Hvordan kle seg for været?Høstværet er nå variabel. På gaten kan du møte mennesker i pelskåper og en vindjakke. Hvordan kle for ikke å fryse, men ikke vzopret de varme plaggene?
Effekten av "kål"
Det ser ut til å kle varm høst enkelt: bare padding polyester jakker eller frakker. Men faktisk, når morgenen temperaturen er nær null, eller til og med lavere, og mye varmere på dagtid, er det viktig å kle slik at det var hverken varme eller kulde. I kampen mot det kalde, selvfølgelig, hjelpe Strikk, gensere, luer og skjerf, ull kjole, jersey. Men i løpet av dagen i disse klærne kan du vzopret. Her er det best passer god gammel metode for "kål", ta på klær, T-topp, topp fleece jakker eller gensere, skjerf, og deretter en jakke eller frakk. Multi perfekt varme klær. Samtidig, når det blir varmt, fra en del av kjolen kan lett bli kvitt.
Ullundertøy - og tørr og varm
Undertøy i dette været å bære ikke normal, og at med forstavelsen "thermo". Nå selger og bukser, jakker og skjorter, sokker og selv slik. Og det er praktisk at heat og bare så mye behov for kroppen og fjerner fuktighet - svette det ikke skummelt. Svette dannet her som en bølge av hånden forsvinner. Etter ullundertøy ikke bare tørker kroppen, men det tørker fort. For eksempel, hvis du kjører en normal bomull undertøy, svette, zastryahayuchy i tradisjonelle kostymer, lage uforglemmelig følelse - la oss kalle det kulturelle "ubehag". I ullundertøy dette ikke skjer! For produksjonen ved hjelp av syntetiske materialer, flerlags vev. Dette indre lag fjerner fuktighet fra kroppen, og toppen er fordampningen. Dermed gjør kroppen ikke fukt og fjernet uten kjølt. Den spesielle stoff struktur, luften holdes inne, så varm person også. Det viktigste - å bære slike klær på den nakne kroppen. Det kan bemerkes at nøytraliserer undertøy svette hudirritant. Derfor, i det minste to grunner. Først den reduserte kontakttid svette fra huden, og for det andre, er noen produsenter behandlet med antibakterielle komponenter undertøy. Og når det er blitt enda kaldere, kan du kjøpe undertøy med tillegg av ull eller fleece.
Ta hensyn til komforttemperatur. Denne prisen er nær den anslåtte temperaturene i meldinger prognosemakere. Det vil hjelpe deg å navigere og kle for været. For eksempel, når den daglige temperatur + 15oS, sterk gusty nordlig vind og luftfuktighet 70% romtemperatur vil være ikke mer enn + 10-12oS. Derfor bør vi kle seg varmt, iført et skjerf eller sjal, eller er lett cap.
Ta vare på skoene. Velg disse modellene som vil sikre deg tørr og varm uansett årstid. Bruk beskyttende og isolert innersåle, polyuretan kjøpe støvler eller sko, uten noe som det er vanskelig å gjøre i offseason i vått og fuktig vær. Sørg for å sjekke for å se at føttene promokaly ikke pereohlazhdalys fordi det truer nyre, reproduktive organer, generell svekkelse av immunsystemet.
Være utendørs, Beskytt mot vind, fordi det blåser bort lett fra huden med et beskyttende lag av varm luft. Varme klær. I ustabilt vær offseason til + 15oS bedre ikke å risikere helse og ikke hastverk med å skryte av i lyse frakker og jakker. Iført demi frakk eller regnfrakk varmet nok til å endre vinter skjerf sjal eller stjal, og varm ullgenser - tynnere halv ull. Du kan bruke bomull eller lin tunika eller genser.
Note hatter. Selvfølgelig har folk forskjellig oppfattet temperatur. Men denne artikkelen av klær bør vies spesiell oppmerksomhet. I frisørsalongen, er sikkerhet viktig å merke seg ører og hodebunn. I vinter, ikke glem å bære en varm lue, hette, etc. Ved lave temperaturer, veldig lett å slappe ører bukke under for smittsomme sykdommer, som deretter krever en lang og, forresten, er ikke alltid vellykket behandling. I høst og vår, kan du eksperimentere. Hvis temperaturen ikke stiger over komforten + 5-10oS, prøver på, for eksempel en lær cap, eller er den klassiske bomull cap med jakkeslaget.
