Hvordan velge et teppeEn full, sunn søvn hjelper oss til å føle våken om morgenen og produktiv hele dagen. For å sikre kvaliteten på søvn kan store, komfortable sengetøy og kvalitet, selvfølgelig, behagelig teppe. Å velge dette viktig egenskap må ha en idé om hva som er de forskjellige typer, størrelser tepper, hvilke materialer de er laget.
Hvordan velge en fyllmateriale og tepper
Moderne dyner kan være naturlige eller syntetiske fyllstoffer. Og de begge tepper har fordeler og ulemper. Før du velger et teppe, bør bestemme hvilke egenskaper er en prioritet for deg.
Tepper av ned, vanligvis fylt med vannfugler ned. Dyner kan kalles den enkleste av alt. I tillegg er disse tepper er skånsom og behagelig å ta på, har de en tendens til å effektivt holde varmen, selv når rommet er for kaldt.
Også dyner fylt med dun, i stand til å ta et godt fuktighet fra kroppen, noe som er grunnen under det teppet, vi nesten ikke svette. Men den største ulempen dyner - er det deres matallergi. Selv om de fleste moderne av dundyner med ekstra beskyttelse mot allergier, de er anti-bakteriell finish, men fortsatt allergier bør avstå fra å kjøpe et slikt produkt, og foretrakk moderne teppe med syntetisk filler. En annen ulempe med dundyner er at det ikke bare raskt absorberer fuktighet, men også dårlig tørking, så det kan til slutt filler "zvalyuvatysya."
Care dyne gir sin vanlige lufting (minst to ganger i løpet av året). Så det vil vare lenger og gi en solid, avslappet søvn.
Velge en dyne selv, kan du ta hensyn til modeller som har en firkantet bane. Det vil forhindre steiling ned. Dyner er ikke anbefalt å vaske i maskin, er det best tilskrives tørr rengjøringsmidler.
For produksjon av silke fylt dyne ved hjelp av naturlig protein shelkopryadnыh larver. Det kan ikke føre til en allergisk reaksjon, det vil ikke avle bakterier og skadelige insekter. En annen fordel ved silke teppet er det selv justeres til temperaturen i det menneskelige legeme. I varmt vær, absorberer denne teppe varmen fra kroppen og nærer dem luften, og i kulden - kan ikke bruke varme. Dermed dette teppe gir en god søvn ved alle temperaturer. Men prisen av silke tepper er svært høy, fordi gleden er ikke rimelig for hver kvinne. Men i dette teppet vekte fordeler, blant dem - høy vannabsorpsjon, god termoregulering. I tillegg har silke dyne en fordelaktig effekt på huden, forbedrer sirkulasjonssystemet.
Ulempen med dette produktet er å gi noe som ikke kan vaskes i maskin, er det kontraindisert og kjemisk rensing.
Bambus Blanket er laget av antibakterielle stoffer "Bamba forbud", som stopper veksten og spredningen av bakterier. Ikke nyttig funksjon forsvinner selv etter mange vask. Karakteristikker av bambus tepper ligner egenskapene liknende varer av silke. Det er vel fjerner fuktighet fra kroppen og holder varmen om nødvendig. Bambus Blanket tåler maskinvask.
Men ikke alle produsenter av bambus tepper er ærlig og god tro i forhold til kunder, noen billigere modeller som ikke har nok bambus fiber til fullt utføre sine miljøegenskaper.
Velge bambus teppe, må du vite at det er en standard og lett. Den første er vanligvis tykkere og varme.
Teppe forskjellig lave kostnader, er det perfekt for varme årstider. Denne naturlige materialet bare absorberer overflødig fuktighet under søvn. Fordi bomull tepper er uunnværlig i sommer når du ikke får sove på grunn av varmen i rommet. Dessuten er de veldig lett, enkel å slå sammen og slik at de kan holde selv de minste skapet. Blanket Cotton er ikke redd for å vaske i maskinen, slik at du kan spare på renseri.
Blanket er perfekt for de som ofte syk med influensa og andre forkjølelse. Dette teppet er laget av ull med tilsatt animalsk fett (lanolin). Det antas at disse teppene er utstyrt med helbredende egenskaper, med varme som stråler ut fra menneskekroppen, til slutt begynner animalsk fett rastaplyvatsya og absorbert inn i huden, og gjør den myk og øm å ta på. Tepper i stand til å absorbere ca 30% fuktighet, og forblir tørr. I tillegg trenger disse tepper ikke krever ekstra tørking, de selv helt tørre. Og ull er i stand til selv-ren - skitt som er på sin fiber gradvis avtar.
Ulempene med disse tepper kan tildele dem unødvendig bitterhet og alvorlighetsgrad. Derfor trenger barn tepper ikke liker. Velge et teppe, foretrekker du stehanomu produkt eller teppe. Den første store for den kalde årstiden, og den andre kan trenge selv i sommer.
Tepper av forskjellige syntetiske god kvalitet og attraktiv pris. De er veldig lett og myk å ta på. I tillegg beholder disse tepper varmen godt, er det allergivennlige og derfor perfekt allergier. Syntetiske dyner kan være av forskjellig tetthet, det avhenger av typen polyester, som er fylt med produktet produsenter. Dette kan være nede eller imitasjon ull.
Hvordan velge størrelse tepper
Alle tepper, uavhengig av deres materiell kommer i tre størrelser. Den mest populære dobbel teppe. Det i sin tur kunne ha en standard Euro-størrelse (vanligvis det 200h220 cm) er ideell for alle pododeyalnykam; mindre vanlig størrelse 195h215 cm og størrelse, ofte kalt "English" (172h205 cm). I tillegg er noen produsenter gjør flere dyner euro maxi størrelse (220h240 cm), som er avgjørende for store folk, og de som foretrekker å sove i den store sengen. Men, dessverre, finne sengetøy for dette teppet vil være vanskelig.
One size tepper - Bastard. Denne såkalte "familie" teppe. Dette er standard størrelse med sengetøy. Bastard teppe - et godt valg for de som foretrekker å sove alene, og liker ikke å dele det med noen andre. Bastard tepper har også sin størrelse. Den mest populære blant par nyter euro-halv størrelse teppe 155h215sm. Plukke den egnet for sengetøy vil ikke gjøre store problemer. Derfor kan hver ektefelle sove under teppet sitt.
Andre Bastard størrelse tepper - 140h205 se. Det er ofte foretrukket av de som har liten og smal seng. Også, med størrelsen på teppet kan kjøpes for et barn som føler seg ukomfortabel i stor teppe. Bastard tepper kan ha et annet barn størrelse - 160h205 se. Men å finne dem er vanskelig. Av egendefinerte størrelser Bastard tepper kan også inkludere eller størrelse 160h220 160h215sm. Enkelt teppe kalles ofte et teppe som er en og en halv størrelse.
Valget for baby tepper
Teppe for en nyfødt baby bør velges med omhu, fordi det er et barns helse. Type tepper for barnet vil først og fremst avhenge av sesongen, der han ble født.
Tepper for nyfødte må nødvendigvis være lett og praktisk å bruke. Det viktigste her er ikke det som det farge og stil, er det viktig at babyteppe var ikke vanskelig, men varm. For en kvinne som ble mor, og så sliter, og hvis vi teppe som pakket babyen vil være vanskelig, hver dag bære ekstra belastning det mislykkes. Slik at barnet er å få vekt hver dag. Dyner kan kreves bare når babyen ble født midt på vinteren. Hvis gaten er ikke veldig kaldt, varmt teppe ham noe. Det vil være nok av svette, blir syke. Et barn i et teppe skal føle seg fri og komfortabel, så også kjæle det er ikke verdt det.
Kjøpe et teppe for barnet, bør foretrekke et produkt laget av naturlige materialer. Det er ikke nok til å kjøpe den vanlige fluffy teppe eller materialer som brukes for sin produksjon, må nødvendigvis være miljøvennlig. Bortsett fra kvaliteten filler bør være naturlig og tepper til å dekke selv. Ikke dårlig hvis dette er bomull. Det er lett å vaske og tørker raskt. Fordi nyfødte vil alltid være dekket med rent, velduftende teppe, som vil gi ham avslappet søvn.
Også ta hensyn til hva farger er brukt for farging tekstiler og gjort tepper for deksler. Tepper for nyfødte å velge uten skarpe lukten av maling siden det første baby vil tilbringe mesteparten av dagen. Baby teppe bør ikke tungt falmer når du vasker, fordi det vil ha å bli vasket ofte. Derfor, før du bruker babyteppe bør vaske å vaske den med fargestoffer og kjemikalier.
Når du velger tepper, enten det er for deg selv eller for barnet ditt, er det nødvendig å vurdere at dette produktet ikke er kjøpt i ett år, så det er bedre å betaler for mye litt, men kjøpe en dyrere modell og kvalitet. Riktig valgt teppe kan gi en behagelig, rolig søvn, gi en behagelig følelse.  
Hvordan du lagrer urter

