Strawberry: omsorg etter høsting
 Enhver hageflekk, hage eller hytte tradisjonelt innredet med jordbær. Den skikkelig vare på henne etter fruiting avhenger av fremtidige avlinger. Mirakel frukt Staude urteaktige planter er ikke bare god smak og skjønnhet, men også mange helsebringende egenskaper. Strawberry elsker fuktighet og gjødsel, men etter modning bær er det også nødvendig omsorg og oppmerksomhet. På denne tiden er nye blader og kongler, en intens rotvekst og er legging nye blomsterknopper. Strawberry omsorg etter høsting som er periodiske vanning områder, fjerne visnet, tørket og infiserte blader, kutt unødvendige lepper, makeup gjødsel og insektmidler forebyggende behandling senger.
 Hele komplekset av verk kan deles inn i etapper
 1.  Tomt med jordbær bør renses for ugress, løsne jord og tvinge sin knust mullein eller hestemøkk, sette dem fortsatt ganske unge tentakler.

   Slettet gangveier mellom sengene må fylle flis, greiner, sagmugg, for å hindre spredning av ugress som har blitt et hinder for konsolidering av nye busker.

   At plantene vokste velutstyrt og den kraften de trenger for å være umiddelbart etter fruiting gjødsle, luke og fjerne all overflødig fra hagen, og bladene infisert med sporer og bakterier - brenne. Grønn og frodig mye bedre å ikke røre. Revisjonsområder bør gjøres innen utgangen av juli til de nye bladene som forvaltes fisket før det kalde været.

   Gamle tid servert busker bør fjernes, og de svake og syke tilfeller det er ønskelig å erstatte sunne og sterke planter. De oppfordres til å plante med store klumper av jord til jordbær på et nytt sted er godt etablert og er ikke vondt.

   Vær spesielt oppmerksom på kampen mot sykdommer og skadedyr av jordbær. For dette formål er:
   - 1% oppløsning av Bordeaux blanding spray som beskytter plantene mot råte;
   - Insekt brukes for behandling av busker.

   I begynnelsen av august skal ta vare på fôring jordbær gjødsel brukes som:
   - Mullein;
   - Fugleskitt;
   - Complex blanding.
   God effekt er vanning senger av jordbær som oser fugleskitt, fortynnet med vann i forholdet 1:20. Før denne fremgangsmåte sengene vannet med rent vann. Gjødsel bør brukes på røttene av hver plante. Typisk er en bøtte med 10 liter oppløsning nok for 10 busker. Når den flytende blandingen vannkanne på bladene og forårsake brannskader. Så etter fôring urter bør vaske med rent vann gjennom trakten.