Oppmerksom ponchoer og kapper. Overflod av materialer, teksturer og farger gjør at du kan velge en praktisk ting som vil føle deg varm og koselig. Ponchoen er godt beskyttet fra vinden, er uunnværlig i den kjølige kvelder. Det er vanligvis bæres i tørt vær fra + 10oS.  
Hvordan velge et høyttalersystem?Hvordan velge et høyttalersystem for hjemmet?
Overfor valget av høyttalersystem (AS), er det mange forbrukere ikke vet hvor du skal begynne og hva du skal se etter i første omgang. Disse enhetene er vanskelig, selv nesten umulig å finne, stole bare på tekniske parametere. Du må være sikker på å lytte til lyden av høyttalerne når du spiller musikkspor som dekker et bredt frekvensområde. Dette vil bidra til å identifisere de frekvensene der det er blokkeringer respons (frekvensrespons), og følgelig er lydkvaliteten mye verre. Å bestemme frekvensrespons selv blokkeringer er spesielle oppføringer som absolutt ikke kan kalles musikk, men de kan lett identifisere svakhetene ved denne teknologien. Hvis du i å velge rettet mot en mer akustisk råd av venner, bekjente eller folk som skriver på fora, ikke glem at AU samme modell kan høres annerledes. De viktigste grunnene til dette - bygge kvalitet, utvalg av parametere og akustiske egenskaper i rommet.
Størst innflytelse på en lyd byggekvalitet, fordi dette avhenger av omfanget av forstyrrelse og støy som genereres av de fleste høyttalere. Varmeapparat lekker fra dårlig utstyrt vegg og har tilstrekkelig stivhet vil buzz, buzz og gi andre merkelige lyder, selv om alle komponentene er av høy kvalitet. Spredningen parameteren er en hvilken som helst teknikk, men det er alltid begrenset konvensjonelle standarder og derfor er i en forholdsvis snevert område. Men kan folk med en ivrig øre for musikk føle forskjellen. Rom akustiske egenskaper i hovedsak avhengig av størrelse, sideforhold, interiøret og plasseringen av lyd. Siden du er usannsynlig å fullstendig kopiere rom nabo AS som du liker, så forventer at du vil høres det er bare ikke verdt det.
Også bør du vite at hver høyttalersystemet har sin egen nyanse av lyd: myk eller hard, lik eller følelsesmessig, dimme eller lyse, etc. Og som fører til glede for dine venner, kan du ikke liker.
Basert på det ovennevnte, anbefaler vi sterkt at du personlig inspisere høyttalersystem for etterlevelse av deres ønsker og forventninger før du kjøper. Vel, nå "vil gå" på de viktigste egenskapene til høyttalerne.
Kanaler høyttalersystem forteller oss hvor mange kolonner det er brukt for lyd. For eksempel er tre-kanal system 2.1, fordi det brukes to-kolonne (satellitt), som gjenspeiler den høyfrekvens (HF), og en (basshøyttaler) som reproduserer lavfrekvens (LF) rekkevidde. System 3.0 er også en tre-kanal, men den har to side og ett foran kolonner, der hver kjøre gamut fra LF til HF.
De vanligste typer av de følgende høyttalerne: 2.0, 2.1, 5.0, 5.1 og 7.1, der det første tallet angir antall satellitter, og den andre - antall subwoofere.
Høyttalere med subwoofer for mange flere vil bli bedre. Gjennom implementering radiator woofer i en egen sak styrte hans gjensidig påvirkning av sekundære emittere (MF) og høye frekvenser, som virker positivt for kvaliteten på det overførte lyd. I tillegg gjengir høyttaleren bass (<200 ??),="" ???="" ??????="" ??????="" ???????,="" ?="" ???="" ????????="" ?????="" ???????="" ??????="" ????????="" ????????="" ?????????????.="" ????="" ???????="" ?="" ??????????="" ??????="" ?????="" ?????:="" ??????="" ??="" ???????="" ??????????????="" ??-??????="" ??="" ???????="" ?="" ??????="" ?????="" ????????="" ??="" ?="" ??="" -="" ??="" ?????="" (???????)="" ???="" ???????????="" ???????.="" ????,="" ??????????????="" ??????,="" ??="" ??????="" ??="" ?????????="" ???????="" ???????,="" ????="" ???????="" ?????????="" ????????="" ??="" ????????????="" ?????="" ??="">
Hvis høyttalerne bruker flere subwoofere, vil bassen bli mer intens og dyp, men ikke glem at dette alternativet vil kreve ekstra effektforsterker.