 Sommer - det perfekte tidspunktet ikke bare å etablere et sunt kosthold rikt på vitaminer og mineraler, som er fullt til stede i grønnsaker, frukt og urter, men for å fylle opp med all denne prakten av aksjen.
 Greener ganske lunefulle i lagring, så for å redde henne alle de nyttige egenskapene må følge noen enkle regler for livet. Spesielt ingenting komplisert om hvordan du lagrer friske urter hjemme, nei.

 Hvor lagre urter i kjøleskapet i flere dager


 Den beste løsningen er å lagre en boks av grønnsaker, som er støttet av den optimale temperatur for grønn og fuktighet. Men dette betyr ikke at dill eller persille kan settes direkte inn i beholderen selv og ikke bry deg med hvordan de vil merkes. Alas, uten å pakke med grønn lagring kan være vanskelig.
 Her er å løse to måter: plastpose eller papirpose. Den første har noen ulemper fordi grønt ikke puste, men beskytter den mot uttørking. Papirposer kan betraktes som ideell for lagring av lang grønt, da det ikke er uprevaet, men på samme tid og ikke visner.

 Kortsiktig oppbevaring grønn


Hvordan du lagrer urter

 Det enkleste alternativet er å holde urter frisk - bruk den i løpet av dagen. I dette tilfellet, hell nok vann i noen beholder og sette det på den måten av urter bukett.
 Hvis temperaturen er for høy, kan persille og dill står ikke bare på kvelden når du kjøper den morgenen, men å bo i glasset uten å ofre kvalitet.

 Lagring av grønn


Hvordan du lagrer urter

 Det finnes flere alternativer. Den første måten er ikke særlig anvendelig, men fortsetter å bli brukt for situasjonen, når en grønn strømme i en glasskrukke tilstrekkelig mengde av salt, er det gjort i lag. Utgangspunktet suppe slikt scenario tilnærming, men salatgrønnsaker ikke bare vil se ut, men er også peresolenoy.
 En annen måte hvordan du lagrer urter, testet og er også ideell for varme retter. For dette formålet, er noen grønne varianter tørket i solen og deretter oversatt til lukkede beholdere for lagring. Som sådan, kan de lagres i årevis.  
Яндекс.Метрика