Voksende epletrær

 Hvordan å vokse epletrær i landet


 Epletrær. Voksende og omsorg

 Planting eple


 Frøplanter eple anbefalt å kjøpe våren og plantet i en fast plass i høst. I løpet av våren prikapyvayut i en tilbøyelig posisjon og strø 2/3 av jorden. Da jorda komprimeres og vannes, mulch bakken og dekket med tørre grener for snø oppbevaring. Å beskytte frøplanter fra gnagere prykopani bruk av gift agn.
 Våren planting frøplanter begynne etter tining av jord i det øverste laget - i slutten av april - begynnelsen av mai. Mellom dem gjøre avstanden på 3-5 m Diameteren på landing pit -. 60-70 cm dybde - 60 cm, forberedt pit fall. Fjæren i et hull laget to bøtter compost, 500 g superfosfat og 60 g kaliumsalt. Gjødsel blandet med det øverste laget av jord fra gropen. Frøplanter grave, undersøke sine røtter og fjerne skadet. Deretter røttene av behandlet leire mos. Ved planting frøplanter trenger å forlate roten krage på bakkenivå. Etter landing bakken prytoptuyut danne hullet. Da treet vannes hver 2-3 th bøtter med vann. Deretter mulch jord i hullet. Re-vanning kreves 2-3 uker. Umiddelbart etter planting stammer trimmet til 1/3 yablunok. I slutten av planting eller varmt vær kuttet halvparten av de terrestriske trær.

 Omsorg for eple


 For unge trær trenger tilsyn. Når skadedyr dyrket av egnede midler. Landet under trær ugress. De første 4-5 år mellom epletrær kan være plantet grønnsaker og jordbær.
 Hvis planting groper ikke gjorde gjødsel, i første eller andre året gjødsle jorda under trærne. I løpet av våren, før knoppsprett, eller høst, etter vekst, løsne jord rundt treet til en dybde på 10-12 cm i en avstand på 1-15 m fra stammen. Hun lå gjødsel. 2-3 år fôring gjentas. Når fruiting bør gjødsle jorda innenfor en radius av kronen. 1 m 2 bakken ved hjelp av 10 til 15 g ammoniumnitrat, superfosfat 60 til 75 g og 20 g kaliumklorid. Hakke gjødsel innpakket i bakken til en dybde på 10-12 cm i rader befruktede i stor dybde -. 15-20 cm.
 To-, trenger treårige epletrær vanning. Første gang de helte i juni. Jordsmonnet er fuktet til en dybde av 40 cm (40 liter per 1 m 2). Vanning gjentas hver 15-20 dager. Fruktbærende trær vannes med fukte jorden til en dybde på 60 cm en gang i måneden. På 3 m diameter krone vanning område er 7 m 2, og forbruket av vann - 400-420 l.
 Sjelden og rikelig vanning mer nyttig enn overfladisk og hyppig. Tidligere løsne jord dypt. Etter vanning av jorden løsnes til en dybde på 3-4 cm. I beskjæring epletrær er utført, danner en krone.  
Som cherenkuvaty roser

 Ikke rart Rose kalt dronningen av alle andre farger. Og selv om det høres litt fornærmende i forhold til andre like vakre planter, hendte det at steg som mange gartnere.
 Det finnes mange metoder for dyrking, fra plante busker klare, kjøpt på messer og slutter borekaks.
 Hvis du foretrekker det, kan du dyrke disse nydelige blomster selv fra frø, selv om ikke alle varianter er egnet for dette, samt den tiden det tar mer enn nok.
 Så hvis du vet hvordan Cherenkov roser, kan du redusere på denne måten, samt få en sjanse til å vokse en favoritt variasjon, kjøpe bush som problem.

 Som cherenkuvaty rose fra en busk


 Det første spørsmål som melder seg i denne sammenheng refererer selv ikke essensen av prosessen og dens gjennomførbarhet.
 Det er ganske enkelt: hvis du ønsker å få nye våren skudd, vil borekaks i høst hjelpe med dette.
 Kutte av roser, tenke på om du vil sende dem til kompost pit så snart wilt. Hvis kuttet av flukt, som er minst to nyrer, og implantere dem, så kan du få en ung våren busk roser.
 Selvfølgelig, den viktige rollen ly som fanget på levende agn, og graden av "seriøsitet" av vinteren. De lavere temperaturer og mindre snø, jo mer sannsynlig er det faktum at fjæren ikke overleve selv voksne rosebusker, og ikke den for borekaks.

 Stiklinger i vinduskarmen: myte eller virkelighet?