System 2.0 og 2.1 kan være effekten av surroundlyd (surround), men virkelig surround lyd du får fra AS 5.0 og nyere.
Merk også at det er såkalte lyd projektorer, som representerer en hel enhet og tillate etablering av surroundeffekter basert på prinsippene om hans refleksjon.
Disse enhetene er ofte brukt som et alternativ p'yatykanalnym eller flere systemer i små rom. Men for å få god lyd, må denne enheten være i et rom der veggene er ikke lyd-absorberende belegg, tepper og andre elementer som gir en sterk innflytelse på utbredelsen av akustiske bølger. (På bildet - Sound Projector Yamaha YAS-101)
Innebygd forsterker er direkte i satellitter eller subwoofer. Dette høyttalersystemet kalles aktiv fordi den bruker aktivt filter er relativt enkelt å justere. Derfor er det bedre å utføre jobben sin - "avvise" uønskede komponenter av lydbølger. Høyttalerne er koblet direkte til forsterkeren, som gir bedre lydkvalitet, pluss aktive systemer har ofte et bredere spekter av frekvenser. Den største ulempen - behovet for å slå et elektrisk signal og spenningen til hver kolonne.
Fordelene med en ekstern forsterker (mottaker) ligger i det faktum at hans arbeid ikke påvirker forstyrrelse fra andre elementer i AU. (På bildet - Yamaha AV Receiver RX-V371)
Dette alternativet gir også mulighet for mer presis tuning av systemet av brukeren, men for de fleste vil det være mer merkbar. Tross alt, noen mennesker ønsker å bruke sin tid på set-høyttalersystem.
Ulempene ved dette alternativet omfatter også bruk av passive filtre, som er svært vanskelig å bli styrt, behovet for plass for den kraften du har til å bli enige om vekselstrøm og impedans.
Lydkvaliteten på ethvert lydanlegg er svært avhengig av den materielle kroppen satellitter. Ideelt sett bør bygningen være laget av tre, men da betydelig kompliserer produksjonsprosessen, og prisen på det endelige enheten vokser til uendelig store verdier. Derfor dette materialet, hvis det brukes, bare unntaksvis og orden.
Høy kvalitet kryssfiner som har minst 12 lag, også stor for akustiske systemer, men kostnadene er svært høy.
I produksjon av høy kvalitet høyttalere ofte brukt sponplater eller MDF (selv om spesifikasjonene vil skrive at kroppen av treet). Disse materialene har gode akustiske egenskaper og mye billigere tre og kryssfiner.
Tilfeller kan også være laget av metall, som det er mest vanlig brukt aluminium og dets legeringer. Dette materialet gir en høy styrke kolonner og lar deg lage svært originale design løsninger. I tillegg er det antatt at aluminiumkolonne bedre formidle høy frekvens. Men AU metall er ofte mer "hard" og ikke-naturlig lyd enn sine tre kolleger.
Den plast som brukes i de fleste tilfeller, billig modeller lyd. Dette materialet er billigst, er det enkelt å lage forskjellige former, men i dette tilfellet, er ikke det beste alternativet for høy lydkvalitet. Dette er spesielt merkbart når du spiller lav frekvens, kan skrangle bygningen, inn i resonans og dermed gjøre merkbar forvrengning i lydbildet. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe høyttalere som er samlet i en plasteske, ta hensyn til kroppsfasong var muligens feil. Dette alternativet vil forbedre sin akustikk.
Antall sider er også veldig stor effekt på lyden. Denne parameteren blir bestemt av antall høyttalere i kolonnen og hva mer er, desto bedre. Hvis det står skrevet at systemet er 2,5 Way, betyr det at det er satt HF 1 og 2 høyttaler bass, en av talerne woofer og mellomtone går umiddelbart og bass. Hvis to-veis høyttalere, så den bruker to dynamikk: bass og diskant; hvis trohpolosna deretter - tre dynamikk: HF, MF og LF.
