Valotta. Vallotta speciosa

 Valotta eller lilje Scarborough - vakker flerårig plante innfødt til Sør-Afrika, ikke krever spesiell omsorg. Best det utvikler solenergi vinduskarmen, men i løpet av resten trenger det for å holde på et kjølig sted. Hver vår valotta produserer nye blader, og på sensommeren er det peduncle 10 røde, hvite eller rosa blomster. Noen blader på planten varer hele året.
 Valotta vokser til 30 inches høy. Når du kjøper, velger en plante med knopper neraskrыvshymysya. Pærer er designet for blomstring neste år bør være om lag 3 inches i diameter med tørr brun ytre dekselet. De nye pærene er plantet i midten av sommeren i fuktig jord og ikke vannet før fremveksten av unge blader. Store potter av blomsterløk ønsket størrelse 15 cm, og spissen av pæren skal stige over jordoverflaten.
 Anlegget kan ikke bli transplantert 3 -4 år. Våren må erstattes bare matjord (25 cm).

 Betingelser for valotty


 Letthet: valotta krever fullt sollys, men prøv å sommeren pritenyat anlegget fra de varme strålene fra solen.
 Temperatur: i hvileperiode (to måneder) - ca 13 ° C. Under vekst og blomstring - 24 ° C. Ved temperaturer over 24 ° C plukke opp et anlegg for solen.
 Vanning: våren og sommeren vanning anlegget 2-3 ganger i uken for å opprettholde fuktighet. Vinter - en gang i 10-14 dager. Ikke la jorda tørke helt ut. Når nye blader vanning plante mer. Fuktighet: ved temperaturer over 27 ° C regelmessig spray bladene med vann. Ikke spray blomsten. Sørg for god ventilasjon.
 Gjødsling: fra tidlig vår til sen høst valottu matet en gang i uken flytende gjødsel for potteplanter, fortynnet til en konsentrasjon som anbefales av produsenten.
 Jord : En blanding av fruktbar leirjord med en del torv. Du kan også bruke den inaktiv underlaget.

 Funksjoner omsorg valottoy


 Otsazhyvanye "barn". Hvis "barna" har fylt hele potten rundt moder pære på våren frøplanter i potter alene deres størrelse 9 cm. Det nye anlegget vil blomstre i 2-3 år.
 Etter blomstring. Gi blomsten stilkene tørke ut. Etter fem uker etter at han blir gul, kutt med en skarp kniv eller barberblad så nær pære. Ikke klippe med saks. Redusere vanning slik at jorda er nesten helt mellom hver vanning vysyhav; Opprett intervallet mellom foring i minst 1 måned. Når bladene begynner å gulne, slutte å mate; under resten holde anlegget i et kjølig rom.  
Heather zymnetsvetuschyy. Erica hyemalis

 Heather zymnetsvetuschyy eller lyng Cape - vakre blomstrende plante som ikke er lett å holde seg hjemme så vel som i vinter det kreves en lavere temperatur enn vanlig i leiligheten. På den annen side, kan fargen ikke vokse på balkongen fordi den ikke tåler frost. Sammenlignet med andre zymnetsvetuschymy planter som julestjerne og azalea, lyng bleke farget, som ikke bidrar til dens popularitet.
 Tre kjente arter av planter som egner seg for å vokse hjemme: rosa Erica gracilis, Hvit E. nivalis (noen ganger også kalt E. gracilis alba) - i begge typer svært mange små blomster; og E. hyemalis, med store rosa med hvite tips av kronbladene og gule blomster. De blomstrer sent på høsten og tidlig på våren - på en tid av året da svært få blomstrende planter.

 Betingelser for lyng


 Lett : Heather trenger god indirekte belysning.
 Temperatur: vinter anlegget krever temperaturer rundt 8 ° C. Den maksimale temperatur er 15 ° C. Hold lyng sommeren utendørs.
 Vanning : Heather vanning 2-3 ganger i uken, selv om vinteren.
 Jorda bør aldri tørr, men vær forsiktig så du ikke potten stående i vann.
 Fuktighet: sprayet planter to ganger i uken.
 Gjødsling: vekst i løpet av våren og sommeren, hver 2. uke lage flytende gjødsel for potteplanter.
 Jord 3 deler torv jord blanding, en del fin sand. Blandingen bør ikke inneholde kalk.
 Transplantasjon : Hver vår etter blomstring planter.
 Vare på utseende: heller spray for å opprettholde fuktighet. Ikke bruk renseprodukter blader.