 Noen ganger stiklinger av roser måter du kan se anbefalingen om å plante dem i vanlig blomsterpotte.
 Og det er en viss sannhet, kan frata ung spire fra kulden. For å gjøre dette, det opprettholder en mini drivhus, noe som kan gjøres med vanlige plastflasker strippet ved å gå til jordkvalitet eller spesielle underlaget, eller en blanding av svart jord og sand.
 Etter rooting bare trenger å håndtere en tilstrekkelig mengde lys, men hva du skal plante den i bakken vil være nærmere sommeren.

 Stiklinger av roser i en bukett


 Hvis du vil, kan du selv prøve å sette på akselen med en bukett roser, gjelder den eneste betingelsen for at det skal være lokal og ikke så populært nederlandsk, med sistnevnte retning, sannsynligvis ikke vil.
 Shank trimmet fly etter å holde på vann, hva som fremmer fin bukett stående i en vase, men vannet bør skiftes regelmessig.
 Etter tilbakestilling petals nødvendig å kutte skyter med knopper, kvitt den av blader og implantat som beskrevet ovenfor.  
Bearberry, medisinske egenskaper, bruksområder, bilder

 Urte behandling i alle aldre vært populært. Dermed er det ikke har mistet relevans i vår tid. Mange planter har blitt brukt med suksess i behandling av ulike sykdommer. For eksempel, bearberry passe deg hvis urolithiasis, blærekatarr, nerveproblemer, etc.


 Urtemedisin: billig, pålitelig og god måte å behandle århundrer


 I motsetning til hva medisin er i rask utvikling, og fagfolk innen skape nye medikamenter mot vanlige sykdommer, har urtemedisin ikke mistet sin relevans i dag. Urte behandling finner sine støttespillere og fans av den grunn at har en rekke ulike fordeler. Blant disse er de følgende:

 •  mangel fytoretseptah kunstige komponenter som gjør det mulig å beskytte seg mot de mange bivirkninger som er typisk når du tar medisiner;


 •  cheapness av de fleste gress;


 •  lette folks oppskrifter er basert på fitokomponentiv.


 •  Men en behandling med urter av pris. Det er viktig å merke seg at man ofte bruker testede oppskrifter bryter konsentrasjonen av komponentene i tilfelle av kjøttkraft. Det er derfor utvalget fytoretseptov behandles med stor forsiktighet og oppmerksomhet, finne de universelle anbefalinger som ikke vil gjøre skade.


   Bearberry, helbredende egenskaper


  Bearberry, medisinske egenskaper, bruksområder, bilder

   Når vi snakker om denne planten som bearberry, er det viktig å merke seg at det bidrar med mange sykdommer forbundet med nyre, urinblære og. Oppskrifter som er basert på denne komponenten påvirker følgende område:

 •  antiseptisk;


 •  desinfeksjonsmiddel;


 •  snerpende;


 •  vanndrivende.


 •  Mest bearberry brukes til:

 •  cystitt;


 •  uretritt;


 •  pielitah.


 •  For de som er interessert i medisin som bearberry, kan søknaden bli annerledes. Det avhenger først og fremst på hva du ønsker å kurere sykdom og hvilken effekt dermed oppnådd. For eksempel, hvis den ønskede vanndrivende effekt, kan du bruke en vanndrivende te er basert på bearberry. I tilfelle at du er et offer for blærekatarr eller piyelotsystytah annet enn narkotika Bearberry ekstrakt vil være i form av pulver.
   Det er viktig å merke seg at urten er ofte brukt i et avkok av knuste blader. I dette tilfelle er oppskriften egnet for:

 •  kronisk uretritt;


 •  cystitt;


 •  nefritt;


 •  nedsatt blødning;


 •  livmor blødning;


 •  metabolisme;


 •  urolithiasis.


 • Bearberry, medisinske egenskaper, bruksområder, bilder

   Den samme fremgangsmåte, ved bruk av bearberry er utmerket for behandling av nervøse lidelser. Men uavhengig av sykdommen som du står overfor, bør du konsultere legen din. Dette må gjøres for å beskytte seg mot komplikasjoner fordi ofte en litt urtemedisin, slik det kreves kvalifisert medisinering.


   Hvordan forberede infusjoner og decoctions av bearberry?