   Tidlig i høst, må du ta vare på plante nye busker som våren vil gi en full avling. For planting sapling før du forbereder en seng - desinfiseres jord og humus udobryuyetsya. Å behandle den brukte sodaoppløsning fremstilt fra 200 g pulver og 10 liter vann, og mangan, tatt i en mengde på 2 g per 10 liter vann. Disse forholdsreglene vil bidra til å permanent bli kvitt skadedyr og sykdommer.
   Konstant hodepine i gartnere er jordbær midd, som ødela hele nesten umulig. En god løsning er å plante varianter av jordbær, den mest motstandsdyktige mot disse parasittene. Hvis klimaet bidrar til deres fremvekst og reproduksjon, vil etter høsting jordbær fra hagen må kutte alle bladene, busker og prosess varmt vann hvis temperatur må være minst 65 ° C. Av høsten grønne massen vises igjen, og anlegget vellykket perezimuet.  
Voksende grønn vinterHvordan å dyrke urter hjemme? Voksende grønne på pidvikonyku. Hvordan kan jeg få de grønne produktene i vinter?
I vinter, kraftig redusert forbruket av frisk frukt og grønnsaker og vitamin sult begynner å merkes - det er svakhet, sløvhet, døsighet, redusert effektivitet og øker mottakelighet for sykdom organisme. Vitaminer som selges i apotek, ikke erstatte friske urter, foruten mannen trenger fiber, flyktige, pektin, plante pigmenter, essensielle oljer.
I stor grad disse stoffene i hjemmet kan oppnås ved å dyrke urter i vinduskarmen. Den mest effektive måten å få grønt - en destillasjon av sine løker, røtter, jordstengler. Destillasjon starter vanligvis fra slutten av november - begynnelsen av desember.
❖ Frisk grønn Du kan få gjennom vinteren med multi løk røtter (oktober, november), med pærer av løk (November-april), med løk sjalottløk i april. For destillasjon passer nesten alle varianter av løk, men det er bedre å bruke mnohozachatkovye: Stryhunovskyy, Arzamas, Bessonivskyy - disse pærene gi karakterer 3-5 blader fra en bakterie, og de har en kort periode med hvile.
Som planting materiale er bedre å ta små pærer 3-4 cm i diameter. For økende bruk pallekasser for ikke å ødelegge karmen. Land kan kjøpes i butikken. Fyll en boks med jord til en høyde på 4-5 cm, fukte. I løk kuttet på nakken skuldrene ", kan du forvarme pære i varmt vann med en temperatur på 30-35 ° C. Pærene er plantet nær hverandre Boksen sette på et varmt sted, muligens i mørket Det viktigste -.. Å gi den nødvendige temperaturen for rask spiring av løk - 18-20 ° C. Ved å nå høyden på løken later 4-5 cm omorganisere bokser i vinduskarmen For de nødvendige fuktighet planter periodevis sprayet med en atomizer Vårløk kan kuttes tre uker etter spiring og deretter få en annen destillasjon...
❖ sjalottløki Vigonza gir delikat rosett av 10-15 blader. Vekt noen ganger forlater massen av pærer. I høst kan du bruke destillasjon løk Batuna 3-4 år beplantning. Planter gravd, satt i esker og lagres i en kjeller ved 2-3 ° C. For destillasjon plantene vannes, blir temperaturen opprettholdt ved 18-20 ° C Etter å kutte lage dressing gjødsel for blomster. Du gjør 2 -3 skjæring.

❖ Persille
- For destillasjon valgt friske røtter. Bladene er kuttet av slik at du ikke skader den voksende punktet. Periode med hvile persille kort, så destillasjon kan starte i november. Du kan umiddelbart ved innhøsting persille røtter plantet i blomsterpotte. I en potte med en diameter på 14-15 cm og en dybde på 12 cm kan plantes røtter 4-5. Vanning utføres etter behov. Den optimale temperatur for destillasjon - 16 til 20 ° C. Med godt lys greener klar for innhøsting i 20-25 dager. Bladene er kuttet som de Veksten. Under destillasjon planter bør fôres løselige komplekse gjødsel.
❖ Selleriskaper en kraftuttak enn persille, og med en sterkere smak. For destillasjon av utvalgte små rot eller knollselleri selleri blad planter. I potter med en diameter på 14-15 cm plantet en plante. Selleri kan plantes i kasser og rund som root, plantene trenger for en 10x10 eller 10x15 kvadrat cm.

❖ Løpstikke
Du kan grave og plante i høst med bladene i en stor blomsterpotte volum på 6,7 liter. Anlegget gir kontinuerlig blader til våren. Nødvendig vanning og fôring av komplekse gjødsel. Spring Løpstikke skulle lande på ryggen.
❖ Svært sjelden brukt for å tvinge sikori salat (vyrtluf). For destillasjon valgt root diameter på 3-5 cm holdt i kjelleren på 1-2 ° C. Hjemme destillasjon kan brukes for en stor blomsterpotte volum på 12-15 liter, som fast etablere røtter, fylle gapene mellom planter sand og fukte. Destillasjonen finner sted i mørket, slik at potten skal dekke den sorte film. Trenger sikori i vannet under destillasjon er ganske stor, så hver 3-4 dager plantene vannes. Ved en temperatur på 14-18 ° C under destillasjonen er 20 til 30 dager. Ved en temperatur på 10 ° C under destillasjonen er utvidet, men kochanchiki er mer tett.  
Kalender gartner. Juli

