Søt pepper. Voksende

 Hvordan å vokse paprika i landet


 Å bygge en god avling av paprika bør være ordentlig velg varianter av pepper, forkultiver og de nødvendige betingelsene for voksende paprika.

 Vurdere nødvendige betingelser for dyrking av pepper


 Temperaturforhold for dyrking av paprika
 Pepper - kulturen, krevende å varme. Frø begynner å spire ved temperaturer under + 13 ° C, men bare i visse varianter vises isolert stigen. Men ved en temperatur prosesser hevelse, oppvåknende frø for vekst er svært sakte og frøplanter vises bare for 18-25 dagen etter planting, og noen ganger senere. Bare temperatur 25 ° C enstemmig gir frø spiring og spirende gjennom 7-9 dager.
 Den optimale temperaturen for 4-7 dager etter fremveksten er dagen + 14-16 ° C om natten - 8 - 10 ° C, og deretter i ettermiddag på en solrik dag temperaturen holdes ved 25-27 ° C, overskyet - 18 -20 ° C for å redusere natten + 13 til 15 ° C. Spesielt følsomme for temperaturendringer i planter "barn" alder av 50-60 dager. I fremtiden vokser best pepper og utvikler ved + 22-30 ° C.
 Pepper planter er svært følsomme for temperaturer under null. De blir drept av frost-03-05 ° C. Ugunstig for dem også svært varmt vær, spesielt når kombinert med mangel på fuktighet i jordsmonnet og luft. Ved temperaturer over 35 ° C observert hemming av anlegg og avsnøring av knopper og blomster. Ugunstige forhold i sommervarmen under blomstring.
 Temperaturforhold nært relatert til intensiteten av lyset. Ved lite lys (overskyet, natt) temperatur må være lavere enn på klare solfylte dager.
 Under påvirkning av klimatiske forhold produsert hjemland pepperplanter relativt høye krav til fukting av jord og luft. Dette kan forklares ved den relativt begrensede rotsystem og sterk etterspørsel etter vann for transpirasjon, og utbyttet dannelse.
 Hvordan å vanne paprika
 Behovet for vann varierer sterkt avhengig av alderen på plantene. I den første perioden av deres levetid (før fruktdannelse) bør ikke være mer enn 8,10% av det totale vannforbruket. I fremtiden, øker dette tallet betydelig.
 Når voksende paprika i leire jord det er tilrådelig å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet på 80-90% av HB (laveste volohoyemkosti). På Leir og sandet bør vanning ved lavere fuktighet opp til 70% av HB i sjiktet dybde på 30 cm.
 Vanning utføres regelmessig. Den optimale jord fuktighet og luftlager øker, øker handelsvare fruktkvaliteten, reduserer forekomsten av planter.
 Den kritiske perioden etterspørselen etter vann - lang, fra begynnelsen når de første knopper til frukt, 15-2 måneder. Frøplanter dyrket i mangel på fuktighet - forkrøplet, svak, med et lite blad - dårlige overlever. Rentene er lave, fruktene er små, deformert utsatt for sykdom toppunktet råte.
 Planter reagerer negativt som tørke av jord og dens våtmark. I det første tilfellet lider de av overdreven økning av konsentrasjonen av salter i jordoppløsningen. I våte samme aktivitet vekstprosessen avtar på grunn av mangel på oksygen i jordsmonnet. Spesielt påvirke jord plate på unge planter (de første 3-4 uker etter spiring). Under disse betingelser røttene akkumuleres organiske syrer og alkoholer, noe som fører til dårlig strøm av nitrogen, og aminosyre-syntese.
 Lignende fenomener forekommer også når det brukes til irrigasjon av kaldt vann (ikke under 15 ° C) i varmt vær når lufttemperaturen og jord stiger over + 30 ° C. I slike tilfeller er det ofte en sterk visner planter.
 Pepper er veldig kresen om fuktigheten. Utilstrekkelig vanndamp-innholdet i luften, spesielt i varmt vær, føre til overdreven hemming av planter og til og med fallende blomster og unge eggstokkene. Fit for pepper anses relativ fuktighet mindre enn 70%.
 Pepper veldig lett. Hvis det er en fallende skygge knopper, eggstokker, gulnede blader, vegetative organer er svært skjør og sprø. Med mangel på lys i de fleste planter ikke har startet den reproduktive perioden av livet, er frukten ikke festet.
 For normal utvikling av planter trenger en kort (12 til 14 timers dag. Og forskjellige varianter reagerer på kort dag med bare 20 til 30 dagers alder. Korte dager akselererer utviklingen av planter som forårsaker tidligere innsettende blomstring og fruktdannelse tidlig. I anlegg alderen mer enn 60 dager, har det ingen Handling forkortet dag effekt. bare skjer under forhold med høy temperatur og jord. Sene varianter er mer mottakelig for kortere dag enn tidlig opprinnelse fra tempererte breddegrader.
 Krever jord for dyrking av paprika
 Pepper planter ganske krevende på jordas fruktbarhet. De egentlig ikke vokse og bære frukt i tunge, leire, kalde jord med høyt grunnvann. Den ugunstige for dem og økt jord surhet. Ansett optimal respons av jord løsning i pH 60-66.
 Høyest avkastning oppnås pepper på sand eller lehkohlynystыh svart jord. En rik tilførsel av humusstoffer og høyt innhold av mineral ernæring i en lett tilgjengelig form planter gir best ytelse. Derfor, de marginale jord hyppig praksis av organisk og mineralgjødsel - er pepper rask og responsiv til dem.
 Før dannelsen av frukten når rotsystemet er sterk nok, paprika kreve høye doser av fosfatgjødningsstoffer, akselererende vekst og rotutvikling, samt dannelsen av generative organer. Største krav nitrogen manifestert i perioden før blomstring og dannelse og modning av frukten når i tilfelle av mangel på batteri der døende av lavere blader. Den kritiske perioden av inntak av kalium - fra frukt til deres modning. Kultur relativt jevnt gjennom hele vekstsesongen krever kalsium. Mangel av dette elementet i jorda er døende blader, reduserer utbyttet og dens tap av kvalitet.
 Favoriserte planter svare på jordapplikasjon av sporstoffer - bor, mangan, sink, jod, molybden og andre.
 Pepper svarer godt å lage kompost, men viser en negativ holdning til fersk gjødsel. Så dårlig nedbrutt organisk gjødsel må betale under den forrige kulturen. Høyeste gi innhentet av felles søknad av organisk og mineralgjødsel bedre kvalitet.
 Husk at overskytende mineral næringsstoffer i jorda påvirker alle prosesser i et anlegg. Overskytende nitrogen (både mineralske og organiske form) aktiverer veksten av vegetativ masse og kan i betydelig grad forsinke dannelsen av frukt. Og overdreven mengde av fosfat og kalium, i motsetning, kan hemme veksten av bladflaten av planter i ung alder, som et resultat også fører til en betydelig reduksjon i utbyttet. Derfor, når det vokser paprika nødvendig for å skape best mulig verdi mineral næringsstoffer basert på jordas fruktbarhet og beskjære planlagt under spesielle miljøforhold oppstår. Husk at mangler næringssalter utfyllende fôring enklere å fylle enn eliminere deres overskudd.

