Violet horned. Voksende

 Violet horned. Dyrking, omsorg, varianter og arter


 Care: krevende plante.
 Vilkår planting og blomstring: sådd frø i åpent terreng før vinteren; blomstrer fra mai til september.
 Frost: høy ly for vinteren er nødvendig.
 Navnet på planten skyldtes shportsa litt på baksiden av blomsten som ligner et horn.
 Generell beskrivelse
 Violet horned - flerårig plante, men fordi plantene kan dyrkes som ettårige. Homeland horn fioler - Spania, Italia, Sør-Frankrike. På høyden av planten kan nå 5 til 30 cm. Stammen er buet, enkle blader, oval, litt spisse, mørk grønn. Blomster store, 3-5 cm i diameter, hvit, blå, mørk blå, gul, lilla og andre farger.
 Frukt - kapsel med svarte og brune frø.

 Violet horned. Varianter


 De mest populære hybrid varianter oppnådd ved å krysse Vittroka fioler, fioler horn fioler og grasiøs (tab.).
 Bord
 Violet karakterer


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Aten


 Blomstene er kremgule Tyskland


 Blomstene er blå-fiolett Red Charm


 Blomstene er rødlilla


 End Table.


 Navn på variasjon


 Kort beskrivelse Blyuvander


 Blek blå blomst Bambyny


 Høyde 15cm, blomster i ulike farger Rubin


 Blomstene er runde, lyse rødt Hvit fortreffelighet


 Kvalitet er vedvarende og frost, hvit blomst Charlotte


 Blomstene er store, mørk lilla farge Triumph


 Blomstene er svært store Jersey Gem


 Lilla blomster Oransje perfeksjon


 I bush varianter, er det 60 blomster Lavendel is


 Kvaliteten varierer ekstraordinær skjønnhet Gul perfeksjon


 Blomstene er gul ser flott langs sporene og forhager


 Vilkår for dyrking og omsorg


 Horned fiolett vokser godt i full sol, men beskyttet mot direkte sollys på loamy, frodige, godt drenert jord og på lett jord med en pH på 65-72.
 Vanning horned fiolett bør moderere i tørre perioder hyppigere.
 Vi anbefaler å spraye i morgen og kveld.
 Fôring horn fioler vekslet med vanning, en gang i uken. I vann tilsatt gjødsel lav konsentrasjon og vannet. Beste make infusjon av organisk og mineralgjødsel.
 I tillegg bør plantene noen ganger mulch. Mulching hjelper oppbevaring av varme og fuktighet i jorda, hindrer vekst av ugress, beskytter jorda fra å vaske bort. Å mulch å bruke steiner, drenering pellets, grus, flis og levende mose.
 Å stimulere blomstring for å jevnlig beskjære vokst skudd og falmet blomster.

 Reproduksjon og vekstfunksjoner


 Horned fioler formeres hovedsakelig bezrozsadnym måte, det frøet. Imidlertid kan hybrid varianter kloning. Frøene sådd fioler våren eller høsten. Fra såing til blomstring skjer fra 10 til 13 uker.
 Varietal fioler gode avl grønne stiklinger, dele bush og stammen. Dele bush kan få opp til 30 planter. De er plantet i åpen jord, vann morgen og kveld til rooting. Sted for frøplanter må beskyttes mot vinden.
 I sin gjengivelse av borekaks kuttet hele sommeren i store mengder. Ukorinyuyutsya borekaks enn 14-21 dager.
 Selv på et tidlig formering med stiklinger, plantene begynner å blomstre i samme år og blomst i høst.
 Å forynge gamle planter anbefalte en gang i 3-4 år. Seat beste 20-25 planter per 1 m 2.

 Problemer i økende


 Når voksende horned fioler ingen problemer oppstår. Men vått, tungt skraverte områder det lider av snegler.