 Arbeid i hagen og hagen i juli


 1 tiår
? I den varme sommeren zamulchuvaty enger og senger for å holde på fuktigheten bedre.
? Samle frø fra de visne blomstene.
? Gjøre transplantasjons liljer.
? Eget sete og peoner.
? Regelmessig plen rake kam, klippe det til vann.
? Klipp av blomstrende roser vurderer forming krone busker.
? Høsting av tidlige poteter, grave landet og purke reddik, blomkål, greener.
 To tiår
? Innhøsting jordbær patch forberedelse prosessen fra skadedyr mate gjødsel.
? Dryss bakken bart jordbær som var igjen for avl, sletter resten.
? Lage en horisontal lagdeling forplantning av bærbusker.
? Til bær kirsebær og bringebær er rike, regelmessig vanne plantene, og pass på at bakken var alltid vått.
? Sow daikon som vil høste i oktober.
? Avling i drivhus og veksthus.
? Forberede et drivhus før planting tomater for høsten dyrking.
? Perennial sår grønnsaker.
 Tre tiår
? Skjær neplodnыe bringebær skudd.
? Prop grener av epletrær med modning frukt, så de ikke blir brutt.
? Støttet bærbusker, greiner med bær som ikke har bøyd til bakken, forårsaker dem til å råtne. Dele seg og sitte iris. Phlox borekaks og forberede seg til å plante dem i esker med jord.
? Etter høsting grønnsaker å plante senger syderatnymi avlinger (bokhvete, kløver, raps, sennep, lupin) for å berike jorda og forbedre sin struktur.  
Hvorfor ikke fruiting eple?Hvorfor ikke eple frukt som er dyrket i henhold til reglene? - Bare fordi det er umulig ideelt følge alle anbefalinger fra forskere biologer. Det er vanskelig å reprodusere den perfekte jord, vær påvirke utseendet og fullstendig eliminere angrep av skadedyr. Men du kan gjøre nok innsats for å få treet ga en rik avling selv i de situasjonene, er det. For dette er det nødvendig å identifisere hovedfokus på epletreet omsorg og anvende dem i praksis.
Hvorfor ikke fruiting eple
Blant frukttrærne den vanligste årsaken er ansett eplet. Den enkle dyrking suppleres av deilige og sunne frukter, som er godt bevart selv lang vinter.
Med mangel på epler på trærne modnes periodisk møtt av mange gartnere. Årsaken til dette kan være at:
Hvis ikke blomstrende epletre, anbefales det å sjekke nivået av hule trær, husker planting datoer (vanligvis fruiting skjer i 7-10-år gamle frøplanter), ta hensyn til omsorg (hyppigheten av vanning, gjødsling, dyrket jorden).
Når blomsterknopper er dannet, men knoppene er ikke offentliggjort, er det nødvendig å nøye undersøke kronen av tilstedeværelsen av skadedyr (for eksempel snutebillen larvene spiser bort innholdet av knopper som vokser). Og i fremtiden for å innføre en regel på forhånd for å gjennomføre forebyggende tiltak mot sykdommer og skadedyr invasjon.
Hvis et tre i blomst, men fruktene er dannet, er det ønskelig å ta hensyn til den riktige dannelse av kronen. Må vertikale veksten av grener opp til å endre den horisontale posisjonen. For å gjøre dette, er det en rekke anbefalinger knyttet til de glatte othybanyem grener via last eller mansjett med et langt tau. I noen tilfeller, blomster smuldre etter sterk frost. Den eneste veien ut av denne situasjonen - for å plante en hage på den øvre skråningen av den sørlige eller sør-vestsiden, der det er den minste bevegelse av kald luft.
Hvis Apple blomstrer voldsomt, men frukten er ikke festet, mistenker du et problem med pollinering. Å øke avlingen er anbefalt å plante neste par varianter. Veldig bra, hvis plassert i nærheten bigården - dette sikrer rettidig årlige øves blomsterstander.
Vanlig omsorg av epletrær om våren
Voksende frukttrær består av handlingsplanen:
En grundig gjennomgang. Utført for å vurdere nivået på helse av planter etter vinteren.
