Vesenet krysantemumKrysantemum, som på gresk betyr "Golden Flower", denne urten av familien Asteraceae (Compositae). I en form for over 200 arter, og de fleste av dem er registrert i Asia. I sitt slag krysantemum er delt inn velykokvitkovi og dribnokvitkovi. Den siste typen mennesker ofte vokst som en blomst rommet, som har en rekke farger - hvit, gul, rosa, rød, og så mange nyanser og ferdigretter.
Dyrking og stell av krysantemum

Å vokse krysantemum innendørs, trenger du ikke mye arbeid og kunnskap. Vi bare vet at krysantemum elsker kjølig og frisk luft. De vil blomstre vakkert på balkongen eller på vinduet, men det er nødvendig å velge et sted hvor sollys vil falle bare periodevis. Etter krysantemum er svært følsomme for over-null temperatur, anbefales det å vokse dem ved 13-15 ° C. Hvis du ser at anlegget er i blomst dårlig og blomsterknopper blomst og visne raskt, noe som betyr at det er veldig varmt (vanligvis starter med en lufttemperatur på ca 25 ° C varme) og bør omgjøres på et kjølig sted. Men vær oppmerksom på at ekstra kjølig rom Chrysanthemum også liker ikke når kjøling knopper ikke kan åpne opp.
Potte krysantemum for komfortabel vekst krever en viss sammensetning av jorden, tatt i like deler torv og humus jord, sand og gjødsel, og for best mulig resultat, er det ønskelig å legge til den voksende fugleskitt. Under veksten av krysantemum må vannes flere ganger i uken, mens ikke glemme å sprøyte bladene, siden mangel på fuktighet de begynner å visne og falle av. I løpet av sommeren, er det anbefalt å gjennomføre sprøyting to ganger om dagen - morgen og kveld.
Som krysantemum voksende rom bør bli transplantert inn potter mer romslig, og ikke glem å oppdatere land. To uker etter transplantasjonen, krysantemum anbefales å mate flytende gjødsel. Å gi stor krysantemum blomst må regelmessig krone formasjon. Du må først fjerne bud, og da blir det noen få skudd. Tallet du justere selv avhengig av hvor mange blomster du ønsker å få, og med hvilken intensitet øker krysantemum. I fremtiden, nye knopper plukket igjen og dannet skyter med bladene vokser eneste. Hvis denne tiden krysantemum holde kjølig, vil det være mer frodig og dolhotsvetuschey.
Reproduksjon av krysantemum
For innendørs avl krysantemum, har en tendens til å bruke frø og frøplanter og stiklinger, men det avhenger av hvilken type planter. Planting bør gjøres mai direkte ned i bakken, slik som små hull på 3-4 frø på omtrentlig avstand på 25 cm fra hverandre. Med riktig stell, vil disse spirene blomstrer i august. Hvis du ønsker å oppnå tidligere blomstring, bør avlingen gjøres i mars med bruk varme rommet. Når spirene vokse, de trenger å dykke inn i potter og plantet i bakken. Vokst så krysantemum vil blomstre i slutten av juni.
For krysantemum borekaks som bruker livmor planter som er valgt på senhøsten etter blomstring. Falmet kutt stilkene i en pott nær bakken, som de fortsatt dø. Avkuttede krysantemum i potter bør plasseres i et kjølig rom. Vanning i denne perioden bør være moderat, men unngå tørking skrøpelige koma. Borekaks kan tas bare mars fra toppen frø, som vises fra landet av jordstengler. Bruk stiklinger tatt fra gamle skudd, anbefales ikke.
Borekaks skjer i bokser eller boller. Nederst helles torv med humus og sand i toppsjikttykkelse 2-3sm. Borekaks er kuttet med en skarp kniv, noe som gjør glatte kutt - det vil forbedre sin forankring. Krysantemum bør plantes i grunne sand, mens ikke glemme å sprøyte borekaks, og deretter lukke glassmonter. For kvalitet rooting trenger å følge en standard temperatur på 13-15 grader. Etter 18-20 dager etter implantasjon, er glasset fjernet, og de unge plantene er transplantert inn i potter og plassert i et kjølig, godt luftet rom.
Men som tiden og praksis, ofte etter blomstring krysantemum bare kaste bort fordi nå kan du finne en rekke frøplanter, som selges gjennom hele året i blomsterbutikker. Men når du kjøper en plante er nødvendig å ta hensyn til et sunt utseende og massevis av krysantemum knopper med dem bør være synlige tips av undisclosed farge-kurver. Hvis du kjøper krysantemum med grønne knopper og blomster rett og slett ikke kan avsløre.