Makt er ikke det viktigste, og det eneste karakteristiske som ta hensyn til uerfarne kjøpere. Det antas at jo større det - jo høyere lyd spiller, men dette er ikke sant. Makt i akustikk heller beskriver elektrisk og mekanisk styrke av høyttalerne, mens volumet er mye sterkere innflytelse deres følsomhet.
De tekniske parametre for lyd type 2 betyr vanligvis makt, peak og middelkvadrat (selv kan møte andre alternativer). Peak (PMPO) - den maksimale effekten som kan produsere AC ved lav frekvens (<250 ??)="" ????????="" ?????????="" ????????="" ????=""><2) ???="" ?????????="" ??????????="" ?????????.="" ???????????????????="" (rms)="" -="" ???????????="" ??????????,="" ???="" ????="" ????="" ?????????="" ??="" ????????="" ?????????="" ????="" ???="" ??????????="" ?="" ?="" ???????="" ??????="" ??????????="" ??????????="" ???="" ??????="" ??="" ??="" ????="" ???????="" ????????="" 1="">
P.M.P.O. Kurset er ti ganger større enn RMS, men dette er trolig den eneste av de mulige alternativene, som er absolutt ikke verdt å betale oppmerksomhet til. Mye mer informativ er den gjennomsnittlige Effekt (RMS). Sin verdi bør velges i henhold til størrelse og innvendig plass, karakteristikk av høyttalersystemet og personlige preferanser av lytteren. Generelt kan forholdet bli brukt, hvor 1 m2 plass må ≈ 5 W RMS strøm. For eksempel, for et rom på 20 m2 du trenger høyttalere med en total kapasitet på 20 × 5 = 100 watt.
Vær også oppmerksom på at for systemer med eksterne effektforsterker høyttalere bør være lik effektforsterker (mottaker). Hvis dette alternativet i flere høyttalere enn forsterkeren, vil høyttalerne spille roligere mulig (ikke skummelt). Men hvis strøm mindre effektforsterker, kan det føre til frigjøring av høyttalerne ned.
Følsomhet - et lydtrykk som kan skape vekselstrøm dynamikk på 1 W 1 m, og det er vanligvis i området fra 84 til 102 dB. Følsomhet sterkt påvirker volumet: det økes med 1 dB kan øke volumet av AU i to ganger. Til sammenligning, vil strømmen i dette tilfelle må øke flere ganger. Men husk at svært sensitive høyttalere kan bli skadet av en kraftig forsterker.
Frekvensrespons terskelen av hørbarheten i person innen 16 Hz - 20 kHz, så jo nærmere rekkevidde, reproduseres høyttalere til disse tallene, jo bedre. På den annen side, lyder fra omgivelsene utenfor disse grenser. Og hvis høyttalerne kan gjengi frekvenser under 16 Hz og 20 kHz høyere, vil det være mer fargerik og rik lydbildet.
Impedans - kompleks impedans høyttaler, hva også bør ta hensyn. Det er viktig å vite følgende: hvis motstanden over høyttalersystemet impedans forsterker, vil lyden bli roligere potensial. Men hvis mindre impedans høyttaler impedans forsterker, kan det oppstå feil. Derfor bør impedansen ta hensyn til både forsonlig og karakterisering velger den er lik eller større enn motstanden til forsterkeren.
Vær også oppmerksom på at høyttalerne skaper en svært kraftig elektromagnetisk felt, som gjør en merkbar interferens med andre enheter, for eksempel TV. Beskytte utstyret mot elektromagnetiske effekter på to måter. Den første er å finne elektroniske enheter på en tilstrekkelig avstand (1 m) fra høyttalersystem som er ikke alltid praktisk. Derfor er det en andre alternativet - å kjøpe høyttalere med magnetisk skjerming. I dette tilfellet høyttalerne ikke vil forstyrre annet utstyr.
Vel, endelig. Tekniske parametere høyttalersystem er absolutt viktig, men ikke glem lydkvaliteten avhenger av mange faktorer. Fordi disse parametrene, først av alt, bør hjelpe deg til å redusere listen så godkjent utstyr. En beslutning om å kjøpe bør tas, basert hovedsakelig på hørselen.
Her, kanskje, er alt. Vellykket shopping!  
Яндекс.Метрика