Semperflorens Begonia, Begonia semperflorens

 Begonier med overfladisk rotsystem - en med den vakreste av alle blomstrende planter. De kan dyrkes fra frø eller formeres med stiklinger.
 Plantene vanligvis blomstrer hele tiden hvor de vokser i det åpne feltet. Hvis de grave og transplantasjon i potter for frost, vil de fortsette å blomstre til midt på vinteren. Etter trimming og en kort hvileperiode, de igjen begynner å blomstre tidlig på våren.
 De fleste plantene utvikler seg i strålende sol, men overlever i en rekke forhold, fra sterkt sollys til skygge, men kan ikke tolerere frost, som deres hjemland - Brasil.
 Semperflorens Begonia - begonia vechnotsvetuschaya - vokser til 15-25 cm høye. Hun har tykk kjøttfulle stilker og blader kan være malt i forskjellige farger - fra lys grønn til brun-rød; oversiden av bladene blanke, nedre overflate matt mer.
 Blomstene er hvite, rosa og rødt, men nyanser - mye.

 Betingelser for begonier


 Letthet: for frøplanter - godt lys, men ikke direkte solen. Voksne planter med god vanning - sterkt sollys. Plantene kan overleve i dyp skygge, men bedre utviklet i lys skygge, kalt blonder skygge.
 Temperatur: spirer frøene ved 21-24 ° C; Hold frøplanter ved omtrent 16 ° C før planting i balkong beholdere i 3 uker for å gradvis senke temperaturen på 7 ° C. Hold plantene mot frost.
 Vanning : Jord bør være verken for tørr, ikke for våt. Hele tiden opprettholde høy jordfuktighet, spesielt i løpet av de første fire ukene etter såing.
 Fuktighet : I perioden fra våren til tidlig høst moderat sprøyte plantene ovenfor.
 Jord : Leirjord, men er mer egnet blanding basert bespochvennoho substrat.
 Gjødsling: hver tredje vanning bruk flytende gjødsel fortynnet to ganger mindre enn anbefalt av produsenten.
 Reproduksjon: frø eller stiklinger. Ta stiklinger fra skudd av året. Lengden av borekaks bør være omtrent 5 cm. Plantet stiklinger i jord frø blanding. Legg dem i en sirkel langs kanten av en mellomstor gryte (9 cm). Hold nødvendig fuktighet. Borekaks slå rot i løpet av 3-4 uker.
 Vare på utseende: fjerne visne og falne blomst kroner av planter.

 Funksjoner bryr Begonia


 Formering med frø. Om våren, når dagene blir lengre netter, kan du plante frøene av begonier. Forberede et brett med jord blanding. Godt hell og la jorda tørke i to timer.
 Bland frøene med 20 volumdeler av fin sand og sår ikke prysypayuchy bakken. Å så frøene jevnt, holde frø blanding i håndflaten, slippe henne pekefingeren på den andre hånden. Plassere brettet i en plastpose og forsegle det med teip eller legges i en spesiell lukket drivhus. Dekke pannen og la tykt papir i 10 dager ved en temperatur på 21 til 24 ° C. Når vil trappene, fjerne papiret, men hold brettet er åpne pakken på et skyggefullt sted for en uke.
 Hvis stigen for de første to ukene vil kreve vanning, plasserer et brett med frøplanter i en større gryte med vann og strø dag senere vannes ovenfra. Når skuddene vokser, spire dem.  
Эlatyor Begonia, Begonia elatior

 Эlatyor Begonia, Begonia Brann eller varme - en relativt ny form for populære hybrider som blomstrer nesten hele året.
 Det tilhører en gruppe planter med enkle røtter, ikke krever spesiell omsorg og en skjønnhet i blomst.
 Mens farger inkluderer nyanser av begonier эlatyor gul, oransje, hvit, rosa og rødt, men oppdretterne alltid utlede nye varianter.
 Begonier trenger for å holde en lett, godt ventilert og moderat vannes.
 Hos friske planter rene grønne blader og vakre lyse blomster.
Эlatyor Begonia, Begonia elatior

 Betingelser for begonier эlatyor


 Letthet: strålende solskinn.
 Temperatur: vinter - ikke mindre enn 15 ° C i sommer - ikke over 21 ° C. Ved høy temperatur ingot anlegget kan dø.
 Vanning: sommer vanning planter to ganger i uken i vinter - om hvert 10 dager. Vær forsiktig når fallende temperaturer, som i dette tilfellet på grunn av overdreven vanning kan forfølge råte. Før vanning, alltid inspisere tilstanden til jorda for å sørge for at det prosohla minst i den øvre halvdelen av potten. Sjekk regelmessig renhold av drenering hull.
 Fuktighet: ved en temperatur på 21 ° C og over spray anlegget hver uke. Pass på at vannet ikke ville påvirket blomsten. Ikke spray begonia i solen - en dråpe vann på bladene kan forårsake brannskader. Plasser potten på skuffen av våt småstein.
 Gjødsling : Under hver 3. uke blomstrende begonia fôr flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet i henhold til produsentens instruksjoner.
 Jord : Clay jord blanding.
 Transplantasjon : Transplantert en gang, når planten når en størrelse hvor det blomstrer. Vær forsiktig så du ikke skader bladene av transplantasjon.
 Vare på utseende : Fjern støv med en myk, tørr børste eller fjærkost; kontakt med anlegget nøye. Vann eller polish kan skade løvverk.