Beskjæring epletrær. Hovedmålet - å fjerne unødvendige grener som imponerte frost, har åpenbare mekanisk skade eller alvorlig smittet av sykdommer og skadedyr. Avholdes før sevjen flyten og den første bud.
Responsen til skade. Broken gnager cortex, bør morozoboiny, mose bli grundig rydde opp, og deretter smøre med olje maling eller hagen banen.
Ødeleggelse og avskrekke skadedyr. Fat eple renvasking anbefales å beskytte ikke bare mot skadedyr, men solbrenthet. Du kan spraye den spesielle middel alle grener av kronen.
Behandling. Hvis det er visse skadedyr eller sykdommer, frisk behandling for å danne stengler.
Gjødsling. Mineral og organisk gjødsel er vanligvis laget i rekken av trestammene.
Vanning. Rikelig og regelmessig vanning i tørt vær vil tillate epler å få styrke til videre blomstring og frukt sett.
Riktig gjødsling av eple
For å danne en avling av frukttrær ta mye av jord og næringsstoffer. Men selv om jordas fruktbarhet er kjent for spesielt anbefales å mate eple organisk og mineralgjødsel for å opprettholde styrken. Antall injisert stoffet er beregnet ut fra de individuelle egenskapene til jord og anbefalinger på pakken.
Våren. Næringsrik mat er levert av konvensjonell gjødsel og foliar fôring nitrogenløsninger (konsentrasjon på 0, 3%). Nitrogengjødsel er lagt direkte til jord før blomstring og etter år med fallende eggstokk (ca 2 uker etter blomstring). Også innført våren urea (eller nitrat) og aske. Fôring mikronæringsstoffer inkluderer borsyre og kobbersulfat. For mer informasjon om ernæring begrensning er nødvendig for å sikre vekst av gress, som trekker på en betydelig del av næringsstoffer fra bakken.
Sommer. I juli plantet grønne planter som gir rikelig grøntområder. Grønn gjødsel bidra til fjerning av overskudd av nitrogen fra jordsmonnet, og bidra til å forberede tre for vinteren.
Høst. Starter i oktober, kan du gjøre jorden superfosfat, kaliumklorid, kompost, tre aske, dolomitt. Hvis det kreves av jord, og deretter legge kalk graving. I sjeldne tilfeller, landet flavored natriumklorid (bordsalt).
Det finnes sykdommer av eple og behandling
Beseire ulike sykdommer som følge av mindre problemer med frukttrær og ved siden av døden av alle hagen. Så fra tidlig på våren bør ta hensyn til noen tegn som taler for infeksjon av eple varierende sykdom.
De fleste sykdommer i eple:
Skorpe.
Pulveraktig mugg.
Frukt råte.
Rust.
Sazhistyy sopp.
Tsytosporoz.
Det anbefales i slutten av april begynnelsen av mai) for å gjennomføre sprøyting sopptypen hlorookysu kobber. Den første sprøyting utføres i tidlig knoppsprett, og den andre - i begynnelsen av nominasjonen av knopper.
Fetal midd, snutebillen, bladlus på eple og andre skadedyr
Å ødelegge hver har sine egne skadedyrbekjempelse tiltak, herunder spesielle sprøyting kjemikalier, urteteer eller spesifikk løsning (for eksempel urea). Veldig effektivt sett fanger belter av trær med crepe papir. Og er ikke så viktig, eller kastanje blomstrer gjennom eple skadedyr, men bruk av spesielle stoff, impregnert med lim for nesohnuschym vidlovlyuvannya spor på skadedyr gir opphav over bagasjerommet. Fanger belter hjelp samle insekter på bunnen av bagasjerommet.
Det er skadedyr av eple:
Fetal tick.
Yablonnыy snutebillen (aka "snutebille").
Codling møll.
Bladlus (grønn eple og blod).
Boyarыshnytsa.
Zolotohuzka.
Viklere.
Schitovkoy zapyatovydnaya.
Ringed møll.
Forebyggende sprøyting mot skadedyr gjennomført i samme periode som mot sykdom (tidlig dannelse av knopper og knopper). Den mest vanlige bruken anlegg av Fury, Sherpa, Inta-virvel.  
Яндекс.Метрика