 Bruken av utformingen


 Fioler horned stor for å trekke opp noen blomsterdekorasjoner. De er også godt plantet rundt trær og busker. Fioler godt med snikende planter som klematis og roser.
 Anlegget er også brukt til å dekorere grenser, rock hager, mixborders. Ser bra ut i potter, potter og balkongkasser.  
Glemme. Voksende

 Glemme. Vokser fra frø


 Glemme. Omsorg, karakterer og arter


 Care: krevende plante.
 Vilkår planting og blomstring : Såing gjort i mai og juni; for permanent plantet i slutten av august eller neste vår. Den blomster i mai for 40-45 dager.
 Frost: tåler frost til - 5 ° C.
 Glem kjærlighet i Europa, spesielt i England, Frankrike, Tyskland og Sverige. Det er ofte dekorert med vårblomst. Og i Russland er vanskelig å finne hage, som ikke ville vokse denne delikate blå blomst. Vi glemmer-også kalt halsen, febrilske gress eller pryhozhnytsa.
 Ulike nasjoner har sin egen legende av denne blomsten, men de er alle relatert til begrepene lojalitet og hukommelse. For eksempel, i Hellas snakke om Lykase hyrde, podaryv hans brud farvel bukett nezabudok. Denne legenden er i tysk folklore.
 Det sies at for mange år siden en kjærlig par gikk en tur langs elva. På kanten av en bratt bank så en blå blomst jente og gutt klatret ned for å forstyrre den. Ikke motstå, falt han i elva og før vannet dekket ham, klarte å rope: "Ikke glem meg! »
 Glem også finne magiske urter: en krans av disse fargene, slitt på halsen eller kjæreste eller kjæreste satt på brystet hans, charms. Denne kraften planterøttene og kreditert.
 Latinsk navn nots - myosous, hvor Myos - mus, en enheter - øre. Faktisk, etterlater pubescent av noen arter som ørene på mus.
Glemme. Voksende

 Generell beskrivelse


 Glemme - en, to - og flerårig familie shorstkolystyh. Slekten omfatter ca 50 arter som vokser i våte steder i Europa, Asia, Amerika, Sør-Afrika, Australia og New Zealand. Stengelen forgrenede nots, og nådde en høyde på 10-40 cm. Bladene er grønne, fastsittende, lansettformede, lineær-lansettformede eller lopatopodibni. Blomstene er samlet i blomsterstanden curl; blå med gul midt, noen ganger rosa eller hvit. Frukt - mutter. I 1500-2000 inneholder 1 g sorte blanke frø. Spire i 2-3 uker etter såing.
 Ofte dyrkes som ettårige.

 Glemme. Typer og grader


 Årlige nots vokser bare i fjellskogen i Kaukasus. De er beslektet å glemme en stor visp og glemme lazystanskaya med små blå kranser og lang-glemme-tiltalende (dyrkes som ettårige) - dlynnokornevyschnoe anlegget.
 Basert flerårig avlet åring og to-årsklassen (tabell.).
 Tabell 8
 Varianter og beskrivelse av


 'Type


 Varianter


 En kort beskrivelse av den type Alpine Glem


 Basert på den type utgangs mange varianter. Den virkelige alpine glemme kulturen er sjelden


 Stauder med korte jordstengler og tette rosett av gråaktig blader. Lave busker, vårblomster dekket av en masse av mørk blå. Den blomster voldsomt i mai. Formeres ved frø bare Glem
 Alpine
 Hage


 Victoria - blå glemme-me-up til 30 cm.
 Carmen King - opp til 20 cm, blomster mørk Roseau --term farge. Indigo - forkrøplet glemme med blå blomster. Rosylv - glem-me-up til 20cm med rosa blomster.
 Blue Ball - obyl - notsvetuschyy klasse opp til 15 cm, blå farge blomster


 En flerårig plante som blir dyrket som en biennale. Blomstrer i andre halvdel av våren i det sentrale Russland i midten av mai. Blomstrende lang, sjenerøs. På slutten av juni til juli, modne frø Glem vading


 Tyurynhen - med mørk blå blomster. Basert på den, ble den amerikanske fått karakteren
 Semperflorens - med lyse blå og gule blomster midtveis


 Flerårig plante. Stengelen sylnohillyasti, opp til 30 cm. Bladene er store, lyse grønt. Blomstene er blek - blå. Formeres ved frø


 End Table.


 'Type


 Varianter


 En kort beskrivelse av den type Glem Forest


 Han har mottatt en rekke varianter av rosa, blå og blå blomster, som for eksempel Blue Bird


 En flerårig plante dyrkes som en biennale, opp til 30 cm høy. Bladene er avlange - lansettformede. Blomstene er mange, himmelblå, samlet i krøller. Den blomstrer fra mai 40-45 dager Glem rasstavlennotsvetkovaya