 Funksjoner bryr Begonia эlatyor


 Transplantasjon. Vær forsiktig når du fjerner jord fra røttene av plantene. I begonier anbud stilker som er veldig lett skadet.
 Sørg for at alle røttene av plantene i den nye klima potten, men ikke for mye uplotnyayte bakken. Etter transplantasjon, sette anlegget i et skyggefullt sted for to dager og ingen vanning.  
Beloperone drypp, Beloperone guttata

 Også kjent som reker plante, drypp beloperone fått felles navn fra sine rekelignende bracts. Rosa dekkbladene - hoved sjarmen til dette anlegget, disse blomstene er hvite og veldig liten.
 Bracts og blomster vises i sommer, vanligvis på denne tiden planter og markedsført. Høyden på voksne planter - ca 25-30 cm. Beloperone drypp kommer fra tropisk Amerika, slik at vekstsesongen er det best å holde i oppvarmede drivhus.
 Innendørs den trenger spesiell omsorg, spesielt i rom med sentralvarme, som kan være varm og tørr, er det ganske kult.
 Hvis temperaturen synker, være forsiktig at luften var ikke for våt, eller bracts kan råtne.
 I vinter, en periode med hvile, bør anlegget holdes på et kjølig og tørt; Ikke bekymre deg hvis det er delvis mister bladene.

 Betingelser for beloperone


 Letthet: sommer - full sollys. Om vinteren, holde anlegget i et skyggefullt sted. Temperatur: våren og sommeren - ca 18 ° C; vinteren når anlegget mister bladene - ca 7 ° C.
 Vanning : Sommer - rikelig å alltid opprettholde fuktigheten i jordsmonnet; Det bør være god drenering. I varmt vær, vanning hver dag, hvis jorda har tid til å tørke ut. Vinter vanning omtrent en gang i uken til overflaten jord blanding tid til å tørke grundig.
 Fuktighet: for å opprettholde den nødvendige fuktighet, sette potten på skuffen av våt småstein. Ikke spray bladene.
 Gjødsling : En gang hvert 3 uker etter starten av blomstringen til sensommeren beloperone fôr flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet to ganger svakere enn det produsenten anbefaler.
 Jord : Clay jord blanding; Sørg for god drenering.
 Transplantasjon: tidlig på våren avling tilfeldig utviklet krone planter og transplantert den inn i neste størrelse potten. Ikke transplantert inn en pott som er større enn 13 cm - fjerne planten fra potten, riste den gamle jord fra røttene og plante planten i samme gryte fylt med fersk skitt blanding.
 Vare på utseende: dersom anlegget samle støv, spray det med varmt mykt vann. Ikke bruk polish til bladene. Umiddelbart fjerne visne bracts.

 Funksjoner omsorg belopreroney


 Avling. I løpet av våren, før transplantasjonen planter og før knoppene, trim
 utviklet krone. For borekaks, bruke skarp saks eller sakser, kutte stilkene over bladverket. Hvis noen bracts blek eller tørket, fjerne dem nøye vidschypnuv to fingre på den første par blader.  
Bilberhiya senket, Billbergia nutans

 Bilberhiya senket eller tårer Queen - epifyttiske anlegg med lang, skarp, mørk grønn læraktig blader med små pigger på kantene og utrolig vakker, malt i rosa prisotsvetnymi blader, som vokser lange pensel hengende blomster. Denne eviggrønne blomstrende plante tilhører en stor familie bromelievyh. Noen planter har en begrenset levetid (2-3 år) og vanligvis blomstrer bare en gang. Men malte blomster og blader prisotsvetnyye lagres i lang tid. Når mor planten dør nær sine baseform sideskudd som kan være pent separert og vokse nye hjem bilberhiyi.
 Bilberhiya senket nok holodoustoychyva og beveger seg ganske lave temperaturer (opp til O ° C). Denne planten foretrekker lett jord og moderat vanning, perfekt for områder der vinterkulda.

 Betingelser for bilberhiyi


 Letthet: anlegget kan tolerere sterkt sollys, men det er bedre å holde det i diffust lys.
 Temperatur: sommer - ca 17-27 ° C; vinteren - i størrelsesorden 16 til 21 ° C, selv om anlegget er lett å tåle temperaturfall til 7 ° C, hvis det blir funnet til tørrhet.
 Vanning : Summer vanning planter to ganger i uken med en myk vann, fylle med vann sentral blad rosett. Om vinteren, når temperaturen falt under 7 ° C, vanning bare en gang hver to uker til gruntosmes ikke tørke helt, og ikke fylle den sentrale blad rosett; ved temperaturer over 7 ° C vanning en gang i uken.
 Fuktighet: Sprøyting er vanligvis ikke nødvendig. Anlegget er svært hardfør, men ikke tolerere høy luftfuktighet ved temperaturer under 10 ° C og lav luftfuktighet - under blomstring.
 Gjødsling: ikke nødvendig forutsatt at anlegget er transplantert hvert år. Jord: like deler leirjord mix, løs fiber torv og blad og fin hvit sand.
 Transplantasjon: Hvert år i slutten av høsten. Etter å ha startet å vokse sideskudd, dør moren anlegget snart. Når avkommet vokse fritt, men minst 13 cm, kan de skilles pent og plantet i potter. De komme raskt på størrelse med modne planter, men blomstrer først etter to år.
 Vare på utseende: støvete spray anlegget med et mykt, varmt vann. Ikke spray blomsten. Ikke bruk for rengjøring og polering blader.

 Funksjoner bryr bylberhyey


 Institutt for laterale skudd. Når blomster og blader av morplanten endelig visne og etterkommere vokse til halve størrelsen av foreldrene, kan de grave opp og sitte ned. Forberede en liten pott med en drenering lag og en blanding av fuktig torv og sand. Fjerne planten fra potten og kuttet med en skarp kniv på siden av de gamle plantene spirer fra røttene. Plant Escape i den nye potten og forsegle jord blanding rundt sin base, lukke røttene. Godt hell og holde potten i en plastpose 2-3 dager for å gi ekstra fuktighet.  
Яндекс.Метрика