 Funksjoner bryr lyng


 Cape lyng trenger kult, men fuktig atmosfære. Plasser potten på skuffen med småstein eller utvidet leire. Hell over i pannen litt vann for å gjøre det halv dekket småstein. Sørg for at bunnen av potten ikke gjelder for vann. Du kan også sette en pott av lyng i en stor container fylt med fuktig torv. Vær oppmerksom på at etterlevelse av vedlikehold og omsorg sikrer rikelig blomstring lyng.  
Verbena, Verbena hybrida

 I vill verbena vokser til 30-45 cm i høyde, men i kulturen, gjennom avlsarbeid ble mer kustystoy og forkrøplet. Verbena blomstre nonstop fra tidlig vår til sen høst. Små blomster er samlet i blomsterstanden og åpnet gradvis, danner avlange lyse hode, hvilken farge varierer fra hvit, blek rosa, rød til blå-rosa, mørk fiolett toner.
 Verbena svært vanskelig å vokse fra frø - det skyter ekstremt ustabil. For ikke å skade røttene, skyter sittende i potter én.
 Når du shopper prøve å finne slike planter dyrket alene og ikke vokse overfylt i en boks. Varianter: Royal Bouquet, oppreist busk, godt farget blomster med "ochkom"; Sэlman Derby, Derby Scarlet, både buskete, "øyne" Nei; Tropic, litt over de tidligere karakterene.

 Betingelser for verbena


 Letthet: den maksimalt mulige.
 Temperatur: frøspiring når temperaturen bør være 21 ° C, med spiring - ca 18 ° C, en uke etter at de plukker -13 ° C. Beskytte plantene mot trekk og frost.
 Vanning : Rikelig. Mellom vanning la jorda tørke ut, men ikke la det tørke i lang tid. Krever god drenering.
 Fuktighet : Lav. Sørg for god ventilasjon.
 Jord: med tilsetning av leire eller sand substrat ubegrunnet.
 Gjødsling: begynner å mate anlegget to uker etter siste overføring, og deretter fortsette å gjødsle hver 10. dag.
 Reproduksjon: så frø i fruktbar jord en gang vil øke dagslys timer. Dekke dem med en sjikttykkelse på 2 mm jord og holde det fuktig lag som myknet skall frø. Dekkvekster vikle og fjerne dem teplychku 20 ° C, og så snart de trapper (ca en uke), bære pall med avlinger for lys. Når skuddene vokser opp, sette hver plante i en egen liten pott.  
Vriyeziya strålende. Vriesia splendens

 Vriyeziya strålende - en av de mest lett dyrket plante familie bromelievyh. In vivo vriyeziya vokser på trær i tropiske skoger i Sør-Amerika. I vriyeziyi lang, grønn med brune tverrstriper blader som danner en trakt i midten av anlegget. Denne trakt bør alltid være fylt med rent vann.
 I det andre året med vekst vriyeziya kaster blomsterstanden. Peduncles stiger fra midten av kontakten og når en høyde på 45 cm. Blomsterstanden av lys oransje, bustete, og blomsten er liten, gul og ser ut som en hummer klo stikker ut på siden. På grunn av den uvanlige formen og fargen på blomsterstander vryezyyu også kalt Brann sverd.
 I likhet med andre medlemmer av familien bromelievyh, dør vriyeziya etter blomstring, men denne gangen på bunnen av plantene vises etterkommere.
 Spektakulære stripete later vriyeziyi ser bra ut i blandede plantings. Når du velger en plante, nøye inspisere uttaket sentrum. De unge plantene Peduncles bør bare vises. Ikke kjøp vryezyyu med blomster eller obpadayuchymy.