 Det finnes varianter med blå, rosa og hvite blomster


 En flerårig plante som blir dyrket som en biennale. Blomstene er store, mørk blå


 Vilkår for dyrking og omsorg nezadkamy


 Glem vokser best i skyggen og delvis skygge, men kan føle gode og solrike områder, men i dette tilfellet, er lengden på blomstring redusert til 20 dager.
 Vokser godt i fuktig jord befruktede. For mye, kan spesielt jord gjødslet med fersk gjødsel fremme veksten av blader, brudd på sesong rytme av vekst og utvikling.
 Glem fuktighet og med lite fuktighet raskt skur. I tørke krever rikelig vanning. Men vannmettet jord som uønsket som det kan føre til råtnende planter eller de vil være alvorlig strekke stammen. Derfor, på stedet der voksende nots bør gis god drenering.
? På engelsk kalles glemme-glem-meg-ikke, i tysk - Vergissmeinnicht, som oversatt betyr: "Ikke glem meg! »
 Planter svarer godt til anvendelse av organisk og mineralgjødsel. Trenger gjødsel ammoniumnitrat (10 g per 1 m2), superfosfat (15 g), kaliumsalt (5 g). Man kan bruke mullein infusjon (1 del per 10 liter vann) og en blanding av kompost og torv.

 Glemme. Reproduksjon og vekstfunksjoner


 Alle nots godt formeres ved frø. Avlinger produsert i kaldt drivhus i mai og juni. For permanente plantet blomster i slutten av august eller neste vår. Også, glem-meg-gi rikelig selv-seeding.
 Varietal nots spredd av borekaks. I stilkene er topper vidrostayuchyh skyter 4-5 cm i lengde i mai og juni. De er plantet i rygger og prytinyayut.
 Siden nots overfladisk fiber rotsystem, tåler det transplantasjon gjennom hele sesongen, selv under blomstring.
 Hvis du ønsker å motta kopier av blomstring om våren, frøene sådd i oktober-november. For å gjøre dette, ta en boks, pose eller gryte med melk i bunnen av hullet og fyll med jord (2/3 - torv bakken, 1/3 - elv sand). Før såing, kaster jord rosa løsning av kaliumpermanganat. Så frø på jordoverflaten vrozkyd. Begrave sæden ikke være, så de vokser raskere.
 Før sådde frøene kan dyppes i lettsaltet vann. De som har dukket opp, skal kastes. Frø som falt på gulvet, vasket med rent vann, tørket og sådd litt prysypayuchy lett jord og komprimeringsplate. Etter 4-6 dager, det er trapper.
 På denne tiden, dekker papir bokser, som tilbringer vanning.
 Når spirene dukke opp i 1-2 ekte blader begynner å plukke i kasser eller potter med torv jord. Dykke ned i en avstand på 3-4 cm. Bokser er plassert i et kaldt drivhus, men mars ble det overført til et varmt rom. Siden glemme Shade toleranse er, krever det ikke ekstra belysning. Men det er nødvendig å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet.
 I slutten av april, glem-me kan plantes i blomsterbed, og i mai vil det være en glede sin blomstring.
 Etter blomstring (juni, juli) planter mister sin dekorativ effekt. Derfor frøene modnes bør la ikke mer enn 2-3 eksemplarer. Andre planter er fjernet fra blomsterbedet.

 Problemer i økende


 Problemer med Forglemmegei voksende årsak.
 Men for at de ikke vondt, må du følge visse regler: Unngå planting tetthet, regelmessig løsne jord og vann, og samtidig unngå platetypen. Hvis du bryter reglene nots kan påvirkes av ulike sykdommer (grå og rot råtne, sant og usant mugg). Melete dugg behandlet ved sprøyting med soppdrepende midler (2 ml per 10 liter vann).
 Pest nezabudok er bladlus, loppe biller cruciferous, spader og snegler. Å håndtere dem ved å bruke insektmiddel sprøyting.
 Bruke planter til å behandle avgjørende for utformingen av balkonger og blomst tidlig på våren. De ser også veldig fint i grupper i nærheten av vann. Glem gruppen av tulipaner, påskeliljer - vanlig vårblomst i Europa. Anlegget ser bra ut på fortauskanten. Også, glem-sete i steinbed. Det er viktig å sørge for at hun ikke vokste.
 Ser glemme sammen med liljekonvall, og under trærne. Med glemmer-meg-kontrast godt med stauder. Organisering av blomsten ikke krever mye arbeidskraft. Glem ser flott ut ikke bare på senger, men også i potter eller kasser.
 Blomster som egner seg for å kutte. Bouquet bedre skal bruke hele busken. I vekt-nots vil være ca to uker.  
Яндекс.Метрика