg. Og nå, takket være vår erfaring og kunnskap, var det mulig å dyrke disse tropiske darlings på vinduskarmen. Utgang spesielle hybrid varianter godt tilpasset vokser i hjemmet.
Den vanligste og upretensiøs Phalaenopsis orkide anses (Phalaenopsis). Fargen på blomstene av denne arten av orkideer kan variere fra hvit til lys lilla som skaper mange intrikate striper, prikker og flekker.
Ved å kjøpe en blomsterbutikk nå du støter på spørsmålet om hvordan man skal ta vare på orkideer? Som enhver vakker kvinne som trenger pleie og denne vakre blomsten bør få spesiell oppmerksomhet.
 Belysning.
Belysning er en av de viktigste faktorene i voksende dette anlegget. I høye nok orkideer trenger sollys, men de føler seg ikke i direkte sollys, fordi i tropene er de badet i sollys spredt.
Så det beste stedet for sommeren og våren orkideer er vinduer mot nord og nordøst, og i høst og vinter slått til sør eller sørvest. Hvis ditt valg av rom og vinduer er ikke rik nok til å flytte blomsten i løpet av året, kan det spre den kraftige sommer zavishuvannyam vinduer tynn klut og legge lyspærer i vinter kunstig belysning.
 Temperaturområde.
Optimal daglig temperatur for denne type orkidé er 20-25 ° C. Den maksimale temperatur rom bør ikke overstige 32 ° C. Om natten bør temperaturen falle til 16-19 ° C. Tilgjengelighet temperaturforskjell på 4-5 ° C mellom dag- og nattetemperaturer er avgjørende for blomstrende orkideer. Hvis temperaturen vil holde seg lenge over 25 ° C, vil plantene ikke blomstrer, og aktivt rekruttere biomasse.
Hvordan ta vare på orkideer?

 Fuktighet og vanning.
Siden orkidé - en plante fra tropene til å trenge høy luftfuktighet. Fuktigheten rom bør være mellom 50-70%. Jo høyere temperaturen er, desto større bør fuktigheten. I fyringssesongen vil sannsynligvis nødt til å bruke en luftfukter, som oppvarming av batteriet svært raskt tørr luft og mindre enn 40 prosent.
For mer fuktighet rundt blomstene kan opprettes fra hverandre rundt åpne vannbeholdere med stor overflate fordampning. Som for direkte sprøyting planter med vannspray ifølge eksperter på odds fordi det unntatt polene, og har betydelige ulemper.
Først bør du unngå kontakt med blomsten. For det andre bør natt blomst gå med tørre blader. Ellers kan de begynne prosessen med forfallet. I tillegg dråper vann i direkte sollys kan føre til brannsår planter.
Hyppigheten av vanning også avhengig av temperatur og nivået på belysning. Hovedregelen er at orkide nedopoyt bedre enn perepoyt.
Derfor helle en potteplante vokser oppfølging grad. Anlegget i kurver og blokker suge i noen minutter i vannet, og ta ut og la det renne overflødig vann.
Ikke bruk vanning vann fra springen. Gi henne stå til klor fordampet fra det, og deretter koke. Vann således bør være ved romtemperatur.
 Beskjære stilkene.
Etter ferdigstillelse av blomstring må du bestemme den videre behandling av planter. Oppmerksom på tuppen av blomsten stilkene. Hvis det pozhovtiv eller zasoh, kan det fjerne en delvis eller helt. Hvis du ønsker å slette en del å la anlegget blomst side, finne de sovende knopper og trim Peduncles litt høyere.
 Fôring planter.
Gjødsling er ikke et obligatorisk fremgangsmåte og brukes vanligvis bare under intensiv vekst av planter. Kjøpe i butikk gjødsel oppmerksom på at det er designet for orkideer. Disse gjødsel er laget med lave konsentrasjoner av næringsstoffer som reduserer risikoen for brannskader rotsystem. Frekvens og metode for fôring du kan lære fra det abstrakte til det konkrete befruktning.