 Betingelser for vriyeziyi


 Lett : Moderat sollys. Plante skygge fra de varme strålene fra solen.
 Temperatur : Best plante vokser ved en konstant temperatur på ca. 15 ° C. Om vinteren minimumstemperaturen er + 13 ° C; årlig maksimum - ca 21 ° C.
 Vanning : Fremveksten av blomster stilker i midten av kontakten bør alltid være vann. Endre vann en gang i uken. I sommer, prøver ikke å vanne plantene en gang i uken i vinter - en gang i 10-14 dager. Bruk kun rent, mykt vann.
 Fuktighet: spray anlegget en gang i uken.
 Gjødsling: sommer, hver 2. uke, tilsett vann i sentrum utløp flytende gjødsel for potteplanter; kaste dem to ganger svakere enn det produsenten anbefaler. Jord: torvblanding. Transplantasjon: hvert halvår til fremveksten av blomster stilker.
 Vare på utseende: Tørk av bladene med en myk svamp.

 Funksjoner bryr vryezyey


 Når Peduncles visne bort, kuttet sine sakser på basen. Barn kan skilles fra den overordnede anlegget når de når halvparten av sin høyde, og bare hvis de har sine røtter. Separate barn med en skarp kniv og sørge for at de er sunne sterke røtter. Sett dem i en egen pott. Hell og holde varm (ved 24 ° C).  
Bjørk tricolor, Convolvulus tricolor

 Bjørk tricolor - kompakt buskete plante høyde på ca 30 cm fra de lysegrønne blader, bredere i endene enn på basen. Blomstene i form av klokkene vanligvis mørke - blå med en lys gul sentrum. Bjørk tricolor har lite til felles med mye razrastayuschymysya luke kjent som Convolvulus, selv om det også er i sterk vekst og frodig blomstring, selv om svært lite ble sådd frø. Bjørk kan plantes hvor du ønsker å se blomstene, men det er ikke mulig å bruke mye tid og krefter på å ta vare på dem. Frøene spirer lett, bjørk ganske lett å tolerere frost og svært motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr.
 Dette anlegget er meget godt egnet til å fylle beholderen balkong (for eksempel, det kan plantes med unge evergreens som før du kommer til en respektabel størrelse, vokser lenge nok); bjørk tricolor svært produktiv - en pose med frø nok til å fylle minst seks zaokonnыh bokser. Blomstrende fortsetter å klatre det meste av sommeren.
 Populære varianter: Blå Lightning - dyp mørk blå blomst med en gul hjerte og hvit kant rundt det. Fin blanding - blomster av rosa, blå og varme farger med hvit kjerne.

 Betingelser for klatring


 Lett : Full sollys, men en time eller to pritenyat planter.
 Temperatur : Frø spirer ved 10-13 ° C. Planten tåler frost.
 Fuktighet : Planter trenger tørr luft, men etter en veldig varm dag kan du lett spray.
 Jord: løs fruktbar leirjord blanding.
 Gjødsling: lage gjødsel når frøplantene vil være 4-5 uker. Bruk flytende gjødselprodusenten Noah anbefalt konsentrasjon. Av tidlig høst matet hver 10. dag.
 Reproduksjon: Så frø i midten av våren. Hvis du teller fra videre transplanterte planter, fyll skitt container blanding for potteplanter, ryggraden holdes fri for ca 5 cm fra toppen, hell i bakken og la det tørke i to timer. Deretter legger 2-3 inches næringsstoff mix for frøspiring og justere platen overflaten. Hell bakken igjen og la tørke i 3-4 timer. Så frø (ca 20 stykker av 30-tommers container), strø et lag av jord tykkelse på 2 mm Når skuddene vokser opp, bør de tynnes ved å redusere antall frøplanter til 10. Du kan også sår bjørk i små potter (3 stk), sette dem i beskyttet mot kulde sted. Når skuddene å vokse til 7 cm, transplantere dem inn i beholderen. Vare på utseende, regelmessig fjerne gule blader.

 Funksjoner omsorg bjørk


 Sprøyting. Sprayet planter i kveld, når dagtemperaturer stiger over 27 ° C. Ikke spray solen.
 Beskyttelse landinger. På kanten av beholderen Plug tryllestaven og trekk mellom svart tråd for å beskytte fugler fra landing.  
Яндекс.Метрика