Hvordan du kan returnere en vare uten kvittering?
 Ifølge Federal Law "On beskyttelse av forbrukernes rettigheter, er hver kjøperen rett til å returnere varene i butikkene i to tilfeller: når det kjøpte produktet var defekt, eller hvis kvaliteten produkt av eller under eller ytelsen ikke er fornøyd kjøperen. I begge tilfeller er det lov på siden av forbrukeren og garantier erstatningsprodukt eller refusjon. Den rette kjøperen for et krav butikken kan iverksette obligatorisk under visse vilkår.
 Hvordan du kan returnere en vare uten kvittering
De fleste er ikke seriøs om å spare kvitteringer utstedt av salg av varer. Ganske ofte skjer at når du kjøper hvitevarer, klær, sko eller andre varer, sjekk umiddelbart flyr til papirkurven. Bare hjemme, synes det som kjøpte ting har defekter, og kvaliteten ikke oppfyller forventningene til kundene.
For å kreve din erstatningsprodukt eller tilbakebetaling ble gitt uten en sjekk, må du få tak i et vitne som vil bekrefte at kjøpet ble gjort i denne butikken. I tillegg kan du produsere store garantikort behørig fylt dag innkjøp av varer butikkansatte, og eventuelle andre dokumenter som direkte eller indirekte støtte til kjøp. Men selv i fravær lagre dokumenter må akseptere defekte varer.
For å returnere politikk uten en sjekk, bør du skrive en søknad-krav. Dokumentet må angi det nøyaktige navnet på den handelsselskap, sitt navn, etternavn, adresse og telefonnummer.
I uttalelsen må angi kjøpsdato, navn merkevare (modell) produkt, sin pris. Da bør spesifisere under hvilke omstendigheter og da feilen ble oppdaget. Klart spesifisere sitt krav refusjon for varer eller bytte det for kvalitet. Hvis du fortsatt kjøpte hele greia passer deg, kan du be om fjerning fra butikk defekten; reduksjon i verdien av varene i forhold til feilen, og kostnader og utgifter du i selv mangler produktet. Forespørselen skal være riktig reflektert i uttalelsen.
Dokumentet kunne skrive at sjekken var tapt, og angi et vitne som er villig til å bekrefte kjøpet av varene i denne butikken. Søknaden er skrevet i to eksemplarer, sette dato og underskrift av kjøperen. Ett eksemplar sendes representant for kommersiell virksomhet og den andre søkeren later seg. Ved forekomst av søkeren må nødvendigvis være merking ansvarlig person. Vanligvis denne vare eller regissør. De bør sette dato for mottak av søknaden, oppgi sin posisjon, fornavn, mellomnavn og en signatur.
Som for timing, returrett i butikken kan i hele perioden på kjøp og produktets holdbarhet garanti. Annen mulig i tilfeller der tiden din avkastningen skyldes spesielle forhold i kontrakten når du kjøper dyre ting.
Men, er det nyttig å vite at det er en liste over produkter som ikke refunderes under noen omstendigheter. Først av alt, - kosmetikk og parfyme, tekstiler og mange andre produkter som er oppført bestemt av RF regjeringen.
 Hvis kjøper bare ikke liker
Avkastning kan ikke bare defekt produkt, men en som ikke bare for å holde deg.
Søknad om retur av varer må inneholde nøyaktige navnet på kommersiell virksomhet, alle detaljer om kjøperen. I uttalelsen bør vise når dette produktet og til hvilken pris du har kjøpt deg. Deretter må du formulere et krav, ikke passe størrelse, farge, utstyr, etc. Som i tilfelle av defekte varer, har kjøperen rett til å kreve ham til å returnere et produkt som vil holde alle funksjonene, eller be om en tilbakebetaling.
Søknad om tilbakebetaling eller erstatning av varer må sendes innen 14 dager etter kjøpet. Du kan forvente et positivt vedtak på søknaden din bare dersom:
ting du kjøpte var ikke i bruk;
salgbarhet ting bevart i perfekt stand;
Produktet har ikke mistet sin forbruker egenskaper;
Det finnes snarveier fabrikken;
sel er ikke krenket.
Selvfølgelig, hvis du overlevde denne kontrollen, økonomiske problemer ikke skal komme tilbake. Hvis en sjekk er tapt, vil du trenger å presentere et vitne som vil bekrefte at varene ble kjøpt i denne butikken.
