Tulipaner. Planting og stell i bakken

 Tulipaner. Planting og pleie


 Tulipaner. Voksende og omsorg


 Omsorg : Krevende plante. Vilkår planting og blomstring, anlegg fra midten av september til den første uken i oktober blomstrer fra slutten av april til begynnelsen av juni.
 Frost : Tåler vinter.
 Generell beskrivelse
 Tulipaner er oppsvulmede planter. Sitt hjemland anses territorium Kasakhstan. De er vanlig i det sentrale Russland. På høyden av tulipaner vokser fra 5 cm til 1 meter. Stammen de bor med et rundt tverrsnitt. Later avlang, lansettformede med bueformede venation dekket med voksaktig blomst. De sydyachyy og arrangert vekselvis på stammen. Blomster er vanligvis ensomme tulipaner, ulike farger (hvit, gul, rød, oransje, lilla, sort, etc.).
? Tulipaner kjent siden antikken. På dem er nevnt i vers gamle persiske diktere. Men regnet landet tulipaner Nederland. De XVII århundre har det blitt svært populært. I dette landet, viste mange originale varianter av tulipaner.

 Varianter av tulipaner


 Vi utlede mange forskjellige varianter av tulipaner som utseende og blomstrende perioder er delt inn i grupper.
 Enkle tidlige tulipaner med beger eller chasheobraznыmy blomster når en høyde på 25-40 cm. De blomstrer i slutten av april.
 Terry tulipaner (tidlig) nå en høyde på 20-30 cm blomster de er store, med mange kronblad. Blomstringen skjer i begynnelsen av mai.
 Triumph Tulipaner gruppe (gjennomsnittlig tidspunkt for blomstring) er opp til 70 cm. De har store beger blomster som blomstrer fra slutten av april og holdt mai fortsatte.
 Hybrid tulipaner Darvynovы (gjennomsnittlig timing av blomstring) høye vokse til 80 cm. De har store beger blomster (opp til 10 cm i diameter), eller to-tone rød som blomstrer tidlig i mai.
 Enkle sene tulipaner nå en høyde på 75 cm. Blomstene de Goblet, store, ett - eller to-farge. De blomstrer i midten av mai.
 Terry sene tulipaner ligne peoner. De varierte i farge, er dual-farge.
 Fringed tulipaner (sent) med forskjellige petals nål frynser.
 Liliyetsvitni tulipaner (sent) fullt åpnet blomster ligne liljer knopper. De varierer i farge.
 Zelenotsvetnыe tulipaner (sen) variert i farge, men på midten av blomsten er alltid grønt.
 Popuhaynыe tulipaner (sen) er kuttet og bølgete kronbladene av ulike farger.
 Rembrandt tulipaner, (sen) preget av tilstedeværelsen på kronbladene oppfattet slag. Fargen av blomster varieres.
 Tulipaner Kaufman (tidlig og mellomlang sikt blomstring) er en dverg stjerneformede blomster og annerledes.
 Tulipaner Greig (senere) har elegant buede kronblad med buede tips.
 Tulipaner Forster (gjennomsnittlig tidspunkt for blomstring) ulike former for blomster bokalopodibnoyi alltid lyse farger.
 Sene sorter blomstrer i andre halvdel av mai og fortsetter å blomstre tidlig i juni. Mest populær i sentrale varianter av tulipaner som presenteres i tabell.
 Tabellen. Grupper og varianter av tulipaner


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Enkle sene tulipaner Shirley


 Hvite blomster med lilla striper


 End Table.


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Toronto


 Gul-oransje blomster med rosa kronblader med burgunder striper Terry tidlige tulipaner Miranda


 Røde store doble blomster med kronblader skinnende Triumph tulipaner Aviator Alhyba