   Verdi bearberry og vann infusjoner og decoctions målt i andel 01:20. Slike medikamenter drukket en halv kopp om gangen, tre til fem ganger om dagen. Den brukes førti minutter etter et måltid.
   Hvis du bruker disse oppskriftene til høyre, etter samråd med lege, resultatet vil ikke vente på seg.
  Ahimenes. Stell og avl

   Ahimenes. Omsorg hjemme


   Ahimenes - sjarmerende blomst


   Anlegget, som gleder Florist lange og vakre blomster.
   Det ahimenes for sin skjønnhet som heter "magiske blomst". Den tilhører slekten Achimenes Pers - Fagerblomstfamilien (Fagerblomstfamilien). Det består, i henhold til ulike beregninger, 35-50 arter av flerårig rhizomatous urteaktig og tuberous planter vokser epifyttiske tropisk skog på begge halvkuler - i Sentral- og Sør-Amerika (Brasil, Mexico, Guatemala, Uruguay, Colombia, Panama, Paraguay Argentina om. Jamaica).
   Slekten Navnet er avledet fra de greske ordene "A" - "Nei" og "heymayno." - "Kald transfer", t E. Not "vinter", "neperenosyaschyy (frykt) Cold", som om å fortelle oss at på anlegget vinter dør. Folket har et annet navn ahymenesy - "kruchenoplodnyk", som taler for seg selv.
   Den første omtale av ahymenese til midten XVIII., Når det ble beskrevet ahimenes oppreist (A. erecta) i 1756 Patrick Browne i studiet av naturen. Jamaica.

   Ahimenes. Funksjoner planter


   I ahymenesy mykt hårete, noe rødlig spredning eller krypende stengler og rynkete, shyrokolantsetni, som ligger på motsatt side, hele, og på kanten taggete blader, ofte pubescent, på lange stilker. I disse stammer av unge planter har en vertikal form og busker dannet ikke er for høy. I mer modne ahymenesov hengende stengler og plantehøyde når 60-65 cm (f.eks ahymenesy krupnokvitkovoho). Den øvre delen av bladene lyse grønt, og den nederste - purpur-rødt. Interessant det er stort sett overfladisk rotsystem, underjordiske delen av planten er en liten skjellende jordstengler rosa farge - originale knuter, humper som ligner i struktur, morbær frukt eller bjørke øredobber.
   Hvis de lykkes, omsorg for planten blomstrer i lang tid - siden våren (april-mai) til høsten (september-oktober). Hans dlinnotrubchatye blomst - "bells" er plassert i et bladfeste (en eller flere brikker) forskjellige i lengde stilker. De er vanligvis store (5-6 cm i diameter), med traktformet buet ende fem kronblad; sentrum, står det største bladet ut fra resten. Det er denne formen for grasiøse blomster og en stor buet femte petal ahimenes blant annet rom gloxinia, noen ganger kalt hans fetter. Rundskriv p'yatylopatevym Corolla ahymenesy kan være forskjellige farger - hvit, blå, gul, rosa, rød, lilla og fiolett. Hver blomst bor alene for lenge, men han ble erstattet umiddelbart vokse ny, slik at alle blomstrende planter så lenge.

   Hvor er det beste stedet Azymenes


   For å velge plasseringen av anlegget ganske opplyst sted (for det meste sør, øst eller vest) i sommer - selv solen (men ikke tillate direkte midt på dagen stråler). Men om våren det ikke bedre plassert for sollys i løpet av denne perioden bør pritenyat selv når de nye skuddene av vekst fra fjorårets knoller. Det må tas i betraktning at unge årlige planter i en solrik vinduskarm kan også trenge en lys skygge. Vinduene i den nordlige orientering ahimenes også vil blomstre, men ikke så rikelig, med betydelig redusert varighet av blomstrende skudd vil dukke sykelig, strukket utsatt for losji. Men vær oppmerksom på at fargetone lysstyrke blekner farger, former og skyter Ampel strukket overdrevet.
   Under den aktive vekstsesongen planten dyrkes i et bredt temperaturområde 18 til 30 ° C (optimalt 20 til 22 ° C). Selv om, ifølge noen gartnere, ahimenes trygt tolerere utkast og plutselige endringer i dagtid og nattestid temperaturer, men ikke friste skjebnen. Om sommeren anlegget kan lage en hage eller plassert på balkongen, prytinyayuchy fra den brennende sollys. Ved for høye temperaturer knopper blir brune.

