Transplantasjon og håndtering potteplanter

 Transplantasjon utføres vanligvis i løpet av våren - i mars eller april. Planter trenger det når røttene fylle potten helt og kan ikke lenger utvikle eller når næringsstoffene i jorda oppbrukt.
 De første ytre tegn trenger transplantasjoner - Spirende røtter gjennom dreneringshull og langsom utvikling av planter. Å avgjøre om anlegget tett, må du fjerne den fra potten. For denne første helle anlegget til jord ikke smuldrer av hester når du trekker den ut av potten. Når vannet er fullstendig absorbert, slå forsiktig potten opp ned, holder en plante ved foten av stengelen. Lett å peke på kanten av potten, fjerne anlegget. Ta en titt på jorden com. Hvis røttene helt obplely det og fylle potten, er det på tide å transplantere anlegget. Ellers slår det på plass.
 Å forberede transplantasjon ren tørr potten litt eldre. Han må ha avløp. De fleste planter trenger god drenering, slik at vann kan trenge gjennom bakken fritt og lett trenge inn i luft til røttene. Sett den ødelagte skår, ekspandert leire eller fin grus nær bunnen for drenering, deretter et lag av mose til gruntosmes ikke scoret avløp, hell nye bakken.
 God drenering ut av stykkene av skum. Det er lett, ikke absorberer vann, selv når overdreven vanning gir en god flyt av vann og luft til røttene.
 Vel helle anlegget, hvis du ikke har gjort dette før. Fjern ca. 1 cm lag av jord fra overflaten av gamle. Fjern forsiktig anlegget fra den gamle potten, som beskrevet ovenfor, og kutte de skadede eller døde røtter med en skarp kniv.
 Demontere røtter i henhold koma, fjerne den gamle drenering. Alle manipulasjoner gjør med forsiktighet for ikke å skade blader eller knopper. Nøye inspisere planterøtter, ikke skadedyr. Sette anlegget i den nye potten, helle frisk jord rundt røttene klumper og forseglet det med fingrene eller en slikkepott. Fyll kjelen med jord 1-15 cm under kanten. Forlater anlegget i 2-3 dager uten vanning røttene vokste i den nye jord på leting etter vann. I varmt vær daglig spray bladene eller plantedekke for et par dager gjennomsiktig film, hvis du for eksempel ikke tåler sprøyting.

 Oppdatering matjord potteplanter


 Store planter i kar transplantasjon lett. I slike tilfeller kan i stedet for å erstatte hele jord bare oppdateres sin øvre lag.
 Fjern forsiktig fra overflaten ca 5-7 cm gamle bakken. Legg til en ny jord, og etterlater for vanning 1 - 15 cm mellom bakken og den øvre kanten av potten. Vel hell, å bruke den første vanning utvannet næringsstoff løsning.

 Jord endringer for innendørs planter


 Plantene vokser ikke i nesterylyzovannoy hagejord - det er som regel for tung og strang røtter av unge planter. Det er best å bruke spesiell jord blanding som kan kjøpes i butikker eller lage din egen. Jordtyper er svært forskjellige, for eksempel, noen planter trenger lys, basert på torv mix, andre - i tung leirjord. Den riktige kombinasjonen er gitt i de beskrivelser av planter.
 Basert på leireblanding bestående av sterilisert leirjord blandet med torv og grov grus eller grove vasket sand. Vanligvis blander jord selges med tillegg av gjødsel og kalk.
 Torvblanding - en lys og løs, de er sterile og holde på fuktigheten lenger. Deres vanlige sammensetning - 10 deler torv og en del grov sand. Gjødsel de er i samme proporsjoner som i leire blandinger. Torvblanding er ikke anbefalt å ram ned i potten for hardt.
 Det er også ikke inneholder kalk miks for planter som ikke tåler alkalisk miljø, som for eksempel asalea.
 Mange jord blanding spesialkomponert for dyrking av visse planter og navnene deres er kalt "Rose", "Begonia", "sitron", "Cactus" og andre.