 Lilla-røde blomster Alba


 Mørke røde blomster med hvit kant Terry sene tulipaner I Ice


 Lys rosa blomster med grønne innslag Hybride tulipaner Darvynovы Parade


 Røde blomster Artist


 Gule og røde blomster Fringed tulipaner Louvre


 Lilla blomster med hvit pannelugg Fabio


 Rød blomst med gult pannelugg


 Vilkår for dyrking og omsorg


 Å vokse tulipaner passform drenert nøytralt eller svakt alkalisk jord med høyt innhold av næringsstoffer. Anlegget foretrekker solfylte og beskyttet fra vinden feltet. På ett sted direkte det gror godt i 3-4 år, men det anbefales hvert år for å plante den i en ny plassering.
 Tulipaner sjenerøst vannes regelmessig i løpet av våren i varmt vær. Etter tre uker etter blomstring vanning stopp. Jord mellom planter og ugress løsne.
 Den første fôring utføres etter planteveksten (1. L. Urea per 1 m 2). Den andre gangen gjødsle jorda før fremveksten av knopper. Tredje fôring tulipaner kreves under aktiv dannelse av knopper. Den fjerde fôring er i begynnelsen av blomstringen. Med bruk av gjødsel superfosfat, kalium sulfat og spesiell gjødsel for blomstrende planter.
 I vinter mulch område med tulipaner og våren gjørme chu fjernet. Du kan grave opp blomsterløk og oppbevares på et kjølig mørkt sted.
 Reproduksjon og vekstfunksjoner
 Tulipanløker formeres. De er plantet i fallet i hullene til en dybde på 3 ganger høyden av pærene. Avstanden mellom dem gjør 15-20 cm. På toppen av løk og lett drysset med bakken prytoptuyut. Jord 10 dager gravd og planert, mens plante et tre gjøre henne aske, humus, nitrophosphate.
 Våren tulipaner blomstrer og gå raskt. Etter en periode med blomstring tulipaner antennen del dør.
 Problemer i økende
 Tulipaner er berørt penytsyllezom, fusariose, pærer og tulipan sklerotynyozom, bakteriell råte, grå mugg, pestrolepestnostyu.
 Den største faren for dem er pest midd oniony.
 Bruken av utformingen
 Tulipaner plantet i blomsterbed, rygger, grupper på plener, i steinbed. De er gode i forbindelse med krokus, liljer, påskeliljer, hyonodoksamy.  
Hvordan å vanne og sprøyte plantene

 Innendørs planter ofte dør av feil vanning. En av dem er viktig at jorden var alltid våt. Holde andre planter, sørg for at landet mellom hver vanning tid til grundig tørr. I den tredje fuktighet i jordsmonnet, avhengig av sesongen. Sjekk de individuelle behovene til hver plante.
 I alle fall må god dreneringAt røttene er i vannet. Sen vår og sommer vanning planter på kvelden, ved solnedgang, den kalde årstiden - i morgen.
 Vann til vanning og spray bør ha romtemperatur i den kalde årstiden - litt varm. Hvis det er mulig, ikke bruk en hard vann fra springen som finnes der kalk later flekker på bladene og tresko sine porene. Vel avgjort, filtrert eller kokt vann mer egnet.
 Tidligere regn eller smeltet snø vann ble ansett best for vanning potteplanter, kokt vann helt uegnet til dette formålet. Men nå forverret miljøforhold, ofte "syre" regn og nedbør inneholder mange forurensninger som bruker dette vannet ikke kan. Vann fra springen er kjemisk og bakteriologisk tryggere, men det inneholder mange urenheter og klor som beskytter røret mot korrosjon. Fordi kaldt vann fra springen er bedre filter.
 Hvis ingen husholdning filtre for vanning bruk sammenslått kokt vann. Koke hardhet salter danner skalaen, og vannet blir mykere.
 Noen planter tolererer ikke kalk og vanning vanlig vann fra springen lime akkumuleres i jord, noe som gjør det alkalisk, og planten dør. Du kan redusere innholdet av kalk i vann som følger: oppløses i en bøtte med vann 1 teskje av oksalsyre, rør og la vannet settle. Kalsiumsalter felles ut som hvite flak. Gradvis sediment faller til bunnen av bøtta og vanning bruk vann uten sediment.
 For vanning planter foretrekker jord med syrlig, kan vannet bli moderert vыmachyvaya det i torv lin pose. Bag brukes flere ganger, og endrer torv.
 Før vanning, alltid inspisere jord, for å se hvor langt det prosohla. Tørr jord er godt crumbles, Clotted betyr at det er nok fuktighet.
 Vanning anlegget potten fylle til randen. Overflødig vann siver gjennom bakken og samle i pannen. Hell ut alt vannet fra skuffen 15 minutter etter vanning.
 Hvis anlegget blir tørket Du kan senk potten i en bøtte i 15 minutter slik at vannet dekket hele potten og spray bladene. Bladene av noen planter som ikke tåler vann. I dette tilfellet, helle vann i skuffen slik at hun kledd gjennom drenerings potten. Etter en fjerdedel av en time helle ut overflødig vann.
 Sprøyting planter med vann spraye bladene med støtte ren, og øker luftfuktigheten i varme tørre forhold.
 Men ikke spray plantene i den lyse solen - Drops som oksene lite forstørrelsesglass, fokusyruyuschym sollys. Planter kan få brannskader fra der bladene arr forbli.