 Søt pepper. Omsorg


 Den optimale temperaturen i drivhuset i løpet av dagen i solfylte været bør være + 24-28 ° C, overskyet + 22-24 ° C om natten 18-20 ° C. Temperaturen er 30 ° C og over er en aktiv plantevekst, men pepper blomsten er ikke øves og falle. Av de resterende blomster utvikle små misdannede frukt. Dårlig påvirke paprika og drops dag og natt temperaturer, høy luftfuktighet, så drivhuset bør luftes regelmessig.
 Pepper krever tilstrekkelig jord fuktighet og luft. Denne kulturen tolererer ikke engang en kort tørketid jord. Peppers vannes 1-2 ganger i uken med varmt vann på røttene, tilbringer 1-2 liter vann per plante. Platetypen er ikke tillatt. Hvis fuktigheten i drivhuset høy pollen er levedyktig, oppstår pollinering og frukt sett. Derfor bør plantene vannes på morgenen.
 Hvordan pidhoduye paprika
 Hver 2-3 uke plantene matet. På 10 liter varmt vann, avgjøres: 25 til 39 g ammoniumnitrat, 30 til 40 M g superfosfat, 10 til 20 g kaliumsulfat. 2-3 m2 bruker 10 liter løsning gjødsel. Etter foring, I løpe brenne blader, er det nødvendig å vanne plantene med vann. Rotsystemet sammenlignet med nykvernet pepper vokser mindre aktiv del og er vanligvis på en dybde på 20-40 cm Dette bør vurderes når du løsner jord. Regelmessig løsner hold før stengetid planter i raden. Løsne forsiktig, være forsiktig for ikke å skade rotsystemet.
 Planter srednerosloe varianter og hybrider i film drivhus nå en høyde på 1 m. Skuddene av pepper sprø og bryte enkelt, så du trenger å bruke binde planter. Hver skjelettet grener bundet separat. For lav grad av spesiell formasjon som ikke er nødvendig, bare fjerne ekstra golde skudd og sideskudd under forgrening av hovedstammen. Dette bidrar til bedre ventilasjon og belysning blader av den nedre tier og krone bush. Det er også anbefalt å fjerne løv under hovedstammen forgrening krone etter stengetid planter.
 Planter høye varianter og hybrider i veksthus kan nå en høyde på opp til 15-2 m. Vanligvis disse hybrider Bladene er store, svært forgrenede planter, planting zahuschaya. Alt dette fører til skyggeplanter. Pepper - kulturen i lys-og mer anlegget vil bli tent, jo høyere du får innhøstingen. Derfor bør planter bli dannet. Etter dannelsen av det første arket 9-10 (avhengig av variasjon) på anlegget vises vanligvis tre sideskudd av første orden, som igjen to av de sterkeste. Den tredje siden shoot (eller andre lateral skyter når de mer) klemme én bokstav (ett foster). Senere forlot to sideskudd danner skjelettet grener av en busk: hver av de neste forgrening som den primære (dvs. skyter erstatning) la mer utviklet neste flyreise forgrening orden og de andre formene fly forky forgrening, klype etter første side. Periodisk fjerne alle sterile skuddene (stebarn), og alle sideskudd og blader som vokser under forgrening av hovedstammen. Sørg for å bryte av bunnen av blomsten eggstokk og dannet den første grenen av den nedre hovedstammen. Skjelett grener for hengende planter knyttet til ledningen og periodevis pidkruchuyut. 
 Fotograferer middel - og livskraftige varianter og hybrider for måneden før slutten av vekstsesongen klemme. Dette begrenser veksten av nye eggstokkene og akselererer modne frukter kjemper.  
Яндекс.Метрика