Søknad om å returnere produktet inneholder det nøyaktige navnet på kommersiell virksomhet, alle detaljer om kjøperen. I uttalelsen bør vise når dette produktet og til hvilken pris du har kjøpt deg. Deretter må du formulere et krav, ikke passe størrelse, farge, utstyr, etc.
Søknaden er skrevet i to eksemplarer, hvorav den ene er overført til representant for butikken, og den andre, fra mottak av varen eller direktør for mottak av kravet er fortsatt med søkeren.
Det er nok at selgeren gjort velkommen unødvendige varer og tilbake pengene.
Hvis handelsselskap forsinke oppløsning av problemet eller selv nekter for å tilfredsstille kravet bør kontakte Committee on Consumer Protection, som vil hjelpe deg å gjøre et krav og løse problemet i retten.  
Hvordan å gjøre et krav på politikken?
 Hver dag gjør vi ulike innkjøp, herunder ikke bare produkter, men også forbruksvarer, klær, sko, husholdning eller kontorutstyr, biler og møbler. Når du kjøper produkter, vi har tenkt å bruke dem til andre formål i lang tid, og håper å ikke kaste bort pengene sine. Dessverre er det alltid en sjanse til å kjøpe lav kvalitet eller defekte produktet, som ingen er trygge. Hva du skal gjøre i denne situasjonen? Hvordan å gjøre et krav på politikken?
 Litt som en "hevder"
Hver forbruker har rett til å beskytte sine interesser og forsvare sine rettigheter dersom han mener at de har blitt krenket. Kjøpe et defekt produkt - er ikke noe annet enn et brudd på forbrukerrettigheter. Så må vi kreve defekte produktleverandører og dårlig kvalitet på service. Det må gjøres skriftlig - det er en forutsetning. Som et enhetlig skjema for skriftlig krav ikke er gitt, kan det bli kastet i noen form. Dette har sine fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer det faktum at forfatteren hevder det ikke er noen grenser, og du kan skrive noen detalj alt som, ifølge forbrukerspørsmål. Som for ulempene, uten uniform og spesiell opplæring er vanskelig for noen mennesker å skrive tekst, som vil være tydelig uttalt og forstått problemet. I denne artikkelen vil vi diskutere i detalj hvordan å gjøre et krav for defekte varer og dokumenter som skal legges til kravet.
 Hva kan kreve forbrukeren?
Ved utarbeidelse av kravet, kan brukeren spesifisere krav på varer kjøpt. Noen ønsker ham tilbake pengene, mens andre foretrekker å erstatte varene. Hva det kan kreve en kjøper som var eier av et defekt produkt? I samsvar med artikkel 18 i loven "On beskyttelse av forbrukerrettigheter", kan du:
krever erstatning for det samme, men et kvalitetsprodukt;
kreve tilbakeføring verdien av varene og få defekte elementer tilbake til butikken (dvs. oppsigelse av kontrakten for salg);
etterspørselsreduksjon i varekostnader på grunn av sin dårlige kvalitet;
kreve erstatning av varene til et annet merke modell med konvertering verdi;
krever reparasjon av varene (hvis det kan repareres) eller refundere dine reparasjonskostnader (hvis du allerede har gjort).
 Hvordan du kan kreve?
Krav kan skrive for hånd eller skrive på datamaskinen og print.
 Til og fra hvem. I øvre høyre hjørne skulle skrive hvem det er rettet krav. Dette kan være et navn (navnet på butikken) og etternavn navnet på regissøren, leder eller enkelte entreprenør. Etter angivelse av mottaker til å skrive, fra hvem kom kravet - etternavn, fornavn, mellomnavn og, selvfølgelig, kontaktinformasjon, adresse, telefonnummer, e-postadresse (de krever at leverandøren av varen eller tjenesten du kan Conn yazatysya).