   Bakken for ahymenesy


   For de vellykkede vekst og blomstrende planter trenger løs jord næringsstoff substrat. Voksen plante eksperter tilbyr flere alternativer blandinger: blad og gresskledd jord, sand (2: 1: 05); Løvtre, torv, humus jord, sand (2: 3: 1: 1); blad og torv, sand (6: 3: 2). Ifølge erfarne gartnere, er det ønskelig å legge til jord sand underlaget, da dette fører til rask tørking av jord på en solrik dag, slik at anlegget vil oppleve en akutt mangel på vann. I stedet kan du bruke sand eller perlite, vermikulitt. Noen ganger brukes en blanding av torv land, kokos substrat, sand (3: 1: 1), og legger til det litt pulverisert eggeskall og superfosfat. Du kan også bruke en blanding av hardtre, torv, furu og torv jord, sand (1: 2: 2: 3: 3). Som anbefalt bakepulver hakket Sphagnum mose hvit. Noen blomsterbutikker bruker en blanding av butikken for dekorative blomsterplanter. 

   Hvordan velge den kapasiteten (potter) for voksende ahymenesy


   Siden ahimenes inneholder et rotsystem i det øvre lag av jordsmonnet, er det fornuftig å velge et grunt pot. Ved bruk av høy kapasitet kan souring uutviklet jord i bunnen av potten, på grunn av hva som går nedbrytning av rotsystemet. Drenering i bunnen av potten (1/3 volum opp) er nødvendig. For Ampel former er perfekte anheng potter eller vaser høye for low-- bred bolle. Avhengig av diameteren på de valgte beholdere kan plasseres inntil 5 til 10 knuter.

   Hvordan å helle ahimenes


   I perioden av aktive vekst og blomstring ahimenes liker regelmessig og rikelig vanning myk forsvare vann ved romtemperatur. Jordsmonnet i potten bør være konstant fuktig, men unngå ytterpunktene: ikke foreslå en sterk tørking jord koma, og sin fuktighet overskudd. Etter vanning overflødig vann tappes fra skuffen. Noen ganger bare praktisere vanning planter med brett. Permanent vannmettet underlaget kan føre til råtnende røtter av små planter, på grunn av det som kan følge i kjølvannet av hele anlegget. I jord tørkeanlegg slutter blomstring kraftig, den øvre delen tørker og knoller gå inn for tidlig dvalemodus. Selv ahimenes kan vokse og trives i høy luftfuktighet (selv elsker henne, han trenger ikke å kunstig øke luftfuktigheten ved sprøyting. Den beste måten å øke luftfuktigheten i rommet er en pott på skuffen av våt mose eller våte småstein. Du kan legge ved siden av anlegget beholdere med vann eller våt mose. Ahimenes som alle hesneryevыe, ikke spray, som de delikate blader og blomster med flekker, redusere dekorative planter, og hvis du sprayer det på en solfylt dag, denne landbruksnæringen - de kan forårsake brannskader, og i kaldt vær - utvikling av soppsykdommer (for eksempel Botrytis). Hvis blomsterhandler likevel velger å spraye andre naboplanter, bør det sprøytes med vannstråle liten, skaper bare en lys tåke. 

   Ahimenes. Reproduksjon


   Ahimenes spredd av frø, knoller og deling av knoller og grønne borekaks.
   Oftest lett formeres ved deling av jordstengler ahimenes. Den minst smertefulle den under transplantasjon kom fra resten av anlegget. Biter av jordstengler litt dypere ned i bakken for å se 1.5 For å hindre skade knuter, noen ganger de bare lagt ut på jordoverflaten, dryss den øverste jordlaget 2 cm, regelmessig vannes. Spiring begynner etter 8-12 dager (avhengig av temperatur).
   Selv om grønne stiklinger på forsommeren sjelden brukt i reproduksjon ahymenesov erfarne blomsterdekoratører noen ganger ty til denne metoden. For borekaks skal tas midtre og nedre del av stammen (øvre overlever verre). Eksperter anbefaler at formering med stiklinger, ta hensyn til det faktum at i den siste shoot var minst to internodes. Da vil det være fint busker og behage en rekke farger. De fleste hevde stiklinger i sand eller en blanding av sand og blad (1: 1), fuktet og dekket med et glass lokk eller plastfolie. Med et overskudd av fuktighet kan råtne underlaget borekaks. For å forbedre effektiviteten i formering med stiklinger og akselerere prosessen med rooting prosess brukt sentralstimulerende midler root (kornevin, heteroauxin) og lavere varme. Ved rooting (ved 20-22 ° C) er ca to uker, og 5-6 dager har allerede begynt å danne knuter. Stiklinger er plantet 2-3 i små potter med underlaget valgt for voksne planter. 
   Unge ettårige blomstre i ca 15-2 måneder etter oppvåkning, men i dårlig lys, kan begrepet bli strukket på ubestemt tid. I reproduksjon ahymenesy knoller blomstring starter raskere enn i reproduksjon av borekaks - 3-4 måned og planter som stammer fra frø til å blomstre slutten av det andre året.
   Den utbredte forplantning av hybrid varianter ahymenesy frø. Hjemme, og dermed få frø av denne blomsten er vanskelig, men du kan prøve. I fremvoksende fruitlets planter som forblir grønne inntil fullt modne frø. Vanligvis, etter blomstring frømodning tar minst 2-25 måneder. Fruitlets fjernet når de blir myke. I februar og mars, er frøene lagt på overflaten av fuktig grov sand eller løs næringsstoff substrat (sand + blad i like deler); Du kan bare trykke lett på dem inn i underlaget. Jord lett fuktet og dekket med glass container og satt i et mørkt sted ved en temperatur 15-22 ° C, og til lufting og fuktighetsgivende av pallen. Trapper vises etter 15-20 dager med dykking 2-3 ganger, hver gang å øke deres forsyningsområde. Deretter spirene sitter i potten, ta vare som voksne planter.
   I det første tiåret av februar røtter (knoller) ahymenesy transplantert i frisk løs underlaget. Når transplantere grodde røtter kan deles. Dette ser til hver enkelt del var minst en spire (øye), deretter skiver og dryss tørr gi dem pulverisert kull og plantet i underlaget. Del røtter litt presset inn i underlaget og det øverste laget helles litt bakken. Når transplantere nyttig å behandle knollene i en rosa oppløsning av kaliumpermanganat. Rotsystemet av ahymenesy liten, overfladisk, så det er best å dyrke den i en bolle eller bred pott med en stor drenering lag. Det bør ikke være plantet umiddelbart ahimenes i store skip, i avtagende bedre å håndtere det på en større pott.