 Rengjøring bladene av innendørs planter


 For å holde plantene rene ofte nok vann spray. Fra en veldig støvete planter fjerne støv med en myk børste eller fjærkost. Store blader tørk med en fuktig svamp for å fjerne støv og insekter, for eksempel rød edderkopp midd. Undersiden av bladene bør også rengjøres.
 Ikke gjennomført Polering - utstyr for rengjøring og polering bladene - de bærer svært få planter, som blader eller obpikayutsya lett bli tilstoppet med fett som finnes i disse forberedelsene. Bruk aldri lignende midler oftere enn en gang i måneden.  
Hvordan ta vare på stueplanter

 Gjødsling potteplanter


 De fleste jordblandinger som inneholder gjødsel, men for sunn vekst av planter trenger fôring, spesielt om våren og sommeren.
 Det er rot og blad fôring.
 Roten fôring innføres i jord- og planterøttene absorbert. Gjødsel for rot fôring er i form av konsentrert væske som er fortynnet med vann før bruk, i form av pulver, granulater, tabletter, samt en langsom frigjøring aktive ingrediens pinner. Blad søknad - sprer flytende næringsblanding for blader.
 For de fleste planter best gjødsel i form av løsninger. Du kan bruke ulike gjødsel, endre dem fra tid til annen. Du må være i samsvar med instruksjonene på flasken av gjødsel, og aldri nevnt økning konsentrasjon.
 Ved mating noen planter bør brukes enda svakere løsning enn anbefalt produsent, fordi løsningen er for høye konsentrasjoner kan skade røttene. Også være forsiktig med tabletter og pinner, ikke plassere dem for nær røttene av plantene. Tapsutsatte gjødsel der du ikke er sikker på at du ikke bør bruke. Alltid nedohoduvaty litt bedre enn overfôring plante - det kan til og med dø. Syke planter kan ikke mate.

 Fuktighet og planter


 Mange planter trenger høyere luftfuktighet enn vanlig innendørs, spesielt i kalde perioder når varmen fungerer. En rekke planter lage sin egen fuktig atmosfære, andre trenger ekstra fuktighet.
 Øke luftfuktigheten på flere måter. Det enkleste av dem - vanlig sprøyting på bladene. Spray det må holde en avstand på 15 cm fra planten.
 En annen måte er at en stor kjele hell små steiner - grus eller småstein - og legg dem i en gryte med en plante. I pan helle litt vann, slik at bunnen av potten er det ikke er i kontakt, eller zamoknet anleggs røttene råtner. Vanndamp vil gi ekstra fuktighet. Helle vann på graden av tørking. I en stor panne med en våt småstein kan romme flere planter.
 For å øke luftfuktigheten og bevaring av plante-potte er plassert inne i en stor beholder, er mellomrommet mellom dem er fylt med torv. Torv bør holdes fuktig.

 Riktig belysning innendørs planter


 Potteplanter krever annet lys. De fleste blomsterplanter trenger ikke direkte sollys spredt. Belysningskrav for hver plante kan bli funnet i artiklene.
 For å kompensere mangelen på sollys, bruke kunstig belysning. Det er spesielle lamper som simulerer sollys spredt. Du kan bruke hjemme belysning.
 Men husk at lyset fra vanlige lyspærer er vesentlig forskjellig fra solen, og lampen er plassert nær plantene kan bli overopphetet og tørk den forlater.
 Den mest effektiv belysning for innendørs planter lysrør. De ikke avgir mye varme og produserer svært intense lys selv nær naturlig. Planter kan leve og vokse godt, får bare belysningen  
Яндекс.Метрика