Ikke forvent en rask utseende av vakre blomster. Orchid blomst begynner i en alder av 1-2 år. Bare ta vare på planter, behandle ham med kjærlighet og det vil sikkert belønne deg vakre blomster.  
Hvorfor bladene gule yucca gjør: de viktigste årsakene
 Yucca - original og vakker potteplante som vil se flott ut i en bolig leilighet, og kontor. Men det er sjeldne tilfeller der det går uten noen åpenbar grunn begynner å gulne. Hvorfor bladene blir gule yucca gjør, og hvilke tiltak som kan bidra til å løse dette problemet?
 Den første grunnen
 Ofte eierne av disse anleggene står overfor problemet med gulnede blader på grunn av endringer i plassering. Dette skjer for eksempel dersom det i løpet av sommeren du var Yuku på en åpen balkong eller loggia, og høsten brakt til leiligheten. På grunn av dette trekket og tilhørende miljøendringer anlegget er under stress, som manifestert av gulnede blader. Hvis du ønsker å hjelpe din yukke? I dette tilfellet, styrke sin immunitet å plante det lettere å tilpasse seg endringer.
 Den andre grunnen
 Det hender at yucca bladene blir gule på grunn av det faktum at omgivelsestemperaturen er for høy for henne. Dette skjer oftest på høsten og vinteren, når anlegget er innendørs - hvis luften er for tørr og varm, yukke ubehagelig, og det begynner å gulne. Videre kan dette fenomenet skyldes mangel på lys.
 Hvis du ønsker å Yucca alltid så bra og følte meg bra, prøv å plassere den på et kjølig, frisk og lyse rom. Jevnlig ventilere rommet som vil holde en plante og ikke være redd for at det vil fryse - den optimale temperaturen for sin eksistens som en hvileperiode i størrelsesorden 10 - 12 grader Celsius.
 Den tredje grunnen
 Vanning planter, observere rimelig aktsomhet - yukke absolutt trenger vann, men hvis du fyller den regelmessig, vil det også begynne å gulne. Husk at innlegget Yuku gjøres på et kjølig sted, og ikke overdriv vanning for å ikke forårsake platetypen av jordsmonnet. Ideelt sett under freds anlegget skal vannes en gang eller to ganger i løpet av åtte dager. Og etter hver vanning du må vente til bakken tørker helt - den eneste måten å beskytte røttene fra perehnyvannya. Hvis de karakteristiske tegn til forfall fortsatt dukket umiddelbart behandle planterøtter soppdreper.
 Vær spesielt oppmerksom
 Det er nødvendig å merke seg at i tilfellet med en voksen yukke, gulnende bladene er et naturlig fenomen som ikke skal forårsake alarm eiere. Det faktum at tilsvarende formet transportanlegg.
 Hvordan ta vare for å hindre gulning av blader?
 I utgangspunktet Yuku ikke kalles lune plante - hvis du tar vare på den på riktig måte, så vokse og utvikle seg, vil det være helt normalt, alltid gledet deg med sin skjønnhet og besøkende til ditt hjem. Det skal bemerkes at den beste temperatur: 20 - 25 C om sommeren og 10 - 12 C - vinteren. I tillegg må dette anlegget lys, og jo mer vil det være bedre.
 Yuku trenger til enhver tid av året for å beskytte mot trekk og nedkjøling. Imidlertid hennes farlige eventuelle temperaturendringer, og hvis en betydelig økning i temperatur bare fører til gulning blader, sterke nedgang bevirker nesten alltid død av planter.
 Strømmende vannet det skal være i sommer - i løpet av vinteren, som nevnt ovenfor, med vanning bør være så forsiktige. Spray, de fleste varianter av denne planten er ikke nødvendig - de er ikke så følsom for fuktighet. Men hvis du holde anlegget i sommer tid på balkongen eller loggia, gjerne spray bladene - skade fra det vil ikke.  
Яндекс.Метрика