Sykdommer og skadedyr krysantemum

Som alt liv på planeten vår, kan krysantemum også vondt. Ofte er dette på grunn av feil vare, utilstrekkelig mengde vanning for høy romtemperatur eller frisk luft. Også krysantemum kan påvirkes av skadedyr som bladlus og edderkopp midd. For å vise bladlus, anlegg trenger å vaske med såpe og vann hver syv til ti dager.
En annen meget effektiv mot bladlus, edderkopp midd og andre skadedyr - vann ekstrakt av hvitløk. For å forberede denne medisinen bør tas førti-femti gram hvitløk og knus den i en morter, og deretter helle et glass rent vann. Etter 15 til 20 minutter. den resulterende masse bør belastning og fortynnet til 1 liter. Den oppsamlede varmt vann. Så 1,5 kopper løsning i en bøtte med vann og vasket krysantemum om natten eller i overskyet vær. Også krysantemum kan håndtere alle insektmiddel.  
Phalaenopsis Orchid CarePhalaenopsis - den mest beskjedne av orkideer. Omsorg for denne typen planter hjemme i kjelleren, selv om du er - nybegynner blomsterhandler. Phalaenopsis ble brakt til oss fra den filippinske øyene. Hans navn han må man nederlandske botanikeren, som aksepterte det på vakre sommerfugler sirkle over en viss plante.
Den største fordelen med dette anlegget - lang blomstring. Hennes farge påvirke deres overflod i dag kan bli funnet Phalaenopsis nesten alle farger unntatt sort og himmelblå. Den mest populære blant gartnere vunnet Phalaenopsis hybrid.
Kjøpe orkideer
Care Phalaenopsis starter fra det øyeblikket du kjøper den. Hvis du ønsker å få dette anlegget, bør du vite at en sunn og robust orkidé kan "skryte" tett løv og grå-grønne røtter. Sistnevnte må være ren, uten skader og flekker. Det er greit hvis småskader synlig på bladene eller den nederste bladene har en gulaktig fargetone. Det er OK, fordi de etter hvert kan visne og dø.
Vær oppmerksom på at planten du ønsker å kjøpe, tett sitter i potten. I lys risting blomsterpotte bør det ikke henge ut i forskjellige retninger. Dette indikerer en sunn og sterke røtter.
Som vann Phalaenopsis
Hvis orkide ikke utsettes for direkte sollys, så selv de unge plantene kan gå uten vanning i to uker. Selv om våt jord med lav belysning og romtemperatur kan utløse en rekke sykdommer, røtter Phalaenopsis tolerere overskytende fuktighet, og derfor vokse godt, selv i vann.
Røttene til Phalaenopsis topp dekket med svampete membran, der de absorberer vann og andre næringsstoffer. Derfor dette anlegget krever grundig og regelmessig vanning. Disse plantene, og spesielt deres røtter trenger mye mer luft enn noen annen.
Når vanning bør observere root shell. I en frisk Phalaenopsis er en svampaktig struktur grå eller sølv, mens spissen av roten bør være sølv-grønne.
Umiddelbart etter vanning Phalaenopsis membran får en grønn nyanse. Denne fargeendring indikerer en god kvalitet vanning. Igjen vil det bli grønn i svart eller grå, vente to dager og igjen helle anlegget. Hvis du er for langt fra vannet, vil roten skall bli brun og anbud røtter selv, mister evnen til å absorbere fuktighet.
Under designet for å stimulere blomstring Phalaenopsis er nødvendig for å redusere romtemperaturen og redusere hyppigheten av vanning. Varme somre og kalde vintre viktigste tegn på utilstrekkelig vanning kan anta utseendet apati og årer av de nederste bladene.
Vanning orkidé skal forsvares med varmt vann hvis temperaturen er minst 22-24 grader. Det bør være oppmerksom på at temperaturen på vannet du bruker for vanning bør være litt høyere enn romtemperaturen. Pass på at det ikke kommer vann på bladene, eller de vil råtne. En gang i uken kan du Phalaenopsis vask med varmt vann.
Belysning for Orchids
Den mest gunstige plassen for voksende falenopsysov - en sør-østlige og østlige vindu. I noen tilfeller kan disse plantene gå vest og sør-vest vinduet, det myke lyset i morgen og kveld.
Phalaenopsis bør ikke settes i de nordlige og sørlige vinduer, som det første kan det være for mørkt, og den andre - hot. Hvis du har ingen steder å omorganisere potter med planter, vinduene som vender mot nord, kan du markere og sørlige vinduet for å skjule fra solen. Men, uansett boksen ble ikke dine planter, dagslys timer for dem må passe i 12-16 timer.
Falenopsys og temperaturforhold
Til tross for den enkle vokser, betyr orkide ikke tolerere utkast og ekstreme temperaturer. Etter de første blomstrende Peduncles krever omskjæring, og det bør kuttes like over første sovende knopper, så det kan være fra en annen blomsterstanden.
Den optimale temperaturen for orkideer - minst 20-24 grader om sommeren. Det er viktig å sikre at forskjellen mellom dag- og nattetemperatur ikke overstiger fire grader. I vinter, dag og natt tillatte temperaturen noen grader lavere. Siden Phalaenopsis under den såkalte freds ikke er uttalt, må den stabile temperatur opprettholdes til enhver tid.
Hvis potten med et anlegg som ligger i vinduskarmen, sørg for å se til at det ikke er noen utkast, selv om liten, subtil pust av frisk luft er bra for orkideer blader. Fordi strømmen av oksygen vil stagnere vann. Ikke glem at eksotisk Phalaenopsis liker lyse lys fra omgivelsene.
Orchid: hvor og hva du skal plante
Transplant Phalaenopsis trenger maksimal tid i to eller tre år. Som for dette anlegget potter er best å bruke forskjellig flettet, bambus eller tre kurver. I ekstreme tilfeller, være nyttige og plast potter. Bare bør de først lage ekstra hull i bunnen og sidene av potten.
Substrater for orkide bark kan tjene som Sphagnum mose legger til. Flerårige planter er gode følelsen, å være i ren bark, Sphagnum trenger derfor å legge til, spesielt unge orkideer. Hvis du har kjøpt i butikken klar underlaget, og det virker for vlahoemkym prøve å legge litt bark.
Som du kan se, stell av Phalaenopsis ikke en så vanskelig oppgave som det kan virke ved første øyekast. Men, til en kostnad på dyrking av denne planten litt tid og innsats, vil du være i stand til å takke nok til å nyte sin skjønnhet.  
Яндекс.Метрика