 Utarbeidelse av næringsstoff jord blanding


 Hvis du har besluttet å forberede næringsrik blanding, hell alle ingrediensene i en plastbøtte vidmiryuyuchy av samme kapasitet - for eksempel en liten blomsterpotte eller cup gammel. Rør blandingen med en pinne eller spade.
 For spesiell blanding basert på løs leirjord legge grov sand vasket elva. Bruk aldri en grov sand.
 I jord blanding for noen planter anbefales å legge hakket Sphagnum mose. Det er også egnet for stuffing hengende kurver. Sphagnum selges i butikkene, men du kan tilberede det selv.
 Små baller vermiculite lette jord, de er en erstatning for, raskroshyv lite stykke skum.
 Også nyttig blad humus og gjødsel.  
Utvalget og plasseringen av innendørs planter

 Hvordan plassere plantene i en leilighet i bygningen


 Til planter positivt påvirket klimaet og psykologisk atmosfære i hjemmet ditt, og de trenger for å lage de mest komfortable forhold.
 Dette er bare mulig hvis du riktig plukke opp og legge til anlegg basert på deres egenskaper.
 Således planter varierer i forhold til:
 • lys;
 • lufttemperatur;
 • fuktighet.
 I forhold til lyset Planter er delt inn i to grupper: lys-skygge-tolerant og (noen ganger andre delt inn i to grupper: skygge-tolerant og Shade). Dette betyr ikke at en gruppe planter, fortsatt oppfatter lys.
 Noen, for eksempel, som lys, men kan ikke tåle direkte sollys. Derfor velger en plante, må du lese nøye spesifikasjoner og dens korrelerer sine alternativer er i ditt hjem.
 I forhold til den varme Planter er delt inn i tre grupper: varme kjærlig, kjærlig og lite krevende å kjøle temperatur.
 I forhold til luftfuktigheten avgir fuktighet og tørke-tolerant planter. Imidlertid er dette alternativet minst innvirkning på valg av planter, som er lettest kontrollert.

 Derfor, noen spesifikke råd om valg og plassering av planter i spesielle tilfeller.


? Dersom vinduene mot sør, vil god følelse på vinduskarmen agave, kaktus, aloe, Hoya, amaryllis, palmer, jasmin, kaffe treet. Disse lys-elskende planter tåler direkte sollys.
? Hvis de karakteristiske planter indikerte at hun tenner-men tolererer ikke direkte sollys, bør sette litt bort fra de sørlige vinduene på en enkelt stativ eller bord. Du kan også plassere den i vinduskarmen, men skape lys skyggelegging ved hjelp av tyll eller annen gjennomskinnelig stoff.
? For de fleste typer lys-elskende planter (asparges, gloxinia, fioler, begonier, spiderwort, euonymus, etc.) er stor øst vindu der nok lys i morgen når sollyset er ikke så varmt. I tillegg er det ikke nødvendig å lage skyggelegging.
? Lysforhold i vestlige vinduer avvike litt fra øst, men det er som regel varmere. Derfor er de vestlige vinduene bedre å sette en plante som tilhører lys - og varmekrevende som hibiscus, asalea, fyllokaktusы, palmer, gummi planter, og så videre N. Disse vinduene heller ikke skyggelagt..
? På den nordlige vinduer er planter som tilhører tinevytryvali og kjøle liker slike calla liljer, Cyclamen, kalanchoe, ape, eføy, ulike uzumbarskyh fioler.
? Dersom vinduene vender mot nord, og du virkelig ønsker å ha en lys likt anlegget er ute - kunstig dosvechyvanye som er det best å bruke lysrør (i spekteret av stråling er blå-fiolett og rød-oransje stråler nødvendig for plantevekst og utvikling ).
 Lamper bør plasseres over plantene eller på siden av dem ikke mer enn 40 cm. De bør inkludere morgenen og kvelden, og dermed kunstig øke dagslys timer. I tillegg kan du bruke fytolampы som kan kjøpes i spesialforretninger.
? I løpet av sommeren, alle krav plante er samme temperatur - fra 20 til + 25 ° C. I gruppen med varmekrevende de er delt bare i den kalde årstiden.
? Varmekjære planter under den kalde årstiden krever temperatur tilsvarende år. Dersom den faller under 15 ° C, kan planten dør. Derfor potter med varmekjære planter bedre å sette ved siden av varmekilder (varmeovner, radiatorer), mens om vinteren de må flytte. Disse plantene er for eksempel, Coleus, akalyfa, zyhokaktus ("Decembrist") uzumbarskye fiolett, etc.
? For planter som liker kjølig, om vinteren optimal temperatur er + 6-12 ° C. Disse inkluderer rose, azalea, fuchsia og alle bartrær. Overoppheting fører til sykdom, og noen ganger til døden av anlegget. Overskuddsvarme i rommet kan kontrolleres ventilasjon.
? Det finnes en rekke planter som trenger en vinter hvileperiode (gloxinia, Cyclamen). På dette tidspunkt, må de holde i et mørkt rom ved en temperatur under 10 ° C, for eksempel i et skap eller et glass loggia, hvis det temperaturen faller under 3 ° C.
? Har lav temperatur planter trolig den mest behagelig å holde. Disse inkluderer aloe, aspidistra, Ficus, oleander, philodendron, Spiderwort, Dracaena, Clivio, peperomiya, Jade ("penger tree"), etc.
? Vær oppmerksom på at i løpet av vinteren vinduskarmen kan betydelig avkjølt, noe som fører til hypotermi jord, varmekjære planter så bedre satt på tre stativ med ben eller benyttet i suspendert potter.  
Hagearbeid: vanning, gjødsling, transplantere