   Hvordan å mate Azymenes


   Hvis blomsterhandler utarbeidet et anlegg for relativt moderat aktiv utvikling, den vellykkede blomstring neste år, er det tilrådelig å transplantere våren frisk fruktbar jord.
   Fed ahymenesy en måned etter at de vises skudd, eller når de første knopper (til slutten av blomstring). Fôring gjøre hver 2-3 uker med en løsning komplett gjødsel. For eksempel planter svarer godt til en blanding av 15 g av nitrogen, fosfat og 1 g 05 g kaliumgjødsel (3 liter vann). Men man må alltid huske: nedohoduvaty bedre enn brenne røttene konsentrert mineralløsning. Mineralopp kan alterneres med bruk av en vandig oppløsning av organisk gjødsel (f.eks mullein - 01:15).

   Forbered deg på en periode med hvile


   Den viktigste funksjonen ahymenesy - det klart uttrykt en hvileperiode (4-5 måneder), hvor hele hans aboveground del dør. Vanligvis, i andre halvdel av september - plante oktober slutter å vokse, opphøre å danne nye knopper, blomstrende stopper og begynner å blad masse burritos og dø. Disse skiltene ahimenes hans mester signaler starten av hvile scenen: det er på tide å slutte å vanne. Men det er viktig å forberede anlegget for denne perioden, gradvis redusere vanning til den stopper. Du må tålmodig vente på fullstendig tørking av naturlig bakkenett masse, bare da tørket stilkene kan kuttes eller fjernes ved å forsiktig vri dem. Hvis dette beskjæring tilbringe tidlig, betyr tuber ikke ta bort alle næringsstoffene fra stilkene og normalt ikke dannes. Knollene kan lagres ved værelsestemperatur (14-18 ° C) eller lavere (minst 8-10 ° C) i den gamle jord uten å fjerne fra beholderen eller potten med tørr sand (torv) på et mørkt og tørt. I vinter knuter i den gamle container land ikke er vannet i slutten av hvileperioden, bare sjelden (en gang i måneden) gjennomføre en svak tisse det øverste laget av jorden i en gryte eller forsiktig langs veggene i skjulet. Hvis planten er den første overvintring, er det fortsatt å foretrekke fremfor den fullstendige mangel på vanning. Vi må huske på at selv en engangs overflødig vanning er i stand til å provosere premature oppvåkning knuter. Dette fenomenet er høyst uønsket på grunn av reduksjon av hvileperioden, er de korte dagslys timer og mangel på sollys på denne tiden skyter dannet veldig avslappet og blomstrende unge planter vil bremse ned for en stund. Hvis for noe grunn ahimenes ut av dvalen, det gir ekstra lys. For dette formålet, lysrør, plassere dem på anlegget på en høyde på 30-50 cm. Hvis det er noe forsinkelse i utseendet av bakterier, kan du aktivere utviklingen av knuter enkelt kanal varme (50-60 ° C) vann. 
   Sider: 1 februar  
  Яндекс.Метрика