 Formulere problemet. Etter "cap" er skrevet, midt på siden skrive ordet "krav" og legge ut problemet. Det er veldig viktig å klart og konsist artikulere essensen av overtredelsen kjøperen. Angi når, hvor og under hvilke omstendigheter du kjøpt defekte produktet, hvor mye det koster, liste de saksdokumenter (krav må lage kopier av dem), og hvis dokumentet ikke er det, fordi varene ble kjøpt i markedet, vil det være tilstrekkelig vitnesbyrd om to vitner kjøpe ( det er også nødvendig å spesifisere). Beskriv problemet i tilfelle noen skylden for defekte varer (f.eks vaskemaskin tømmes ikke, hårføner overopphetet og slår seg i bilen fungerer ikke alle elektroniske enheter, etc.). Hvis du har et problem beviser dokumenter, bør de også være angitt i kravene. Disse dokumentene omfatter handlinger av fagfellevurdering, konkluderte kundeservice, hjelp med trafikkpoliti, forvaltningsselskapet eller Centre (hvis du eller andre mennesker berørt av produktfeil).
 Krav. Når problemet er beskrevet i detalj, bør det være deres krav for defekte varer. Dette kan være et krav om å tilbakebetale, erstatte varer, reparasjon, og mer.
 Dokumenter vedlagt. Under deres krav må også vise alle vedlagte dokumenter som bekrefter kjøpet av varer fra en bestemt selger: sjekker (kontanter, kontant), fakturaer, garantikort, produktdata og mye mer. Returnere en vare du ikke engang å ha kontanter kupong kan erstatte ham vitne, som må bevise fakta i dette kjøpet. For å kreve bedre lage kopier av slike dokumenter som kan kreves i den opprinnelige domstol (hvis kommer til rettssak).
 Timing. De som reises mot kravet, bør vurdere det innen tretti dager (maksimal sikt, men for spesifikke produktgrupper kan gi andre vilkår), og for å svare på søkeren om våre krav.
 Dato og underskrift. Tross alt pent og tydelig frem, må du kreve under tegnet av dekoding (uten dokumentet vil bli vurdert anonymt og etter loven ikke kan bli sett) og datoen av dokumentet.
 Erstatning for reparasjon
Det er et annet viktig poeng: hvis kjøperen er trukket til forhandler krevende reparere defekte varer, er selgeren juridisk forpliktet til innen tre dager for å gi forbrukeren med reparasjon av tilsvarende varer. Selgeren har ikke glemt sine plikter, er det også mulig å spesifisere i påstanden, siterer RF Regjeringen resolusjon №55. Men det bør bli husket at denne regelen ikke strekker til alle produkter. Unntakene er:
Skytevåpen (plikt og sivile).
Biler, motorsykler, trailere og andre nummererte enheter, båter, katamaraner, bortsett fra lignende produkter beregnet for funksjonshemmede.
Møbler.
Elektriske husholdningsapparater som brukes i medisinsk bruk eller som toalettsaker, oppvarming pads, elektropledy, Elektro, barbermaskiner, hårføner, krølltenger, reflektorer.
Elektriske husholdningsapparater som brukes for termisk prosessering av mat, mikrobølgeovner, brødristere, griller, elektriske kjeler, ovner, kjeler.
 Høydepunkter
Hvis du har med noen et krav om et defekt produkt, er det flere viktige punkter å huske på:
med krav er det nødvendig å fjerne kopien (originaldokumenter hun trengte for retten), er det bedre hvis kopiene vil legge inn registreringsnummeret til leverandøren;
brukeren kan sende en klage i posten eller levere personlig Trade Organization (sistnevnte kan rettes til daglig leder eller person fullmakt til å akseptere slike dokumenter, og nektet å godta klagen søkeren har rett til å gjøre handlingen i nærvær av to vitner som indikerer deres kontaktinformasjon og kontakt domstol);
posting bør gjøres med rekommandert eller verdifulle (i dette tilfellet, beskrivelse) mail med kvittering (hvis du vil bekrefte at kravet har nådd målet);
Selgeren kan helt eller delvis tilfredsstille kundenes behov, eller nekte; på noen måte er representativ for selgeren må informere søkeren om vedtaket, og unnlatelse av å gjøre det, skal skriftlig i form av oppløsning krav eller i et eget dokument;
hvis tretti dager (maksimal lovlig grense) ingen respons på kravet eller mottatt noe come-off uten en konkret beslutning, forbrukeren kan skrive en klage til føderale tjenesten for flere eksemplarer av fordringer og andre dokumenter, og gå til retten.
Som innehaver av et defekt produkt, ikke forvent at problemet vil bli løst av seg selv, bør handle for å beskytte sine interesser. Det viktigste - å kjenne sine rettigheter garantert av loven for forbrukeren, og vise besluttsomhet.  
Яндекс.Метрика