? Hvis planten tilhører gruppen av vann-elskende (for det meste tropiske og sumpplanter med brede blader og bregner), han trenger rikelig vanning. Det er også nødvendig å overvåke og sørge for at jorden var stadig våt, tørking tillates bare på overflaten.
? Planter med tykke kjøttfulle læraktige blader (aloe, kalanchoe, "elefant tree", etc.) krever moderat vanning. Dette betyr at de skal vannes når jorden uttørking til en dybde på 3-4 cm
? Tørke-resistente planter (alle sukkulenter) krever lav vanning. Vanning de trenger bare når jorden tørker i dybden to tredjedeler av totalen.
? For å teste hvordan tørr jord må nøye stikke i henne trepinne og dra, for å se på hvilket nivå det hydrert.
 Knoller, løker og planter bulbotsybulni en periode med hvile bør ikke vannes. Før periode med hvile må gradvis redusere vanning, og i løpet av exit - økning.
? De fleste stueplanter trenger mindre vann om vinteren enn om sommeren. De eneste unntakene er planter som blomstrer i vinter faller, for eksempel zyhokaktus ("Decembrist").
? Det er best å vanne plantene regn, snø eller kildevann. Hvis du er vannet med vann fra springen, må du gi det stå over natten til alle farlige stoffer utfelte. Ikke bruk destillert og mineralvann.
? Om vinteren kan du ikke vanne plantene med kaldt vann. Temperaturen på vannet for vanning noen planter bør være rom (ca. 20 ° C).
? Vanning planter trenger røttene, ikke bladene på toppen, ellers vil de forbli en dråpe vann som solen vil fungere som linser og forårsake brannskader.
? Du kan bruke en vanning bunn - helle vann i pannen. Denne metoden er godt egnet for vann-elskende planter.
? De fleste planter for vekst og utvikling trenger fuktighet 70-80%, mens den gjennomsnittlige luftfuktigheten i byen leiligheter er kun 50%, og enda mindre om vinteren. Planter krever ekstra fuktighet. Den enkleste måten å gjøre det - satt i vinduskarmen planter i nærheten av et bredt grunne bolle med vann som fordamper, vil øke dette tallet. Det viktigste - ikke glem å legge den i tide.
? Røttene av plantene trenger luft, så du bør tidvis forsiktig løsne jord sløv trepinne.
? Hvis du drar på ferie, og å overlate vanning blomster absolutt ingen, bruke følgende metode. Fyll en plastflaske med vann, lukk flasken lokket, gjør det et hull i bakken og Plug halsen og ned.
? Planter krever regelmessig fôring. Kravene er forskjellige i ulike planter, så du må bruke spesiell fôring for hver art som finnes i spesialforretninger.
? Fôrfabrikkene ofte bedre, men langsommere enn ikke mye. Merk også at mangel på gjødsel er ikke like skadelig som overskudd.
? For å vinterforhold i de korte dagslys plantene forble sunt, må du være vannes to ganger i måneden sin sukkervann (2 t. L. Sukker 1 kopp vann).
? Som spredning av plantene skal transplanteres inn i en beholder med stort volum som skal være en hver 2-3 år. Transplant planter kan bare være i begynnelsen av sin aktivitet (vanligvis det faller på tidlig på våren). Under blomstring eller resten transplantasjon er uakseptabelt.
? Planter skal være jevne omskjæring, som kan deles inn i sanitær og dekorative. Den første øvelsen hver vår, fjerne strukket, avslappet eller for zahuschayut og rettet inn i kron skudd. Dekorative beskjæring for å skape en god silhuett bør utføres i den grad ønsket form forvrengning.  
Яндекс.Метрика